- 24 Ağustos 2013
- 1.317
- 856
- 83
galiba bekarsın dimi?merhaba arkadaşlar bugün ilginç bir durum yaşadım. sizlerin görüşlerini almak istiyorum..
sabah bazı jinekolojik şikayetlerim sebebiyle hastaneye gittim. randevusuz olduğum için en az hastası olan bir doktora sıra verdiler. girdim muayenemi oldum. doktor masasına geçip bilgisayardan ilaçlarımı yazdı. o sırada ben de şikayetlerimin sebebi neydi diye sordum. bir şeyler mırıldandı. ama o kadar kısık sesle anlatıyor ki sanki ayıp bir şey söylüyor. tabii ben duyamayınca "dediğinizi duyamadım" dedim. demez olaydım. adam bana önce sert bir bakış attı. sonra da elini sallayıp "illa bağıra bağıra mı söyleyeyim. 10 gün ilişki yasak" dedi. ben şok olmuş bir şekilde reçetemi alıp çıktım. ama o bakışları o söyleyiş tarzını görmeniz lazımdı. kendimi o kadar kötü hissettim ki. sanki doktora değil kasaba gitmişim de beni muayene ediver demişim. böyle birşeyle ilk defa karşılaştım. bundan sonra rastgele bir doktora gidersem iki olsun.
yavrum benim ya kıyamam ben sana şok oldum. Ne değişik insanlar diyecek birsey bulamıyorum valla
kıydılar bana apla
onlara bu hakkı veren yine biziz. gereksiz, aşırı bir saygı, hayranlık duyuyoruz. e sonuç olarak da kendi paramızla fırçayı da, hakareti de yiyip oturuyoruz yerimize.
çok teşekkür ederim
sinekleri hadımlaştırmak mıhadımlaştırmak dedin de... lisedeyken sineklerin bir yerde kısırlaştırıldığını okumuştum. yani bana o zaman çok tuhaf gelmişti. minnacık sinekleri kısırlaştırıyorlar da hani toplu yok etme gibi bir şey uygulamıyorlar. tabi o zaman dünya görüşüm daha kısıtlıydı da hiç bir canlının yaşam hakkı elinden alınamaz yorumunu yapamamış olsam gerek. ama yine de bu tür şeyler yapanları hadımlaştırmak kesmez beni de şöyle halka açık bir yerde taş yağmuru daha bir yakışır.
istisnalar kaideyi bozmaz....
ama cogu zaman devlette oluyor bu tip olaylar.
olay doktor olusu degil insan olmayisi..
dun eltimin cocugunu özel bir muayanehaneye goturduk
pedegog.ben ömrümde bu kadar mütevazi bir insan görmedim.
bir insan bu kadar mi egosuz olur...
bir arkadas bankayla hastaneyi kiyaslamis..
Allah askina bankayla hstanenin ne alakasi var...
adi ustunde has ta ne
bu doktorlar hemsireler niye bu kadar egolu anlamiyorum.
tabiki 100 kere degil 1000 kerede sorsan cevap vermek zorunda
hasta ve yakini durumu anlayana kadar tabiki anlatacak
saglik bu baska bir sey degil...
arti insanlara laf anlatmaktan kafasi sisiyorsa istifa etsin bu kadar basit...
galiba bekarsın dimi?
aslında doktorlara neden saygı duyuyoruz. hadi biraz fazla okuyorlar diyelim ondan mı acaba?
ben okudum 4 yıl adam okudu 6 yıl, sonrasında sınav vs vs ömür dayanır mı... gerçi 10 senede eczacılık bitirenleri biliyorum ben..
buna rağmen 3,5 yaşında kızım doktor olacağım büyünce dediği zaman amin demekten geri kalamıyorum.
aslında doktorlara neden saygı duyuyoruz. hadi biraz fazla okuyorlar diyelim ondan mı acaba?
ben okudum 4 yıl adam okudu 6 yıl, sonrasında sınav vs vs ömür dayanır mı... gerçi 10 senede eczacılık bitirenleri biliyorum ben..
buna rağmen 3,5 yaşında kızım doktor olacağım büyünce dediği zaman amin demekten geri kalamıyorum.
valla ben herkese eşit saygı duyuyorum özel bi saygım yok onlara karşı
6 yıl okusalar ne artık hazırlık var tüm okullarda çoğu bölümde zorunlu herkes 5 yıl okuyo zaten bi de yüksek filan yaparsan uzuyo da uzuyo zaten onlar uzmanlık yaparken de maaş alıyolar onu okumaktan saymıyorum çok fazla
bunun 6 yıl okumakla bi ilgisi yok doktorlar tr şartlarında daha çok para kazandıkları için insanlar hayran hayran bakıyo
bazıları özellikle doktor koca doktor damat diye tutturuyo eskilerden gelen birşey bu bence
valla ben herkese eşit saygı duyuyorum özel bi saygım yok onlara karşı
6 yıl okusalar ne artık hazırlık var tüm okullarda çoğu bölümde zorunlu herkes 5 yıl okuyo zaten bi de yüksek filan yaparsan uzuyo da uzuyo zaten onlar uzmanlık yaparken de maaş alıyolar onu okumaktan saymıyorum çok fazla
bunun 6 yıl okumakla bi ilgisi yok doktorlar tr şartlarında daha çok para kazandıkları için insanlar hayran hayran bakıyo
bazıları özellikle doktor koca doktor damat diye tutturuyo eskilerden gelen birşey bu bence
okumaktan ziyade insanı iyileştirme, acıları dindirme hatta yaşama döndürme kabiliyetini ellerinde bulundurdukları için saygı duyuyoruz. kim istemez ki çocuğu büyüsün, okusun, doktor olsun. ama işte herkes bu saygıyı, bu vasıfları kaldıramıyor. sen adama yaptığı işten dolayı saygı gösteriyorsun, minnet duyuyorsun, bir bakmışın beyimiz egosunu öyle bir şişirmiş ki, karşısındaki tabiri caizse bir böcek gibi görür olmuş.
şu tıp fakültesinde alçak gönüllülüğü, ego bastırma kabiliyetini, insana insan olduğu çin değer verilmesi gerektiğini de öğretiverseler ya..
vaaaaaaaayyyya sorma gerçekten bu doktorların o bakış açısı sabit zaten..
geçmişte tartıştığım biri vardı.. aslında özel olarak birlikte olmak ya da olmamak arasında karar vermediğim biri... kendisi askeri doktordu.. bir gün bir olaydan dolayı tartıştık ve bana dedi ki: bu tıp fakültesinin arka kapısından seni almazlar.....
son konuşmam oldu zaten.. böyle etiket budalalarıyla işim olmaz.
6 yıl temsili bir şeydi.. ama arkasından girdikleri sınav ve maraton var. aslında keşke her meslekte TUS gibi bir sınav olsa... en nihayetinde insanların sağlıklarını teslim alıyorlar.. vucutlarını kesip biçiyorlar.
biz bir kuşak olarak bunun farkındayız.. en azından etiketin saygı unsuru olmadığı konusunda hem fikiriz.
ancak gerçekten çok okumuş olup da hala eskiler gibi düşünen insanlar var. bu da biraz yetişme tarzıyla alakalı sanırım.
erkekler der ki: türk kadın ne kadar okumuş olursa olsun üniformadaki yıldıza ve beyaz önlüğe dayanamaz...
doktor olmak tabiki zor öğrencilik hayatın boyunca hep diğerlerinden çok çok fazla çalışman gerekiyo
ama ona göre karşılığını alıyolar maddi açıdan ekktra saygı beklemeleri anlamsız
saygıdeğer biriyse herkes saygısını gösterir zaten
herkesin ulaşabileceği bi meslek değil ama herkes te doktor olmak için çırpınmıyo zaten
mesela ben sağlık sektöründe hayatta çalışmak istemezdim hiç te öyle bi hevesim olmadı bana göre değil çünkü başka alana yöneldim
bu arada benim çoğu arkadaşım da asker ve polis hastası
ne alaka diyorum aslında kaçmanız lazım en stresli mesleklerden diyorum ama üniforma seviyolarmış öyle diyolar
ben de başka alanlara yöneldim. ama şimdiki aklım olsa eczacı olurdum..bizim ülkemizde mesleklere karar verme yaşı çok erken. düşünsene 17 yaşında ileride ne iş yapacağına karar veriyorsun. keşke sistem farklı olsaydı.. çoğumuz aslında anne babalarımızın idollerini yaşıyoruz. ben şu an yaptığım işe karar verirken hep gönlüm hukuk okumaktan yanaydı. içimin bir köşesinde de hep vardır bu. gel gör ki lakin kiiii en popüler olana yönlendiriliyorsun.
ben istediğim alana yöneldim ama şimdi ilgi duyduğm başka alanlar da var
aslında bence de 17 yaş çok erken şimdiki aklım olsa mimarlık ya da iç mimarlık okumak isterdim
sistem daha farklı olmalı küçük yaşta verdiğin karar bütün hayatını etkiliyo
bu arada benim oda arkadaşlarım da eczacıydı artık onlar da 4 yıl daha okuyacaklarmış 5 yıl zaten normal öğretim süresiydi
tıp gibi oluyomuş sanırım
eczane açmak ta zorlaşmış öyle istediğin yere açamıyomuşsun not ortalaması vs birşeyler etkili olacakmış
devlete kurayla atanıyolarmış kpss filan yokmuş onlar hiç istemiyodu doğrusu
bi de eczanede otutup durucaz diye de istemiyolardı bakkal gibi diyolardı eczane açmak için nerden para bulucaz diyolardı
herkesin bi derdi var işte
bence kendi işlerini yapıyolar en azından ve rahat bi iş gibi görünüyo ama bilemem tabi zorlukları vardır heralde
zorlukları mutlaka vardır. ama not ortalamasının eczane açmak için etkili olacağını bilmiyordum.. en azından bizim gibi sabit iş yapanlar ve bir yere bağlı olanlar için cazip görünüyor.. yani hem bir mesleğin var hem de bağımsızsın. işin varsa çıkıp yaparsın, yoksa takılırsın.. biri de bekleyebilir... belki eczacı olsaydım o zaman farklı bir şey isterdim. bu biraz da yaptığın işin monotonlaşması, aslında hayatın monotonlaşmasıyla ilgili olsa gerek...ilk yıllar kendine katacağın çok şey oluyor. heyecan oluyor, öğrenme ve sivrilme merakı.. ama zaman seni sen zamanı katlayınca çember daralıyor... ve vites şehirler arası yolda gibi sabitte kalıyor galiba..
hoşt deseydin aşşek gibi anlatacak ne şikayetin varsa işte doktor var doktor var bende dün ürolojiye gittim adam 1 saat tahlil sonuçlarımı değerlendirdi bana anlata anlata şu şu demek bu bu demek diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?