- 13 Ekim 2016
- 1.285
- 1.654
- 63
- Konu Sahibi Excited_00
-
Ben çok doğru yaptığımı düşünüyorum.Bana kalırsa amaçsız ve kimseye faydası olmayan bir şey yapmışsınız. He kendi kendiniz rahatlamışsınız küfrederek. Kadına ve çocuklarına bir destek değil bu, aksine, ben de diğer arkadaşlar gibi hıncını yine bu insanlardan çıkarır mı diye düşündüm. Adamın sizin küfürlerinizden etkilenmediğine emin olabilirsiniz, ki zaten küfretmek iş değil. Bu kişilere ve çocuğa gerçekten yardımcı olmak istiyorsanız sosyal himetleri arayın mesela çocuk için. Adamın dayağı filan varsa polisi arayın. Kadının aklına girin boşanması için, kendi başına da bir şeyler yapabileceğini aşılayın, falan filan. Yoksa arayıp birine saydırmak sadece sizin öfke kontrolsüz biri olduğunu gösteriyor, iş olsun diye yapmışsınız ama amaçsız, mantıksız bir eylem yani... Bu şekilde olacaksanız bu kişilerin aile sorunlarına hiç karışmamanız daha yararlı olacaktır o kadın için. Zira adamı hepten azdırıp kadının tepesine bindiriyor da olabilirsiniz. Objektif yorumum bu. Genel bir tavsiye, bu tür sorunlu kişilerle pata küte dalaşmaya girmeden önce hareketlerinizin bir adım sonrasının neye sebep olabileceğini düşünün biraz, amacı nedir, ne tür bir yararı vardır, düşünün yani.
İstediğinizi düşünebilirsin.adam nolursa olsun sizi bu şekilde ilgilendirmez bence.
eşi boşanmıyorsa kime ne söyleyebilirsiniz.
orda sosyal hizmetler falan yok mu illa dışardan biri olarak bişey yapacaksanız orayı arayın gelip çocuğu alsınlar bari.
yoksa para göndererek ben de iyilik yaptığınızı düşünmüyorum.
Herkesin aklı,fikri vardır.
Siz başka ben başka düşünüyoruz demek ki.
O zaman sokakta bir adamın karısını döverken görelim, aile diyelim çekelim gidelim?
Yok öyle!
İstediğini desin bütün mahalle biliyor zaten ne b.k olduğunu istediğimi de yaparım da söylerim de,
İnsanım ben insan o çocuk acılar içinde kaşınırken
Ben burda rahat uyku çekemiyorum.
Elimden biraz yardım biraz da küfür gelirdi.
Bende yaptım. Gayet doğru yaptığımı düşünüyorum.
Yani bence ...
Öyle mi düşündünüz?Başka ülkede olmasan bu kadar rahat adamı arayıp küfür edebileceğini sanmıyorum. Sonuçta insan kendisini, ailesini düşünür önce.
Konuya gelince evet haklısın çok üzücü bir durum ama adamın muhatabı sen değilsin ve olmamalısın da. Senin iyilik olarak düşünüp yaptığın davranış ailesi için daha kötü sonuçlar doğurabilir. Bence uzaktan maddi yardım ve karısına destek olmak harici bu işe karışma.
kızlar aslında o kadar öfkeliyim ki,
Büyün gün nevrim döndü.
Yani oğlumun pasaportu çıkmış olsa
İlk iş bilet almak olacak!!!
Yan komşumuz var yani annemin komşusu
Çok çok severim aşırı iyi biri 3 yıldır tanıyorum.
Konuya gelecek olursak,
Annem bugün beni aradı,moreli bozuk felan
Ne oldu felan diyorum anlatmıyor (babasız büyüdüm sayılır çok zor zamanlarımız oldu ve bu tarz konularda aşırı şekilde hassasım adam döverim o derece)
En son annem dayamadı tabi.
Komşu bugün hastaneye çocuğunu götürdü
Ve doktor cildi çok kuru olduğu için kaşınıyor bebek yağı al demiş.
Tabi parası yok.
Kocası olacak...... maaşını kumara yatırmış.
Kira ödenmemiş, çocuk ne hallerle.
Ekmeği kalmamış evde.
Neyse kaynana gelmiş oğluna vurmuş geline yardım ediyor ne kadar olursa felan...
Ben her gittiğimde bir takım adak olsun v.s hep ona veririm. Ama kocası olacak kişi bunun rahatlığımı diye düşünüyorum.
Kadın söylemiyor yardım geliyor felan diye ama
Bir şekilde biliyordur.
Neyse benim şarteller attı tabi,
Aradım o ....... ağzıma geleni söyledim.
Ne erkekliği ne sülalesi düz gittim.
Düşündüm bu gece yatamazdım kendimi biliyorum.
Union ile para yolladım. Ama nereye kadar
Gerçekten ağustos ta gideceğim o günü iple çekiyorum. Şöyle suratına bir tokat bir pat sesi.
Öyle canım istiyor ellerim kaşınıyor ki.
Bütün gün evde deli gibi gezdim.
Elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
Ama o çocuğu düşündükçe kahroluyorum.
Kaşınıyor yatamıyor ama bir yağ almaya para yok
Çıldırmak üzereyim.
O adama ne yapsam da iyi gelse diye düşünüyorum.
Off karmakarışık oldu.
Benim o adamdan farkım olmadığını düşünen kişiye verilecek cevabım yoktur.Allah aşkına sapla samanı karıştırıyorsunuz tabii yolda döverken görse herkes müdahale eder etmek ister o apayrı bir şey ama arayıp küfretmekle ne oldu soruyorum size? sadece siz kendinizi sakinleştirdiniz. Adam da büyük ihtimalle sen bizim aile sorunlarımızı kime anlatıyorsun deyip kadına bir güzel parladı madem pısırık dövmüyor diyorsunuz bunca şeyi nasıl yapıyor nasıl güç buluyor pısırık olsa kadın öyle siner mi? yardım dediğiniz şey bu değil. Şu an ondan farkınız kalmadı ki küfrederek ve emin olun umrunda bile olmadı. Sizin gönderdiğiniz parayla çocuk kurtuldu çünkü dimi. Bu sefer yolladınız hadi doydu ya sonra. Bana balık verme balık tutmayı öğret diye bir laf vardır taşma suyla gemi yürümez hanımefendi.
Size göre doğru ama annenizin anlattıklarından yola çıkıp bunu yapmak hiç de haddiniz değildi çünkü kadına hiçbir yararı yok ve para göndermek de zaten yardım değil ki. Adama küfredeceğinize kadınla konuşup ayrılmaya ikna etseydiniz ya hiçbir faydası olmayan bir iş. Yok karşınızda görseniz dövermişsiniz güçlüymüşsünüz tabi adamın da eli armut topluyor oraya gittiğiniz zaman sizin olduğunuzu anlarsa neler olur? eşinizinde haberi yok muhtemelen benim eşim olsa çok kızardı yani.
Yani avukat dedim ya Türkiye'de boşta eşyalı evimiz var. 4 sene kal dedim (sonra satacağız)Bence adami kendi haline birakip kadina cesaret asilamak lazim oyle birini bosayip cocugunu da kurtarmasi icin.
Bir erkek sadece siddet uyguladiginda kotu olmaz sunu bir anlasa bizim kadinlarimiz aahh ahh
Offfff gerçekten anlayamıyorum.iyi de sen başka ülkedesin. kadınla bi bağın da yok. adam gitti bugün kadını dövdü, elinden ne gelecek? telefonla mı engelleceksin. komik olmayın.
Yetmedi ablacım,gidince dahasını yapmak istiyorum.Helal ablacim bi de benim icin ara söv
Benim o adamdan farkım olmadığını düşünen kişiye verilecek cevabım yoktur.
Yorumunuzu yapmışsınız amaaaa
Ee kadını pencereden atacakken niye herkes korkup
Polisi aramadı. Ancak adamı izlediler?
Ben güçlüyüm demiyorum.
Küfür etmekle içimi soğuttum.
Varsa onurunu gururunu kırdım.
Beni zaten tanıyor hanımefendi.
Başını eğip yolunu değiştiriyor.
Eşime gelince yaptığım herşeyi biliyor.
Doğru dürüst cümle bile kurmadı bana karşı yani.
Tutamadın kendimi dimi dedi o kadar.
Neyse benim o adamdan farkım olup olmadığının çok farkındayım.
Ha bu bu kadar kalır mı?
Birde gittiğimde hususi anneme gideceğim ve
Yüzüne güzel bir tüküreceğim.
Tamam mı? Buda size uymaz. Yanlış bla bla
Teşekkürler yedim.
Offfff gerçekten anlayamıyorum.
Hanfendi. Komiklik olsun diye yapmıyorum.
Neden anlamak istemiyorsunuz???
Çocuk hastanelik oluyor.
Ben burda deliriyorum.
Annem yan komşusu bütün apartman var.
Yapamaz diyorum dö-ve-mez.
Dövecek olsa şimdiye çoktan döverdi.
Bu yaptığım ilk değil..
allah aşkına nasıl bu kadar emin oluyosunuz? medyum musunuz, müneccim misiniz? tutki adma dövdü dünyanın en imkansız şeyi mi? bi de bastıra bastıra yazmışsınız.
ne dediğinden kendinin de haberi yok adam kadını camdan atmaya kalkmış
dövmekten vurmaktan fazlasını yapmaktan mı korkucak uc kurus yardımı oldu diye kadının hayatıyla dans ediyor resmen
umarım klavyeden aldığı cesaretle böyle atıp tutuyordur
+1Sizin bu kadar müdahil olmanıza bişey demiyor mu? Sonuçta merhametsiz bir adam belli ki size zarar verebilir yani Allah korusun.
Bence siz ne yazdığınızın farkında değilsinizne dediğinden kendinin de haberi yok adam kadını camdan atmaya kalkmış
dövmekten vurmaktan fazlasını yapmaktan mı korkucak uc kurus yardımı oldu diye kadının hayatıyla dans ediyor resmen
umarım klavyeden aldığı cesaretle böyle atıp tutuyordur
Yoo değilim annem komşusu duyacaktır.allah aşkına nasıl bu kadar emin oluyosunuz? medyum musunuz, müneccim misiniz? tutki adma dövdü dünyanın en imkansız şeyi mi? bi de bastıra bastıra yazmışsınız.
Doğrudur bu düşünceye de saygım var.+1
Benim de alt katta karisini doven ve bagiran adam aklıma geliyor. Onu dovmek geliyor icimden hem de acayio derecede AMA KENDIME ENGEL OLUYORUM çünkü adam bana zarar verse esimin başı belaya girebilir aileminde o zaman ne olcak.
Ben doğruluğunu sorgulamadım ki.Problemleri şiddet ya da küfür ve hakaretle çözmeye çalışmak ne kadar doğru?
Paylaşımıma dikkat ederseniz,kadını ara konuş onu anlarım da adamı aradım küfrettin ee? sonuç?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?