Bir garip altın meselesi

Pat diye söylemesi sende şok etkisi yaratmış, haklısın. Ama o da aklınca iyi bişey yapmış. Hem senin açından kaybedilen bişey yok. Ya bileziklerin olacak ya da bir sürü çeyrek altının.

İyilik yapıyosa bile güm diye söyleyerek batırmış durumu
Bence de ver altınlarını kapansın konu
Haberin yokken nasıl bilezikleri takacakmışsın zaten, belki takar diye saklamış ya hani

Esiniz biliyor mu 10 tam altın koyduğunu. Böyle isteyecek neden koymuş ki. Bileziklerle ödeyin o zaman zaten gözden çıkmış. Ya da o çeyrekteki tam yapıp verin Bilezikleride alın artık bende kalabilir deyin. Ben sanmıyorum şaka olsun diye söylediğini. Böyle şaka mı olur ki. Yaptığı iyiliğin anlamı kalmamış.

[QUOCeYz, post: 43963159, member: 386356"]Hiç sıkboğaz etmedi,düşün ki kaç yıldır benim bile haberim yok bu durumdan ama zoruma giden söyleme şekli,benim hevesle katıldığım günden elime bir şey kalamayacak olması.[/QUOTE]
Iki bilezigin olacak iste .

Bence eşin biliyomuş sen yeni öğrenmişsin
Güm diye de bu yüzden söylemiş olabilir kayınvalide

Değişik
Sana sormadan bileziğini iyilik olsun diye saklarken sana sormadan zorla borçlu yapıyor kendine resmen
Eşininde mi haberi yokmuş ?
Eşimin haberi var olmaz mı hatta aramız bozuldu bu yüzden. "Senin haberin vardı" diye üste çıkıyor bir de sonra da "annem şaka yaptı sık boğaz etmiyor ki bizi" dedi. Benim haberim var ama 2-3 tane altın koydu sandım nereden bileyim o kadar olduğunu 4 yıldır yavaş yavaş öderdik bilseydim

Sağol canım,ne güzel özetlemişsin. Benim moral bozuk, doğru düzgün anlatamamışım

aa sen niye gitmedin yada eşin miye söylemedi ki ?

sen o 2 bileziği al götür kuyumcuya nekadar ediyo öğren belki fazlasıyla karşılar altınları yada az bişey eklemek zorunda kalırsın

Senin eşin zaten hesap kitap işlerini pek söylemiyordu değil mi
Bu da bir örneği
Annesi baktı oğlu vermedi hala sanırım sen de duy istedi
Ben olsam önce o iki bileziği alır sonra bi kuyumcunun yolunu tutardım, 10 altın eder etmez de verirdim
Ama kayınvalideden çok eşime bozulurdum, siz eşsiniz saklı gizli olmamalı millet güm diye söyleyince afallamazdın bari

2 bilezik 10 tam altın ediyor mu?

Etmiyorsa eğer ve siz bilezikleri bozdurursanız hem bileziklerinizden olursunuz hem borca girersiniz.

Bileziklerinizi alın önce, madem bozdurulmamış sahibinde yani sizde dursun.

Kv nin altınlarını da verin ve kendi bütçenizi, borç planınızı kendinizin yapacağınızı, kv nin karışmamasını uygun bir dille söyleyin bence.

eski kadın, kenarda 3-5 kuruş kalsın, hepsini sattıklarına pişman olmasınlar diye düşünmüş bence.
yani ben olsam sevinirdim.

Ben senin yerine olsam kocamın başının etini yerim ya.Altınlar senin niye kayınvalide bozduruyor eşinle.Sana bir zahmet söylenmiyor, kaç yıl geçmiş aradan.İyi ya da kötü arkandan iş çevirmişler, tam kendinize göre plan yapmışsınız bu durum çıkmış.Bileziği sat, öde kadının borcunu ve bir daha da ailenizin para işlerinde sorumluluk alın.

eski kadın, kenarda 3-5 kuruş kalsın, hepsini sattıklarına pişman olmasınlar diye düşünmüş bence.
yani ben olsam sevinirdim.
Kayınvalideye ve eşim de senin gibi düşünüyor ama keşke bu şekilde öğrenmeseydim

Bilezikler daha fazla ediyordur tahminimce.Zaten kayınvalidem hiç bir şey vermezlerse bu altınlar bende diye rahat takılıyor olabilir. altın günündeki çeyrekler gelsin onları kayınvalideye vereceğim,bilezikleri bozmak istemiyorum,onda da kalmasını istemiyorum.

anlamadım sızın bılezıgınızı saklıyor ne alaka sonra nasıl borclu cıktınız

Hem de nasıl yedim, "arabayı satacağız annenin altınlarını vereceğiz" bile dedim o derece kırgınım hiç bir şey gözümde değil. Birisi çıkıp da "ceyzin bana 10 lira borcu var" diyemez çünkü ben gece yatağımda rahat uyuyamam o borç ödenmeden. Ama sağolsun eşim ve borca verdiği önem sayesinde bu günleri gördük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…