Bir garip altın meselesi

Canım zaten konuşmuyorum eşimle,çok kavga ettik. Ne yapayım ki ne desem yine böyle, değişen bişey yok.Boşanayım mı napayım,bazen onu bile yapasım geliyor valla o derece zoruma gidiyor.
Gerçekten çok can sıkıcı bir durum
Sana mı başka aynı sorun yaşayan birine mi demiştim
Birgün bi banka arayacak borcunuz faize binmiştir diyecek sürpriz bi borç çıkacakmış gibi her an tetikte bekleyemez insan
Beraber kazanıyosunuz aynı evin içindesiniz bildiğim kadarıyla büyük problemleriniz yok bunun dışında
Neden böyle yapıyor anlamadım ama mümkün olduğunca kız ve tüm idareyi eline al
Sen kurdun eline kuzu misali altını vermişsin, sende dursun kartlar dahil

Ben olsam bilezik fln almam gereksiz bir müdahale olarak görür ve hiç olmamış gibi saydığımı söylerim.

C CeYz
arkadaşım sen neden borcum var diye düşünüyorsun ki.
bizde araba alırken ben babama vermiştim bileziklerimi bozdursun diye.
oda değer kaybetmesin diye kuyumcudan fıyatını ogrenıp bıze parasını vermıstı.
( bılezıklerde annemın olmustu yanı yatırım amaclı) yanı artık o bılezıkler benım degıl babamın ve annemın.

sızınde aynı durum degısen bırsey yok kı. senın 2 bılezıgın artık kayınvalıdenın yanı rahatca takıp koluna gezebılır.
ha soyle yaparsın 2 bılezıgı tarttırırsın fıyatı 10 tam altını karsılamıyorsa ustunu ödersın.

sen zaten 3-4 tane borcunuz oldugunu bılıyormussun. tahmınımce de o kadar tutar uzerı.

kayınvalıdene kırmadan, anne ben zaten o bılezıklerı satılsın dıye vermıstım. yatırımın ıcın tesekkur ederım fakat onlar artık senın bılezıklerın araba ıcın uzerıne fazlasını koydugun kadar tam altınını da elımız bollasınca öderiz. gule gule kullan dersın olur bıter. takma kafana sıkma canını

hiç borçlu hissetmem şahsen.
sonuçta size söylenmemiş bile öyle birşey yapılacağı
ha ille de hakkım hakkım diyecekse sakladıklarını bozdursun siz zaten satıldı biliyormuşsunuz aynı şey
ama madem taksın diye saklamış ozaman kendi düşünmüş verdiğini de istemesin

Bence seni etkileyecek bir durum yok ortada borcu öder bilezikleri alırsınız.
Tamam borçtan haberiniz yoktu ama bileziklerin satilmadigini da bilmiyordunuz sizin için değişen birşey yok bence. Bir kayıp yok ortada.

Anlamadim zaten bileziklerinden almis ne borcu istedi sizden. Ayrica habersiz yapmasi gayet cirkin bir davranis

Devamini simdi okudum. Bieziklerinizi almak icin bahaneye ihtiyacinizmi var ? Altinlarini verdiginizde emanet bileziklerimi alayim diyeceksin hemde pat diye

Ya hatayi en başta yapmışsınız
1-altınları niye emanet veriyorsunuz (ben kibrisa balayina giderken istedi kV olmaz dedim yanımda goturdum) calinirsa benden çalınsin
2-altınları bozdurmaya neden eşin ve sen gitmedin. Altın senin hakkin ne munasebet kV ogluyla gidiyor.
3-artık sizin ile ilgili konularda başkasını olaya katmadan aktif bir rol almanız gerekli.

Aynen öyle, ben saklıyorum deyip vermeyebilir. Çirkef de değilim,hepsi onda kalır valla. Bilezikleri bir bahaneyle almadan,günden gelen altınları vermeyeceğim

Bahane üretmenize gerek yok. Bilezikler sizin, isteyin versin. İlla bir bahane söyleyecekseniz "Günümde takacağım, kollarım boş kalmasın" dersiniz. Zaten takmak istersiniz diye saklamamış mı? Takmanız için sakladıysa "takmak istiyorum" dediğinizde vermeyecek de ne zaman verecek? Borcunuzu da günden sonra ödersiniz. Eşiniz demiş ya "annem ödememiz için sıkboğaz etmiyor ki" diye, ne güzel işte, sıkboğaz etmeyen kişi birkaç gün bekleyebilir.

Ben anlamıyorum ya bankaların yıllık kasaları o kadar ucuz ki artık koy bankaya kafan rahat. Kim olursa olsun sakla diye verilince hep sorun çıkıyor çünkü.
Saklayan kişiye de gereksiz sorumluluk.

o seni düşünerek böyle davranmış gerçekten çok ince düşünceli bir kv varmış olur ya eğer sıkıştığı için böyle bir laf söyleyip altınlarını isterse bilezikleri bozdursun sen zaten onları gözden çıkarmışsın 4 yıl önce elinde olanı vermiş ve seni düşünmüş ama şu anda paraya sıkışmış olabilir böyle konuştuğu için ona kırılma sakın anne çok teşekkür ederim beni düşünmüşsün ama ben o bilezikleri zaten gözden çıkartmıştım sen bozdur kullan de onun da gönlünü al

Canım aslında sıkıştığı için yapmadı. Altınları bozdurmaya pek sıcak bakan bir insan değil, bizim yılsonuna kadar altın gününden 32 tane çeyreğimiz gelecek. Bunu bildiği için açtı konuyu,zaten ilk başta dediki siz harcarsınız verin onları da ben size saklarım dedi. Ben de kızım için biriktireceğimizi söyledim.Bankada ufak bir hesabı var kızımın,bir de doğumundan kalan altınları var. Onların hepsini birleştirip her ay üzerine birşeyler koymak istiyorum.Bana sorsan,tamam ince düşünceli bir insan ama ben altınlarla arabayı takas etmeyi tercih ederdim,niye 4 sene sonra borç ödemek zorunda bırakılayım ki.

10 tam altinda 2 bileziği çıkar kalanı öde. Yada bileziği al 10 tam altinı öde. Ooooff hiç sevmem böyle muhabbetleri. Ona neymiş senin takacağın altından. Başan işi karıştırmış.

Sonra bileziklerde onda kalmasın vermek istemez falan bozdurursunuz diye ? Bilezikleri borca sayın bence gelen ceyrekler sizde kalsın

Sonra bileziklerde onda kalmasın vermek istemez falan bozdurursunuz diye ? Bilezikleri borca sayın bence gelen ceyrekler sizde kalsın
Zaten amaç o kesinlikle. Çeyrekleri de ona vereceğiz,bilezik de onda kalacak.Bu konuyu böyle bir zamanda açması bunu gösteriyor.Aklınca bizim adımıza birikim yapıyor(Hak yiyeceğini sanmam) Önce bir şekilde bilezikleri isteyeceğim, sonra da çeyrekleri tama çevirip ona vereceğim.

Valla ben olsam o anda isterdim madem gizli is cevirmisler tepkmi koyar alırdım bileziklerimi. Iyi niyetle yapılmış bile olsa hos değil bence senden habersz olması

kayınvalide gözüyle yorum yapayım.
kayınvalideniz kendince iyilik yapmış.bilezikleri dursun,belki takmak ister diye düşünmüşsiz de en başta öyle yazmışsınız)kendi biriktirdiği 10 altını vermiş.4 yıldır o arabaya biniyorsunuz.bunun imasını bu zaman içinde yapmadıysa,kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum.eminim 32 çeyreği de,sizin için biriktirmeyi düşünüyordur.

ben de 3 ay önce oğlumu evlendirdim.altınlarını,daha önceden kiraladığımız banka kasasına koyduk.kasa benim üzerime kiralanmıştı.ama burada okuduğum yorumlardan yola çıkarak,gelinin bunu yanlış anlayacağını düşünerek, 1 ay önce gittim kasanın anahtarlarını geline verdim.bir adet fotoğrafını götür,kasayı üstüne yap,içindekileri de kontrol et dedim.hiç itiraz etmeden,kabul etti.(hani,kibarlık icabı"farketmez sizde de kalabilirdi" denmesini bekliyor insan ki asla kabul etmeyecektim)

kayınvalide ve gelinlerin beyinleri farklı çalışıyor bu durumlarda(kuşak farklılığı diyelim).her iki tarafta haklı bence,eğer ki kayınvalidenin bugüne kadar,size başka bir yanlışı olmadıysa,fazla büyütülecek bir konu değil.

ceyz kayınvalidenin gözünde bayram harçlığımı oyuncak almak için saklayan çocuksunuz.

kaç yaşında insanlarsınız kendi hesabınızı kendiniz yaparsınız. hiç beklemeden bileziklerini iste.

para işinede eşini katma bundan sonra böyle saklama huyları hoş değil

Yorumunuz için teşekkür ederim,diğer kişinin gözünden bakabildiğiniz için daha farklı yorum almış oldum . Bence de büyütülecek bir konu değil,kötü niyetli de değildir ama pat diye benm altınlarımı da alırsınız artık diyince aşırı derecede bozuldum.Ben kimseden borç istemedim ki niye böyle bir şey yaparak bizi borçlu çıkardı? Yani şey diye de düşünmüyor,ben onlara altın verdim ama evdeki bilezikler benim sayılır da demiyor. Ekstradan almamızı istiyor,siz bir kayınvalide olarak böyle bir talepte bulunabilir misiniz?

23 yaşında evlendim,şuan 27yim. Ahh şuanki aklım olsa o altınları kasaya saklardım kimseyi dahil etmezdimki. Herkesin evi barkı ayrı,ne gerek varsa bu karmaşıklığa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…