Bir garip pırlanta meselesi :/

Amazing family

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
4.036
10.437
208
Geceniz iyi olsun kızlar
Hemen konuya giriyorum.
Eşim hamile olduğumu öğrendiğinde bana hediye almak istedi ve benim istediğim birşey olsun diye bana sordu.
Bende o zaman pırlanta beştaş yüzük istediğimi söyledim fakat o sıra gebelikle ilgili muayene ücretleri bebek için alışveriş derken alamadık. Doğumum oldu ben alacak diye beklentiye girdim tabi yine almadı.
Ara ara bu konuyu konuşuyorduk aynen şöyle geçiyordu konuşmalarımız
Eşim: Beştaş almamı hala istiyor musun ?
Ben: Olsa da olur olmasa da hevesim kalmadı pek
Eşim: Tamam o zaman hahaha:)
Ben: Ben sana söz verdim olmaz öyle alalım diyeceğine bir de ti ye alıyorsun
Eşim: Çok çirkin ya onun yerine başka bişey alalım bla bla bla ...
Velhasıl benim gerçekten hevesim kalmadı kızlar. Parasında da değilim bana kendisi söyledi gidip ucuz birşey de alsa mutlu olurdum.
Sürekli alalım mı diye sorması beni çok sinirlendiriyor. En son yeni yılda alalım (kesin istiyorsan) dedi. Neyse uzatmadım tamam dedim bugün bakıyoruz netten bana diyor ki bunları yarın bir gün satsak para da etmez boşa yatırım
O kadar üzüldüm ki
Dedim sen bana ömürlük hediye mi alıyorsun yatırım mi yapıyorsun anlamadım.
E diyor orasını da düşünmek lazım satarız belki
Şimdi ben ne yapayım gerçekten bu konuşmanın üstüne almayayım diyorum ben ne düşünüyorum o ne düşünüyor.
Siz olsanız ne derse desin alır miydiniz
Yoksa bu lafının üstüne istemediğinizi mi söylerdiniz ?
Bir de abartıyor muyum?
Böyle düşünse bile direk söylemesi hoş değil ya
Sonuç : Gurur yapmadım ve aldırdım hahhayt

Son düzenleme:
Herkesin zevki başka tabi ama bedava verseler takmam öyle şeyler mesela ben . Ve verilen paralar da inanılmaz çok gelir , vermek istemem . Ki cimri biri asla değilim... demem o ki belli ki eşiniz için de durum böyle , bir yandan vermek istemiyor bir yandan sizi kırmak istemiyor .. ama tabi sizin çok istediğinizi anlayıp sürekli istiyor musun diye filan sorması gereksiz olmuş ...
Satmayı da acaba kötü gün için filan mı düşündü ? Sonuçta hayatta ne olacağı belli olmaz .. arada ciddi değer kaybı varsa ?? Bilemedim ki :/
Bence siz beğeniyorsanız , sinirlenip almamazlık etmeyin ‘istemiyorum’ gururunuz kocanıza yarayacak alın en azından içinizde kalmasın .

Yaptığı ayıp ve siz düşüncelerinizde haklısınız.

Çok çirkin bulduğunu söylemiş beş taşı muhtemelen o da almamasında etkilidir. Sonuçta siz takacaksınız bu yüzüğü ve eşiniz hoşuna gitmeyen bir şey olduğu için uzak durmuş olabilir aynı zamanda. İkinizin de beğendiği başka bir yüzük seçmeyi önerebilirsiniz.

Mevzu modeli değil ben düşünüp birşey almak istemesine çok mutlu olmuştum o illa senin istediğin olsun dedi bunun üzerine sürekli bahane uydurması konuyu devlet meselesine çevirmesi canımı sıktı alıp bir yüzük gelse daha çok mutlu olurdum.

Babam zamanında kuyumcu olduğu ve pırlanta işi ile de ilgilendiği için bu konuları iyi biliyorum denebilir.
Aldığınız taşın kıymet derecesine, büyüklüğüne, kesim şekline vs vs bağlı olarak sattığınızda para Edip etmemesi konu olabilir ancak.
Ben küçük bı pırlanta bozdurdum baya baya iyi para etti.
Atom taşlara pırlanta diyorlar halbuki pırlanta ile alakası yok.
He eşinizle olan konuya gelince valla hiç umursama cnm aldır gönlüne göre 5 taş.
Bı kadını tektaş, 3 taş, 5 taş, tam tur mutlu eder şanıdır.
Hiç takma kafana, bu konuları bilmediği için böyle düşünmesi normal.
Bende eşime anlattım felan, para eden takıların uzun vadede kazançlı olduğunu öğrendi takıya şimdi hiç bir şey demiyor.

Eşime bana dünyaları al de ama taki al deme. Bu mücevher olayını çok sacma ve gereksiz buluyor. Bizim de bir küpe meselemiz vardı. Evlendiğimde hiç taki istemedim ben set met şu bu hak getire. Dedim ki bari kulağıma bir altın küpe olsun. Sevdiğimden de değil esasen memlekete her gidişimizde annem sorup duruyor. Almadı ya la. Yani kendim de alabilirdim ama almadım sonra konusunu da açmadım. Laf arasında kv ile konuşmuştuk bu küpe mevzusunu öyle bahsi geçti. Dayanamamış bana küpe almış kıyamam. Şimdi de eşim güya alyans alacak. Alyansim geçen parmağıma oturdu yaraladı. Yenisini alacaktık yerseniz aman yok eksik kalsın dedim. Dilimle bir ya da iki kez isterim daha da lafını etmem. Eşim onun dışında laf arasında şuna ihtiyacım var dese usenmez bütün siteleri arar seçenekleriyle bana sunar bak sunlari buldum diye. Bir taki konusunda böyle neyse ki taki seven bir kadın değilim. O değil de ben bu adama gıcık oldum şimdi bak aklıma geldi bir küpe almadı ya la

İnat ettim aldırıcam :)

Benim alacağım model çok kibar bazıları çok kaba gerçekten evet zevk meselesi :)
:) bende genellikle yatırım odaklı davranırım bir şey alırken ama dürüst olmak gerekirse davranmayanlar daha kıymetli oluyor. Gönlünüzden geçeni alın ve tereddüt bile etmeyin alırken. Bu öküzlere böylesi yaranıyor.

Benim eşimde takıyı sevmeyen gereksiz bulan birisi gıcık olmayın boşverin içinden gelmiyorsa hiç almasın daha iyi :)

Aynen ona yarayacak gurur yapma zamanı değil galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…