• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir evlilik yapmış sorun olur mu ?

nurose

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
590
210
53
Selam kizlar ,

Yakin zamanda biriyle tanıştım kendisi 3 yıl süren bir evlilik yaşamış boşanali da 3 yıl olmuş çocuğu yok. Duyunca biraz şaşırdım haliyle şimdi nasıl bir karar alacağımi bilemiyorum.

Yani hiç düşünmediğim birşeydi ilerde bir sorun yaşar miyim ? Kafam çok karıştı sizce sorun olur mu yoksa kafamı karışacak bir durum yok mu ?

Çocuk yoksa ve boşanma sebepleri şiddet değilse sorun olacağını sanmıyorum :)

Çocuk yoksa ve boşanma sebepleri şiddet değilse sorun olacağını sanmıyorum :)
Evet ama bilmiyorum ki yani ailem sorun çıkarır mi acaba yada ne bileyim ben kıskançlık yapar miyim aklım çok karıştı o_O

Tek sorun boşanmış olması mı?Diğer özellikleri uygunsa size deger veriyorsa olabilir tabi ama sizin bileceginiz iş.Eski eşinden neden ayrılmış önce iyice tanıyın sonra karar sizin.

Sizin için sorun yoksa başkaları içinde yoktur sonuçta sizin hayatınız, neden boşandığını öğrenin önce.

Tek sorun boşanmış olması mı?Diğer özellikleri uygunsa size deger veriyorsa olabilir tabi ama sizin bileceginiz iş.Eski eşinden neden ayrılmış önce iyice tanıyın sonra karar sizin.
Evet çok fazla konuşamadık yarın konusucaz sorucam sebebini , yani bana baştan söyliyim senin için sorun olursa en başında n bil dedi

Bosanma dilekcelerini okuyun, hatta mahkemenin son kararini eger isin icinde siddet varsa bilemiyorum .. keske herkes sizin gibi akilli olup tereddut etse bu konuda, cunku bu devirdeki bazi bayanlar halen resmi evli olan ve bosanma asamasinda olan erkeklerle iliski kuruyo .. iyice arastirin hemde detauli bir sekilde ..

Sizin için sorun yoksa başkaları içinde yoktur sonuçta sizin hayatınız, neden boşandığını öğrenin önce.
Boşanıp boşanmaması değil..

Karakterinin bozukluğu sorun olur..

Bu arada sende takıntılı bir eş olup,sürekli eskiyi didiklemesen süper olur..
Evet iyice konuşup herseyi sormaliyim . Iste bende onu demek istedim kıskançlık yapar miyim bilmiyorum

Bosanma dilekcelerini okuyun, hatta mahkemenin son kararini eger isin icinde siddet varsa bilemiyorum .. keske herkes sizin gibi akilli olup tereddut etse bu konuda, cunku bu devirdeki bazi bayanlar halen resmi evli olan ve bosanma asamasinda olan erkeklerle iliski kuruyo .. iyice arastirin hemde detauli bir sekilde ..
Haklısın aynen umarım boşanma sebepleri şiddet aldatma vs değildir . Insan tereddüt ediyor tabi

Yani ben anlayamiyorum , 23 yasindayken ben kendi yasitim cocuklarlaydim. 20lik kizlar evlenmis bosanmis adamlari nerden buluyorlar anlamiyorum.

Size gelince konu sahibesi, deli divane asik degilseniz ne gerek var?
Bahsettigim kişi de 45 yaşında değil zaten 30 yaşında erken evlenmiş

Bahsettigim kişi de 45 yaşında değil zaten 30 yaşında erken evlenmiş

Sekerim, simdi bu adam bosanmis dogru mu? Siradan bir ayrilik bile insan ruhunu yaraliyor, yoruyor. Kaldi ki bosanma cok cirkin olaylara sahne olabilen, yipratici bir olay. Sen daha genc kizsi, karsinda yipranmis, hayattan yorulmus birisi var. Hayata bakisiniz, hayattaki yerleriniz ayni degil, ben kendine denk biriyle olmanin daha iyi olacagi gorusundeyim.(nacizane fikrim). Deli divane durumda degilsen bence gerek yok. Ama yine de sen bilirsin tabi, senin kararin.

Sekerim, simdi bu adam bosanmis dogru mu? Siradan bir ayrilik bile insan ruhunu yaraliyor, yoruyor. Kaldi ki bosanma cok cirkin olaylara sahne olabilen, yipratici bir olay. Sen daha genc kizsi, karsinda yipranmis, hayattan yorulmus birisi var. Hayata bakisiniz, hayattaki yerleriniz ayni degil, ben kendine denk biriyle olmanin daha iyi olacagi gorusundeyim.(nacizane fikrim). Deli divane durumda degilsen bence gerek yok. Ama yine de sen bilirsin tabi, senin kararin.
Anladım. Bu yüzden konu açtım zaten yani fikir almak için doğru soyluyosun bende duyduğumda şaşırdım keşke öyle olmasaydı

Anladım. Bu yüzden konu açtım zaten yani fikir almak için doğru soyluyosun bende duyduğumda şaşırdım keşke öyle olmasaydı

Hoslandiysan yine de flort et bak tabii ki. Onemli olan senin icine sinmesi. Lakin isaretlerkonusunda dikkatli ol. Ayrildigi kadin hakkinda karalayici sekilde konusuor mu? Neden ayrildiklarini etraftan, adamin arkadasi olmayan birilerinden , objektif birinden ogrenmeye calis.

Çocuk yok ve aradan uzun zaman geçmiş. Eğri oturup doğru konuşalım 2,3 yıl çıkıpta ayrılan insanlardan pek farkı yok bence. Üstelik bu işi edebiyle yapmış evlenmiş adam. Benim bi arkadaş 10 yıllık sevgilisiyle ayrıldı nişan arifesinde. İkisi de sözde bekar şimdi ama bana sorarsanız evlenip boşanmış sayılır onlar. Bence arkdaşlar haklı boşanma nedeni çok önemli. Ha bi de kimse ben şöyle hatalıydım demezmiş. Herkes eski eşine suç atarmış. Boşanmış bi arkadaş söylemişti burda.

Sırf konunuza yorum yapmak için üye oldum, zira içinde bulunduğunuz durumu son derece iyi anlıyorum, çok değil 1,5 yıl önce aynı durumdaydım. Uzun olacak biraz, şimdiden özür..

Bu insanı çok eskiden tanıyordum, o dönemlerde karşılıklı bir etkileşim olmuştu, hatta o kısa süre içerisinde evlilik de teklif etmişti fakat benim için erken olduğunu düşünüp kabul etmemiş, görüşmeyi de kesmiştim. Yani yıllardır görüşmemiştik. Seneler sonra iletişim kurdu, görüşmek istediğini söyledi, Türkiye'nin diğer ucu olmasına rağmen yaşadığım yere geldi ve durumunu açık açık anlattı. Görüşmediğimiz dönem içerisinde 1 yıl birlikte yaşadığı toplamda 2 yıl sürmüş bir evlilik yaşamış. Çocuğu yok. Benden bir şans istiyor. Ben daha önce evlilik yapmadım, evin tek kızıyım, babam vefat etti, annemin tek dileği memleketimin o taraflardan birini bulup evlenmem zira görev yerim zaten eve 1500km. Fakat adamın bizim memleketle alakası bile yok. Negatif tarafları çoktu anlayacağınız.

Ben düşündüm olur mu yapabilir miyim, annem ikna olur mu, eski evliliği beni yorar üzer mi.. İşte bu noktada karşınızdaki insanı, boşanmasının nedenlerini ve ailesini çok iyi tartmalısınız. Ben o insana güvendim, her şeyi de göze alıp kabul ettim.

İyi ki de etmişim. Hayatımın en doğru kararıydı diye düşünüyorum Rabbime bin şükür... Annem biriyle görüştüğümü söylediğimde memleketi uzak olunca önce tepki gösterir gibi oldu ama tanışınca bayıldı bayıldı :) Tanıştırmadan önce söylemedim önceki evliliğini, ilk görüşmesinde ön yargılı yaklaşmasın diye. Daha sonra söylediğimde boşanmasının nedenlerini de anlattım, annem bir daha konusunu bile açmadı o durumun.

Annesi babası dünya iyisi insanlar, ilk günden beri her şeyi benim isteğime bıraktılar, "sen oğlumuzu mutlu ettin, bizi mutlu ettin Allah senden razı olsun" diyorlar artık daha önce ne yaşadılarsa bilemiyorum. Annesi nişan yüzüklerimiz takılırken ağladı mutluluktan, her şeyde nasıl hevesliler, bir bohça hazırlamışlar ben utandım o yaşta kadının o kadar zahmet ettiğine... Hiçbir şey "aman biz bunları daha önce de yaşadık" havasında değildi anlayacağınız, o nedenle dedim ailesinin de tutumu önemli diye.

Eşime gelirsek (düğünü iş güç yoğunluğundan henüz yapmasak da nikahımızı kıydık), gözümün içine bakar, şu güne değin bir kez bile birbirimize sesimizi yükseltmedik, kavgamız hiç olmadı. Her şeyi birlikte yapmak ister, beraber gezelim, beraber yemek yapalım vs. Geldiğimiz noktada eski eşine teşekkür edecek durumdayım neredeyse o kadar sorunlu, sayko, geçimsiz birisi olduğu için. O şahıs öyle biri olmasa benim bu saadetim olmazdı diye düşünüyorum.

İlla olumsuz bir taraf söylemem gerekirse, ailesinin evine gidince biraz huzursuz olmuştum ilk başta, "o kadın da geldi bu eve" diye. Ama sonra düşündüm de, gelmiş ama barınamamış. Gelmiş sahiplenememiş. Eşimin annesi mutfağa bile koymaz beni neredeyse, "hadi çıkın dolaşın siz" diye, "sen de gel" deriz, "ne işim varmış öyle karaçalı gibi sizin yanınızda" der şakayla karışık.. Allah hepsinden razı olsun bir kerecik bile üzmediler kırmadılar beni. Ki eşimin ailesi benim aileme göre oldukça mutaasıptır, eski eşi yaşam tarzı giyim kuşam vs açılarından çok daha uygunmuş onlara, bana bir kere ima dahi edilmedi, asla karışmadılar hiçbir şeye.

Biliyorum uzun yazdım ancak durumunuzu kendime çok yakın buldum. Çocuğu olsaydı asla yaklaşmayın derdim. Çocuk demek bir ömür eski eşle bağ demek zira. Ancak çocuk yok, aylık bir nafaka bağlantısı da yok, kapanmış bir defterse bir şans verin derim. Ancak yine söylüyorum boşanma nedenlerini ve ailesinin tutumunu iyi araştırmalı ve kesinlikle emin olmalısınız. Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.

Back
X