• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir evde iki araba lüks mü?

Ben sınavdan sonra işe girip direk araba için bankaya para atıcam.Uygun fiyatlı birsey alıcam zaten.Hem o benım garantım olacak.Bırıkım o da sonucta.Eger memur olursam model yukseltıcem insallah

Araba fiyatlarından haberin yok sanırım :)
Uygun fiyattan kastın ne bilmiyorum ama aldığın araba masraf çıkarıp duracak eğer 40-50 bini gözden çıkaramıyorsan.
Ne kadar maaşla işe başlayacağına da bağlı tabi...
5 bin liraya başlıyorsan, neden olmasın?

Şuan bekarım.Kpss sınavı sonrası inşallah düzenli işe girecegim.Aldıgım parayı bankaya faize atacagım.Erkek arkadaşım araba aldı.Araba kredisi ödüyor.Bende Kpssden sonra ehliyete yazılıp araba alayım diyorum.1 sene ya da 1 bucuk sene faizde para biriktirip en fazla 20 bin liralık araba alıcam.1 1bucuk sene araba için çalışıcam.Daha sonra evlenmek için para ayarlıyacagım.Sizce evlenince 2 arabamızın olması lüks mü?Ben İlerde çocugum olunca kresten falan alınca otobuslerde sürünmemek için istıyorum.Sevgılımden sureklı araba ısteyemem.Kısacası işe gitmek harıc arabayı kullanıcam.Memur olunca ınsallah model yukseltmek ıstıyorum.
Bekarken al, az keyfini sür. Evlenince maddi zorluk olursa satarsın ne olacak ;)

Bence sevglinin arabasini bi unut kendine alicaksan al tabiki. Ama yarina kim öle kim kala belki onunla evlenmiceksin. Senin kendi araban olsun. Karsiyi suan dusunme. Bende evlenmeden once aldim. Esimin yoktu. Suan hala benmkini kullaniyoruz. Oyuzdrn simdilik kendin icin yap planini

Şuan bekarım.Kpss sınavı sonrası inşallah düzenli işe girecegim.Aldıgım parayı bankaya faize atacagım.Erkek arkadaşım araba aldı.Araba kredisi ödüyor.Bende Kpssden sonra ehliyete yazılıp araba alayım diyorum.1 sene ya da 1 bucuk sene faizde para biriktirip en fazla 20 bin liralık araba alıcam.1 1bucuk sene araba için çalışıcam.Daha sonra evlenmek için para ayarlıyacagım.Sizce evlenince 2 arabamızın olması lüks mü?Ben İlerde çocugum olunca kresten falan alınca otobuslerde sürünmemek için istıyorum.Sevgılımden sureklı araba ısteyemem.Kısacası işe gitmek harıc arabayı kullanıcam.Memur olunca ınsallah model yukseltmek ıstıyorum.
Tek arabamız varken araba kimse kalacak kavgası çok olurdu. Özellikle eşim şehir dışına çıkacağı zamanlarda buyuk problemdi. İki araba olunca en azından araba kavgasi eksik oldu hayatimizdan

Daha ortada birşey yokken çok erken planlar. Hele bir kpss yi kazanın işe girin para kazanın da öyle düşünürsünüz daha evlilik planı bile yok ortada. Ama ben önce araba için parta biriktiricem alıcam sonra evlilikl için para biriktiricem diyorsunuz. Yani 20 bin tl lik araba çok iyi bir araba olmaz bir kere 2. el arabalar bile 40 bin falan vermek gerekiyor iyi birşey alacaksanız ki lüks değil dedklerim sonrasında evlilik harcamaları için ne ara pata biriktireceksiniz? ben olsam önce elzem ihtiyaçlarım için biriktirirdim evlilik planım varsa ihtiyaçlarımı alır kenarıma koyardım ama şimdiden çok erken düşünceler bunlar

Kimse takılmamış ama ben takıldım; evli olmadığınız biri, sevgiliniz bile olsa ne hakla size karışıyor?

Çalışan bir kadının, genç kızın neyse; kendi inisiyatifindedir parası. Bir laf etse aynı evi paylaştığınız aileniz eder. Bu erkek arkadaşla evleneceğinizin bir garantisi var mı? Yok. Tabi ki evlenme için kenara yatırım yapın, kendi başınıza bir şeyler var edebilecek güçte olun. Ama hayatınıza da bu kadar müdahale ettirmeyin.

Bence iyi olur. Neden lüks olsun ki, sadece çocuk için değil, sen de sürünme dolmuşta otobüste.
Altında bir araban olsun bence

Bizim durumumuz iyi olmasina ragmen 1 tane arabamiz var.
Yani 20 bin liraya nasil bir araba olur bilmiyorum. Cocuk olmasi krese gitmesi falan en en en az 5 yil var gibi duruyor.
Tamam cocuk varken gercekten lazim olabilir ama o zaman olay sevgiliden araba istemek degil cocugun krese ulasmak icin ailesinin arabasini kullanmasina donusecek zaten.
Kresi ne uzaklikta dusunursunuz bilmem. Kalkip 3 5 km bir yerse direkt taksiyle gidip gelin cok daha uyguna gelir :)

Ben de gecenlerde araba alayim dedim.
Yaklasik 120 bin arabanin parasini birak yillik sabit gideri kasko vergi sigorta vs (benzin haric) ise bir yil gidis gelis taksi paramla neredeyse ayni tutuyor. Ha bir de gunde 15 lira otopark ucreti odeyecegim. Ayrica eve yakin bir de otoparka aylik veya yillik uyelik alicam (otoparkimiz yok sokaklara birakilmiyor bizim burada.)
Direkt eksideyim. Tabi daha muayene yikatma vesaire... bunlari da kat
Hani durum cok iyidir tabi ki bu hesaplara girilmez alir arabanizi pasa pasa surersiniz. Ama memur oliym de 20 bine araba buliym de diye diye 2. Araba bence pek gerekli degil.

Ama bekarken alayim gezeyim egleneyim kimseye muhtac olmayayim evlenirken de arabalardan birini satar digerini ortak kullaniriz derseniz alin. Sefaniz olsun :)

Veya is yerim cok uzak degil ama ters arac uymuyor indi bindi oluyor 2 adimlik yere falan deseniz yine alin derim. Ama is icin kullanmayacakmissiniz. Yattigi yerden bi memur maasinin koklu kismini goturur araba :)

Iyi de kimine gore tek araba bile lukstur, kimisi icin 2 arac ihtiyactir.

Arabasiz bir cift olarak evlendik, ilk cocukla birlikte hemen araba aldik. Sonra yine maddi sebeplerle arabasiz kaldik. Simdi ikinci cocuk ve iki araba fikri cok mantikli geliyor bana.

Yerinizde olsam alirim arabami, evlenince duruma gore tek arabaya gecilir duruma gore kalir ikisi de, on yillik kallkinma plani yapmaya gerek yok, suanki ihtiyaclariniza gore degerlendirin.

Sizi duyan da memurlar tonla para kazanıyo zanneder memur maaşıyla hadi aldınız arabayı evlendiniz o iki arabanın kredisi arabanın masrafı çocuğun masrafı vs. Memur maaşıyla nasıl karşılanır patates soğan bile almış başını gidiyor arkadaşım

daha çalışmıyosun bile bence önce çalışmaya başla ev geçindirmek çok masraflı

ihtiyaç olan şeyler lüks değildir. evli bile değilsin. bence araba almak içinde varsa al.

Back
X