Bir evde iki araba lüks mü?

Toplu taşıma da bir rahat ki sormayın.
Babamın çiftliği gibi yayılıp gidiyorum..
İstifleniyoruz resmen..

Ben hamile halimle toplu taşımayla gidip geliyorum. Ben de bilirdim artık yer kalmayan otoparkımıza bir de ben araba sıkıştırmaya çalışayım. Bakayım otoparkta yer yok mu o zaman şu kaldırıma sıralanan arabaların arkasına bir ek de ben yapayım. İnsanların yürüyecek yeri yok ama olsun ben ırrahaat ırrahat gideyim diye mahalle yaşanmaz hale gelsin umrumda olmasın.
Burada millet artık iyice cozuttu, çocuk parkına çekmeye başladılar arabaları. Neyse ki belediye hemen çocuk parkının etrafını çevirdi. Bir orası kaldı insanların yürüyebileceği, çocukların oynama alanı.
Yahu şöyle dışarı bakıyorum araba pazarı gibi. Kutu kutu sıralı. Şu anda bir araba gelse park edecek bir tane yer kalmadı. İnsanlar yoldan tedirgin tedirgin gidiyorlar. Çünkü arabalar da bir mahalle arasından değil de otobandan geçiyor gibi gaza basarak vınlıyor.
Kaldırımlar full dolu. Ama ikişer arabalı dairelerimiz her biri ayrı zamanlarda işten çıktığı için yani yarım saat erken kalkıp önce birini bırakıp öyle işe gitmek zor geldiği için herkesin ayrı arabası var. Bir tane arabaya bile karşıyım. Ne demek iki araba...

Şuan bekarım.Kpss sınavı sonrası inşallah düzenli işe girecegim.Aldıgım parayı bankaya faize atacagım.Erkek arkadaşım araba aldı.Araba kredisi ödüyor.Bende Kpssden sonra ehliyete yazılıp araba alayım diyorum.1 sene ya da 1 bucuk sene faizde para biriktirip en fazla 20 bin liralık araba alıcam.1 1bucuk sene araba için çalışıcam.Daha sonra evlenmek için para ayarlıyacagım.Sizce evlenince 2 arabamızın olması lüks mü?Ben İlerde çocugum olunca kresten falan alınca otobuslerde sürünmemek için istıyorum.Sevgılımden sureklı araba ısteyemem.Kısacası işe gitmek harıc arabayı kullanıcam.Memur olunca ınsallah model yukseltmek ıstıyorum.

Hayatın başında birine araba al demem, ölü yatırımdır çünkü, 40 yaşıma kadar almadım
1 senede 20.000 biriktirin, bir toki evine girin, evlilik öncesi alınmış malınız olsun hayata karşı tedbir olarak

Bizim millet şu iki şeyden ayrı kalamaz oldular: araba ve cep telefonu. İkisini de geç bulduk ama sanki onlarsız bir yaşam düşünülemez gibi takılıyoruz. Önceden nasıl yaşıyormuşuz hayret...

Şuan bekarım.Kpss sınavı sonrası inşallah düzenli işe girecegim.Aldıgım parayı bankaya faize atacagım.Erkek arkadaşım araba aldı.Araba kredisi ödüyor.Bende Kpssden sonra ehliyete yazılıp araba alayım diyorum.1 sene ya da 1 bucuk sene faizde para biriktirip en fazla 20 bin liralık araba alıcam.1 1bucuk sene araba için çalışıcam.Daha sonra evlenmek için para ayarlıyacagım.Sizce evlenince 2 arabamızın olması lüks mü?Ben İlerde çocugum olunca kresten falan alınca otobuslerde sürünmemek için istıyorum.Sevgılımden sureklı araba ısteyemem.Kısacası işe gitmek harıc arabayı kullanıcam.Memur olunca ınsallah model yukseltmek ıstıyorum.

Önce bi KPSS yi Kazanın, parayı biriktirin, evlenin, çocuğunuz olsun o zaman2. Araba lüksmü değil mi fikir belirtelim, ortada fol yok yumurta yok. Ne desek yalan olur :KK48:

Kk yi anlamak o kadar zor ki...

Konu sahibi "eşim arabayı kendi kullanıyor. Ben toplu taşımazlarda sürünüyorum." deseydiniz, neden birikim yapıp almadınız. Evlenmeden önce niye bunları konuşmadınız derlerdi.

Ne güzel iste konu sahibi kendi birşeyler yapmayı düşünüyor ilerisi için. Cok da guzel olur bence. Hem paranı car cur etmemiş olursun hemde araba sahibi olursun.

Hergun gitmen gereken yere ulasim sikintiysa luks degil ama cocugun kresi, alisverisi, marketi, eczanesi icin kapiya 2 tane araba koyana kadar gidip merkezi yerde neden oturmazsiniz mesela? :KK70:

Oturdugum yerde evden ciktigimda yurume mesafesi, ayni yerde bicok isimi halledebiliyorum. Alisveris, eczane, market, cafeler, spor salonu, kagit kurek isleri, vs. Hersey dibimde zaten ve calismiyorum. Boyle bir durumda arada taksiye binmem arabadan daha ucuza geliyor.

Esimin şirket araci var zaten bayadir onu kullaniyor ve cebimizden hicbisey cikmiyor o arabanin butun masraflari sirkete ait rahatligi da cabasi.
Şirket araci yerine kendi aracini işe gelip gitmek icin kullanan gormedim. -.-

Araba ozgurluk degil esarettir, ozgurluk 2 tekerde:rapci:
1 tane araba yeter. :KK70:Kışın soguk oluyor, o sogukta ozgur olmayiverelim.

Atanirsaniz neden luks olsun ki.ayrica daha sevgili oldugunuz biri uzerinden planlarinizi bozmayin.sinavdan sonra ehliyetinizi alin sonrada araba alin.sanki hic evlilik olmayacakmis gibi hareket edin.cunku ufukta hic birsey yokken sevgilinize gore hareket etmeyin

Hayatın başında birine araba al demem, ölü yatırımdır çünkü, 40 yaşıma kadar almadım
1 senede 20.000 biriktirin, bir toki evine girin, evlilik öncesi alınmış malınız olsun hayata karşı tedbir olarak
20 bınle nasıl tokı evıne gırıcem kı

Yanı.Çeyızı bır sekılde yaparım da en azından ıstedıgım birşey sahıbı olmus olurum
Yahu tamam, doğmamış bebeğe don biçiliyor da bize ne?
Bu genç kadın gelirini öyle böyle hiç edeceğine, bir malı olsa onu ödese, ileride ihtiyacı olunca satıp kullansa yani; yatırım amaçlı alsa ne olur?
Bu yönde teşvik etsek, genç kadınlarımız çeyiz düzeceğine kendilerine mal mülk yapsalar daha iyi değil mi?

Bekarsın. Evlencen, çocuğun olacak, çocuk kreş yaşına gelecek, kreşe başlayacak ve onu kreşe bırakmak için araba istiyorsun. Bana sen istiyorsun, bir yandan da emin olamadığın için bahaneler buluyorsun gibi geldi. bahane bulmana gerek yok imkanın varsa canım istiyor de ve al.
Kimine göre lüks kimine göre değil. Bu çok göreceli birşey.

Back
X