Bir garip altın meselesi

canım 2011 altın fiyatlarına baktım 10 tam 6600 lira yapıyo .
yani 4te 1ini kv vermiş. bu saklanıcak unutulcak bişey değil.

şu bileziklerimi takıyım artık bakıyım kiminki duruyomuş vs diye iste hiç zaman kaybetme.

araba satışında da aktif ol yine farklı meblağ ile karşılaşma

eşinlede kv ilede net bi şekilde konuş bundan sonra gizli kapaklı iş istemediğin hakkında.

o borcuda bi zshmet eşin ödesin sen hiç karışma.

Daha almadım bileziklerimi,şimdilik susuyorum ama araba satıldığı an bu olayın beni ne kadar kırdığını anlayacaklar. Belki arabanın parasından bile altın yapıp verebilirim
Arabayı zaten satacak mıydınız kızdın da mı ani karar veriyorsun
Gün parası ve o iki bilezikle 10 altın çıkmıyo mu

Arabayı zaten satacak mıydınız kızdın da mı ani karar veriyorsun
Gün parası ve o iki bilezikle 10 altın çıkmıyo mu
Arabayı satmayı düşünüyorduk çünkü şirket arabası da var,ayrıca bıktım abisinin isteyip durmasından.1 haftadır onda hala gidip de almadı eşim,utanıyormuş istemeye
Bu araba konusu zaten ayrı bir sinir krizi geçirttirir; biz arabayı satsak mı diye düşünmüştük 5-6 ay ya da daha fazla oluyor.Hatta arabayı ilana koyduk,25 bine alıcı bulduk. Eşimin abisi annesi vazgeçirdi,araba lazım olur size niye satıyorsunuz diyeŞimdi bu altın mevzusu,eşimle benim açımdan bahane oldu artık

Eşin senle para pul işlerini paylaşmıyor ama ailesinden bir hayli etkileniyor
Ben olsam buna çok bozulurdum siz eşsiniz kapı dışındakiler sonra gelmeli
Şirket arabası varsa şahsi araba çok gereksiz bi dünya masraf, bak abisi neden araba almıyor sizinkini kullanıyor trafik, kasko, muayene, benzin vs. her zaman gidersiz araba candır
Sen eşinle çözmelisin her işi, 3.kişileri değil seni baz almalı. Sat arabayı al bileziği ver 10 altını, 4 yıl içinde eşinin burnundan geitr bi daha yapmasın ne ayıp kendi durumundan bihaber yaşatıyo seni

Allah razı olsun konuya yorum yapacağımdan değil ama bir türlü anlamadım aydınlattın şıp diye teşekkürler

Hah bende simdi anladim konuyu.Kayinvalideniz sizi dusunmus ama madem geri isteyecekti neden soylememis ki o zaman :/ Belkide saka yapmistir yani tesekkur falan bekliyordur 10 altin verdigi icin.Sen ara sor bence anne kac tane altin vermem gerekiyor diye sor pat diye cunku o da ansizin pat diye soylemis

Sen çok sabırlısın
Ben çoktan olay çıkarmıştım 4 yıldır Fransız dolanıyomuşum diye
Aslında sabırlı değilim Cekirgee, benim borum eşime ötüyor sadece. Diğerlerine saygısızlık edemiyorum hakkımı arayamıyorum,o ayrı ama eşimi sözlerimle dövüyorum.Zaten o yüzden "arabayı satalım,bilezikleri nasıl istersen öyle yapalım,annemden isteyeyim mi" diyip duruyor.Sanki benim derdim o.

Zaten en büyük suçlu o
Annesiyle paylaşımda bulunduğu kadar senle bulunmuyo
Bilezik muammaydı hadi ama arabanızı satacakken bile abiden anneden icazet alamazsa sonuçlanmıyo
Abisine arabayı veriyo ama almaya utanıyo vs.

Yok canım ne teşekkürü. "Benim borcumu verirsiniz artık" diyince ben sordum, o da 10 tam altın dedi. Hatta kayınvalidem,ben,eşim ve eşimin yaşlı babannesi vardı. Babanne 85 yaşlarında,kayınvalide pat diye söyleyince kadıncağız kaş göz işareti yaptı,kayınvalideme sus der gibi

Son düzenleme:
Bi de bu durumda sen arabayı daha ucuza aldığınızı sanıyorsun değil mi
Aslında daha pahalıymış ki 10 tam altın eklenmiş

Bi de bu durumda sen arabayı daha ucuza aldığınızı sanıyorsun değil mi
Aslında daha pahalıymış ki 10 tam altın eklenmiş
Nasıl canım tam anlayamadım? Arabanın fiyatından eminim çünkü netten ilandan denk gelip de almıştık

Nasıl canım tam anlayamadım? Arabanın fiyatından eminim çünkü netten ilandan denk gelip de almıştık
O zaman 2 adet bilezikle 10 adet altın aynı etmeli
Araba fiyatında değişiklik yoksa sizin paranız karşılıyormuş yani

O zaman 2 adet bilezikle 10 adet altın aynı etmeli
Araba fiyatında değişiklik yoksa sizin paranız karşılıyormuş yani
İnan bilmiyorum,kalın bilezikler mi kaldı yoksa 10 tam altından daha az tutardaki bilezikler mi bilmiyorum.Belki de ince bilezikler kaldı,arabayı almaya yetmiyordu kayınvalidem ek yaptı.Eğer öyleyse ve eşim bana "Sen bilezikleri takarsın diye bozdurmadı annem" diye yalan söylemişse varya... Ben bunu kesinlikle kayınvalideme gittiğim zaman öğreneceğim

Ama araba parasından eminsin, elinizdeki paralar karşılamıyor muydu. Sen ufak tefek bişey sanarken hop 10 tam altın çıktı ortaya, 2 bilezik ortalama onu karşılamalı o zaman. Yoksa araba sandığından pahalı çıkmalı

Şöyle, biz düğünden sonra bütün akrabalarla kayınvalideme gittik,gelinlikli damatlıklı herkeste abiye filan var,düğün halimizle yani.Gece 2 filandı zaten.Eve gelip 4 saat uyuyup sabah 6daki uçağa yetişecektik. Ben de bu hengamede bir de saklama derdine düşmeyeyim diye altınlarımı kolumdan çıkardım,ufak altınlarla da birleştirdim kayınvalideye verdim saklasın diye.Nakit paraları da balayına gideceğimiz için yanımıza aldık.Düğünde gelin odasında saymıştık ama neydi kaç taneydi asla hatırlamıyorum,o derece güvendim kayınvalideme.Çünkü gerçekten hak yiyecek bir insan değil,eşime güvenmem ona güvenirim.Araba almaya giderlerken de ben işteydim annesiyle gittiler,bozdurdular ve arabayı aldılar.Şimdi içime kurt düştü,o altınlar arabanın tutarı kadar etmiyor muydu da kayınvalide altın ekledi acaba?

4 yıl ciddi bi süre
Ama hesap edince
Araba tutarından eminsen o bilezikler 10 altına yakın bi para etmeli , etmiyorsa araba daha fazla demektir
Matematik olarak diyorum yoksa kimseyi suçlamıyorum

Tam altın zaten 700 lira. 10tanesi 7.000tl eder. Hiç mi haberin olmadı? Ayrıca kendi vermiş. Şimdi niye istiyo. Yada istiyosa oğluşundan istesin.

Bilezikler yerine kendi altınlarını vermesinin anlamı nedir ben hiç anlamadım. O da altın o da altın. Bilezik alınamayacak bir şey mi tarihi eser mi ne yani biri yerine diğerinden borçlandırıyor sizi. Sonuçta siz ona borçlu olmuşsunuz. Sizin bir şeyinizin eksilmemesini sağlamamış ki. Borcunuzun şekli değişmiş. Hani dese ki, iki bilezik eksik satın. Yokmuş gibi davranın. Elinizde kalan parayla yetinin. O zaman sizin için saklamış olurdu. Bilezik yerine altın borç vererek yaptığı iyilik nedir bilemedim. Sonuçta sizin şuan vereceğiniz 10 çeyrek parası bileziği bozdurmanız halinde elinize geçecek paradan fazla ise şuan sizin elinize geçecek parayı azaltmış olur. Bana kalsa bir daha sizin işinize karışmaması gerektiğini söyleyip, bilziklerinizi almanız ve 10 çeyreği vermeniz. Ama eğer on çeyrek daha fazla ediyorsa, "bilezikler senin olsun, bizim çeyreklerin gideceği yer var" deyin. Sizin adınıza hesap yapıp sizin elinize geçecek parayı değiştirmenin ve hesabınızı bozmanın bedelini ödesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…