- 21 Ocak 2018
- 8.533
- 21.148
- 348
- 32
Arnavutlar. Ne zaman göçmüşler bilmiyorum. Abimle çalıştıkları yerde tanışıp aşık olup evlendiler. Böyle olunca muhtemelen kızın ailesi de bir şey diyemedi.Konuyu tamamen okumadim.
Revenrose yengeniz nerenin gocmeni, ne zaman gocmusler? Gocmenler genelde doguluya kiz vermezler (bende gocmenim, dogulu damadimiz gelinimiz hic yok, oyle fasist bi tutum degil ama tercih edilmiyor)
Ben uzun zamandır zaten buna göre davranıyordum onlara. Daha doğrusu davranmıyordum. Benim anlamadığım şey muhattap olmak istemeyen insan niye her ortamda bebeğim bir tanem diyip zorla diyalog kurmaya çalışır ki. Biri senle konuşuyordur sevmediğin halde gülersin yüzüne bu bile normal ama onların yaptığı çok başka bir boyutYengeniz ve ailesi sizi ve ailenizi beğenmiyor ve kendilerine layık görmüyorlar. Onların göçmen sizin doğulu olduğunuzu yazmıştınız. Onu yazdığınızda anlamıştım zaten ama demek istemedim. Sizle görüşmek istemiyolar, muhatap olmak istemiyolar ama sizi beğenmediğimizden görüşmüyoruz diyemeyeceklerinden salak yerine koyup milyon tane yalan söylüyolar. Abiniz de kendini onlara kabul ettirmek için hepinizi harcamış. Geldiği yerden utanan kompleksli bir tip. Herkesin her şeyden haberi olsun. Onlara da instagram hesabını ve her şeyi bildiğinizi belli edin. Karşısındakilerin aptal olmadığının idrakına varsınlar. Kendi hesabınızı engellemişlerken o hesabın başka hesapta bir şekilde karşınıza çıkmasına kader diyoruz. Allah önünüze sermiş her şeyi. Bundan sonra ona göre davranın.
Arnavutlar inat ve huysuzlardir, dedigim dedik tiplerdir, biz Bulgaristan ve Selanik tarafindan gocmusuz, Arnavutluktan gocen hic akrabamiz yok ama komsumuz coktu.Arnavutlar. Ne zaman göçmüşler bilmiyorum. Abimle çalıştıkları yerde tanışıp aşık olup evlendiler. Böyle olunca muhtemelen kızın ailesi de bir şey diyemedi.
Bizleyken çekingendi. Ayrıca ağır takılırdı. Abimin düğününde bile kalkıp oynamamıştır. Ben makyaj yapsam canım yapma doğal güzelsin falan derdi ikna etmek için ya da kıyafetim darsa falan gelip konuşurdu. Toplum içinde hareketlerimiz için bizi sık sık uyarırdı insanlar bakıyor vs diye. Şimdi eşiyle dışarıda kamerayı koyup yanlarından insanlar geçerken dans ettikleri bir video gördüm. Eşi zaten kıpkırmızı rujlar ve günlük hayatında bile aşırı simli farlar sürüyor. Eşiyle güneşlenirken fotoğrafları var mesela. Bunlar benim yargıladığım şeyler değil. Abimin yargıladığı şeylerdi.Abiniz farklı bir karaktere bürünmüş dediniz ya, merak ettim nasıl farklı?
Çok farklı insanlar gerçekten. İstemedikleri çok açık. Benim babam hayatta değil. Annemin de bir geliri yok. Abimler çok acele etti evlenirken. Buna rağmen ne yapabiliyorsak yaptık. Ben nişan arefesindeydim çeyiz alacağıma abime altın parası biriktirdim. Tapabildiğimiz kadar takı yaptık. Biraz uzatın süreci dedik uzatmadılar. Görece az takı takabildik yani. Belki böyle şeylere düşkülerse bunu da takmış olabilirlerArnavutlar inat ve huysuzlardir, dedigim dedik tiplerdir, biz Bulgaristan ve Selanik tarafindan gocmusuz, Arnavutluktan gocen hic akrabamiz yok ama komsumuz coktu.
Bildigim kadariyla onlarda doguya kiz vermiyorlar, tabi o bölgeden gocen biri cok daha net cevap verebilir ama genel olarak gocmenlerde bi burnu havadalik vardir. Bizzat kendi akrabalarimdan ornek vereyim, kendini bicaklayacak kadar alık bir akrabamiz, kimya muhendisi baska bir akrabamizla salak bu diye dalga gecerdi, hic kendilerini bilmezler, patavatsizlardir.
Yengenizin tarafindada boyle durumlar olabilir, abinizde belki sevgisinden belki safligindan bundan etkilenmis olabilir.
Iki turlude cok uzucu, ben olsam yuzlesirdim, bu bi cesit dolandiricilik yani, sizden hayatlarini saklayabilirler (niyeyse?) ama luks icinde yasayip acliktan ölüyormuş gibi davranip, borçtan kivraniyoruz diye yukumluluklerden kacmak hos degil.
Bana kalirsa yenge hanim annenize yardim ettirmemek icin boyle bir yalan dunya yaratmis.
Burdaki Arnavut kökenli hanimefendileri tenzi ederek söylüyorum ama o artık kalmadı paralı damat neredeyse oraya akın ediyorlar . Anne tarafım doğu kokenli yeni jenerasyondan 4 tane gelinimiz Arnavut kökenli . Anne tarafımin maddi durumu aşırı derece de iyi ve bu kızlar benim kuzenleri nikah masasına oturtana dek yapmadıkları kalmadı ama imza atildigi an vay efendim Kürt şarkısı vay efendim Kürt halayı diye düğünlere kendileri iştirak etmedi sorun ve kavga çıkartıp geldikleri gibi 10. Dk da da kalkar oldular . Ne cenaze ne aile toplantıları .E sen 7 sülalesi Kürt olan adamla evlendin doğulu biriyle aynı kutuktesin kocanın adı dahi Kürtçe .imzayı atıp adamı tutunca birden neden milliyetçi oldun . Gözlemlediğim kadarıyla para nerede bunlar orada . Baya birşey yaşadık sulalecek bu arnavut gelin kizlarimizla . Tekrar ediyorum burdaki Arnavut hanımları tenzi ediyorum . Bulgaristan göçmeni sevdiğim arkadaşlarım çok ve onlarda bu tarz şımarık burun buyuklugu yok .Arnavutlar inat ve huysuzlardir, dedigim dedik tiplerdir, biz Bulgaristan ve Selanik tarafindan gocmusuz, Arnavutluktan gocen hic akrabamiz yok ama komsumuz coktu.
Bildigim kadariyla onlarda doguya kiz vermiyorlar, tabi o bölgeden gocen biri cok daha net cevap verebilir ama genel olarak gocmenlerde bi burnu havadalik vardir. Bizzat kendi akrabalarimdan ornek vereyim, kendini bicaklayacak kadar alık bir akrabamiz, kimya muhendisi baska bir akrabamizla salak bu diye dalga gecerdi, hic kendilerini bilmezler, patavatsizlardir.
Yengenizin tarafindada boyle durumlar olabilir, abinizde belki sevgisinden belki safligindan bundan etkilenmis olabilir.
Iki turlude cok uzucu, ben olsam yuzlesirdim, bu bi cesit dolandiricilik yani, sizden hayatlarini saklayabilirler (niyeyse?) ama luks icinde yasayip acliktan ölüyormuş gibi davranip, borçtan kivraniyoruz diye yukumluluklerden kacmak hos degil.
Bana kalirsa yenge hanim annenize yardim ettirmemek icin boyle bir yalan dunya yaratmis.
Ya bunun pasiflikle ne alakası var. Herkes kavga edebilecek yapıda değil. Olmayan bir karakteri kendime 29 yaşından sonra yükleyemem ki. Ayrıca benim tek düşündüğüm kişi annem. Böyle bir kaos yaratsam en çok üzülecek kişi yine annem. Ona bunu daha sakin anlatıp abimle de konuşup bağı koparmayı düşündük. Benim bağım evime gelmediklerinde kopmuştu zaten. Ben zaten abimle konuşmuyorum bu yüzden büyük abim gidip konuşacak. Beni ararsa yazarsa ona sayacağım çok laf var. Ama şuan bu psikolojiyle onun yanına gidersem ben kavga edemem ağlarım sadece sinirimden. Yapım böyle bu da benim elimde değil. Resimleri de saklıyor değilim zaten abim görmek istemiyorum ben Allahlarından bulsunlar dedi. Annem de bakmak isterse gösteririm. Sadece herkesi toplayıp ekrana vermek gibi bir şey yapamam demek istiyorum.Resimleri göster neden göstermiyorsun? Bir gün birsey olur sen kafanda kurdun yok öyle birsey der çıkarlar için içinden.
Karışırsa karışsın ortalık.
Abin de çöpmüş resmen. Karaktersiz.
O zaman düşüncem doğru. Takıları beğenmedi en başta o yüzden bizi istemedi. Çünkü evlenmeden önce gelin hanım annemi başında taşıyordu resmen. Annecim annecim diye sürekli ona hediyeler alıp duruyordu.Burdaki Arnavut kökenli hanimefendileri tenzi ederek söylüyorum ama o artık kalmadı paralı damat neredeyse oraya akın ediyorlar . Anne tarafım doğu kokenli yeni jenerasyondan 4 tane gelinimiz Arnavut kökenli . Anne tarafımin maddi durumu aşırı derece de iyi ve bu kızlar benim kuzenleri nikah masasına oturtana dek yapmadıkları kalmadı ama imza atildigi an vay efendim Kürt şarkısı vay efendim Kürt halayı diye düğünlere kendileri iştirak etmedi sorun ve kavga çıkartıp geldikleri gibi 10. Dk da da kalkar oldular . E sen 7 sülalesi Kürt olan adamla evlendin doğulu biriyle aynı kutuktesin kocanın adı dahi Kürtçe .imzayı atıp adamı tutunca birden neden milliyetçi oldun . Gözlemlediğim kadarıyla para nerede bunlar orada . Baya birşey yaşadık sulalecek bu arnavut gelin kizlarimizla . Tekrar ediyorum burdaki Arnavut hanımları tenzi ediyorum .
Ya ne için oldu bilemem ama genel itibariyle kendilerini üstün ırk sanma durumları var . Kendini üstün ırk görüyor olabilirsin ama o zaman ırkına göre bir evlilik yapıp kendin gibilerle takilacaksin .O zaman düşüncem doğru. Takıları beğenmedi en başta o yüzden bizi istemedi. Çünkü evlenmeden önce gelin hanım annemi başında taşıyordu resmen. Annecim annecim diye sürekli ona hediyeler alıp duruyordu.
Kadın sizden izole bir hayat kurmuş ara sıra gördüğünde canım cicim yapmakta ne var ki?Ben uzun zamandır zaten buna göre davranıyordum onlara. Daha doğrusu davranmıyordum. Benim anlamadığım şey muhattap olmak istemeyen insan niye her ortamda bebeğim bir tanem diyip zorla diyalog kurmaya çalışır ki. Biri senle konuşuyordur sevmediğin halde gülersin yüzüne bu bile normal ama onların yaptığı çok başka bir boyut
Ben birkaç aydır onlarla konuşmuyorum benim evime gelmediler defalarca çağırmama rağmen. Daha evimi görmediler 1 buçuk yıldır. Bu yüzden onların davet edildikleri yere de çok gitmiyorum şuan. Büyük abim ikisiyle de konuşacak bu hafta. Hepimizin bildiğini söyleyecek ve hesap soracak hepimiz adına. Bu saatten sonra zaten soğuk yapma vs falan gibi bir durum olamaz çünkü görüşmeyi düşünmüyorum. Böyle insanlar hayatımda olmasın gerek yok.Kadın sizden izole bir hayat kurmuş ara sıra gördüğünd canım cicim yapmakta ne var ki?
Sakın kendi kendinize bir şey demeden trip yapmayın, soğuk davranmayın. Sonra yengeniz abinize bak haklıymışım, ben ona tatlı dilli davranıyorum ama kız kardeşin bana surat yapıyor falan der. Haklı çıkarmış olursunuz. İlk sayfada söylediğim gibi ne zaman karşılaşırsanız yengenize şirket hesabını düzenlerken instagramını gördüm kendi hesabımda görünmüyor çok tatlı bir instagram diyin. Hem instagram hesabını hem de onu engellediğini bildiğinizi anlasın.
Ya abimle evlenmek için şey demişti anneme siz ne isterseniz yaparım ben. Sizin sözünüz benim için çok kıymetli demişti. Annem de kızım öyle şey mi olur sen nasılsan öyle ol kimse için değişme biz seni olduğun gibi severiz zaten demişti. Değişik bir karakter yani. Bana şey tavsiyesi vermişti ilk evlendiğimde. Kocana sahip çık o ne isterse yap mazallah evli erkek avcısı kızlar çok kaparlar kocanı falan demişti. Yani bizi beğenmiyor ama biz daha aklı selim insanlarız bence.Ya ne için oldu bilemem ama genel itibariyle kendilerini üstün ırk sanma durumları var . Kendini üstün ırk görüyor olabilirsin ama o zaman ırkına göre bir evlilik yapıp kendin gibilerle takilacaksin .
Hah samimiyetsizliği bu laflarından belli işte. Kabul edilmesi zor şeyler bunlar. Kendisi dediklerinin tam tersini yapmış.Ya abimle evlenmek için şey demişti anneme siz ne isterseniz yaparım ben. Sizin sözünüz benim için çok kıymetli demişti. Annem de kızım öyle şey mi olur sen nasılsan öyle ol kimse için değişme biz seni olduğun gibi severiz zaten demişti. Değişik bir karakter yani. Bana şey tavsiyesi vermişti ilk evlendiğimde. Kocana sahip çık o ne isterse yap mazallah evli erkek avcısı kızlar çok kaparlar kocanı falan demişti. Yani bizi beğenmiyor ama biz daha aklı selim insanlarız bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?