Odamı kilitleyemiyordum çünkü herkesin her odada valizleri ve eşyaları vardı. Zaten kitlemezdim hiç bişeyimı de sakinmadim. Sadece bişey rica ettim ettik defalarca.Haklısın, iyi yapmışsın yatak odanı kilitle gündüzleri bile bence. O onlara en güzel tavır olur..
Çok acayip sinirliyim.
Buraya yazmak ve beni anlayan birilerinden yorum almak istiyorum.
Dün abimin düğünü oldu.
Yatılı pek çok akrabamiz geldi.
Bunlardan bir ana kız vardı ki kapalı odalarda özellikle sigara içme sevdalariyla bezdirdiler.
Astıma cevirebilecek bi rahatsızlığım var.
Çok kez nazikce uyardım. Benden önce hamile bi kuzenim vardı. O uyardı daha çok.
Ama nafile. Hatta dün baya bi sinirlendi hamile olan kuzen.
O bugün gitti.
Neyse. Bu sigara manyağı kız (35 yasinda vardir.)ve küçük bir kuzen daha var o da kız. Bunlar bir ara yattığım yatak odasına girmişler. Küçük oda zaten. Kapıyı da kitlemisler. Bişey alcaktim. Kapı kilitliydi. Tıkladım acsinlar diye. Fısıltı geldi. Bi süre açmadı lar. Sonra açtıklarında küçük olan kız uyuma numarasi yapıyor. Oda duman altı. Camı bile acmamislar. Dedim ki uyuyor dimi x? İnSani aptal yerine koymayın bari.
Bu içen kuzen yanımda geldi. Dedim ki kaç kere söyledim, astımım var çok rahatsız oluyorum diye anlamiyomusunuz. Evde iki tane balkon var gidin rahat rahat için. Niye özellikle oda niye özellikle yatak odam?
O da başladı, rahatsız olduysan yarın giderim filan. Ben de hiç taviz vermedim. Benim evim değil sen bilirsin dedim. Beni tehdit etme.
Bu sefer iyice coştu. Ben durmam vs. Annesine söyledi. O küçük kuzenı de alıp gidiyorum terbiyesiz vs vs. İyice kavgaya dönüştürmeye bağırmaya başladı. Ne yaparsan yap. Ama bağırma . Bundan sonra da bu hakaretlerinden sonra sakin yüzüme bakma bitti dedim. Çünkü iyice düşürdü seviyeyi ve daha önceden de anlasamadigim bir tipti.
En sinir olduğum şey uzun süre apartmanın içinde yüksek sesle zehrini akitti. Diğer akrabalar ve annem ikna etmeye çalıştılar.
Ben de bir iki kere gidip susmasını bizi komsulara rezil etmemesini istedim. Ama nafile. İyice köpÜrdü.
UzunCA bir süre apartmanın içinde devam etti. Sonra 5-6 akraba ve annem de onlarla aşağı indi. Şimdi de yaklaşık 15 dk dir aşağıda valizleriyle kaldırıma oturmuş rezil ediyolar bizi
Akrabalarımı da seçmek isterdim ya.
Bide o kadar sirretliklerini etti ki sanki ben hataliymisim gibi anlatıyor anlatıyor.
Bana neymiş sigara içerse içermiş. Sanki ben sigara içmesine karışıyorum.
Ben kendi düğününde de böyle yapmışım . Hiç Böyle bişey olmadı. Ben büyümüş artık. O kaldiramazmis.
Kaldiramiyorsan sana 150 kere yapma denen şeyi yapmazsin.
Böyle işte.
Şimdi de önden valizleri geldi.
Kendi de birazdan boy gösterir.
Bencillik diz boyu benim hastalığımı hiç mevzu bile etmiyor. Sanane sigaramdan diyip durdu. Bu insan hastayım diyor ben ne diyorum demiyor. Allah akıl fikir versin.
Aynen valla.Ayy bir de odaya servis, Allah sabır versin... Resmen yüzlerini ortaya çıkartmışlar. Akraba akrep boşuna dememişler, el daha iyi akrabadan. Birçok kez yaşadım örneğini...
Aynen valla.
Çok kez çıkarmıştı yüzünü de bu kişi.
Bundan 4-5 yıl önce kesinlikle görüşmeme kararı almıştım . Benle küsken Bekar evime gelmişti . Bişey diyememistim. Ne yüzle geldiğini de anlayamamistim. Ama iyi davranıp yollamistim sanki hiçbişey olmamış gibi davranmisti.
Bu sefer yine bu kadar çıkardığı olay üzerine böyle bişey yapmaması için kesin bi şekilde bitti dedim benim için. Sakın dedim bir daha yüzüme bakma. Bundan yıllar önce dedim kesiştiği ben senle diyaloğu. Küskün evime geldin dedim. Ablan bile ne yüzle gidiyorsun belmiyum un evine dedi, dedim.
Haa şimdi evine geldiğimi mi açıyorsun bıdı bıdı etti.
Hayır sakin bi daha yüzüme bakma diye diyorum dedim.
Yok canım orada kaldı o.Benim merak ettiğim size birini ayarlamaya çalışıyolardı ne oldu o iş ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?