- 22 Eylül 2017
- 218
- 203
- 53
- Konu Sahibi saribaykuss
-
saribaykuss Bir de biraz önce bunu söylemeyi unuttum yorumum da, kesinlikle tüm borcu ödemeliydiniz. Gerçi ben param yoksa çok acil değilse kesinlikle markete de girmezdim.
Şimdi tüm yorumları okudum. Olayın detayını da tabi. Marketten alacakları da çok elzem şeyler değilmiş, 11 lira daha az abur cubur alabilirdi. Neyse olan olmuş, bu saatten sonra dönüş hiç hoş olmaz zaten.Arkadas eve gidince evde kimse yokmus. Ancak denklestirmis 5 lirayi da. O yuzden o kadar vermis.
Ayrılmakla çok iyi etmişsin .Nerden buldun bu terbiyesiz patavatsız kişiyiHerkese iyi geceler 4 senelik ciddi bir iliskim var bu aksam marketten bir şeyler almaya gittim sevgilimde yanımdaydı pekte param yoktu sevgilimde ne alıcaksın dedi alcaklarımı söyledim tamam sen al yetmezse üstünü ben tamamlarım dedi girdik markete alacaklarımı aldım + bitki çayı aldım birde markete girerken bitki cayi alcagimi dememistim gorunce alasım geldi
Sonra asla beklemedigim tepkileriyle karsilastim ve şoka girdim markete girerken bunu alcagını demedin bunuda alim araya sıkıştırım yapıp kurnazlık mı yapıyosun sen dedi bana lafı şuna getirdi alacaklarini ödücem diye kurnazlik yapip bitki cayimida alimde aradan cikarim demisim ben.
Kasada biraktim almiyorum rahatla dedim aldi kasadan zorla gecirdi yolda eve birakirkende istemiyorum yuzun hemen nasil asıldı 5 liralik şey icin dedim atiyodum bitki cayini attirmadi 5 lira icin sen bana surat asıyosun suan ustumde para yok eve gidim 5 lirani vericem merak etme dedim sakın oyle bi hata yapma ben sana aldiklarini oducem dedin diye aldin ilk sordugumda onu alcani demedin kurnazlik yapiyosun sen demeye basladi bana ben iyice cildirdim beni kapiya birakti bir sey demeden cekti gitti evime gittim o bitki cayinin parasi 5lirayi aldim evlerine gittim annesine verdim parayi bende unutmusta dedim kadini gecistirdim bunu aradim sonra annene verdim 5 lirayi bana 5 liranin hesabini yapan surat asan insan lazim degil dedim telefonda demedigi kalmadi bana bu hareketi yapmicaktinda bilmem neler dedi bende agir laflar ettim bitti isine bak dedim kapadim ve ayrildik
Cok sacma bi konu degil mi hanimlar benim sucum gunahim ne ?
İnsanın gönlü zengin olsun. Diyelim ki bilerek aldı çayı. Bu kadar laf yapılır mı ayıptır. Al bu da benden olsun de geç. Yol boyunca surat asılacak, bır bır küçük esnaf gibi minik meblağların pazarlığını yapacak statüde mi bunlar? Bir çay da ondan olsun. O kadar parası yoksa, “yetişmediğinde ben öderim” diyerek blöf yapmasın. İnsan 5 liralık bir şey için böyle muameleyi haketmez. Birbirine nazın geçmeyecekse, herkes merkez bankası yıl sonu sayımı yapan elemanlar gibi yaşasın. Böyle hayat mı olur? Dedim ya insanın gönlü zengin olsun.Okudukca sinirleniyorum. O çok ödemesin diye alacağın şeyleri almamışsın ama aldıkların full abur cuburmuş. Gerekli mi yani ? Ben yemem arkadaş abur cubur yemezsen ölmezsin merak etme. Sorun ne biliyor musun ? Sen bu çocuğu böyle yemeye " şey param yetmiyor da, param yokta, param az da " demeye alışmışsın belli ki çocuğun da o gün için parası yoktu ve böyle bir tablo ortaya çıktı.
Kusura bakmayın da kimse kimsenin hamalı değil. 5 lirayı verecek kadar gururluysan, adamdan gereksiz para yemeyecek kadar da gururlu ol.
Yeter ya erkek eline bakmayın be. Ben evliyim, eşimden bir şey isterken bile " hayatım ben de para var şunu yapalım mı ya da alalım mı " diyorum çünkü o da insan ve para basmıyor parasız olduğu zamanlar oluyor.
Azıcık empati.
Herkese iyi geceler 4 senelik ciddi bir iliskim var bu aksam marketten bir şeyler almaya gittim sevgilimde yanımdaydı pekte param yoktu sevgilimde ne alıcaksın dedi alcaklarımı söyledim tamam sen al yetmezse üstünü ben tamamlarım dedi girdik markete alacaklarımı aldım + bitki çayı aldım birde markete girerken bitki cayi alcagimi dememistim gorunce alasım geldi
Sonra asla beklemedigim tepkileriyle karsilastim ve şoka girdim markete girerken bunu alcagını demedin bunuda alim araya sıkıştırım yapıp kurnazlık mı yapıyosun sen dedi bana lafı şuna getirdi alacaklarini ödücem diye kurnazlik yapip bitki cayimida alimde aradan cikarim demisim ben.
Kasada biraktim almiyorum rahatla dedim aldi kasadan zorla gecirdi yolda eve birakirkende istemiyorum yuzun hemen nasil asıldı 5 liralik şey icin dedim atiyodum bitki cayini attirmadi 5 lira icin sen bana surat asıyosun suan ustumde para yok eve gidim 5 lirani vericem merak etme dedim sakın oyle bi hata yapma ben sana aldiklarini oducem dedin diye aldin ilk sordugumda onu alcani demedin kurnazlik yapiyosun sen demeye basladi bana ben iyice cildirdim beni kapiya birakti bir sey demeden cekti gitti evime gittim o bitki cayinin parasi 5lirayi aldim evlerine gittim annesine verdim parayi bende unutmusta dedim kadini gecistirdim bunu aradim sonra annene verdim 5 lirayi bana 5 liranin hesabini yapan surat asan insan lazim degil dedim telefonda demedigi kalmadi bana bu hareketi yapmicaktinda bilmem neler dedi bende agir laflar ettim bitti isine bak dedim kapadim ve ayrildik
İnsanın gönlü zengin olsun. Diyelim ki bilerek aldı çayı. Bu kadar laf yapılır mı ayıptır. Al bu da benden olsun de geç. Yol boyunca surat asılacak, bır bır küçük esnaf gibi minik meblağların pazarlığını yapacak statüde mi bunlar? Bir çay da ondan olsun. O kadar parası yoksa, “yetişmediğinde ben öderim” diyerek blöf yapmasın. İnsan 5 liralık bir şey için böyle muameleyi haketmez. Birbirine nazın geçmeyecekse, herkes merkez bankası yıl sonu sayımı yapan elemanlar gibi yaşasın. Böyle hayat mı olur? Dedim ya insanın gönlü zengin olsun.
Siz de çalışmıyormuşsunuz. Eşinizin parasına mı göz dikmiş oluyorsunuz? Hayır. Hamileyken çalıştım ben. Çocuk doğdu hala çalışıyorum. Bu mantıkla siz de eşinizin parasını yemiş mi oluyorsunuz? Hayır. Sizin bakış açınız bu ama. Bana sorarsanız sizin de çalışmamanız için bir sebep yok. Gebelik engel değil. Ama eşinize güveniyorsunuz ve daha rahat yaşamak istiyorsunuz gebeliğinizi.
Sadece evlilik imzası değildir insanın birbirine güvenmesini sağlayan. İlişkiler içinde görünmez kurallar ve bağlılıklar vardır. 4 yıllık bir ilişkide bu kadar hesapçı olunmaz.
Çünkü üste çıkmak İçin sana bir ton vicdan yaptıracak duvar yazısı sözler söyledi. Kurtlar vadisi replikleri ile Turabi özlü sözlerden kolaj yaptı yüksek ihtimalle. Hiç sallama . Karşındakini Kendin gibi kaliteli Zannettiğin için böyle şok oldun sanırım.Iyi yaptim da neden mutsuzum boyle nedenn
Hiç saçma bir konu değil canım bence.. ben senin yerinde olsam o an markette herşeyi bırakıp çıkardım. Ne kadar iğrenç bir adamHerkese iyi geceler 4 senelik ciddi bir iliskim var bu aksam marketten bir şeyler almaya gittim sevgilimde yanımdaydı pekte param yoktu sevgilimde ne alıcaksın dedi alcaklarımı söyledim tamam sen al yetmezse üstünü ben tamamlarım dedi girdik markete alacaklarımı aldım + bitki çayı aldım birde markete girerken bitki cayi alcagimi dememistim gorunce alasım geldi
Değer yargınız “evlilik” üzerinden şekilleniyor. Ben evlenmeden önce 2 yıl sevgiliydim. O zaman da aynı hayatı pylaşıyorduk. Demek ki bakış açımız farklı. Ama “var böyle kızlar erkekten geçiniyor” falan biraz ağır olmuş. Bir konunuzda hatta eşiniz için “evi geçindiremiyor, bana bir kitap almıyor” gibi bir şey demişsiniz. Siz de katkı sağlayın ev geçimine. Gebelik çalışmaya engel değil. Öğrencilik de. İki durumda da çalışmıştım. Yani demem şu ki, hayatın içinde aktif olsanız, ne bileyim para kazansanız, geçim nasıl olur kendiniz yaşamış olsanız, hazırdan yiyor bu kız deme hakkınız olur. Ki daha ağırlarını yazmışsınız kıza. Ama konu sahibi için iddia ettiğiniz durum size uygun gibi geldi bana.Özgeçmişimi okuyup gelmişsiniz
Birincisi asla ve asla çocuğun davranışı doğru demiyorum, ayıp denen bişey var.
Ikincisi ben hamile ve öğrenciyim, karşımda ki adamla ne alakası var.
Üçüncüsü biz bir hayatı paylaşıyoruz onların ilişkisiyle bir tutulamaz bu.
Var işte böyle kızlarımız alışın, bu bir ihtiyaç olsa neyse abur cubur için ben bir adama minnet etmem.
Ilk başta zaten böyle bir teklifi niyeka ül ettin ve hatta yanında para olmadığını niye söyledin. Efendi efendi eve gidip paranı alıp alışverişini kendin yapsaydın. Elin adamına market alışverişini ödetirsen o da böyle çiğlik yapar. Bundan sonra da görüşmezsin herhalde bu odunla.Herkese iyi geceler 4 senelik ciddi bir iliskim var bu aksam marketten bir şeyler almaya gittim sevgilimde yanımdaydı pekte param yoktu sevgilimde ne alıcaksın dedi alcaklarımı söyledim tamam sen al yetmezse üstünü ben tamamlarım dedi girdik markete alacaklarımı aldım + bitki çayı aldım birde markete girerken bitki cayi alcagimi dememistim gorunce alasım geldi
Değer yargınız “evlilik” üzerinden şekilleniyor. Ben evlenmeden önce 2 yıl sevgiliydim. O zaman da aynı hayatı pylaşıyorduk. Demek ki bakış açımız farklı. Ama “var böyle kızlar erkekten geçiniyor” falan biraz ağır olmuş. Bir konunuzda hatta eşiniz için “evi geçindiremiyor, bana bir kitap almıyor” gibi bir şey demişsiniz. Siz de katkı sağlayın ev geçimine. Gebelik çalışmaya engel değil. Öğrencilik de. İki durumda da çalışmıştım. Yani demem şu ki, hayatın içinde aktif olsanız, ne bileyim para kazansanız, geçim nasıl olur kendiniz yaşamış olsanız, hazırdan yiyor bu kız deme hakkınız olur. Ki daha ağırlarını yazmışsınız kıza. Ama konu sahibi için iddia ettiğiniz durum size uygun gibi geldi bana.
Ayrıca elbette karşımdakine yorum yaparken bakarım hayatı nasıl, konuları nedir diye. Haksızlığa gelemiyorum. Açık buldum mu bırakmam:)
“Eşimin maddi sorumluluğunu bilmesi gerektiği için” sözünden sonra ne denebilir? Hayat müşterektir sözü sizde geçersiz demek ki. İnsanın fikri neyse zikri de o olmalı. kendiniz için Böyle düşünüp başka bir kadın için “erkekten geçiniyor” demek haksızlık ve ayıp. Rica ederim.Ben sizin geçmişinizi araştıracak kadar gerek görmüyorum. Madem merakınız dinsin bizim maddi durumumuz oldukça iyi olduğu için başkalarına destek çıktığımız için eşimin maddi sorumluluğunu bilmesi gerektiği için çalışmıyorum ben. Ayrıyeten evlilik kavramı ile sevgililik kavramını asla bir tutmuyorum dediğiniz gibi bu benim değer yargım ve bu sadece beni ilgilendirir. Konu sahibi konuyu açmış ki yorum yapılsın benim görüşüm bu, kişinin hoşuna gider veya gitmez. Teşekkürler :)
Birisi ödeyecekse bitki çayı almazdım. Ne aciliyeti var ki? Sadece bitki çayı mi aldınız neden sırf 5 TL yi geri verdiniz? Kaç yıllık sevgiliniz bu adam? Cimri besbelliHerkese iyi geceler 4 senelik ciddi bir iliskim var bu aksam marketten bir şeyler almaya gittim sevgilimde yanımdaydı pekte param yoktu sevgilimde ne alıcaksın dedi alcaklarımı söyledim tamam sen al yetmezse üstünü ben tamamlarım dedi girdik markete alacaklarımı aldım + bitki çayı aldım birde markete girerken bitki cayi alcagimi dememistim gorunce alasım geldi
Basından beridir abur cubur aldım bile demiyorsun.Ailen nasil kabul ediyor derken ? Ben adama ev alisverisi yaptirmadim camasir tozu makarna ne bilim ortak aile icinde kullanilacak bir sey aldirmadim ben full abur cubur aldim ve ona benle markete gel demedim benim pesime takilan gelen az paran vardi benden neden istemiyosun diyen kendisi kendisids oyle buyuk mevlada ödemedi 11 lira odedi ve lanet olsun ki bendede o 11 lira ciksaydi annesine teslim ederdim 5 cikti o laf yaptigi bitku cayinin parasini vermis oldum ve uzun iliskin olduysa yasadiysan bilirsin 2 gunluk tanidigim insan degil ya her seyi paylastigim biriydi 4 sene dile kolay ama canimdan can olarak goruyodum bizim aramizda bir seyin lafi olmazdi ilk defa bu konuma dustum ben ben ona sirf odeyemedigimi odeyecek diye basina bir sey kakmadim bi bitki cayi aldim ve sirf odemesin cok diye ben alcagim seyleride almadim
+1Basından beridir abur cubur aldım bile demiyorsun.
Öyle bi yazdın ki acil markete gitmen gerekti, paran çıkışmadı mecbur o odedi sanmistim.
Aldıklarım abur cubur ise baştan hareketin falso bence.
1 liram varsa 1 liralık, 10 liram varsa 10 liralık çikolata alırım.
Yine de param çıkışmıyor alacaklarıma mevzusuna girmem.
Hele adam başta ne alacaksın diye sorması bana saçma gelmişti ama şimdi taşlar oturdu.
Adam resmen denemiş seni.
Özellikle ben ödersem arttıracak diye düşünmüş ve öyle de olmuş.
Ben ona hak verdim.
Sanırım bu olayla ilk kez karşılaşmıyor ondan patlamış.
Sen de bi düşün bakalim daha önce olanları.
Uzun süreli ilişkiyle alakası olduğunu sanmiyorum.
Düğün günüme kadar beraber disarda yediklerimiz dışında bana bir iğne almış değil param çıkısmadığı icin. Al diye para vermis hic degil. Verse sogurdum zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?