Bir kadın ve bir erkek oturup kahve içemez mi arkadaşça?

Icebilir ama nedense sizin teklif arkadaşca gelmedi bana.
Bir şey rahatsız etti konunuzda henüz bulamadim.
Senki kendinizi ikna etmeye çalışır gibisiniz.
Dedikodu yok, çıkma ihtimalinden endiselisiniz.
Flört Yok, öyle görülmesinden endiselisiniz.
Siz dostça içilen bir kahve olduğuna emin misiniz bunun?
 

Ne güzel yorum yapmışsınız çok teşekkür ederim, adil davranma konusunda gerçekten haklısınız asıl dikkat etmem gereken şey o. Umarım ağır gelmez bu sorumluluk bana :)
 
Yeni tanıştığınız biriyle bu kadar hızlı ilerlemeniz doğru olmayabilir. Hem onun nasıl biri oldugunu bilmiyorsunuz hem de iş için de pek profesyonel bir tutum olmuyor.

Bence o kahve olayı gereksizmiş. Diğerleri için bisey diyemem normal geldi bana :)

Ama... erkek arkadaşım yeni girdiği iş yerinde böyle sıkı bir arkadaşlığa kalkışmış olsa ona çok fena cırlardım. Ve büyük ihtimalle o da bana "ama aşkım kız ısrar etti ne yapabilirim patronum o mecbur kabul ettim" derdi, erkek kafası .
 
Ne güzel yorum yapmışsınız çok teşekkür ederim, adil davranma konusunda gerçekten haklısınız asıl dikkat etmem gereken şey o. Umarım ağır gelmez bu sorumluluk bana :)
Rica ederim, adil davranmak önemli olacak çünkü bu durumda işinizi ilişkinizi tehlikeye sokacak boyutta dedikodularla karşılaşabilirsiniz. Gerektiğinde arkadaşınızı karşınıza alıp, "şirkette yapılan bir hata sonucu tüm çalışanlara eşit davranmak zorundayım, bu kişisel değil arkadaşım olarak çok değerlisin ama sonucuna herkesle eşit katlanman lazım" demeniz gerekebilir. Bu durumda anlayış göstermezse bile kararlılıkla adil davranın, sizi zor durumda bırakacak biri gerçek dostunuz değildir zaten.
 

İş yerinde bir arkadaş bizi sigara içerken görünce "hayırdır napıyosun sen ya" dedi imalı imalı, bu kahve mevzusu da duyulursa insanlar konuşur diye çekiniyorum. Kendimi arkamdan yapılacak konuşmalara karşı dik durabileceğime ikna etmeye çalışıyorum açıkçası :) Burada ne kadar iyi savunabilirsem bunun gayet doğal bir şey olduğunu ve yaşantıma karışılamayacağını, yarın öbür gün yüzüme söyleyenlere de aynı şekilde savunabileceğimi düşünüyorum. Bir nevi pratik yapıyorum aslında
 
Ne gereksiz.
Madem oyle kahve teklifi için diğer arkadaşların inmesini beklemenizden başlayın derim.
 

Doğru söylüyorsunuz, ben de henüz bir yıldır çalıştığım için yanlışa düşebiliyorum. Açıkçası beni de en çok bu durumun hızlı gelişmesi rahatsız etti. Hani acaba amiriyim diye mi yakın olmaya çalışıyor bu bile bir soru işareti :) Patronu müdürü vs değilim bu arada sadece daha kıdemliyim ve ekibin başındayım, o kadar

Bu arada hiç ısrar etmedim yaa, kahve muhabbetini de o açtı. Ayıptır söylemesi maaşı almıştık dün. Şakasına "E bir şeyler ısmarlarsınız artık" demişti bize toplu olarak, kızlar inince de yineledi. Ben de "e bir kahve ısmarlarım istersen" dedim. Demiş bulundum :)
 
Ne gereksiz.
Madem oyle kahve teklifi için diğer arkadaşların inmesini beklemenizden başlayın derim.

Hah bir önceki mesajımda açıklamış gibi oldum :) bir de üç kız bindik dedim ya ikisini seviyorum bi tanesini sevmiyorum, ona kahve ısmarlayacağıma daha doğrusu mesai üzerine iki saat daha katlanacağıma bileğimi keserim
 
Sevgiline söyle bakalım normal karşılayacak mı?
Bnce normal bi durum ama geçmişiniz yok çok yeni bi arkadaşlıkta eve bırakmalar iki saat kahve içmek bana göre çok fazla. Mesafenizi koruyun
 
kadın erkek arkadaşlığında bence hiçbir sorun yok ama ben az bir süredir iletişimim olan birine kahve teklif etmem. arada bir çekim olursa yaparım bunu,ki yaptım şuan sevgilim olur kendisi. onun dışında mesela liseden arkadaşım var erkek her haftasonu buluşuruz. hazırlıktan erkek arkadaşlarım var haftanın 1 günü öğle yemeğini birlikte yeriz okulda vs. ama dediğim gibi birkaç gündür tanıştığım birine de kahve falan teklif etmem.
 

asansörde falan komşunuzla inmeniz gerekirse maazallah hemen iniyor musunuz? ya da ne bileyim dolmuşta tek kaldınız ne yapıyorsunuz? kibledim şahsen.
 
Aynı işyerinde çalıştıklarımla mesai saatinde yemeğe/kahveye giderim, yada iş gereği ofisten uzaksak yemek kahve her türlü takılırım. Ancak aynı yerde çalıştığım bir arkadaşla bir de akşam kahvesi bana göre değil, eşimin de gitmesini istemezdim. Zaten benden çok onu görüyosun bi de akşam mı onla geçiriyosun diye kızabilirdim. Kahve içtiği kişi erkek de olsa istemezdim ama bayan olunca gıcık olurdum. O nedenle bence çok da abartmayın. Ancak eski işyerinden veya üniversiteden bir arkadaşımla toplu ya da başbaşa buluşabilirim, Çünkü randevulaşmadan görüşemeyeceğim kişiler.
 
Açıkcası ben sevgilimin ya da eşimin sadece arkadaş olduğu basbasa birlikte kahve içitig bir kiz arkadasi olmasini istemem kabul edilebilir degil benim acimdan
 

Şu mesajınız üzerine soruyorum yanlış anlaşılma olmasın. Bir çekim hissetmediğinize emin misiniz, tamam karşı cinsten arkadaş edinmek konusunda hiçbir problem yok benim de var. Ama sizde sanki biraz Esra Erol tabiriyle "elektrik alma" durumu da var gibi hissediyorum.
 
Sevgilinin ne dedigi önemli diyenler olmuş bence onun bir önemi yok sen kendini bilmiyormusun o sana güvenmiyormu ki neden karşı çıksın. Ama tahminimce sevgilininde senin düşüncelerin birbirine benzerdir yoksa anlaşamazsınız oda sıkıntı yaratmaz gibi. Arkadaşa gelincede sen zaten en ufak rahatsız edici birşey hissetmedim demişsin ileriye doğru birşeyler sezersen arkadaşlığını sonlandirirsin. Kendini bilebilirsin ama karşındakini ne olursa olsun asla çözemezsin sen hislerinle devam et ilerisini yaşadıkça görürsün şimdiden ön yargiyla yaklaşmak kötü olabilir
 
asansörde falan komşunuzla inmeniz gerekirse maazallah hemen iniyor musunuz? ya da ne bileyim dolmuşta tek kaldınız ne yapıyorsunuz? kibledim şahsen.
Neden ineyim ki adamla? Merdivenleri kullanırım. Benim bahsettiğim fark ettiyseniz sizin bu dediğinizi de kapsıyor. Dolmuşta teksem ineceğim yere kadar beklerim tabiki kendi kararımla kalmadım sonuçta mecburum değil mi? Siz nasıl düşünürseniz keyfiniz bilir, benim düşüncelerim bu yönde.
 

Isım erkeklerle neden çünkü işimi yapan kadın çok az ..
Napicam görüşmelere cami imamını falan mi surukleyeyim
Ya da mahrem biri mi bulayım.
Evde oturan biri için mantıklı da
Çalışan napsın Allah askina
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…