Gerçekten çok can sıkıcı bir durumCanım zaten konuşmuyorum eşimle,çok kavga ettik. Ne yapayım ki ne desem yine böyle, değişen bişey yok.Boşanayım mı napayım,bazen onu bile yapasım geliyor valla o derece zoruma gidiyor.
Çok moralim bozuk. Size yazmak istedim kızlar.
Altınlarınızla araba aldınız ve 4 yıla yakındır kullanıyorsunuz.Ama meğerse bu işler olurken kayınvalideniz sizin 2 bileziğinizi,belki takar düşüncesiyle saklıyor ve kendi biriktirdiği altınları katıyor.Bu durum da sizi düşündüğü için sevinir misiniz yoksa hiç yoktan çıkan altın borcu için üzülür müsünüz?
Aynen öyle, ben saklıyorum deyip vermeyebilir. Çirkef de değilim,hepsi onda kalır valla. Bilezikleri bir bahaneyle almadan,günden gelen altınları vermeyeceğim
Canım aslında sıkıştığı için yapmadı. Altınları bozdurmaya pek sıcak bakan bir insan değil, bizim yılsonuna kadar altın gününden 32 tane çeyreğimiz gelecek. Bunu bildiği için açtı konuyu,zaten ilk başta dediki siz harcarsınız verin onları da ben size saklarım dedi. Ben de kızım için biriktireceğimizi söyledim.Bankada ufak bir hesabı var kızımın,bir de doğumundan kalan altınları var. Onların hepsini birleştirip her ay üzerine birşeyler koymak istiyorum.Bana sorsan,tamam ince düşünceli bir insan ama ben altınlarla arabayı takas etmeyi tercih ederdim,niye 4 sene sonra borç ödemek zorunda bırakılayım ki.o seni düşünerek böyle davranmış gerçekten çok ince düşünceli bir kv varmış olur ya eğer sıkıştığı için böyle bir laf söyleyip altınlarını isterse bilezikleri bozdursun sen zaten onları gözden çıkarmışsın 4 yıl önce elinde olanı vermiş ve seni düşünmüş ama şu anda paraya sıkışmış olabilir böyle konuştuğu için ona kırılma sakın anne çok teşekkür ederim beni düşünmüşsün ama ben o bilezikleri zaten gözden çıkartmıştım sen bozdur kullan de onun da gönlünü al
Bilezikler kayınvalidem de evet. Altın gününde benim sıram gelince çeyrekleri tam altın yapıp kayınvalideme vermeyi düşünüyorum. Bilezikleri de bir bahaneyle alıp bankaya koyacağım.Ama boğazımda düğüm oldu ya dünden beri etkisindeyim.Ben onun gibi yapamazdım pat diye söyleyemezdim
Zaten amaç o kesinlikle. Çeyrekleri de ona vereceğiz,bilezik de onda kalacak.Bu konuyu böyle bir zamanda açması bunu gösteriyor.Aklınca bizim adımıza birikim yapıyor(Hak yiyeceğini sanmam) Önce bir şekilde bilezikleri isteyeceğim, sonra da çeyrekleri tama çevirip ona vereceğim.Sonra bileziklerde onda kalmasın vermek istemez falan bozdurursunuz diye ? Bilezikleri borca sayın bence gelen ceyrekler sizde kalsın
Zaten amaç o kesinlikle. Çeyrekleri de ona vereceğiz,bilezik de onda kalacak.Bu konuyu böyle bir zamanda açması bunu gösteriyor.Aklınca bizim adımıza birikim yapıyor(Hak yiyeceğini sanmam) Önce bir şekilde bilezikleri isteyeceğim, sonra da çeyrekleri tama çevirip ona vereceğim.
Yorumunuz için teşekkür ederim,diğer kişinin gözünden bakabildiğiniz için daha farklı yorum almış oldum . Bence de büyütülecek bir konu değil,kötü niyetli de değildir ama pat diye benm altınlarımı da alırsınız artık diyince aşırı derecede bozuldum.Ben kimseden borç istemedim ki niye böyle bir şey yaparak bizi borçlu çıkardı? Yani şey diye de düşünmüyor,ben onlara altın verdim ama evdeki bilezikler benim sayılır da demiyor. Ekstradan almamızı istiyor,siz bir kayınvalide olarak böyle bir talepte bulunabilir misiniz?kayınvalide gözüyle yorum yapayım.
kayınvalideniz kendince iyilik yapmış.bilezikleri dursun,belki takmak ister diye düşünmüşsiz de en başta öyle yazmışsınız)kendi biriktirdiği 10 altını vermiş.4 yıldır o arabaya biniyorsunuz.bunun imasını bu zaman içinde yapmadıysa,kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum.eminim 32 çeyreği de,sizin için biriktirmeyi düşünüyordur.
ben de 3 ay önce oğlumu evlendirdim.altınlarını,daha önceden kiraladığımız banka kasasına koyduk.kasa benim üzerime kiralanmıştı.ama burada okuduğum yorumlardan yola çıkarak,gelinin bunu yanlış anlayacağını düşünerek, 1 ay önce gittim kasanın anahtarlarını geline verdim.bir adet fotoğrafını götür,kasayı üstüne yap,içindekileri de kontrol et dedim.hiç itiraz etmeden,kabul etti.(hani,kibarlık icabı"farketmez sizde de kalabilirdi" denmesini bekliyor insan ki asla kabul etmeyecektim)
kayınvalide ve gelinlerin beyinleri farklı çalışıyor bu durumlarda(kuşak farklılığı diyelim).her iki tarafta haklı bence,eğer ki kayınvalidenin bugüne kadar,size başka bir yanlışı olmadıysa,fazla büyütülecek bir konu değil.
23 yaşında evlendim,şuan 27yim. Ahh şuanki aklım olsa o altınları kasaya saklardım kimseyi dahil etmezdimki. Herkesin evi barkı ayrı,ne gerek varsa bu karmaşıklığa.ceyz kayınvalidenin gözünde bayram harçlığımı oyuncak almak için saklayan çocuksunuz.
kaç yaşında insanlarsınız kendi hesabınızı kendiniz yaparsınız. hiç beklemeden bileziklerini iste.
para işinede eşini katma bundan sonra böyle saklama huyları hoş değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?