Bir şey fazla aldım diye kurnaz oldum !

Kişi kendi gibi bilir karşısındakini, demek ki sizin yerinizde olsa kurnazlık yapacak ki aklına 5 liralık bir şey için bile bu fikir geliyor, kırk yıl düşünsem aklıma gelmez ya sakın ama sakın kararınızdan dönmeyin, sizi geri dönmeniz için ikna etmesine izin vermeyin kaba, paragöz, art niyetli biri canlandı gözümde ayrıca da seven insan sevdiği için dünyaları bağışlar üçün beşin hesabını yapmaz.

Kusura bakma ama 4 senelik sevgililik zaten çok uzun bi süre .. bu sürede aranızda söz nişan olmalıydı en azından.. ayrılman isabetli olmuş..

Çok çirkin bir hareket,çok.Ayrıldım diyorsun ama,sen bu adamdan ayrılmazsın sarıbaykuş,yanlış hatırlamıyorsam sen bu adamın nelerini affettin,korkarım bu yaptığını da affedersin

Bravo sana, ne güzel yapmışsın.
Alsın beş lirasını bir tarafına s..sun.
Terbiyesiz

Evlilikle sevgili olmak bir değil. Evliyken hukuk bile kazanılan parayı, edinilen malı ortak görüyor. Evlilikte kadın çalışmasa bile sorumluluğu erkekden daha fazla oluyor. Hoş çalışınca da hepten daha fazla oluyor.

İnsani ilişkilerde görünmeyen kurallar vardır demiştim. İki dost arasında da olabilirdi bu 5 lira konusu. İlla evli olmak gerekmez hak yememek için. Hukuk, hakkın gasp edildiği noktada devreye girer. Bir arkadaş da diğerine, bana 5 lira için hakaret etti, rencide oldum diyerek savcılığa suç duyurusunda bulunabilir. Böyle ceza-ödül sistemiyle yaşanmaz ki. Vefa, güven, aşk ya da dostluk denen olgular vardır insanlar arasında. Olmalıdır.
Benim cevap verdiğim üye konularında “eşim evi geçindiremiyor, bana bunu şunu alamıyor” bla bla yazmış. Yazabilir, öyle de düşünebilir. Yanlış mı? Buna ben karar veremem. Onların ilişkisi öyledir. Dengeyi tutturmuşlardır. Fakat erkeği geçim kaynağı olarak görürken, başka bir üyeye “erkek parası yemedik senin gibi” demek biraz haksızlık. Dinime küfreden müslüman olsa durumu bu.
Kadın ister çalışır, ister çalışmaz. Ama başka kadını eziklerken insan dönüp kendine bakmalı.

Ama evliyse çalışmıyorsa büyük ihtimal evin sorumluğu bebeğin bakımı çoğunlukla kadında oluyor. Yani bi nevi iş bölümü oluyor. O kazanılan parada kadının da en az erkek kadar hakkı var.
Evet normalden 4 yıllık ilişkide böyle saçma sapan bi şeyin lafı yapılmamalı. Konu sahibi normalde cimri değil cebime para sıkıştırırdı demiş. Bence adam bir şeylere dolmuş. Konu sahibinden böyle hareketler görmüş ve denemiş sonunda da patlamış gibi. Yada yanlış anlamış olabilir. İkisini de tanımıyoruz sonuçta.

Ben zaten konu sahibinden ziyade bana yorum yapan üyeye cevap vermiştim. “Erkek parası yemiyoruz” diyene.
Bebeğim var çalışıyorum. Eşim pazara gitti alışveriş yaptı, markete gitti sonra, bu arada çocuk erken uyandığı için sabah 6 da kalkıp, kahvaltı hazırlamama yrdım etti, makineye çamaşır attı, astı, az önce 1 yaşındaki oğlumu alıp gezmeye götürdü. Akşam da muhtemelen çocuğun yemeğini yedirecek. Ayrıca evi de temizler. Benim hayat müşterektirden anladığım bu. Bizim evde kadının hakkı yenmez.
Kadının hakkı bu kültürde yeniyor ama evet. Kadınlar akıllı olsun, hakkını yedirmesin o halde.

Ben şoook..
Henüz sevgiliyken bi bitki çayının lafını yapan evlenince oooo.
ben kardeşimin yanında bile param ne kadarsa o kadar alışveriş yaparım.yetmediği yerde fazlasıyla vereceğini,laf etmeyeceğini bildiğim halde.
hanım kızımız sevgilisinin yanında markete gidiyor acil ve elzem olmayan alışveriş yapıyor.parası azsa hesap ederek alınır gene sevgiliden 1 lira bile alınmaz.ayrıca sevgili ona 11 lira harcamışken neden gidip sadece 5 lirayı ödüyor.
ahhh 2 oğlum var ne kızlar tanıdım sayelerinde.1 lirayı bile kar görenler vardı.

Uzadıkca uzuyor isterseniz özelden yazın konu değişmesin ben cevap vereyim.

Sizin arada kaçırdığınız bir şey var, biz evliyiz bir hayatı bir ömürü paylaşıyoruz. " hepimizin sevgilileri oldu, ben hiç birinin parasını yemedim " dedim tekrar ediyorum sevgililerim dedim bu şuan evli olduğum adam içinde geçerli aynı eve girdikten aylar sonra onun parası benim cebime girdi - ki benim ona evlendikten sonra maddi manevi bir sürü yardımım oldu. Eşimin şuan yaptığı işte benim evlilik öncesine ait param da dönüyor mesela burada size özelimi açmak zorunda değilim ama siz konuyu bilerek yanlış yönlendiriyorsunuz.

Benim değindiğim bir diğer konu ise gereksiz bir şey için bir erkeğe minnet etmek yani o lafları duymak. Abur cubur nedir arkadaş ya ? Hemde yorumları okursanız bu tek seferlik bir şey değil ki devamlı olan bir durummuş. İnsanın ihtiyacı olur 4 yıllık sevgilim dersin önemli bir meseledir olabilir. Ama ben tekrar ediyorum hayatımda yeri netlik kazanmamış hiç bir sevgilimin parasına minnet etmedim etmem de. Bence önemli olan nokta bu. Onun o çocuğa ne katkısı var ki çocuk ona birşeyler sağlasın ? Ne paylaşıyorlar ki yani ben anlam veremiyorum çocuk niye zorunlu olsun ?

Buncacık şey için kurnaz diyecek karakterime hakaret edecek, kaldıramazdım çok kırılırdım ben de.
Önceden böyle yapmayan biri demişsiniz eğer ilişkiniz yeni yeni resmileşmeye aileler arasında evlilik konuları konuşulmaya başlandıysa birileri onu doldurmuş olabilir mi acaba, bir dene, gözlemle bakalım diyerek? Bunu demek için hazırda bekliyormuş gibi bir his verdi bana. Ya da başka şeylerden dolmuş olabilir mi? Yine de çok çirkin tabi...

Konuyu dün ilk sayfadan okumuştum şimdi bütün sayfaları okudum
Sevgilinizin surat asması yanlış okey ama sevgiliniz 1 yanlış ise siz 7 yanlışsınız.
Ben öğrenci evidir de aciliyeti olan şeyler vardır evden o yüzden çıkmışsınızdır diye düşündüm. Ailenizle yaşıyorsunuz bi gün bir kac saat abur cubur yemeden yasayabilirdiniz aileniz gelince de para ister gider pasa pasa istediğinizi alırdınız.
Az param var diyen birine kim derse desin yanındaki tamam ya ben tamamlarım der zaten
Ben sizi baya haksiz buldum,10 liram varsa 10 liralık alırım,sevgiliniz yanınızda olmasaydı o bitki çayını alamayacaktınız 11 lira fazla çikolata cips alamayacak paranıza göre alacaktınız. Yine öyle yapmalıydınız,laf vermemeliydiniz hatalisiniz. Kaldı ki muhtemelen ilk değil ve adam patlama yaşamış
5 lirayı da götürmeniz özellikle annesine vermeniz olmamış,benim elime gelin adayım 5 lira verip oğlunuzun parası ben de kalmis dese,oğlum iyi kurtarmışsın paçayı bu ne çocukluk derim. Burdan bakınca kurnaz demeyelim de yiyici konumundasiniz maalesef.

Şimdi ilk okuyunca evet adam haksız diyoruz ama devamını okuyunca ben kararsız kaldım.
Sonuçta normalde para esirgemeyen süprizler yapan biriymiş .
O an belki farklı bi psikoloji içindeydi.
Yanı cimri olsa adam her zaman cimri olurdu neden böyle dedi acaba ?

Bide giderken daha adama söylüyor.
Alacaklarıma param yetmiyor!!

Yani anlamadığım abur cubur alışverişi yaparken bu neden söylenir?

Resmen çocuk para versin diye yapılmış hareket.
Çok itici buldum. Cok çok.

Ilkin öyle yazmış da insan sanıyor bi ekmek 2 zeytin aldı da parası çıkışmadı.
Sonra abur cubur aldım deyince işin rengi değişti bende.

Adam da tabiki yememiş, sormuş ne alacaksın diye. Söylemiş tek tek. Tamam üstünü öderim demiş. Gitmiş bakmış kız hazır ödeyen var diye fazlasını da almış. Adam da bunu yüzüne vurmuş patlamış.

Konuyu ilk böyle yazsa herkes kıza saldıracağı için taksit taksit söylüyor ve ben oyumu adamdan yana kullandım. Hakli

Bizde tek çalışan eşim. Şuan için, çocuk için baya bi süre ara verdim, evet çocuk varken çalışabilirdim ama bizim şartlarımızda çocuğa benim bakmam daha karlıydı, böyle olması gerekiyordu. Eşimin de baya yoğun çalışma saatleri ama daha serbest. Buna rağmen sizin saydıklarınızı benim eşimde yapar, alışveriş işi tamamen ondadır, sizde ki kadar düzenli olmasa da ev yemek çocuk sorumluluğunu alabildiği kadar alır. Çalışmaya başladığımda daha fazla alması gerekecek. Yani çalışmıyorum diye hiç hakkım yenmedi. Yedirtmem de. Bizim müşterek anlayışımız da böyle . :)))

Evet evliyken onun adı erkek parası yemek olmuyor. İş bölümü oluyor. Bi taraf dışarda çalışıyor bi taraf evde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…