Bir iyiyiz bir kötü.

umurumda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2019
203
95
98
32
Eşimle uzun yıllardır birlikteyiz 1yıldır da evliyiz. Bazen çok iyiyiz . Akşamları farklı koltuklarda bile oturmayız. Hep sarılarak otururuz. arada aileler yokken çok iyiydik aslında. Evlendikten sonra her ailesi ile görüşmemizde aramız bozuldu. Ailesi çok düşüncesiz. Abisi bizle aynı şehirde yaşıyor. Biz çalışan insanlarız. Abisi işsiz şu an. Arada yemeğe gelir akşam. İş çıkışı gidip eve yemek yaparım yine beğenilmem eşim yapa yapa bunu mu yaptın der. Asla bana yardım etmez. Abisi gelir evi kendi evi gibi kullanır. Geçen gün üstüne giymeye rahat bir şeyler istedi. Çıkardığı pantolonu banyoda makinenin üstüne atmış. Gelip kalkmayı bilmez. eşim ailesine karşı ağzını açamayan bir tip. Tüm sorunu benimle onlara kızamaz bana kızar. Artık çok sıkıldım ailesiyle olan bu durumdan. Boşanmak hayırlısı gibi duruyor ama cesaretim yok. Ne yapacağımı şaşırdım. Kendi aileme karşı ne yaparım bilmiyorum. Bu evlilikte çocuk Olsun istemiyorum. Çünkü eşimin düzeleceğini düşünmüyorum beni anlayacağına inancım sıfır.
 
yapa yapa bunu mu yaptın deyince al tencereyi dök lavaboya.
bazen bi cinnet anı geçirirsin ömre bedel. ben yaptım ordan biliyorum.
veya pantolona dök bakalım çamaşır suyunu. bi daha bırakabiliyor mu.
Konumuz değil ama sizin düğün oldu mu?
 
Herşeyi yapıp birde beğendirmeye çalışınca sonu böyle oluyor malesef ikinizde çalışıyorken neden herşeyi siz yapasınız? Mesela maaşınızın hepsi size kalıyor mu? Hiç sanmıyorum.
 
Sende susup peki kocacımmı diyorsun herşeye ?
tabiki hayır. Öyle demediğim için aramız kötü zaten. şu an konuşmuyoruz. Gel akşam dışarda yiyelim hem kafamız dağılır konuşuruz dedim hayır dedi. ben de yemek yapmıyorum ozaman dedim. Sorun şu ki aramız düzelse bile onun bakış açısı hiç değişmiyor.
 
Herşeyi yapıp birde beğendirmeye çalışınca sonu böyle oluyor malesef ikinizde çalışıyorken neden herşeyi siz yapasınız? Mesela maaşınızın hepsi size kalıyor mu? Hiç sanmıyorum.
maaş konusunda sıkıntımız yok. Borçlarımız var eşit miktarda ödüyoruz. Maaşımı istemez asla.
 
Ablamın evine gittiğimde bende üzerime rahat bir şeyler istiyorum. Evlenmeden öncede sonrada çok sık giderim kalırım falan. Adam kardeşinin evinde sonuçta. Burda problem eşinizde. Yola gelmesi lazım. Bınun içinde tavrınızı devam ettirin. Dışarıda yiyelim demeseydiniz keşke. Suratınız beş karış gezin bazen erkeklere böylesi yaranıyor.
 
Gelip üzerine rahat bişey giymesi sıkıntı değil ki. Pis dışarda giydiği pantolonu makinenin üzerine öylece atmış olması. İnsan bi katlar koyar mesela. Problem kesinlikle eşimde zaten. Onlara laf söyleyememesinde problem. Ben ona göre çok büyütüyorum herşeyi. Asla benim karım çalışıyor yoruluyor birde gelip evi topluyor yemek yapıyor ona da zor oluyordur diye düşünmüyor.
 
Bazı erkekler düzen bilmez boşverin.
Ayrıca hangi erkek kıymet biliyor ya binde birdir. İş sizde tavrınızı devam ettirin konuşmayın görmezden gelin kavga bile etmeyin. Yok saymak en iyi ceza.
 
Ben pantolon konusunda eğer birinin eşyası sinirime dokunuyorsa yere atarım kaldırmam yer bezi gibi olur.ben mecbur muyum insanların arkasını toplamaya.yemegi beğenmiyor laf söylüyorsa bir daha abisi gelince yemek yapmak ya dışarıdan söylerim ya da sen yap benim halim yok derim.bir kaç kez kendi yapınca akıllanır laf söylemez.
 
Vallahi buyuk konusmak istemiyorum ama eşim bunu asla yaptirmaz kardesinin de agzinin payini verirdi oyle bisey yapsa... esiniz oldukca saygisiz ve size hic saygi duymuyor.
 
Vallahi buyuk konusmak istemiyorum ama eşim bunu asla yaptirmaz kardesinin de agzinin payini verirdi oyle bisey yapsa... esiniz oldukca saygisiz ve size hic saygi duymuyor.
Babamdan biliyorum o da böyle birşeyi asla anneme yapmaz. Ailesine tavır koyar cevabını verir. Ama bunları annesi öyle bir yetiştirmiş ki. Aileye sert çıkılmaz laf söylenmez. Misafir terbiyesi falan da vermemiş sonuçta abisi bize misafir geliyor ama nasıl davranılacağı konusunda en ufak fikri yok. sorun eşimde ve ben ne kadar tavır alsam da düzeleceğini sanmıyorum.
 
tepki göstermenz lazım.. yemek konusunda tam o anda eşinize.. çamaşır konusunda tam o anda abisine..
kavga çıkarsa da çıksın ..
 
Şimdi iki olay ya da bir olay var konuda

Birincisi yemek yapa yapa bunu mu yaptın lafıııı çokkkkkkk çirkin bu tartışmasız

Lakin ne kadar sürede ne yaptınız yani bu tepkiyi neye verdi üslubu hatalı hele hele başkasının yanında çokkk hatalı ama neden bunu dedi

Pantolonda ben sorun göremedim

Adam rahat bir şey istemiş vermişsiniz

Buyur giy diye oda gösterdiniz mi bana eline vermişsiniz o da banyoda değişmiş gibi geldi

En az sorun olacak yer olarak da makinanın üstünü görmüş ki bende de banyoda uygun yer orası bornozların havluların üstüne asmamış

Giderken de alıp giyecek sonuçta

Kimse sizinle aynı şekilde düşünüp aynı şekilde titiz olamaz

40 yaşındayım dışarıda giydiği kirli pantolonu çamaşır makinasının üstüne koymuş diye rahatsızlık duymam bunun sorun olabileceği aklıma bile gelmez

Neyse yönetin evlilik idarecilik sanatıdır

Yani abiye şort verince gel şu odada giy orada sandalye var arkasına da pantolonunu asarsın deyin

Eşinize akşama şu yemeği yapacağım sen de şunu yıka bunu doğra deyim

Akşam olunca abi biz yarın işe gideceğiz akşam 11 gibi yatıyoruz deyin anlar vs

Erkekleri yönetme sanatı vardır bir süre sonra oturur kendinizi bu konuda virtüöz olarak görürsünüz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…