Bir evde iki araba lüks mü?

Portakalli ordek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2016
7.940
3.677
123
Şuan bekarım.Kpss sınavı sonrası inşallah düzenli işe girecegim.Aldıgım parayı bankaya faize atacagım.Erkek arkadaşım araba aldı.Araba kredisi ödüyor.Bende Kpssden sonra ehliyete yazılıp araba alayım diyorum.1 sene ya da 1 bucuk sene faizde para biriktirip en fazla 20 bin liralık araba alıcam.1 1bucuk sene araba için çalışıcam.Daha sonra evlenmek için para ayarlıyacagım.Sizce evlenince 2 arabamızın olması lüks mü?Ben İlerde çocugum olunca kresten falan alınca otobuslerde sürünmemek için istıyorum.Sevgılımden sureklı araba ısteyemem.Kısacası işe gitmek harıc arabayı kullanıcam.Memur olunca ınsallah model yukseltmek ıstıyorum.

Şuan bekarım.Ayrıca benım alacagım arava modellı bırsey olmayacak

Modelli olsun olmasın fark etmiyor .Kapıda park halinde bile dursa ,trafik sigortası kaskosu ,yakıtı , vergisi derken iyi para yiyor kii yakıt fiyatları malum .Evlenmeden önce alacaksınız alın evlenirken yatırım için kullanırsiniz ama evlendikten sonra hele hele maddi yönden çok ta rahat olamayacaksaniz lüks olur

ayakkabıyı aldın mı onu merak ettim ben

Önce cevap vereyim:
Kimine göre lüks kimine ihtiyaç.
Vergisi sigortası bakımı derken yılda modeline ve motor hacmine göre 3-5bin lira harcanıyor. Bu parayı taksi parasına vermek durumundaysanız ihtiyaç.
Alın evlenince satarsınız gerekirse.
Sonra:
Bunu düşünmek dert edinmek için henüz çok çok çok erken. Hadi diyelim memur oldunuz hemen birikim mi düşünüyorsunuz? Gencecik yaşınızda 1yılda 20bin hem de. Başka hayaller kurun en azından ilk yılınız için.

Sonra memur zihniyeti lafı nerden geliyor diyorlar

Bence değil. Kızım doğduğundan beri çalışmıyorum ama öncesinde de çalışırken arabam vardı,hala da var.
Tek araba zaten eş kullanıyor haliyle araba sabah gidip akşam geliyor.
Alışveriş,dışarda yapilması gereken başka işlerde oluyor. Lüks değil ihtiyaç bence. Ha küçük bir yerde yasıyorsunuzdur,merkezi lokasyonda bir eviniz vardır,her yere ulaşım kolaydır amenna ama İstanbul'da gerekli. Taksiciler bile lokasyon beğenmiyor ,paranızla rezil oluyorsunuz,kaldı ki toplu taşıma baya zor yani.

"Çocuğu kreşten alırken sevgilimden araba isteyemem"
Tuhaf olmamış mı :)

Dereyi görmeden paçayı sıvamak
Doğmamış çocuğa don biçmek

Kendinize yatırım yaparsınız alır satarsınız sizin bileceğiniz iş ama şimdiden çok yersiz düşünmek.
İki araba evet lüks.
Ama belki bu lüksü kaldıracak bir yaşantınız olur,bilemeyiz biz.

Bence araba başlıbaşına lüks. Sizinkisi ultralüks olur

Alinmis bir arabanin cocuktan snra bir sikintisi olmaz bnce neden luks olsun ki sonucta keyfi degil is guc okul fln vs yani bnce iyi yaparsn istedgn yere rahatca gdersin

Kendi düşüncemi söyledim bana göre iki araç lüks .Toplu taşıma araçları ya da servis kullanılabilir .Çocuk var ise şayet o zaman lazım ama onun dışında çok gerekli bir şey değil kendi düşüncem tabi ki

Allahini seviyosan evlen..
Sonra gel konu aç.
Teeeeeee 4sne sonra evleneceğin adam kiii o da belli olmaz.. şimdiden araba almak hatta çocuğu dogurdun krese de gonderdin.. tee Allahim yaa..
Tee amma abarttınz ya fikirlernizi sormus bir insana niye ters cikiyorsunz ki boyle dusunmus paylasms heveslerni kirmak yerine luks yda degl diyeblirsnz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…