Bir iyiyiz bir kötü.

neden erkekleri yönetmek zorundayız ki? o zaman kimse sorumluluk almasın, hayatımıza müdahil olan tüm erkekleri biz yönetelim, biz yönlendirelim, onlar beyinlerini hiç yormasın mı?

neden erkekleri yönetmek zorundayız ki? o zaman kimse sorumluluk almasın, hayatımıza müdahil olan tüm erkekleri biz yönetelim, biz yönlendirelim, onlar beyinlerini hiç yormasın mı?

Çünk onların beyinleri farklı çalışıyor konu sakini rahatsızlık duyuyor kendini geriyor ama Adamın haberi bile yok

Cidden o pantolonu nereye koymalı
Ben bile düşünemiyorum bunu dert ediyorsa açıkça söylemeli

Adam hayatta hiç yemek yapmadı ise kaç dakika tutacağını ya da yıkamanın soymanın doğramanın Zaman aldığını bilmez

Geçmişte annesi paşa oğlum diye yetiştirdi ise geçmişi değiştiremeyiz

Bir süre onu bunu yap deyince yapılması gerekeni anlayıp yapıyor

Evet erkekler de düşünür de farklı düşünür

Yukarıda başka konu var gömleğim kirli mi diye kirli sepetini karıştırmış mesela

Ya da erken ya da geç kavramı farklıdır

Bekar Adam 10 dakikada yatar uyur onun için 23.30 kalkmak olağandır ama konu sahibi için değildir vs

Ben bu rahat birsey giyilmesi olayini anlamiyorum. Yorumlara bakiyorum, normalmis.
Bana cok anormal geliyor. Ben niye durduk yere ablamin kiyafetlerini giyeyim? Madem kiyafet rahat degil, niye kiyafet giyiyorum? Eger kiyafet seni sikiyorsa, demek ki iyi kiyafet degil. Ve niye ev sahibi bu ekstra kiyafeti yikamak zorunda kalsin? Bos yerine zorluk.

Ben olsam mesela o abisin cikarttigi kiyafeti ellemezdim. Esime yikatirdim. Bana milletin icine "yapa yapa bunumu yaptin" diyen insana ne yemek be baska birsey yapmazdim uzun bir zaman. Görsün bakalim ben neler neler yapabiliyorum küstügüm zaman,

erkeklerin farklı düşündüğünü sanmıyorum. bu kadınların kendilerini avutmak için söylediği bi şey bence.

bi erkek misafir olduğu evde pantolonu çamaşır makinesi üzerine koymaması gerektiğini bilmeli, bu basit görgü kuralı için yönlendirilmeye ihtiyacı olamaz. ya da ertesi sabah işe gidecek insanların evinde gecelere kadar oturmaması gerektiğini de bilmeli. illa kovulmasına gerek yok. yani bunun kadını erkeği nasıl olsun ki neyini farklı düşünecek erkek?

ayrıca tamam bilmiyor diyelim, onu yönlendirmek neden konu sahibinin görevi oluyor, o kısmı anlamıyorum. bi yanlış var ve müdahale etmesi gereken kişi eşi, konu sahibi değil ki. bu kadın sülalenin kadrolu yönlendiricisi mi?

bana çok garip geliyor ya. ben de ataerkil bi ailede büyüdüm, düşüncesiz bi babam vardır ama onun bile çıkardığı pantolonu çamaşır makinesi üzerine attığını görmedim.

Nereye koysun

Çok ciddiyim

Adam misafir eline kıyafet verilmiş eşi mü verdi konu sahibi mi bilmiyoruz

Burada giy diye bir yer gösterilmemiş

Odaya buyur edilmemiş

Banyoda çıkarmış değiştirmiş

Elinde sallaya sallaya salona mı gelsin

Kadın sülalenin kadrolu yöneticisi değil de o pantolondan rahatsız olan o

Titiz olan o

Ben rahatsız olmam bu nedenle o adamlar da konu sahibinin rahatsız olduğunu düşünmemiştir dedim rahatsızsa söyleyecek başka çözümü yok ki

Konu sahibi bunu söylemezse Adam 5000 kere de bunu yapar giden konu sahibinin ömrü olur çözümü basit şeyleri kafaya takacağına adama uygun giyinecek yer göstersin

pantolonu makinenin üzerine atmakla katlayıp koymak arasında fark var. yer gösterilmedi ise katlayıp salonda oturduğu koltuğun kenarına da koyabilirdi.

basit bir görgü bekleyen kadını dünyanın en titiz ya da en diktatör ev sahibi gibi görmeye gerek yok.

ben ablamın evine çok gittim bekarken son dakika. ben de ondan kıyafet istedim. al kardeşim şu odada üstünü değiştir, çıkan kıyafetleri de şuraya koy dediğini hatırlamıyorum. üstümü değiştirir kıyafetleri ya başka odaya koyardım ya çantama koyardım ya da yemek masası sandalyelerinden görünmeyecek olana koyardım. tutup makinenin üzerine sallamazdım.

konu sahibi abiden rahatsız, her yaptığı batıyor o kesin. ama yaptığı şeyler de rahatsız olunacak şeyler.

en nihayetinde iş eşte bitiyor. doğru eş seçimi önemli. yoksa böyle ömrünüz başkalarını yönlendirmekle geçer gider. çok şükür böyle dertlerim yok.

Ama benim hissettiğim abi başka odaya giremez gibi sen kız kardeş olarak girersin

Yani yatak odası dışında bir odaya girmek için hamle yapsa konu sahibi ama o odada belki çamaşırım vardı belki uygunduzdu Nasıl daldı derdi

Ya da alıp salona yanına koysa da tepki alırdı Adam sorun olmasın diye makinanın üstüne iliştirmiş

Konu sahibi kirli diye vurgulamış mesela Adam onu alıp salonda sandalyeye koysa ortamı düşünemiyorum bile

Bence görgü kuralı yer göstermektir hatta ben yıllar önce banyoya değiştireyim diye yönelene yatak odasında değiştir demişimdir de günümüzde orası mabet kimse herhangi birini yatak odasının kapısının önüne bile almıyor

Günümüzde kızlarımız çok titiz çok kuralcı ama ben çoğu ama aksi aska olmaz denilen şeyi ilk bu forumda gördüm

İnsanlar farklı ortamlarda büyümüş aile olmak karşılıklı iletişim ve törpülenme ile oluyor

İletişim kurmayıp beklentiye girip içten içe kendimizi yediğimizde bir yılı dolmadan yıkılan nice yuvalar buluyoruz karşımızda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…