- 16 Haziran 2018
- 1.159
- 4.515
- 83
Kesinlikle haklısınız.Belirtidir o, belirtec olsa duramazsinsaka bir yana zekadan once insanin kendini gelistirme istegi olmali. Tabi ki genetik bir yonu var ama onemli olan bunu nasil ve ne yonde kullanmasi gerektigini bilmektir. Cok zeki dolandiricilar var mesela
Alakası yok bence
Müge Anlı bu derde bile deva olacakMüge Anlı’da olan olayları anlatıp ondan yorumlamasını iste. Senin düşünemediğin bir şeyi söylüyorsa senden zekidir
Siz daha iyi gozlemlemissinizdir tabii fakat otizmi zeka geriligi olarak düşünmüyorum ben.O bence biryerlerdeki kısa devre,iletim karmaşası fakat zeka geriligi degil.O zaman 2 kardeş olarak biz saglikliyken 1 kardesim neden otizmli ve zeka geriligine sahip.
Otizm zaten zeka geriligi degil , ne alaka yahu ?Siz daha iyi gozlemlemissinizdir tabii fakat otizmi zeka geriligi olarak düşünmüyorum ben.O bence biryerlerdeki kısa devre,iletim karmaşası fakat zeka geriligi degil.
Yakinlarimda yok,arkadasin kizinda var,cokta gozlemleyebilmis degilim gerçi...
Bunların hepsine hakimim ilk mesajımda yazdım zaten çoklu zeka kuramını. Arkadasın bana attıgı makaleyi inceleyin bir. O oyle değilmiş işte işin doğrusunu açıklamış uzmanlar.Tek tip zeka yoktur ve bu sadece genler ile açıklanabilecek kadar basit değil.
Zekayı geliştiren-körelten çok etken var, psikolojik rahatsızlıklar-travmalar, tecrübe, aile içindeki konumun (İlk çocuk-ikinci çocuk olmak), ilgi alanlarını erken tespit etmek-edememek ve sayılamayacak kadar değişken.
"Matematikten 100 aldı, çok zeki" denirken, "Eline aldığı her müzik aletini çalabiliyor, ritmik zekası var" ya da "İnsanlara hal hatır soruyor, diyalog halinde-taklit yeteneği var, sosyal/duygusal zekası yaşıtlarından ileride olabilir" denmiyor mesela.
Zeka, sadece sayısal bir şey değil.
Malesef çoğu otizme hafif orta zihinsel engel eşlik ediyor diye biliyorumSiz daha iyi gozlemlemissinizdir tabii fakat otizmi zeka geriligi olarak düşünmüyorum ben.O bence biryerlerdeki kısa devre,iletim karmaşası fakat zeka geriligi degil.
Yakinlarimda yok,arkadasin kizinda var,cokta gozlemleyebilmis degilim gerçi...
Bunların hepsine hakimim ilk mesajımda yazdım zaten çoklu zeka kuramını. Arkadasın bana attıgı makaleyi inceleyin bir. O oyle değilmiş işte işin doğrusunu açıklamış uzmanlar.
Oysa ki Isvicre'li bilim adamlari da tam tersini soyluyor.Eşim çok zekidir ,çocuklarımda öyle .
Ama eşimin sosyal medyası yok
Arada benim twitter da dolaşıyor .
Ama zeka anneden geliyormuş norveçlilerin yalancısıyım
Ben biyolojiyi unuttum vallaYanlış, daha doğrusu eksik bilgi:
Zeka baskın faktör olarak X kromozomu üzerinden taşınıyor.
Kız çocuklarda, baba etkisi de anne kadar önemli iken, erkek çocuklarda, X kromozomu sadece anneden geldiği için, anne daha ön plana çıkıyor (Çocuğun cinsiyetine göre fark ediyor yani)
Böyle anımsıyorum.
Yalancı İsviçrelilerOysa ki Isvicre'li bilim adamlari da tam tersini soyluyor.
Bence de yok. Hatta bu oğlu zeki olan annelerin uydurdugu birley sanırsam herkes balıklama atlıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?