Bir takı meselesi

O size takmamış zaten borçlu hissetmeyin kendinizi durumunuz neye uygunsa onu hediye edin çok iyi bir arkdaşsa böyle şeylere takılmaz anlayış gösterir bence

Evet o zaman bana para verse biri aynı değerde mesela asla onun yaptığının yerine geçmezdi

BenZer bir şey yaşadım. yakın arkadaşım evlen sana bilezik takıcam derdi hep. Önce o evlendi zaten sözlüydü, ben ona çeyrek taktım . Yıllar sonrası o düğünüme bile gelmedi. Yakın akrabaya takılır ama arkadaşa büyük takılar takmak gereksiz. Önce evlenen arkadaşların büyük çoğunluğu Bir kaç seneye maziye karışıyor.
Ben düğününde gelip bana altın takan arkadaşımın düğünü uzakta oldu diye gidemedim ama Doğumuna gidip oğluna taktım. ‘İsteyenin bir yüzü , vermeyenin iki yüzü karadır kızım’ derdi dedem.

O yapar Eminim hele ki ben yaparsam asla karşılıksız bırakmaz

Bizde de altina isim yazilir ama kimsenin kapisindan gidip istenmez , o nezakettir , tam altin takana gidip de ceyrek takmayalim diye isim yazariz , katildigim tum dugunlerde boyleydi ki farkli sehirlerde de dugunlere katildim

Ama bu arkadaşım kendi öz akrabalarımın yapmadığını yaptı beni yerden kaldırdı diyebilirim

Aynen bizdede üstüne isim yazılır ama karşılıgı gelsin die değil sahte falan oluyo bazen o yüzden

Benim bildiğim ve gördüğüm tek şey var o da takı geri gelmesi için değil , evlenenlere yardım olsun diye takılır.
Ben her düğünde elimden geldiğince en iyisini takıyorum.
Kaldı ki hep yanınızda olmuş. Bence bir düşünün derim.

Benden yaklasık bir yıl önce cok yakın arkadasım evlendi
Dügünü icin istanbuldan diyarbakıra ordan batmana gittim (tüm ucak biletini konaklamayı cebimden karsıladım) orda kuaföre gittim misafir olmama ragmen kendim ödedim dügün de ceyrek taktım
Benim dügünüm deniz kenarında yemekli olmasına ragmen maddi durumu yeterli olmasına ragmen (tekstil dükkanı var ve babası siyasette) eşiyle geldi ve elli tl taktı :)
Kişi bası ödedigim yemek parası bile yüz liraydı geldi elli taktı cok rahat bi sekilde :)

Bu cidden olmamış

Öyle mi diyorsunuz

Ben şimdiye kadar kime ne taktığımın hesabını hiç tutmadım. O an o insana (haklı veya haksız) değer vermişim ve elimden gelen desteği vermişim. O kişi ilerde bana aynı seyi yapamayabilir veya yapmayabilir. Bizde insanlarin maddi durumu sorgulanmaz. Eskiden insanlar bol bol taki takardi. Artik çoğunluk geçinmekte zorlanıyor. Taki dan cok önemli olan o insanın size en kötü günlerinizde bu kadar destek çıkması. Sizin için yaptıklarını siz daha iyi biliyorsunuz tabi

Şu an bende bunun hesabını yapmamam gerektiğini anladım. Durumum varken bide. Şimdi gidip borç harç almayacağım bilezik almak istesem.
Yani bide az borçla alacak olsam sanırım 50 tl takacam kıza

Düğünlerde takılan takılar yeni kurulan yuvaya destektir karşılıksız olması bana göre saçma eğer arada samimiyet varsa onunda zamanı gelince size destek olması lazım samimi olmadığım insana
Evlenene destekse takı meselesi karşılık verebilecek kişiden beklemek gayet normal bence enayi gibi önüne gelene takı takalım sonra unutalım buda aptallık olur aranızdaki bağa göre takın bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…