Bir türlü aşamadığımız kedi problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kedi kalsın kocanızı gönderin :)

Yani ya kedi ya koca durumunda kalirsaniz kimi secersiniz onu dusunun. Ok kediden yanaysa restinizi çekin. Degilse hic kasmayin konuşsun dursun.

Okurken cidden moralim bozuldu ya. Benimde kedim var hergün dua ediyorum upuzun yaşasın diye. Eşim bazen maması bittiğinde daha yeni almıştık ne çabuk bitti dediğinde bile zoruma gidiyor sanki yediği mama zoruna gidiyormuş gibi. Üstüne kapıyı kapatmak yavrum için tam bir travmaya yol açabilir. İnşallah biran önce çözersiniz. Kediden vazgeçmeyin çok üzülür

Yok zaten kedimden vazgeçmem mümkün değil ben bu adama nasıl laf anlatıcam diye açtım konuyu yoksa versem mi gibi bir düşüncem yok yavrumu.

Yatak odasına almaması ayrı bir dert zaten yazık tek başına uyuyor gece oğlum ama artık evden gitmesin de modundayım gündüz zaten birlikte uyuyoruz öğlenleri canım oğlumla

Takmayın, he he deyip geçin, benim eşimin de arada gelir takıntıları. İlk oğlum diyorum, o giderse ben de giderim diyorum .sonuç olarak 8. Yılımıza girdik. gerçekten ciddiye almayın, söylenir söylenir susar. Ciddiye aldıkça kavgaya dönüşür, iyi doldurulmuş çünkü.Robot süpürge alın imkan varsa, kolaylaştırdığını söylüyorlar.

Çok sevindim vermeyecek olmanıza inanın. Kedim bekarken evimize geldiğinde bende biraz mesafeliydim,bağ kurmamak için uzak duruyordum. 1-2 hafta cidden mesafeli davrandım evleneceğim çok üzülürüz diye tabii sonra bağ kuruldu benimle 900 km uzağa gelindi :) Ama eşinizin kediye hala bağlanmaması cidden ketum bir insan olduğunu gösteriyor bence o yüzden bence tatlı dille bu sorunu aşacağınızı düşünmüyorum maalesef. Daha sert olmanız daha mantıklı gibi.

Bebeklerimi kedili evde büyüttüm ,hatta büyütmeye devam ediyorum.çok sağlıklılar şükür,ve kesinlikle eve uğur getiriyorlar.Asla kedini verme,çok pişman olursun.kedilerin başka bir enerjisi var.baştan kabul etmeseymiş,çocukta olunca kendini garantiye aldım sandı herhalde,dur bakalım daha nelerine karışacak. Anneside ne fesatmış fırsatçı kadın.

bence de mesele kesi değil eşiniz evde dediğinin olması kısmına takılmış gibi geldi bana. ee bi de kv gazına geldiyse uzun bir inatlaşma sizi bekliyor gibi

Ya girsin odaya nolacak ki en fazla ayak ucunuza kıvrılır yatar.
Sakın kedinizi vermeyin.
Kılı,tüyü tabiki olacak ya kendi öküzün kılı dökülmüyormuymuş sinir oldum kusura bakmayin.

ben evlenirken 2 köpek getirdim çeyizimde :) eşimle 7 yıl çıktık, mesela dayısı demişki 2 köpekli kız alıyorsun zorluğunun farkında mısın :) bu arada eşimin kediye köpeğe alerjisi vardı biz çıkarken. 13 yıllık evliyiz,, evlenirken ki köpeklerim ne yazık ki öldü ömürleri gereği, am şuan 1 kedi, 1 köpeğim var hala. eşim artık biliyor ki bir tercih yapmam gerekirse onları seçerim sorun yaşamadık mı, ooo neler neler yaşadık.... şansıma kızım da babasın değil bana çekti, bulduğumuz her yaralı hayvanı alıp eve getirmek bakmak istiyor. eşim görmez, anlamamazlıktan gelirse daha rahat ediyor, biz ona bulaşmıyoruz, o bize bulaşmıyor ama hasta hayvanları imkanımız doğrultusunda kızımla iyileştirmeye bakımlarını yapmaya ve geri aldığımız yere bırakmaya çalışıyoruz :) bu arada ilk tanıştığımız dönemdeki alerjileri kalmadı kediye/köpeğe. ama asla benim gibi görüp sevmiyor

Bu haberi buraya bırakıp gidiyorum .haberde anne bebeğini 1 dakika yalniz bırakıyor .kedi saldırganda değil ısınmak istiyor sadece . sonuç ortada ....

Bu haberden etkilenecek arkadaşlar için...
Bu haberdeki bebek üzerinde daha sonra detaylı otopsi yapıldı.

Ani Bebek Ölümü (SIDS) Sendromu teşhisi konuldu.
Kedi ile ilgisi olmadığı açıklandı. Biliyorsunuz bu sendrom kedili kedisiz pek çok ailenin başına geldi ve medikal gelişmelerle sayısı azaltıldı ama halen olmaya devam ediyor. Bebek monitörlerinin bu kadar satılmasının nedeni bu hastalık.

Kedinin orada ne işi vardı derseniz cevap basit. Evde kedinizin yanında hızlı hızlı nefes alın, hemen ne oluyor diye bir bakar. Kaç kere uykusunda kustuğu için moraran bebeği kurtarmak için annenin odasını tırmalayan kedi okuduk. Deprem öncesi yatak altına girenleri, fırtına öncesi saklananları...

Duyuları bizden daha keskin, dolayısıyla bebeğin yanına tırmanması da tesadüf değil.

Zaten annenin ifadesi de çelişkili, önce bebeğin yüzünde uyuyordu demiş, sonra pusetten ben gelince kaçtı demiş, sonra hangi kedi bilmiyoruz demiş.

Acılı bir anne var sonuçta, kadının dünyası yıkılıyor orada oturup size tane tane olayı anlatacak değil.

Kadın peki neden kediyi suçladı derseniz, Avrupada tuvaletin ortada olmadığı, hastalıktan kırılan ortaçağda bebek aniden ölünce kedi yaptı derlermiş. Şehir efsanesi aslında, cadı mahkemelerinde kadınların yakıldığı, tüm siyah kedilerin şeytan diye öldürüldüğü ortamda bu söylenti de çok normal.

bu arada şuan evde olan köpeğim ciddi anlamda sorunlu, kabul etmemek mümkün değil. sokakta geldi, çok hastaydı, 2 yıl sürdü iyileşmesi ve evde kaldı. şuan 11 yaşında, yani kızımdan büyük :) kızımı beklerken herkesten öyle tepkiler aldım ki, bu köpek bebeği yer, uyutun bunu vs diye. ikinci çocuğunuz olunca eğer hırçınsa ilkini sokağa mı attınız, uyuttunuz mu diye sordum hep D o kadar çok emek verdim ki ona iyilrşsin hayatta kalsın diye, asla başka bir seçenek yoktu benim için... ha eşime kalsa belki o da onlarla aynı fikirdeydi de benim hışmımdan çekindi. sonuç, kızımı diğer kızım yemedi :) ama ilk günden itibaren kendi sevmediği hiç kimseyi de yanaştırmadı bebişe. benden çok onu korur hala, sokakta falan az sesi yükselse 2 ayaklı kızımın, evden kıyameti koparıyor 4 ayaklı kızım.

Çocugunuzun her an yaninda duramazsiniz bir ihmalle kolunu cizmis ya gozunu cikarsaydi yirtaaydi yada agzina burnuna bisi yapsaydi bir kedi kocanizi falan bosverin bir kedi icin evladinizi tehlikeli bir ortamda tuttugunuza değer mi ?
aslan, kobra, akrep falan demiyor evde beslediği hayvana... kedi diyor :)

Kedi bebeğin üstünde otursa, bebek bir uyanır, bir çırpınma olur, özellikle bebeğin tırnak altlarında kedinin izleri/tüyler olur. Bunların hiçbiri yok, bebekte saldırı izi de yok.

Sakin sakin melek gibi uyurken yitip gitmiş bebek.

Ya girsin odaya nolacak ki en fazla ayak ucunuza kıvrılır yatar.
Sakın kedinizi vermeyin.
Kılı,tüyü tabiki olacak ya kendi öküzün kılı dökülmüyormuymuş sinir oldum kusura bakmayin.
Kendi kılı daha çok dökülüyor

Malw ahahah malesef oyle degil hayvan severligimi uzun uzun kanitlayamacagim sadece değer ve önceliklerimi daha sağlıklı belirleyebilen biriyim .konu sahibi derdini yazmis bende yorumumu yazdim

“Bak ben bebeği kediden önde tutuyorum, brnim önceliklerim doğru, millet kediyi tutuyor” diye kendinizi avutuyorsanız, hiç avutmayın.

Bu forumdaki herkes için bebek canı > kedi canı dır, net.

Bu kedinin gitme meselesi zaten koltuktaki tüyden başlıyor. Yani kocaya göre koltuktaki tüyden dolayı kedi atılabilir, olmadı sokağa atılabilir, genelde o kedileri de 1 yıl içinde köpekler parçalıyor.

Koltuk tüyü > Kedi canı derseniz bunu savunamam.

Derseniz ki bebeğin kedi allerjisi var, sağlığı bozuluyor. Ya da kedi çok kıskandı bebeğe zarar veriyor, işte o zaman konuşalım.

Tırmalamaya gelince, bebeklerin tutma refleksi çok kuvvetlidir, ben koca insan parmağımı zor kurtarıyorum. Bu durumda kedi bebeğe saldırsaydı yine konuşabilirdik, kaza da olsa ağır yara olmamalı. Ama burada bahsedilen çizik gözlemle çözülecek ve yakında kendi kendine bitecek birşey.

Beslediğim kediyi ayağımın önüne atladığı için tekmeyle sertçe savurmuşluğum var.

O kedi kaza olduğunu bilip bacağımı parçalamıyorsa bizler de biraz toleranslı olabiliz. Aklımız var mantığımız var çok şükür.

Kendi kılı daha çok dökülüyor

Kedi sahiplendiğimde kendi saçımla onun tüyünü yarıştırmayı planlıyorum, kazanan kaybeden ne isterse yapacak. O kazanırsa ıslak mama vereceğim, ben kazanırsam kucağıma alacağım.

(Tosun bir iran kedisi değilse şansı hiç yok ama aramızda kalsın olur mu?)

Yok yok kediler de masum degil ahaha iki british shorthair cephesinden bildiriyorum, su an kopeklerimden cok onların tuyu dökülüyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…