- 30 Nisan 2014
- 5.475
- 17.098
- 248
Ben de öyle yapabilsem keşkeKimseyi umursamam ben normalde de o yüzden hiç zorlanmiyorum
Bunu anlatmaya calisiyorum deminden beri, anlasilamiyorum. Hayatta basarilar sizeDiyelim ki ben biriyle sıkıntı yaşıyorum, beni her yerden engellese, bozulmak yerine, benimle uğraşmamak için engelledi, demek ki beni takıyor ve benden rahatsız oluyor diye düşünürüm, umursamıyor değil, umursamamaya çalışıyor diye yorumlarım, ama engellemek yerine, varlığım orta yerde, gözünün önünde durduğu halde bakmıyorsa, görmüyorsa umursamıyor derim, misal WhatsApp dan durum paylaşırım, açıp bakmaz bence budur umursamazlık.
Ama bir insanı gerçek anlamda umursamazsak karşımızdaki kişinin ne düşündüğünü de önemsemeyiz ki. Beni engellemiş demek ki takıyor diye düşünse ne düşünmese ne diye bakarız olaya diye düşünüyorum, ben de bu tarz durumlarda kendimi düşünüp karşındakini silerim.Diyelim ki ben biriyle sıkıntı yaşıyorum, beni her yerden engellese, bozulmak yerine, benimle uğraşmamak için engelledi, demek ki beni takıyor ve benden rahatsız oluyor diye düşünürüm, umursamıyor değil, umursamamaya çalışıyor diye yorumlarım, ama engellemek yerine, varlığım orta yerde, gözünün önünde durduğu halde bakmıyorsa, görmüyorsa umursamıyor derim, misal WhatsApp dan durum paylaşırım, açıp bakmaz bence budur umursamazlık.
Sana göre doğru budur olabilirDiyelim ki ben biriyle sıkıntı yaşıyorum, beni her yerden engellese, bozulmak yerine, benimle uğraşmamak için engelledi, demek ki beni takıyor ve benden rahatsız oluyor diye düşünürüm, umursamıyor değil, umursamamaya çalışıyor diye yorumlarım, ama engellemek yerine, varlığım orta yerde, gözünün önünde durduğu halde bakmıyorsa, görmüyorsa umursamıyor derim, misal WhatsApp dan durum paylaşırım, açıp bakmaz bence budur umursamazlık.
Yani artık onu yok sayıyorsam yoktur onun ne varlığı ne düşüncesi beni ilgilendirmez yada ben silersem o ne düşünür diye uğraşmam ne düşünürse düşünsün ister sildi desin ister bak umursuyor desinAma bir insanı gerçek anlamda umursamazsak karşımızdaki kişinin ne düşündüğünü de önemsemeyiz ki. Beni engellemiş demek ki takıyor diye düşünse ne düşünmese ne diye bakarız olaya diye düşünüyorum, ben de bu tarz durumlarda kendimi düşünüp karşındakini silerim.MssPARE 'nin de dediği bu sanırım.
Hayır. Tak diye hayatımdan çıkardım. O da sinirlenip sinirlenip bana çatıo, kavga etmek için bahaneler üretiyor.Yüzlesdiniz mi?
Bunda gülünecek bir şey yok kiBunu anlatmaya calisiyorum deminden beri, anlasilamiyorum. Hayatta basarilar size
Öfkenin altında yatan duygu sevgidir bunu kolay kolay kabullenemiyor insan inkar ediyor bazen ama gerçeği değiştirmiyor.Gerçekten yapmak istediğin böyle şeylerse bunu yapardın ne kendi kendine konuşup sinirlenir ne de buraya yazardın senin böyle hissetmenin sebebi çözemediğin sorunlar kimle ne derdiniz varsa alın karşınıza açık açık konuşun rahatsız olduğunuz şeyleri belirtin çözün çözülmeyecek bir durumsa bu ve gerçekten hayatınızdan çıkaracaksanız ona söyleyecek tek kelimeniz kalmasın içinizde ne varsa dökün konuşun bu sizin için daha iyi olacaktırBunu buraya yazdığımdan anlaşılacak ki biri ile aram bozuk ve kendisine çok kızgınım. Sürekli sinirimden kendi kendime konuşuyorum. Halbuki onu tamamen umursamamak, aklımdan çıkarmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim. Beynimden tamamen silmek.
Bu umursamamak olmuyor ki, bu tepki vermek oluyor, etki karşısında tepkisiz kalınırsa umursamamış olunur. Karşı tarafın ne düşündüğü değil, benim ne düşündüğümü bilmesi asıl mesele olan.Ama bir insanı gerçek anlamda umursamazsak karşımızdaki kişinin ne düşündüğünü de önemsemeyiz ki. Beni engellemiş demek ki takıyor diye düşünse ne düşünmese ne diye bakarız olaya diye düşünüyorum, ben de bu tarz durumlarda kendimi düşünüp karşındakini silerim.MssPARE 'nin de dediği bu sanırım.
Ama soruyu soran kişi umursuyor ve burada konu açmış, gerçekten umursamasa dediğiniz gibi engeller siler, karşıdaki havaya girer ama dert etmez, ama konu sahibi umursadigi halde umursamiyor gibi davranmak istiyor, bence en güzel yöntem de bu, amaç karşı tarafı havaya sokmak değil kudurtmak.Sana göre doğru budur olabilir
Bana göre ben arkadaşlıktan çıkarıyorsam ha silmişim ha silmeden duruyor ne fark eder sonuçta görmeyeceksem silerim görmeyecek onu umursamayacak yada yok sayacaksam konuşmadığım birinin hesaplarımda fazlalık yapmasına gerek yoktur
Ha o ne düşünür kendince ne havaya girer bilemem benide ilgilendirmez
Iki gün hava yapar buyursun yapsın
Onun havasi yada düşüncesi onu ilgilendirir ben hayatıma bakarım
Benim için umursamamak; karşımdaki ne düşünürse düşünsün demek de olduğu için farklı düşünüyorum..Bu umursamamak olmuyor ki, bu tepki vermek oluyor, etki karşısında tepkisiz kalınırsa umursamamış olunur. Karşı tarafın ne düşündüğü değil, benim ne düşündüğümü bilmesi asıl mesele olan.
Engellemek, silmek, sen beni yıprattın ben de seni hayatımdan çıkarıyorum çünkü seni görmek istemiyorum diye tepki vermektir, öbür türlüsü, ne halt edersen et görüyorum, duyuyorum ama seni bir yerlerime sallamıyorum, sen mesaj vermeye devam et demektir.
Mesele sizin ya da benim ne düşündüğüm değil aslında, mesele konu sahibinin umursadığı birine umursamıyormuş gibi davranmak istemesi. Umursadığı için de konu açıp bize soruyor. O yüzden karşı tarafın, konu sahibinin ne düşündüğünü düşüneceği önemli gibi geldi bana. Karşı tarafın düşüncesi onun için önemli olmasaydı, sormaz, ya silerdi ya da görmezden gelirdi, fark etmezdi. O yüzden amaç burada fikirlerimizi yarıştırmak değil, konu sahibini mutlu etmek. Olayı genel fikrimle değil, kendi içinde değerlendirdim. Artık hangi fikir aklına yatar, hangisi mutlu ederse onu yapsın.Benim için umursamamak; karşımdaki ne düşünürse düşünsün demek de olduğu için farklı düşünüyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?