Bir saf benim zaten :/

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Çok gerildim şu an. 32 haftalik hamileyim. Hergün is yerine 1 buçuk saatte gidip yine 1 buçuk saatte dönebiliyorum. Kar kış vs yollarda kocaman karnimla bebekle düşmemek için kendimi paraliyorum. Neden ? Eşimle çektiğimiz kredi var onun için.
Geçenlerde bebeğime bişey almak istedim. İlk bebeğim. Çok heyecanlıyım. Ev tipi anakucagi alayım dedim. Cevapları " ne gerek var ? ", " eskiden o mu vardı ? Boşa masraf." Vs şeklinde. Neyse dedim. Sustum. Ta ki bugüne kadar. Kredi kartı hesap özetinde ne göreyim. Eşim olacak çok zeki arkadaş
Her ay abisinin 300 350 civarı seyreden telefon faturalarini ödemiş. Ödüyor. Esimle bizde hersey ortak.
Zoruma gitti.
Haksız miyim ben bebeğime ana Kucağı alamazken o ..
Düşündükçe sinirleniyorum ya.
Açıklaması da çok komik.
Yarın öbür gün bana bişey olursa abim sana ve bebeğe sahip çıkar. Mis mis.
Dedim kimsenin bize sahip çıkmasına gerek yok. Ben ayagimin üstünde saglam.dururum.
Siz olsanız ne tepki verirsiniz .
Durumumuz bu kadar iyiyse ben calismayayim. Zaten bebek 5 aylık iken ise dönmem gerekecek donmeyeyim.
PS :ben ailemden kimseye yardım etmiyorum
SON DURUM : Kizlar sağolun o kadar yorum yaptınız. Bende son durumu belirtmek istedim. Eşim geldi artık kendi istegimle kimseye bişey vermek istemiyorum dedi. Ve bütün kartlarını vs hesapları bana verdi. Ilk once kabul etmedim sana guvenmiyorum dedim. Ben bebeginde seninde uzulmenizi istemiyorum dedi. Israr etti. Bundan sonra herseyi ben yöneteceğim. Tüm ödemeleri. Eşim bana harçlık verirsin dedi tamam dedim. Son durum bu.

Son düzenleme:
Siz etraftaki seslere aldırış etmeyin.
He deyip geçin bildiğinizi okuyun.
İstediğini al.
Bir komşu teyzemiz vardı " erkeği borçtan çıkarmayacaksın" derdi. Küçükken anlamazdım. Meğer çok haklıymış.

Sessiz sakince gülerek diledigini al bence

O teyze ne doğru söylüyorMuş .
Görür o. Hiçbi şeyini eksik etmeyeceğim yavrumun.

Cidden sinir bozucu. Peki abisi neden kabul ediyo durumunuzun iyi olmadığını bilmiyo mu ? Ya da onların durumlari çok mu kötü?

O teyze ne doğru söylüyorMuş .
Görür o. Hiçbi şeyini eksik etmeyeceğim yavrumun.

Yüzlerine tamam de sakince
Ertesi gün git al.
Tartışmadan hallet.
Silahın tebessümün olsun.
Çok güzeldi dayanamadım aldım hayatım dersin gülersin :)
Salak numarası yapacaksın sinirlendigini belli etmeyeceksin.
Naz cilveden anlıyorlar. :)
Tartışma asla.

Her ay 300 ciddi miktar,bende olsam çok kızarim. Bebeginize ne istiyorsanız alin bence... Çünkü sizin bebeginizden kistiginiz parayı Eşiniz ailesine harcıyor. Öyle benden sonra bakar falan boş laf,bakacak adam kardeşinin parasını yemez. Allah gecinden versin siz zaten çalışıyorsunuz kimseye de ihtiyacınız yok...

Abisinin karısı çok kıymetli.
O calisamazmis. Vs. Ben enayiyim ya ondan çalışıyorum zaten . Ya çok sinirlerim bozuldu
Bence siz eşinizin abisine ya da yengesine durumu bildiğinizi bundan rahatsız olduğunuzu bi şekilde söyleyin. Soyleyemiyosaniz hissettirin. Bebeginize istediginizi almak istemekte cok haklısınız. 300 lira hiç az para değil.

Bu erkeklere ailen şöyle abin böyle diye olumsuz cümlelere gelemiyorlar. Sen kötü oluyorsun. Hemen ailesini savunuyor.
Kadınların işi çok zor. Erkekte kazık yedikten sonra anlıyor.

Şikayet etmemen abine veriyorsun para bende almak zorundayım demeden halletmen lazım.

Birde mümkünse kimse ne almak istediğini bilmek zorunda değil.
Sende kalsın isteklerin.
Aldıktan sonra görsünler
Çocuğunu düşün istedigini al.
Bence de
Hiç olmamış gerçekten
Mesela bizim de borç sıkıntımız var ama eşim sigaraya devam. Hem de en pahalısında. Aylık ciddi bi masraf oluyor. Niye ben herşeyden kısacakmışım. Ben de gidip kendime kıyafet alıyorm diyorum ki:sigaram bitti benim de. Sigara aldm öyle düşün

Sen çalışıyorsun abisinin eşi çalışmıyor siz onların faturayı ödüyorsunuz? Doğru mu anladım? He bir de bebeğinizin ihtiyacı alınmıyor ve bu faturasını ödemekten aciz adam size sahip çıkacak. Eşinize birşey olsa sizi çalıştırıp paranızı almasın da. Madem paran yok o fatura niye 300 lira. Kafamda deli sorular bir konu olmuş. Böyle adamları çalışan kadına alıştırmayın diye kapanış yapayım bari.

canım şimdi madem ki durumunuz kısıtlı. neden ödüyor fatusasını
300-350 tl telefon faturası mu olur yahu. nasil bir fatura bu
ben olsam kıyameti koparır o ana kucağını alırdım.
üstelik çalışıyorum.
mümkün değil. ne zamandan beri ödüyor acaba eşiniz .
üstelik eşinize bi şey olsa var ya . kimse sahip çıkmıyor biliyor musunuz . sanıyor ki abisi sahip çıkar . öyle olmuyor . banane diyorlar genellikle. sen kendine bak . ayaklarının üstünde de duruyormuşsun bak.
5 aylıkken işe dönmen iyi aslında. ben 3 aylıkken döndüm.
kim bakcak bebeğine

Böyle adamları çalışan kadına alıştırmayın diye kapanış yapayım bari.

Ay bu bakış açısına çıldırıyorm ya evet bi de çalışan kadına menfaatçi gözlerle bakan tayfa ver. Ooohhh ne güzel karı parası yemek ne güzel. Haa bi de bunların böyle anaları oluyor oh gelin çalışsın oğlum rahat etsin. Bu neyin kafası bilmiyorm.

İlk fırsatta o ana kucağını al ve heves ettiğin şeyler için artık eşine birşey sorma. Sahip çıkan her halde sahip çıkar faturamı ödedi gönül borcum mu var diyecek.

Ben burda her fırsatta yazıyorum çoğunlukla taşlanıyorum ama umrumda değil. Nişanlanmak üzereyken işi bıraktım ben. Çalışan kadın diye geliyorda bileyim emin olayım diye. Öncesinde görüştüğüm insanlar resmen belli ediyordu isim gücün var diye geldiğini analari da aynı ayyy kız devlet memuru olsun inşallah oğluma çalışan kız alacagiz. La mal senin oğlun bi tarafını sıkıp ev bakamiyorsa evlenmesin bir zahmet denmiyor tabi. Karısının maasina kredi çekip o jip e binmesin adamım diye. Hee kadın kendi ister ben maasimla arabamızı değiştirmek istiyorum der arabayı da üstüne yapar amenna. Ama kadının maaş kartına el koyup harçlık veren onu da hesaplayan adamla devam edebilen kadınları cidden anlayamıyorum. Öldün mü adamsız diyesim geliyor.

gidin ve lütfen ne istiyorsanız alın lütfen ama
elti hanım çalışmayacak siz çalışacaksınız abisinin telefon faturası ödenecek
kv kp e tamam diyin bişey demeyin ya da 1 gün sonra gidin alın

niye aldın boşa masraf derlerse de abinin telefonu ödeniyorsa dan girin gerekenleri çok kırmadan söyleyin
bu arada abinin telefonunu ödemeyin ödenirse erken de işe dönerseniz maaşınızın hepsini vermeyin
ay sinir oldum sabah sabah

Vallahi yırtarım sen çekeceksin elti hanm ohh mis kocanın çocuğunadamı acıması yok hesap ortaksa yap müdahaleni enayimşuim de kendi çocuğuma yapmicam yengeni abinimi düşünecem der çırarım hiç biride umrum olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…