bir tuhaflık var çözemiyorum!!!

bu çocuk takıntılarını anlamıyorum ben de.. insanı daha çok soğutuyorlar, kadının içinden gelen annelik duygusunu köreltiyorlar böyle soyunu sürdürmekten başka derdi olmayan cahil erkekler.. sakın kensini hazır hissetmeden çocuk yapma canım.. birlikte bir aile terapistine gidin bence.. o sana nasıl davranacağını öğrensin, sen de kendini baskı altında hissetmekten kurtul.. sonrasında zaten sorun çözülür bence.. gerekirse bebeğin için kendiliğnden vazgeeçersin çalışmaktan ama böyle baskıyla değil..

kımse kımseyle sılah zoruyla evlenmıyor arkadasım, bende sılah dayamadım basına eşimin benı alıcaksın işimi kuracaksın dıye,kendı söz verdı ,ben yapıcam arkadaşlıgımızla zaman kaybettık ama evlenılım artık dıye
daha once işletmecılık yaptım zorlugunu bılıyorum bı arkadasımla oratktık zaten,ortagım yurutemedı,ayrıldı ve kapattık
suankı çalıştıgım sekreterlık ısımden de gocunmuyorum aksıne mutluyum

evet eşimin ımkanı var,YARDIMCI olacagına ,kendı söz vermesıne rağmen,,, şimdi ev almakla meşgul,arabasını sıfırla değiştirmekle meşgulllllll......kafasındakı soru işaretlerı bunlar benım eşimin!!!!!!!!!!!
yaz tatılını yurtdısında acaba nerde gecırseklerle meşgullllllllllllll

ben kımsenın cebıne guvenerek iş yapmadım bugune kadar,az paramla ortak ısım oldu oda sonlandı,,,,ben babam eşimmmmmmmmmmmmm de dahı olsa kımseye sırtımı dayamadım dayamam da,ayrıca annem asla karısmaz benım ısıme evlılıgıme,lafı oraya eşim getırmiş,çalışmamdan memnun olmadıgıından bassederek.....
neden burada sorunlu olan kişi olarak ben ılan edılıyorum,, babaya guvenme eşine guvenme.......

evlılık çocuk oyuncagımı kı ben başta ,şartlarımı herşeyımı konusup sözünü almışım,şimdi eve kapatılarak çocuk yapmam ,baskıyla bide,beklenıyor,yukarıda Allah var içim rahat vıcdanen

en guvendıgınız ,yanında uyudugunuz eşiniz s ize böyle guven tokatı atsa ne hıssederdınız merak ettım

olaylalri fazlaca abarttiginizi dusunuyorum... birazda esinizin acisindan bakin olaya....bosanmakta ne kadar kolay sizin icin........

teşekkur ederım yorumun ıcın,
bende ıstıyorum anne olmayı,ama böyle davranınca eşim bende tepkımı verınce kötu ben oluyorum,,,,
evlenmeden once herşeyımızı planaldık,malı yonden
şimdi yapamıycazzz bebek yapalım bu arada, sende evde onunla ılgılen,daha sonra düşünürüz, lerle oyalıyor benı
bı kadın olarak olarak yorgun ve kırgınım kı,bebeği hiç istemesem,dr.um verdıgı ılaçları kullanır korunmaya devam derdım,ama ben kendım dedım bunu değerlendırelım olmassa baskı yapmayalım bırbırımıze dıye...

relg oldum,sarılıp hayırlıs dıyecegıne offff...larla baktı yuzume
baskı yapmadım kendı ağzıyla söyledı,evlenelım ben yapaıcam ne ıstersen dıye,şimdi '' olmayacak bu coçuk anladım ben bunu,ıstedıgını yapıcam ama KAPATIRIM 5 ay sonra,
uzun süredır işini yapmıyosun,elin kolun durdu motıvasyonun yokkk yurutemessın
baskı baskııı baskııııııı
bunaldım konusacak hal kalmadı,ne yapsam ben kötu oldum,

böyle bır ortamda ben o bebege Allahın emenetı onlar,nasıl ıyı bır anne olabılırım,bana verılen sözler yerıne getırılmedı,yapamıycaz dıyen eşim ev alma arabasını sıfırla değiştirme,yurtdısına tatıl ayarlamakla meşgul....evde olayım,annem karnı yarı aç yaşam sursun bıde bebegımız olsun... ohhh be hayat ne tatlı çıkarı olanlara

olaylalri fazlaca abarttiginizi dusunuyorum... birazda esinizin acisindan bakin olaya....bosanmakta ne kadar kolay sizin icin........

süreklı evde olup evle ılgılen bıde bebek yap akşam kapıyı gulerek bana aç.....

evlımısınız bılmıyorum ama eşiniz sizden bunları ıstese ve ben sıze desem ,fazla mı abartmış olacaktınız merak ettım,,,
boşanmak tabııkı kolay değil evlılık çocuk oyuncagı olsaydı ,flörtlerle tamamlardık omrumuzu
ben boşanıcam demedım,dıkkat edın, düşünürken buluyorum kendmı dedım,o en son en egır yoldur bılıncındeyım bunun ama yanınızda uyudugunuz eşiniz güvenınızı ZEDELEDIYSE varın sız hayalını kurun olacakların,

evet ,o çeyızle ılgılı bı durumdu,kv. ve bıkaç kısı bunu ,laf sokarak yapamadın alamadın, dıye söylemişti
bı akşam konusu açılınca ben dedım çeyız gıbı işimin kurulmasınıda mı başa kakacaklar,öyle bı konuşma geçmişti aramaızda eşimle ,o ben açarım laf olmasın deyınce çocuk işi baya askıya alınacagı ıcın korktu,
evlendıgımızden berı,benı hep vazgeçirmeye çalışıyordu,halada aynı

kısaca açacağı falan yok,huzurevındekıhuzursuz,hemen çocuk olsun dıye,ağzından çıktı hepsı buu
annem bana anlatınca ben uzuldum,şuan bıle soylemedım sormadım eşime anneme nıye boyle ayrı bana ayrı konusuyorsun dıye,annem bılıyor halbukı ne kadar ıstedıgımı atölyem olmasını
anneme demış ...kayıpşehır ,dinlenmek ıstıyorum bı sure daha yoksa ben o ıstesın hemen yapıcam anne,çalışıyor sekreter olarak ıstemıyorum çalışmasını oyle dıyınce,kahroldum uzuntuden

kv. ayrı konusuyor,kv.bana sorduklarından anlıyorum yınede emın değilim ama
bebek olsun ,sıra işinde kızım dıyeee,kv. çok dolduruyor eşimi ,kp. bıle sureklı ne zaman olacak dıye aklına sokup duruyorlar eşimin

aylardır oyaladı benı,yapıcam dedı yapmadı,ev alalım,arabayı sıfır yapalım dıye dolanıyor evde

boşanmak en son agır karar, ama yoruldum artık
oncekı olanların ustune bunlarda eklendı
bana yapıcam soz ,evlenelım dıyen eşim,suan ev alalımlarla arabayı sıfır yapalımlarl meşgul,
tabııkı çalışıp bekarken oldugu gıbı annene destek olmaya devam dıyen eşim,evde olsan bana akşam kapıyı sen açsan,evde bebegımızle sen ılgılensen....cumlelerını sureklı kurar oldu

şimdi nasıl olacak kı kayıpşehır yapamıycam olmuyor,bebek yapalım bu arada ,sonra sozz ıstedıgınden daha da harıkasını yapıcam
dıye,konusuyor oldu...
bana ayrı konusması ,anneme ayrı, kv. ayrı konusması (bebek yapıcaz once dıye dedı sanırım,kv.bebekle ılgılı sureklı benı sıkıştırıyor,yapında sevelım dıye)
guvensızlıgıne mı yanıyım,ıkılı konusuyor olmasınamı....

ınan bana,ne kadar ıyı tanıdım evlenıcem desenızde ,bı yerde gözumuz kararıyor demekkı
BUDA SORUNUZA cevaptır benım ıcın ,severek evlenmişim ve halada annemın yanına '' bıttı'' deyıp gitmiyorsam boşanmıyosam,
eskılerden sevgı kırıntılarıda duruyor dur...

anlıyorum canım,ben bu adamı okadar yıl hıç mı tanımamısım buna yanar oldum,
zorlamadım yazılı anlaşma ımzalatmadım kııı, ne dıye bana baskı baskı yaparak,çocuk olsun hemen dıyerek evlılıgımızı çıkmaza sokuyor,bende ısterım elbet olsun kendımın kını sevıyım ama ,saplantılıymıs bu konuda yenı yenı çıkıyor gunyuzune
sokak ortasında oylesıne konsurken bıle,şaka maksatlı bı ıkı laf ettım,gulerek , bana ne dese yerı: elinde varya bı koz kullan bakalım

açıcam ama 5 ay sonra kapatırım tehdıtlerı
anneme bana kv. ayrı konusmaları
guvenımı çok zedeledı,
bekarken anne o bakıcaksın dıyen adam,şimdi ben çalışıyorum sen evde olsan bebegımız olsa kapıyı sen açsan akşamları bana,ben yalnız yemek yememış olurum
yurtdısına tatılı nerde yapalı ıstersın,2 hafta once şuydu dedıgı : istedıgın şekılde nasıl açarız suan mumkun değil
ev alalım artık,arabayı sıfırla değiştiricem....

ben bunları buraya yazıyorum ya arkadaşlar, benım ruh halımı sorguluyor,eşimin ikilemleri,guvensız hallerı,buraya yazdıgım şeyler benım beynımde donenler değil kiii eşimin konuşmaları ruh halı kötu olan ben oldum,arkadaşlara göre çekı duzen bana lazım oldu

abartmıyo musun

adam birlikte tatil yapalım gidelim demiş ona bile bozulmuşsun
annene farklı konuştuysa sebebini sor neden öyle söyledin diye

boşanmaya bahane arıyosun gibi olmuş biraz

abartmıyo musun

adam birlikte tatil yapalım gidelim demiş ona bile bozulmuşsun
annene farklı konuştuysa sebebini sor neden öyle söyledin diye

boşanmaya bahane arıyosun gibi olmuş biraz

benim işime gelince bırak yapma boşver dıyen bir eş ,ama tatıle gidelim, olunca masumca bır teklif gibi mı gorundu sıze,
yurtdışında yaz tatili maliyeti ne kadar olur hiç düşündünüzmü???
şuan ki erken rezervasyon fıyatı sadece 15 bın
bahane aramıyorum arkaadaşım yorumun ıcın tşk ederım
bı gun böyle bıgun öyle halleri
,anneme farklı konusan bırı, bana konusan farklı bırı ,kv. farklı konusan bı eşşim var evet benı o kdara fazla sevıyorkı başı döndu sanırım,bozulmadım tatıl seçimine param var ama istediğim yere harcarım,ne yaparsan yap modunda,üstelik beraberde karar vermıyoruz,o seçeneklerı belırler bana sunar bu daha ıyı değil miiiii?

ben silik kişilikte bırı olmadıgım ve haksızlıga dayanamadıgım ıcın haklı tepkı verıyorum,teşekkur ederım okudugun ıcın

iş konusunda haklısın tabiki
ama sadece annene öyle söyledi diye sinirlenmişsin gibi gelmişti bana
durum öyleyse iş kurmak istiyosan açıkça eşinle tartış
rahatsızlıklarını anlat eğer hala diretiyosa gözden geçirirsin
hatta anneni de çağır onun yanında aç konuyu

ama ben de yurtdışı seyahatleri yapıyorum öyle dediğin gibi 15bin filan değil
siz nası bi tatil planlıyosunuz bilmiyorum tabi
o kadar pahalı bi tatil yerine iş kurman daha mantıklı haliyle

arkadaşım rahatsızlıklarımı dile getırdıgım an çıkarcı oldum gözünde sanırım,durumu işimi kurmassan çocuk yapmıycam gibi algılar oldu,en ufak şakalaşmamız farklı boyutlara taşındı,''elinde varya bı koz kullan bakalım'' eşini seven bı adam ondan bu tarz cumleler kurarakmı evlat sahıbı olmak ıster????
dedım ya saplantısıymış yenı anladım bunu
o kadar tatlılıkla ,hoş dille nasıl konuşmaya çalıştımsa hep bi duvar gordum karşımda
halbukı bende ısterım olsun bızım onu sevelım
''o iş olmassa olmayacak bu çocuk anladım ben bunu,açarım ama 5 ay sonra kapanır,iyi düşün....'' bunlar tehdıt değilde nedır,ben mı çok kötü kalplıyım
eşimin tatıl planlaması farklıdır bıraz fazla harcama yapar,hedıyeler ,tatıl ıcınde farklı paketlerı almak vs...tuzluya mal olur

Ya pardonda arkadaşım farkında mısınız bilmiyorum ama siz evlilik anlaşması yaptınız iş anlaşması değil. Eşinizle size iş kuracak dye mi evlendiniz. Benim bakmam gereke ailem var diyorsunuz olabilir bende çalışıp aileme bakıyorum kendi maaşımdan annemin kirasını ödüyorum eşimde sigorta primini yatırıyor ben maliye okudum mali müşavir olmak istiyordum ama bu durumda buna imkan yok asla da eşime bana işyeri aç demedim bunun içinde boşanmayı düşünmedim sevgi nerede, aşk nerede, yuva nerede. Bir tatil parasıyla işyeri açma parasını bir tutmuşsunuz o işyerinin alınması ya da kiralanması, içindeki eşyaların alınması, çalışma ruhsatının alınması, ee tek siz çalışamazsınız personel lazım onların maaşları. İlk birkaç ay zaten hemen iş yapıcam diye düşünmeyin cebinizden harcayacaksınız kar etmeyeceksiniz. Yanii eşiniz maaşınızı ailenize vermenizi kabul ediyor ses çıkarmıyor, siz tamam erteleyelim bebeği dediğinizde de illa yapalım dememiş ama belli ki istiyor ve hakkı yanii siz ailenize bakacaksınız işyeri açacaksınız diye neden eşinizi düşünmüyorsunuz hep herşey size göre olsun istiyorsunuz ama evlisiniz tek başınıza kararlar alamazsınız. İşyeri açarsanız en az belki 2-3 sene daha çocuk yapamazsınız. Hem adam zaten annenizin size bunu söyleyeceğini tahmin etmiyor mu ediyordur neden yalan söylesin size ayrı annenize ayrı konuşsun adam daha ne yapsın çocuk istemiyorsunuz tamam diyor, tatile götürmek istiyor gönlünüzü yapmak istiyor, ee işyerini de bir yerlerde para bulup açıcam diyor ama siz neredne para bulup açacak bile demiyorsunuz açsında nasıl açarsa açsın size göre borç harç yapsın açsın böyle evlilik olur mu yapılacak var yapılamayacak var ama yine de eşiniz demiş yanii yaparım diye. Daha neyi sorun ediyorsunuz anlamıyorum ya sizi çalıştırmasaydı çocuk istiyorum be baba olmak istiyorum deseydi ya da evinde ihtiyacı var işyeri sahibi olmak istiyorsan ailenden kıs sende para kat diyebilirdi hem maaşınız ailenize gidiyor bir de eşinizden işyeri. Çok şey istiyorsunuz siz sorunlu evlilik görmemişsiniz.

Eşin sana gerçekleri söylemiş o kadar işyeri var açıldığı gibi kapanıyor kolay mı sanıyorsunuz tutunmak çevre lazım ortam lazım ve tutunamadığınız anda tüm emek harcamalar boşa gider. Tehdit etmemiş ki sizi nereden çıkarıyorsunuz size ihtimalleri söylemiş ona göre aç demiş. Erkek olarak o ortamı daha iyi bilir doğal olarak ama yine de annenize açıcam demiş annenizin sizinle konuşacağını söyleceğini biliyor neden ikili oynuyor olsun tamam açın o zaman söyleyin eşinize ama eşiniz tüm sorumluluk sende demiş doğal olarak ki o kadar bunu isteyen biri olarak tabii ki sorumluluk size herşeyi göze alacak olan sizsiniz sizin ilgi alanınız çünkü. Bir de o iş tutunamazsa eşinizin karşısında düşeceğiniz durumu düşünün o kadar borç nasıl ödenecek çöpe gidecek eşiniz manyıklı konuşuyor ama siz takıntılı davranıyorsunuz bir de sözleşme imzalasaydınız evlenmeden o zaman işyeri açılacak diyee ne kadar maddi şeylere dayanır old bu evlilikler anlamıyorum.

ben sana söyliyim mi bu adamın tek suçu çok fazla bebek istemek. sana daha fazla ilgili davranırsa belki sende bebek istersin diye düşünmüş olabilir. şüphelenilmesi gereken bişey yok borcunuz yoksa maddi manevi hazırsanız bence bebek için uygun vakit. hamileliğin boyunca çalışırsın. bebek doğduktan sonra da 2 yaşına kadar çalışmazsın sonra kreşe verirsin sende çalışmaya başlarsın

şuan çalıştıgımı anneme vermıyorum dırek,kaldıkı verebılsem verırım
ınatlaşmayla ,TEHDİTLERE maruz kalan benım ne kadar kolay suçlar varı yazmıssınız
ben kımseye benı alıcaksın işimide kurucaksın demedım,anlaşma imzalatmadım
bu zamana kadar kımsenın cebıne guvenıp iş kurma HAYALLERIM olmadı
o kadar arkadaşa cevap yazdım,detayları konustuk

ben kımseden,bu bekarken arkadaşım,şimdi eşim,ona dayatmadım
eşim ,yaparım derken,anneme farklı konustu bana hayır çalışma evde otur
çocuk olmassa olmass ,burada ,PARASI OLAN bır eşin sırf inatlaşarak sadece kendı İSTEKLERINI irdeleyerek
farklı yaklaşımları almak ,düşünmek adına konu açmıştım
benı yargılamak ,yerıgeldıgı suçlamak ne kadar basıt görünmüş oradan
yazdıklarınızı okuyun tekrar,arkadaşlara yaptıgım yorumlara bakın bı öyle yazın lütfen

bekarken yanınızda, yaptınıgınız ,attıgınız her adımı destekleyen biri, evlenınce nasılsa gerı dönemez yolundan,düşüncelerıyle
benı aylarca ağlama krızlerıne soktu,saplantılı durumlarını farkettiğimde ona gore yaklaşmama ragmen,rotasını değiştirdi
şimdi kıme ne dıyecegını,anneme başka konusup,kv. annesıne başka konusup,evde ,bırıkımlerını luks tatıllere ayırmayı palanladıgını
benı TEHDİT EDEREK,GİYDİĞİM TİŞÖRTÜME SALDIRIP ruh hastasıymış gıbı tavırlar takınması
2 dk. sonra normale donmesı,ŞİMDİ eşim deyıp guvendıgım ınsan bana evde oturup ona çocuk doğurarak ,akşamları kapıyı açarak mutlu evlılığin bu oldugunu düşünen bırı oldu

NEDEN yargılarınız bunca saçmalığa rağmen ben kötu ve düşüncesız lanse edılıyorum
gerçekten anlayamıyorum,ben ANLAŞMA İMZALAMADIM,evlenınce çalışmaya devam edecegımı söyledım,ben 2li oynamadım
eşime süprız yapmadım

kaldı kıııı ,keyıften çalışmak ıcın ugraşmıyorum
benım annem var ,bu konuda annemı yok saymam ıstenıp böyle sonradan değişen eşime,HERŞEYİMİ feda edıyorum annemde kalsın orda,yarı aç tok yaşar elbet bız çıkalım tatıle,alalım sıfır arabamızı gezelım hayatım
sana ustune bıde benden çocuk

bumudur hayat,eşlerin İYİ GUNDE KÖTU GUNDE SÖZ VERMELERI
BEN BENI ANLAYACAK,YANIMA YOLDAŞ,hayat arkadaşı aldıgımı sanmıştım,umarım benım gıbı guven tokatı yemessınız,evlenmeye ıkna edene kadar herşeye tamam de,sonrada hayır benım dedıklerım olsun
nerde kaldı aşkımız sevgımız saygıııı

merhaba
Yahu galiba hic kimse okuduklarini anlamiyor ya da isine geldigi gibi anliyor.Ne kadar merakliymis herkes kutsal aile birligine.Evlenip ille de cocuk yapalim, esimiz ne isterse o olsun demeye.Konu sahibi anlata anlata dilinde tüy bitti.Benim burda icim sisti.Konusahibinin halini düsünemiyorum bile.

Esi evlenebilmek icin bir sürü sözler vermis.Nasilsa ev lenince bir sekilde degisir fikri diye düsünmüs sanirim.Simdi de isi yokusa sürüyor.Konusahibi bir de annesine yardim etmek zorunda, böyle de bir baski var üzerinde.

Yapmak istedigi isi yapamiyor buna ragmen girmis bir ise calisiyorr.Sorun nerde ki.Ypmak istediklerini gerceklestirmek istemesi mi suc?Hem maddi olarak da sorunlari oldugundan bahsetmiyor.Son model araba almak, yurt disina tatile gimek ihtiyac degildir.

gittikce muhafazarkarlasan bir toplumdan da baska nasil cevaplar bekliyorsak artik...

sevgili konusahibi kendinizi üzmeyin bos yere.Konusa konusa anlasmaya calisin.Olmuyorsa da dünyanin sonu degil, istediginizi yaparsiniz.

her sey gönlünüzce olsun....

onun kadar bende istıyorum canım,ben bebek ıstemeyen bı kadın gıbı gorunmuyorum kı
evlenmeden once bana kendı sozunu verdı ben İSTEMEDEN İMA ETMEDEN
para sorunumuz yok,ee hanı açmakla vakıt kaybetme sen benmı var evlenelım beraber yapalım,sözlerıııı

kaldı kııı şuan kı işimi bıle istemıyor,sorun yokmuş gıbı davranıp neşeli olsada ben hssedıyorum
dun akşam kendı dedı,yıne konuyu o açtı
balayıımızdan donunce iş yerımı açmayı bırakın düşünmek 2 ay sonra bebek baskılarına başladı
kv. ayrııı ,oysa işimi yaparken de evımı bebegımı ıhmal etmem
annem bakardı doğumdan sonrada
öyle konuşmuştuk çünkü kendı sözler verıp sonrada olmayacak bu çocuk,anladım ben onu ,açarım ama 5 aya sonra kapatırım tehditlerine ,psikolojık baskıya döndurdu

daha ben ne yazıyım,konuyu okuyan arkadaşalra tek tek yazmaya çaılıyorum
okadar yorum yaptım
ama yıne ben kötu,bebek ıstemeyen, yalanlarla evlılıgını yürüten eşim melek gıbı anlaşıldı

bukadar basıtmı herşey hanı sözümüz ????????? benı destekleyen yanımda olan o bekar adam nerede????

hee bide aklıma geldi kuzenim şuanda çalışıyo hemde hamile 3 aya yakın bi zamanı var doğuma. doğum izni alıcak 2 ay izni bittikten sonra çalışmaya devam edicek çocuğada annesi bakıcak senin de böyle durumun olursa annen çocuğa bakabilirse düşünmez misin? hem çalışırsın hemde anne olursun nişanlımın amcasıda öyle evli eşi de kendisi de çalışıyo çocuğa da babaanne bakıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…