Bir paket sütün lâfı

halan çok ayıp etmiş ,3 bardak sütün lafını yapan kimbilir orda kaldığın için neler diyordur,içsende pudingde yapsan sonuçta aynı şey tüketilcek mideye gitcek bencede orda kalma

canım sende puding yemeyiverseydin
belki kadın çocuklar için düşünmüştür
daha acil birşeye lazım olur diye düşünmüştür
bu kadar gücenilecek birşey bence yok

sönmezcim dediğin gibi bile olsa her şeyin bir adabı vardır.canım benim son paramla alınmıştı o sütler.keşke bi sorsaydın deseydi arkadaş inanıyorum ki halasına kırılmazdı.

valla halam bana böyle bişey desin...gider 1 kasa süt alır kapısına kor,üstüne de "kana kana için halacım..kutunun üstüne sıkıştırdığım para da harcadığım tüpün ve pudingin parası..diğer giderlerimi hesapla faturayı yollarsın adresime..öpüyorum ellerinden halacım..canım halacım ..cici halacım,babamın öz kardeşi,kanımdan canımdan halacım"yazar giderdim..yani bu benim yapım tabi..ordan gitmeniz doğru olmuş..

sönmezcim dediğin gibi bile olsa her şeyin bir adabı vardır.canım benim son paramla alınmıştı o sütler.keşke bi sorsaydın deseydi arkadaş inanıyorum ki halasına kırılmazdı.

sonuçta halası onu misafir ediyorsa sütü acıyacak değil ya
büyükleri idare etmeliyiz bazen biz küçüklergamyoncuiremsu

Walla benim halam kendi yemez yedirir.Hatta ona gittiğide bütün sevdiğim yemekleri yapar.Bir derdim olduğunda bilirimki o bana derman olmaya çalışacaktır.Sanırım benim halam istisna.
-tatlicadiarzu-

benim halalarım da öyle. herkes bir değil ki zaten.

belki de bu sebepten dedi... Ama yine de söyleme üslubu çok yanlış...

Evindeki misafire söylemeyi bırak , insan çocuğuna , eşine (yanlış anlamayacağını

düşündüğü birine ) bile böyle söylememeli...Çünkü kırıcı oluyor...

valla misafilik anlayışları pek bi gelişmiş..insan 1 paket sütün lafını edermi?
bi de halan olacak..bencede kalma orda..kullandığın suyun,yediğin yemeğinde hesabını yaparlar..

:1shok::1shok::1shok::1shok::1shok::1shok::1shok:

akrabanın akrabaya akrep etmezmiş ettiğini.el yapmaz bunu yaaaa:1no2:
insanlar ölünce ne olacağını sanıyor?
değer biçtikleri herşeyi yanlarındamı götüreceklerini sanıyorlar acaba?
mala değer verir insan mal canın yongasıdır hadi onu anlarım da bir paket sütü bin aklımda olsa anlayamam.
seni böyle kırmış yaa...kırmak da kelime değildir herhaldeo süt ona yararmı acaba?

MıSAFıR RAHMET VE BEREKETTıR

Misafir ağırlamak, millet olarak bizlerin hem dînî hem de millî bir vazifesidir. Dinimiz misafire ikram etme mevzuu üzerinde ısrarla durmuştur. Milletimizin misafirperverliği de zaten dillere destandır.

Misafiri ağırlamakla alakalı dikkat edilmesi gereken bir takım hususlar vardır. Şimdi bunların neler olduğunu ifade etmeye çalışalım:

1- Misafir gelince, rızkımız azalır sanılmamalıdır! Bu, şeytanî bir düşüncedir. Şeytan, insanı hayr yoluna harcatmayıp fakîr olur diye korkutur, cimriliği ve hayra harcamamayı telkin eder. Sadaka vermekle insanın fakirleşmesi söz konusu olmadığı gibi, misafire yedirmekle de onun eli daralmaz. Peygamber Efendimiz, yemin ederek, “Sadaka vermekle mal azalmaz” buyurmuştur.

2- Misafir bereket getirir. Unutmamalıdır ki misafir rızkı ile gelir ve ev halkının günâhlarının affına sebep olur. Allah misafire yapılan ikram ve hürmetin bir semeresi olarak ev sahibine bolluk ve bereket verir.

3- Misafiri Hak Teâlâ’nın bir hediyesi olarak değerlendirmeli. Nasıl ki hediyeye hediye ile mukabele etmek esastır, biz de Cenab-ı Hak’tan gelen bu aziz hediyeye mukabil misafirlerimize ikram etmeliyiz. Zira Nebiler Serveri: “Allah’a ve kıyâmete inanan, misafirine ikram eylesin!” buyurmuştur. Misafire ikram etmek demek, ona bir şeyler yedirip içirmenin dışında güler yüzlü ve tatlı dilli olmak demektir.

Misafire ikram etmenin çok sevâp olması açısından onu nîmet kabul etmeli ve ganimet olarak bilmelidir. Allah hayır murad ettiğine hediye olarak misafir gönderir. Her nîmetin bir külfet karşılığı olduğunu unutmamalıyız. Külfetsiz nîmet olmaz. Misafirin sıkıntısı olabilir. Yüksünmeden, yumuşaklıkla ve lütufla ona hizmet etmek gerekir!

4- Her zaman misafir gelmesini arzu etmelidir. Peygamberimiz bir hadiste misafir istemeyende hayır olmadığını bildirmiştir. Misafir gelmezse üzülmelidir. Hadis diye anlatılan bir sözde misafir girmeyen eve, meleklerin de girmeyeceği ve misafirle yenilen yemekten sorgu-suâl olunmayacağı bildirilmiştir.

dahasıda var ama bu yeterli sanırım....
üzülme kafaya takma.boşver herkes yaptığıyla utansın.eğerki ileride olur ya sana gelirse sen onun yaptığını yapma arkadaşım.

Son düzenleyen: Moderatör:
halanıza diyecek bir şey bulamıyorum.tepkini koy kardeşim.ben de üniversitede eve çıkmıştım.bir arkadaşımın teyzesi ile birlikte kalmaya başladık.her şey üçe bölündüğü halde kadın çok pintiydi.biliyormusn termosu haftada bir defa yaktırırdı banyo için.ve çok da soğuktu.yakınca surat sallardı.kaç defa soğuk suyla saç yıkadım,banyo yaptım.kışın ortasında.bir de benim yattığım kanepenin olduğu bölümdeki camı kablo kırılmasın diye hafif açık bırakmış.yeğeni duvar tarafında yatıyordu.ben hiç farkedememişim,bütün kış dondum.bir de demez miki ben yaptıydım diye rahat bir şekilde.o günlerden bana sırt,boyun ağrısı kaldı.ağrılarım hiç geçmez.hep içten içe kırıldım.sonra duydum ki bir kaç yıl sonra vefat etmiş.ben affetsem bile allah affeder mi bilmem.

yaptıgı ayıp tabi ki..

ama ben gıttıgım teyzem bıle olsa,kalmamaya özen gösterırım.. mutfaklarına izinsiz asla gıtmem..

korkarım laf gelır dıye..

ki laf gelmez ama yıne de yapmam..

Aslında bunun akrabalıkla ilgisi yok.Yabancı biri de yapabilir akraba da..
Kimi zaman elin kaç kat yabancısı akrabadan daha yakın olabiliyor,kişilikle alakalı.Hiç üzülme arkadaşım.Yabancıdan göreceğine halandan görmüşsün.Hiç etkilemesin seni.O zaten çok kafasına takacak birisi olsa böyle yapmazdı.Sen de uzaklaş ama lütfen takma.

canım bız halamla can cıgerız ona gıtmemı dört gözle bekleyen ve benı çok seven bırı bu sözune alınmıcagımı duşunerek söyledı buna emınım ama alındım işte ...dolaptada 2 lıtre daha sut vardı acıkçası....böyle demesı yersızdı.1 dedıgımı 2 etmez ne dersem yapar sureklı yedırır ıçırır neden böyle dedı onuda anlamadım ama şuan utanç duydugunu çok uzuldugunu bılıyorum tansıyon hastası zaten gecede hasta olmuş uzuntuden annem dedı

hiçbirşey ve hiçbir sebep bir kutu sütün lafını yaptırıcak kadar küçülttürmez bir insanı
kim ne derse desin,yok şu yok bu
altından değil ya bu süt kardeşim
karşısında öz ve öz kardeşinin çocugu var..
asla olmamalıydıyasakkelime

hemen kötüye yormayın kızlar belki ağzından birden çıkmıştır
bende pasta yada sütlü tatlı yapacağım zaman açık süt kullanırım
içmek içinde kutu sütü tercih ederim

:1shok::1shok: çok şaşırdım valla ben olsam bir saniye duramam nasıl bir insan sütün lafını yaparki anlamadım aman boş ver çek git ordan bir an önce o da anlasın hatasını şekerimdelikafadulden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…