Bir gay meselesi cok acilllll

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Saollasin cnm cok abarrtilar pisman oldum acmqz olaydim konuyu biraz onceki kisiyim spor ile ilgili konusan
Evet farkettim zaten, ben senin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum merak etme. Endişelenmen normal yeter ki çocuğu incitme yeter. Dilersen konunu kapattırabilirsin bu arada Mune abla yardımcı olur.

Cinsel yönelimden bahsediyor herkes kafayı yiyeceğim. Arkadaşlar çocuk 15 yaşında. Konu evlilik olsa bu yasta ne evliliği der herkes . Ama cinsel yönelim gibi önemli bir konuda normal karşılıyorsunuz bu yasta verilen kararları öyle mi? Bırakın bu sacma modern ayaklarını ya. Evlilik gibi bu konuda da karar verilmesi erken oldugu gibi cinsel yönelim için de erken bir yaş 15 yaş. Alıntı yapmayın madem saygıdan bahsediyorsunuz bu her türlü fikre saygı duymak zorundsınız size aykırı olsa bile!!

Oglumun arkadasinin gay oldugunu ogrenmis bulunmaktayim ne yapabilirim oglumu bu arkadasindan nasil uzaklastirim lutfen yardim edin
Buraya acilacak konu degil bu.Karisir buralar.Dogruyu soylemenin evladin icin endiselenmenin suc oldugu bi dunyada yasiyoruz cunku.Madem kimse kimsenin inancina karisamaz benim dinimde bunu yasak kiliyo ve oyle yasamak istiyorum KIMENE. Cocugu dislamak da dogru degil ama oglunu etkilemeye calisiyomu bu da cok onemli. Ne yaparsa yapsin karisamazsin dedigin insan seni etkiliyosa karisirim.

Ama etkilenmek başka, cinsel yönelimin o yöne kayması bambaşka bir olay bana göre. Tabi öğretmen olan sizsiniz, ben değilim. Haliyle benden daha bilgilisinizdir. Bir çocuk bir çocuğun davranışlarından etkilenebilir, hatta onu taklit dahi edebilir ama cinsel yönelimi görerek değişemez diye biliyorum.
O kritik donemdeki merak ayni cocukluk donemindeki merak gibi oluyor.Sayet konu sahibinin oğlu arkadaşlığını kaybetmemek adına deneyimlemesine izin verebilir vs vs ki anne kopamiyor arkadasinda yazmis yanlis okuyup anlamadiysam.Lise doneminde arkadasini kaybetmemek,kendini kabullendirmek icin hirsizlik yapan,yalan yere ogretmene iftira atan ogrenci gordum.Cok tehlikeli bir dönem.Konuya empati yapiyorum ben.Daha bebek 2 oğlum var.15 yaşındaki hallerinde merak,arkadaşlığı kaybetmeme,özenmenin pik yaptigi bu donemde her sey olabilir.Evet escinsellik bulasici degil,evet bizee neeee cinsel yoneliminden ama konu bizim benim basima gelse ben de endise duyardim etkilenirler mi diye.Bunun yil olmus 2020 yle alakasi yok.20 sene once de milenyuma girmistik.Bir sey olmadı 😄

Gaylik ozenerek veya gorulunce olunabilen bir sey degil. Oglunuzun arkadasindan korkmaniza gerek yok bu yuzden.
Ailelerin LGBT bireyler karşısındaki korku ve endişelerini anlıyorum, bahsettiğim gay arkadaşımızın ailesi çok uzun süre kabullenemedi, arkadaşlarını dahi suçladı, korktular haklılardı belki de çünkü anne baba ben gay'im, lezbiyen'im diyen çocuğunuz karşısında nutkunuz tutuluyor, oğlunuzu damat, kızınızı gelin hayal ederken evladınızdan duyduklarınıza şoka giriyorsunuz, Türkiye'de cinsiyet değişim ameliyatı olan ünlülerin bazılarının ailesinin de bu süreçte psikolojik destek aldığını okumuştum lakin LGBT özenilerek yaşanılan bir şey değil.

Karşı cinsten birini görünce hormonlarınız tavan yapar, arkadaşımdan özendim hormonlara inat LGBT olacağım demezsiniz.

Yargılamak için demiyorum ama keşke biz ebeveynler aynı endişeyi daha bacak kadarken kızları taciz eden arkadaş grubu için duysak, zira maalesef ergenlik çağında olup küçük çocuklara, yaşlı kadınlara tecavüz edenler var:(

Cinsel yönelimden bahsediyor herkes kafayı yiyeceğim. Arkadaşlar çocuk 15 yaşında. Konu evlilik olsa bu yasta ne evliliği der herkes . Ama cinsel yönelim gibi önemli bir konuda normal karşılıyorsunuz bu yasta verilen kararları öyle mi? Bırakın bu sacma modern ayaklarını ya. Evlilik gibi bu konuda da karar verilmesi erken oldugu gibi cinsel yönelim için de erken bir yaş 15 yaş. Alıntı yapmayın madem saygıdan bahsediyorsunuz bu her türlü fikre saygı duymak zorundsınız size aykırı olsa bile!!

Siz burda yorum yazan herkese istediğinizi yazacaksınız her türlü fikre saygı duyun adı altında ama eleştirilmeye de gelemeyip alıntı yapmayın yazacaksınız öyle mi? Buram buram saygısızlık kokan cümlelerinizi de saygı duyun!!! şeklinde bitirmeniz ayrı garip. Okuduğunuzu anlamamışsınız çünkü 15 yaşındaki çocuk gelip ben gay olmaya karar verdim arkadaşım gay olduğu için demiş gibi bir tavırdasınız. Velev ki dedi ne yapabilirsiniz? Evlilikle ne alakası var? Modernin hakaret kelimesi olarak kullandığını da sadece bu sitede gördüm

Cinsel yönelim bir kararla ortaya çıkmaz, doğuştan olan bir şeydir, adı üstünde yönelimdir. 15 yaşında evliliği kimse savunmaz ama ergen olan sağlıklı bir insanın cinsellikle ilgili soruları vardır, fikirleri vardır, hisleri vardır.

Çok şaşırıyorum bazen buradaki kadınlar hiç mi ergenlik yaşamadan 20 küsür yaşlarında laps diye evliliğe hazır hale geldi, evlendi barklandı.

aynı şeyi düşündüm 15 yaşında evlenen dayak yiyen bir kadın yazsa buraya sen haketmişsin diye topa tutacaklar başladı cinsel yönelim tercihtir hastalık değildir demeye. E evlilik de tercihtir o zaman.
15 yaşında bir çocuğumun kız arkadaşı ile yakınlaşmasını da yanlış bulurdum. Yakınlaşmadan kastım cinsel ilişki öpüşmekten falan bahsetmiyorum. Böyle bir şeye şahit olsam aşırı paniklerdim. Gay arkadaşı ile de ne paylaştığını merak ederim. Akran zorbalığına maruz kalıyor mu? Ne yaşıyor. Kendinden 2 yaş büyükmüş bu kişi. Tacize uğrar mı? Psikolojisi bozulur mu?
Benim erkek kardeşim de milli yüzücü sürekli erkek erkeğe ortamlardaydılar ve kardeşim küçüktü diğerlerinden yaş olarak. Valla ben her antremanı izliyordum ya da anneme izlettiriyordun arkadaşlık ilişkilerini. Büyükler bir zorbalık yapar mı özellikle cinsellik içerikli bir şeyler yapmalarından çok korkardım. Gay olsunlar olmasınlar. O yaşlar zorbalığa müsait. Dikkat etmk lazım.
Dipnot cinsel yönelimler hastalık değildir. Hala bunu savunuyorum. Ama anneler çocuklarına karşı uyanık olmalılar. Ayy ne güzel çocuğumun gay arkadaşı var ne sevgi dolu bir çocuğum var diyemez kimse.

Ya neden bir annenin yerine kendinizi koyup empati yapmıyorsunuz? Hemen gayse gay size ne gibi saçma sapan laflar ediyorsunuz. Çocuk daha 15 yaşında, her anne gibi haliyle endişe eder. Çünkü bu yaşlarda insan her yola sapabiliyor. Sigaraya da başlar esrar da kullanır vs. Hangi anne ister çocuğunun cinsel yönelimlerinin farklı olmasını.
Biraz empati ya pls.

Yönelim buasici birsey degildir. "Kötü yol" degildir. Burda bir anne "eyvaah benim oglumun kiz arkadaslari var (normal arkadas olarak, sevgiliden bahs etmiyorum" diye konu açsa, herkes o annenin abarttigini düsünür. Neticede kiz diye, cocuk ille onlar ile sevgili olacak diye birsey yok. Kiz diye, ille o cocugun üstüne atlayacak diye bisey yok. Cocuk gay diye herkesin üstüne atlamaz. Yönelim öyle akranlarin söylediklerine göre, heves ile olmaz. Simdi biri seni lezbiyen olmaya ikna edebilirmi? Hayir, çünkü yönelimin bu sekilde degil.

Bir anne ayrica bilgili olmali. Bu konulari cocuga ile konusmali. Cinsellik nedir? Cinsel yönelim nedir? Bunlar normal sekilde cocuk ile konusulmali. Bir annenin 2020 yilinda "eyvaah gay" demesi içler acisidir. Zaten bu cografay "baska"lara hiç toleransli degil. O cocuk daha hayatinda neler yasayacak senin ve konu sahibi gibi düsünenlerden dolayi.

Oglumun arkadasinin gay oldugunu ogrenmis bulunmaktayim ne yapabilirim oglumu bu arkadasindan nasil uzaklastirim lutfen yardim edin
Neden uzaklaştıracaksınız tam olarak vebalı mı bu çocuk? Hayatında hiç homoseksüel insanlarla karşılaşmayacak mı ya da duymayacak mı çocuğunuz sanıyorsunuz? Keşke çocuklarımızı yasaklar ve tabularla büyütmek yerine biraz saygılı insanlar olarak yaşamayı denesek.

Oğlunuza yürür diye mi korkuyorsunuz o zaman etrafındaki bütün kızlardan da uzaklaştırın onlar da potansiyel tehlike oglusunuz icin

Evet farkettim zaten, ben senin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum merak etme. Endişelenmen normal yeter ki çocuğu incitme yeter. Dilersen konunu kapattırabilirsin bu arada Mune abla yardımcı

Hanımlar, rica ediyorum lütfen ama lütfen hakaret etmeyin, polemiğe girmeyin, dini yorumlar yazmayın.

Ürkmenizi gerektiren bir durum yok içiniz rahat olsun, hiçbir çocuk arkadaşı gay diye özenip gay olmuyor, zaten buna hormonları izin vermez.

Eşimle benim en yakın arkadaşımız gay, eşim gay arkadaşıyla büyüdü, o arkadaşı sebebiyle birçok gay'le de tanıştı, çoğunu ben de tanıyorum, birlikte gezdiler, eğlence mekanlarına gittiler, ben özendim gay olacağım demedi.

Çocuğunuzun uyuşturucu bağımlısı, kötü alışkanlıkları ve huyları olan bir arkadaşı olursa anne olarak paniklemenizi ve uzaklaştırmaya çalışmanızı anlarım zira ben de anneyim, ergenlik çağındaki çocuğumun başına kim bilir neler gelir diye korkmanızı anlıyorum fakat gay arkadaş oğlunuzu hormonal olarak etkilemez.
Kapatabilirmisiniz

Normalleştirerek gayette ortak oluyoruz Müslümansanız bu konuda hassasiyetiniz olmalı. Allahın haram kıldığına kılıf bulmaya uğraşmayın
Müslümanım ve nasıl bir Müslüman olduğumu sorgulamak sizin haddinize değil. Kılıf bulmuyorum. Sizene günahı sizemi yazılıyor diyorum sadece.
Dinimizin neyi emredip neyi haram kıldığını sizden öğrenecek değilim. Bana zararı dokunmayan insanlara sırf tercihleri farklı diye böcek muamelesi yapmıyorum ben.

Hanımlar, rica ediyorum lütfen ama lütfen hakaret etmeyin, polemiğe girmeyin, dini yorumlar yazmayın.

Ürkmenizi gerektiren bir durum yok içiniz rahat olsun, hiçbir çocuk arkadaşı gay diye özenip gay olmuyor, zaten buna hormonları izin vermez.

Eşimle benim en yakın arkadaşımız gay, eşim gay arkadaşıyla büyüdü, o arkadaşı sebebiyle birçok gay'le de tanıştı, çoğunu ben de tanıyorum, birlikte gezdiler, eğlence mekanlarına gittiler, ben özendim gay olacağım demedi.

Çocuğunuzun uyuşturucu bağımlısı, kötü alışkanlıkları ve huyları olan bir arkadaşı olursa anne olarak paniklemenizi ve uzaklaştırmaya çalışmanızı anlarım zira ben de anneyim, ergenlik çağındaki çocuğumun başına kim bilir neler gelir diye korkmanızı anlıyorum fakat gay arkadaş oğlunuzu hormonal olarak etkilemez.
Çok net konuşmuşsunuz Mune hanım. Ancak 15 yaşında bir çocuk hormonal fark olmaksızın bu tür olaylardan rahatlıkla etkilenebiliyor emin olun.
Eşinizin, başkasının çocuğunun ya da bir diğerinin kuzeninin bu durumdan etkilenmemesi başka bir çocuğun etkilenmeyeceği anlamına gelmiyor maalesef.
Çocukların her biri bambaşka ve çok çok farklı.
Özellikle lisede bu tip olaylarla çok sık karşılaşıyoruz.
Kimlik arayışındalar.
Herkesin doğrusu farklıdır "bazı" konularda.
Konu sahibinin endişelenmesi çok normal.
Bu dönemi sağlıklı atlatabilmenin tek yolu da çocukla sürekli iletişimde olmak ve baskı yapmadan takip etmektir.

Evladınız ergenlik çağında, bu dönemde psikolojik olarak davranış olarak gel-gitler yaşayabilir, arkadaş seçimlerini doğru yapamaya da bilir, siz annesi olarak çaktırmadan yakın arkadaşlarıyla ilişkilerini uzaktan takip edin yine de, arkadaşları hakkında sert ve keskin yorumlar yerine sürekli çocuğunuzla diyalog halinde olup nasıl bir çevresi var anlamaya çalışın, tanımıyorsanız arkadaşlarını tanımaya çalışın.

Evde olmadığı zamanlar yine çocuğa hiç belli etmeden uyuşturucu vb şeyler var mı kontrol edin, yargılayıcı olmayın.
Ne kadar iyi ve sağlıklı bir diyalog içinde olursanız o kadar rahat ve kolay atlatırsınız ergenlik dönemini, erkek çocukları kız çocuklarına nazaran bir tık daha zordur ergenlikte, tıkandığınız yerde ergen psikolojisi üzerine uzmanlaşmış bir psikologdan yardım alın mutlaka ama çocuğum gay olur diye korkmayın, olmuyorlar çünkü.

O kritik donemdeki merak ayni cocukluk donemindeki merak gibi oluyor.Sayet konu sahibinin oğlu arkadaşlığını kaybetmemek adına deneyimlemesine izin verebilir vs vs ki anne kopamiyor arkadasinda yazmis yanlis okuyup anlamadiysam.Lise doneminde arkadasini kaybetmemek,kendini kabullendirmek icin hirsizlik yapan,yalan yere ogretmene iftira atan ogrenci gordum.Cok tehlikeli bir dönem.Konuya empati yapiyorum ben.Daha bebek 2 oğlum var.15 yaşındaki hallerinde merak,arkadaşlığı kaybetmeme,özenmenin pik yaptigi bu donemde her sey olabilir.Evet escinsellik bulasici degil,evet bizee neeee cinsel yoneliminden ama konu bizim benim basima gelse ben de endise duyardim etkilenirler mi diye.Bunun yil olmus 2020 yle alakasi yok.20 sene once de milenyuma girmistik.Bir sey olmadı 😄
Cinsel yönelimle hırsızlık arasında bağ kuramadım. Evet o yaşta çocuklar kendilerini arkadaş grubuna kabul ettirmek için ellerinden geleni yapıyorlar, sigara içiyorlar uyuşturucu dahi kullanıyorlar. Ancak cinsel yönelim bu şekilde değil. Cinsellik konusu bambaşka. Onun gibi davranabilir, gay olan arkadaşını taklit edebilir ama kesinlikle cinsel yönelimi farklı değilse onun gibi olamaz,yani görerek, taklit ederek eşcinsel olamaz. Hadi diyelim eşcinsel gibi davranıyor, zamanla kendi kimliğini keşfedince bu yönelimle sahip olmadığını anlayıp böyle davranmayı bırakacaktır. Ben zaten konu sahibinin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum, kötü bir insana da benzemiyor. Endişelenmesini de gayet yerinde buluyorum. Ve evet 20 yıl önce milenyum çağına girdik ama internet bu kadar gelişmiş değildi. Şuan bir tık ile milyon sayfa bilgiye ulaşabiliyoruz. 20 yıl öncesi ile şimdi arasında dünyalar kadar fark var.

Benim de oglum var ve degil arkadasinin gay olmasi kendisi dahi olsa yine oglum olacak. Oglumun mutlulugu herkesten herseyden onemli. Ebeveynlerin dogru diye yaptirmaya calistigi seyler cocuklar icin her zaman iyi ve dogru olmayabiliyor.

birisi gayden uzaklastirir, baskasi turbanlidan...

ayrismayalim artik lutfen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X