Bir insanin zekasini nasil anlariz?

Ben de cevapları merak ediyorum. Duyar kasmadan belirteçleri yazsanız olmaz mı?

Kızcağız zeki istiyorum demiş, karakteri düzgünü nasıl anlarım dememiş ki. Hemen bir ahlakçılık, efendime söyleyeyim bir karakter daha önemlicilik..

ama ozaman öyle ahim sahim zeki degildir ya- yani nebilim, meme ve toto icin 40 takla atan adam fazla zeki degildir. onlarda iyi kötü zihinsel tatmin olmak istiyorlar
Bir zincir en zayif halkasi kadar sağlamdir derler ya,erkeklerin zayif halkasi da bu bence,istedikleri kadar zeki olsunlar:))
Kadinlar onlardan daha iradeli,bu yuzden daha zekiler bence:))

E karakter daha onemli tabii:))
Kuzularin sessizligindeki katilde super zekiydi:)

benimki zaten yabanci (italyan) ama biz almanyada yasiyoruz- yani almanya dogumlu.
yok benim tosunda baya zeki- sadece teknik alanda 2 yasindaki cocuk bile daha ileridir. evde tamir isleri bende.
yani ölübalik gibi duvara bakmiyor :)
Benim tosun oglak burcu. hafif sinsi. Bana sökmez onun sinsiligi, adamin ruhunu kuruturum, enerjisini emerim :) ben daha evlenmeden KVyi ortadan kaldirmis kadinim :)
sen benim 3 uni diplomama bakma- icimdeki kücük psikopat hep bir kösede bekler.

Cocuk zekayi anneden aliyor arkadasim
Yani zeki bir cocuk sahibi olma sansinizi kendinize gore degerlendirebilirsiniz

Yanlış, daha doğrusu eksik bilgi:
Zeka baskın faktör olarak X kromozomu üzerinden taşınıyor.
Kız çocuklarda, baba etkisi de anne kadar önemli iken, erkek çocuklarda, X kromozomu sadece anneden geldiği için, anne daha ön plana çıkıyor (Çocuğun cinsiyetine göre fark ediyor yani)
Böyle anımsıyorum.

Baksaniza forumdakiler bile hayatini idare edecek zekasi olsun yeter modunda takiliyor. Belki zeki adamin kriteri zeka degildir benim zekam ikimize de yeter diye dusunuyordur.

Evet haklisiniz teoride her erkek zeki kadin ister ama pratikte...... Bir fikra ile cevap vermek istiyorum.

Bir adamın 4 ayrı kız arkadaşı varmış. Bu kadınların her biri adamın evlilik teklifine "evet" diyecek kadar içten bir sevgiyle baglılarmış. Ancak adam aşktan cok mantık evliligi yapmak istiyormuş, bu nedenle kadınları teste tabi tutmaya karar vermiş.. Kadınların her birine harcamaları üzere 1000 dolar para vermiş ve yaptıgınız harcamaları bana anlatmanızı istiyorum demiş.. 1. Kadın, bu parayla kendine en güzel elbiseleri ve en iyi kozmetikleri almış, kuaföre gitmiş, bakımını yaptırmış ve en kaliteli parfümü sıkınarak adamın yanına gelmiş " Bak hayatım, bana verdigin para ile sana daima güzel ve bakımlı görünmek için kendime bunları aldım" demiş 2. Kadın, kendisine verilen 1000 dolarla sevgilisinin en begendigi cd, dvd ve bilgisayar oyunlarını almış, ayrıca sevgilisine 1 ay yetecek kadar da bira alıp parayı ne sekilde harcadıgını anlatmış..3. Kadın ise, 1000 doları borsaya yatırmış, kısa sürede borsada kazanıp para birkaç kat olunca sevgilisine getirip " bak sevgilim bu parayı yatırım amaçlı kullandım, gelecegimiz için teminatımız olur" cevabını vermiş 4. Kadın sevgilisinden aldıgı paranın bir kısmı ile fakir fukaraya yemek ziyafeti vermiş, diger kısmı ile de ceşitli kitaplar satın alarak sevgilisi için kendi kültürünü geliştirmeyi hedeflemiş.. Adam, 4 kadının da harcamalarını gözden geçirmiş. Düşünmüş.. Düşünmüş.. Ve yine Düşünmüş.. Sonunda, içlerinden en iri göğüslü olanı ile evlenmeye karar vermiş

Yanlis anlamayin ama zeki insan zaten karsisindakinin zekasini anliyor , ama bence sizin karsinizdakini anlamamniz tecrubesizliginizden kaynaklaniyor , yasiniz kac?
Ben size su forumda yorumlarini okudugum kadinlarin bile ( kendilerini gormeden) zeka seviyelerini soyleyebilirim , zeka tek basina cok ise yaramaz tecrubeyle katmerlenerek artar

Şimdi ne kadar zeki olduğumuz üzerine mi yorumlar yapalım burada.

Benim matematiksel zekam iyidir sizin sözel zekanız. Çoklu zeka kuramında bile zeka 8 'e hatta 9' a ayrılmısken başkası üzerinden zeka çıkarımı yapılması pek zekice değil bana kalırsa.

Ben ilk yorumumda yazdim valla
Zeka benimde olmazsa olmazimdir

Son yıllarda bu lafı çok duyar oldum. Erkek çocuk zekasını anneden alırmış diyorlar. Bununla ilgili bilimsel bir yayın vs var mı paylaşırsanız ben de kendimiz geliştirmiş olurum. Ben raslamadım çünki. Benim yakından tanıdıgım bir kadının iki oğlundan biri çok iyi okullarda okurken diğer oğlu daha hangi dersten ödevi var bilmiyor. Çok konuşkan hiç susmuyor dışa dönük abisi ise tam tersi. Bunu nasıl açıklıyor uzmanlar

yokmuş doğru değilmiş o.

İyi de bahsettiginiz seylerin zeka ile ilgisi yok ki?
Googlea yazarsaniz zekanin genetigini , tonlarca makale bulursunuz
Erkek cocuk anneden , kiz cocuk yuzde 50 anne yuzde 50 babadan alir zekasini

Zekanın tek tip olmamasıyla.

Biz de almanya da yasiyoruz
Evin bütün isleri bende
Dolap, sandalye, duvar delme bende, ama bu sene yapmaya basladi cok sükür
Is sevmiyor benimki ondan
Oglak burclari sinsimidir yahu, gerci bir sinsi oglak tanidigim var, ay o da zor beee
Psikopatlik bende yok, sadece iflah olmaz bir romantik var icimde
Ama zeki adam da ne bileyim, düsünüyorum cok güvenirim ona
Ama beni aldatsa ruhum bile duymaz, öyle bir ustalik var bunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…