- 17 Ağustos 2011
- 4.514
- 7.491
- 358
Muz gramlık ve tartılması gerekir. Aynı şeyi markette yaşadık kızım muz diye tutturdu kasa uzak. Ama kasaya gidildi tartıldı. O sürede de bağıra bağıra ağladı dikkatini dağıttık falan ama herkes o şekilde davranırsa ne olur hal.. Tartışma ve içinde bulunduğu nuz durum kötü olmuş ama ortada bir hata var maalesefcanim kizim dayanmadiki ve burda kimse kimseye yerde vermio kasa bi kactane ama bir tanesi tek acikti pazar gunleride her yer kapali oldugu icin cok kalabalik oluyo haliyle bnde vereyim gosteririm dedim ama rezil ettiler kurbab olayim memleketime...
Adamlar disipline o kadar önem verirken gidip de kurallarını bozamazsınız. Nerede yaşıyorsanız oranın kuralları geçerli. Küçücük çocuk istedi bahaneniz olmamalı. Onlar da yetiştiriyorlar küçücük çocuklar. Kesinlikle haklılar.
Tartilmamis ürün olduğu için, kasada tartiliyorharam lokma sanki muzu almış ödemeden marketten mi çıkmış çocuk bu ağlar belki baş edemedi kasada ödeyecekti sonunda niye haram olsun
Cocugun orada illa ki muzu yemesi hayat memat meselesi degildi. Cocugunuza beklemeyi ve sabirli olmayi baska ne zaman ogreteceksiniz ki. Market calisanlarini hakli buldum. Ayrica "cocugum cok onemli" sendromu avrupada pek yaygin olmadigi icin bu onlari iki kere hakli yapar.
Çocukken markette aşırı susadigim için babama şişeden içip icemeyecegimi sormuştum. Sonuçta şişeyi kasada okutabilirdik boş haliyle. İzin vermedi ve bana "kasaya gidene kadar başımıza bir şey gelebilir. Ölebilir ya da yaralanabiliriz. Ve sen parasını odemedigin bir suyu içmiş hakka girmiş olacaksın " dedi. Çok küçük olmama rağmen bu soyledigi o kadar etkiledi ki beni, parasını ödemediğim hiçbir ürünü yiyip içmedim. Şimdi bir evlat buyutuyorum. Susuz da kalsa o kasadan geçmeden su icirmiyorum. Muz vermek nedir yahu. Yerine koyduğunuz muz yedigiyle aynı ağırlıkta mi? Bundan nasıl emin olacaksınız.
Aferin böyle yetiştirin çocuklarınızı. Dayanamaz çünkü yemesi lazım o anda muzu. Aman sabretmeyi ogrenmesin.
"Benim yavrum cok zeki teyzeleri. Hiç daha boyle cocuk gormedim " kafasi yok onlarda. Keşke bizde de bitse. Oz abim her gün arayıp benim kiz inanılmaz akıllı diyor o kapatıyor annem arıyor herkesler onu konuşuyor bir gor sen nasil akilli nasil akilli diyor. Bezdim biktim yoruldum nereye dönsek aynı terane. A101 den kutusu kapalı krem alamadım kac aydır. 6li minik muffin kek kalıbı aldim muffin kalıbı 5 cıktı birini bulamadılar. Yoruyor bazen insanalr insanı. Sizin de başınızın etini yedim ya affedin nolur dayanamadim
Bende buna benzer mesaj yazdim sonra sildim başka yazdim. Korktum cunku tepkiden. Böyle düşünenler daha kalabalık ve benim çocuğum yok oradan vururlar kesin. Olsa anlardın derler. Ama bende eşimde parasini vermediğimiz ürünü haram sayarız kendimize. Cocuk birde markete kadar dayanmış iyi ki. Ya yollarda birinin elinde görseydi
Valla benim bir bucuk yasinda oglum var. Cok zeki diyenlere "yoo normal cocuk iste" diyorum. Bundan muhendis olur diyorlar "yoo sanayiye vericem ben onu" diyorum. Cok becerikli diyorlar "yoo 15 aylik cocuk hareketleri iste" diyorum millet sokAma cidden normal cocuk yani. Oyle ileri zekasi bilmemneyi yok. Ha akli fikri yeterince yerinde zaten. Sirf iltifat diye soyleniyor ama kendi cocugum bile olsa gina geldi artik. Cocuklari ovup goklere cikarinca o cocuk daha onemli, daha nitelikli olmuyor.
Terbiye besikten baslar. Ki artik laf dinleme yasina gelmis cocuk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?