Bir türlü olamayan nişan. BIKTIM!

İlk 5 6 satiri okuyup gerisini okumadim. Ailenize ne kastiniz var ki sizi büyütüp bu yasa getiren, babaniz oldukten sonra size ayrica babalik yapmak zorunda kalan anacaiginizi bu durumlara sokuyorsunuz. Boyle evlatlara cidden cok kiziyorum. Nedir yani sizi paspas eden bu erkek ailelerine ille de yamanicam derdiniz. Azicik öz sayginiz olsun ya :KK11:

resmen ıkı ucu dezenfekte edılmesı gereken degnek
aslında o zıhnıyetde ınsanların sunları yasamasına sasırmamam gerekıyor
Anlattiklarinin tek biri bile yeterli bu işi bozmak icin ama her hakarete, edepsizlige, yoksayilmaya eyvallah deyip isteme olmadan nişan olsun denmesine takılmışlar.. Bi de "dul mu veriyoruz, 'kiz' veriyoruz, olur mu oyle sey" moduyla.. Bundan once "kizimizi emanet edecegiz, bu ne terbiyesizlik, karşılarında insan var" dememişler de:işsiz:

annesinin boğazını sıkıp sus artık dedi ve eve günlerce gitmedi. Bu durumda bana hiç kötü söz söyleyeip beni kırmadı. nasıl seviyorken ayrılayım ?

iyi bravo yani, tam mükemmel eş adayı. Annesinin boğazını sıkıyor alkışlayalım mı?
nereden buluyorsunuz bunları bravo valla ben arasam bulamam

Bayanlar. Çok fazla sorunum var belki biraz uzun yazabilirim. kusura bakmayın şimdiden. Bana yardımcı olmanızı ve yapıcı yorumlar duymaya ihtiyacım var.
4 yıldır konustuğum erkek arkadasımdan evlilik teklifi aldım yaklaşık 6 ay önce. Ailesiyle eski komşuyuz ama selam vermişliğimiz bile yoktur birbirimize. Erkek arkadasımın annesiyle ilk tanışmaya gittiğim de beni kapıda bekletti, komşusunda çay içmeye gitmişti. ve geleceğimi biliyordu. Tanışmaya geldiğinde benşmle hiç konusmadı kız kardeşini çağırıp onunla çay içti. Sonra ikinci bi buluşma ayarlandı. Ve bana çok kötü davrandı. Yazmak dahi istemiyorum ölmüş babam hakkında iyiki ölmüş dedi. Daha sonra hiç görüşmedik , evlilikten teklifinden sonra bizim eve tanışmaya geldiler, anneme alttan alttan hakaretler etti ama biz sustuk. Erkek arkadasım bu süreçte hep yanımda oldu bana destek oldu. Ailesine karşı hep beni savundu. Aradan 3 hafta geçti sevgilimin zoruyla tanışmaya çağırdılar ve biz gittiğimizde kapıda bile karşılamadılar. o günden bu güne hala nişan söz ne zaman olacak muhabbeti geçmedi aramızda. tabi bu 6 aylık beklediğimiz süreçte annesi türlü türlü çirkeflikler yaptı. Annesi çocuğun bütün arkadaşlarını arayıp bu iş olmayacak dedi. Bana mesaj attı seni istmeiyorum sen bize göre değilsin dedi. Buna rağmen aradan biraz zaman geçtikten sonra yapıcı olmak adına kadına güzel mesajlar attım bana çok yapıcı davranıp sana pasta alıcam vs vs diyip mesajda çok güzel davrandı evine gittiğimdeki kadın çok başkaydı. Hiç konusmadık yanıma gelmedi, yarım saat içinde çıkıp gidecekken sevgilim biz burdayız nereye gidiyorsun dedi, sanane sen kimsin benden ne istşyorsunuz diyip bağırdı. sonra benim üstüme yürüdü ve ben de ona benimle böyle konusamassınız dedim. sevgilim annesine susması için bağırıp beni orada götürdü. Şimdi gel gelelim nişana. Annem nişan için bekliyor sevgilim bir türlü masaya yumruğunu vurup gidip isticez demiyor. Ailesi de diyormuş ki tamam direk nişan olsun isteme felan olmasın. Annem de ben dul kadın vermiyprum diyip kabul etmiyor haliyle. Bu olaylar yüzünden sevgilimle çok kavga ettik. Ailesini ikna etmesini geçtim, madem ailen istemiyor gel sen iste kızı ben senin destekçin olurum dedi annem. sevgilim onu da kabul etmedi benim ailem benim arkamda gelip istiicez dedi. annemde son bir haftanız kaldı ben yeterınce rezıl oldum millete dedi. Ama çocuk sürekli bahane uyduruyor yok evde kavga çıktı yok suan sıkıntılarımız var vs gibi. ben bu konuları açınca da bana sen sus sen karışma diyor. karışmadığım zaman hiçbirşey yapmıyor. Ailesiyle de konusmuyor bu konuları benim annemi de aramıyor. onun çok üstüne gittim bu iş olsun artık diye çünkü ben de çok bunaldım. Bu süreçte çok büyük tartışmalar yaşadık. Ama hala bi çözüm yolu bulamadık. özetle bu bi hafta içinde ailesi konusmaya anlaşmaya gelmesse annem bu işi sonlandıracak, ama onun ailesi de direk nişan olacak diyor. sevgilim de hala bu bi hafta içinde gelmeleri gerektiğinden ailesine bahsetmiyor. Kavga felan çıkmış evde. bana bahane gibi geliyor. bana bi çözüm bulun sevgilim bu konu da biraz pasif.
Gına geldi inan okumadım sonuna kadar. Evlenme bu adamla, daha şimdiden tırt.
Şimdiden seni savunamıyor. İleride çok başını vurursun duvarlara gerçekten yolun eeeen başındasın ve buradan dönmek çok kolay.
Sen bir kadınsın ve çok değerlisin. Bu değerini bilen birisi ile evlen.
İnan eşim yıllarca kapımda yattı, babam kovmasına rağmen sokağın sağından çıktı, solundan geri geldi kapıda sabahladı. 4 defa gelip beni istedi ailesi. Kaynanamla hep çok iyiydik. Bana hep hediyeler altınlar alırdı bize oturmaya gelirken. O halde evliliğimizin 3üncü senesinde her ne kadar iyi bile olsak birbirimizi çekemez olduk maalesef. (ailesi ile)

Sizin eş adayı ve ailesi şimdiden kendisini göstermiş. Tek diyeceğim şey evlenme.
Çok kıymetsiz olur çok ezilirsin.
Sevdiğin adam çok pasif. Ailesine sözünü geçirebilen bir tip değil. İleride kaynananız sizi çok ağlatacak.
Benden söylemesi...
Dinle burdaki insanları, ayrıl...

ben ailesiyle evlenmiyorum sevgiilim bu süreçte hep bana destekçiydi. ve bitsin istmeiyorum
Yok canim o öyle olmuyor. Madem buraya yazıyorsun konulari da az cok biliyosundur. Bal.gibi ailesiyle de evleniyosun ve burda hergun bircok kadin erkek.ailelerinin rezilliklerini ve bu nedenle biten evliliklerini anlatiyor. Ama sen ille de ben de yapcam.diyosan yolun acik.olsun

Annesinin hakaretini,sevgilinin pasifiğini herseyi herseyi herseyi geçtim ama rahmetli babaniz için söylediği şey benim bile zoruma gitti.
Ve 2. Birsey daha sinirime dokundu

Nerede görülmüş kız istemeden nişan töreni yapıldığı?

Isteme ve nişan yani söz ve nişan bir arada olur. Amenna ama direkt nisan nedir

Karşınızda sizi istemeyen bir aile görüyorum,ayrıca masraftan kaçıyorlar,ve yol yordam bilmeyen görgüsüz insanlar var. Bakın bu işin oluru yok belli ki. Neden hala zorluyorsunuz.

O çocuktan ayrılın ve sonrasını seyredin ;) bakın nasıl yola geliyor. Siz de tavizler zinciri var resmen. Hic mi kıymeti yok annenizin? Sizin?

ben öyle bişey yapsam zaten beni kör bıçakla kessin :KK70:
İyi yavrucum sen evlen de gör gününü. Elinde bebeyle sokağa atılırsan o zaman anlarsın ne demek istediğimizi. Ah seni gerçek hayatta tanısam da ıslak sopayla dövsem ama yine aklın başına gelmez.

Bayanlar. Çok fazla sorunum var belki biraz uzun yazabilirim. kusura bakmayın şimdiden. Bana yardımcı olmanızı ve yapıcı yorumlar duymaya ihtiyacım var.
4 yıldır konustuğum erkek arkadasımdan evlilik teklifi aldım yaklaşık 6 ay önce. Ailesiyle eski komşuyuz ama selam vermişliğimiz bile yoktur birbirimize. Erkek arkadasımın annesiyle ilk tanışmaya gittiğim de beni kapıda bekletti, komşusunda çay içmeye gitmişti. ve geleceğimi biliyordu. Tanışmaya geldiğinde benşmle hiç konusmadı kız kardeşini çağırıp onunla çay içti. Sonra ikinci bi buluşma ayarlandı. Ve bana çok kötü davrandı. Yazmak dahi istemiyorum ölmüş babam hakkında iyiki ölmüş dedi. Daha sonra hiç görüşmedik , evlilikten teklifinden sonra bizim eve tanışmaya geldiler, anneme alttan alttan hakaretler etti ama biz sustuk. Erkek arkadasım bu süreçte hep yanımda oldu bana destek oldu. Ailesine karşı hep beni savundu. Aradan 3 hafta geçti sevgilimin zoruyla tanışmaya çağırdılar ve biz gittiğimizde kapıda bile karşılamadılar. o günden bu güne hala nişan söz ne zaman olacak muhabbeti geçmedi aramızda. tabi bu 6 aylık beklediğimiz süreçte annesi türlü türlü çirkeflikler yaptı. Annesi çocuğun bütün arkadaşlarını arayıp bu iş olmayacak dedi. Bana mesaj attı seni istmeiyorum sen bize göre değilsin dedi. Buna rağmen aradan biraz zaman geçtikten sonra yapıcı olmak adına kadına güzel mesajlar attım bana çok yapıcı davranıp sana pasta alıcam vs vs diyip mesajda çok güzel davrandı evine gittiğimdeki kadın çok başkaydı. Hiç konusmadık yanıma gelmedi, yarım saat içinde çıkıp gidecekken sevgilim biz burdayız nereye gidiyorsun dedi, sanane sen kimsin benden ne istşyorsunuz diyip bağırdı. sonra benim üstüme yürüdü ve ben de ona benimle böyle konusamassınız dedim. sevgilim annesine susması için bağırıp beni orada götürdü. Şimdi gel gelelim nişana. Annem nişan için bekliyor sevgilim bir türlü masaya yumruğunu vurup gidip isticez demiyor. Ailesi de diyormuş ki tamam direk nişan olsun isteme felan olmasın. Annem de ben dul kadın vermiyprum diyip kabul etmiyor haliyle. Bu olaylar yüzünden sevgilimle çok kavga ettik. Ailesini ikna etmesini geçtim, madem ailen istemiyor gel sen iste kızı ben senin destekçin olurum dedi annem. sevgilim onu da kabul etmedi benim ailem benim arkamda gelip istiicez dedi. annemde son bir haftanız kaldı ben yeterınce rezıl oldum millete dedi. Ama çocuk sürekli bahane uyduruyor yok evde kavga çıktı yok suan sıkıntılarımız var vs gibi. ben bu konuları açınca da bana sen sus sen karışma diyor. karışmadığım zaman hiçbirşey yapmıyor. Ailesiyle de konusmuyor bu konuları benim annemi de aramıyor. onun çok üstüne gittim bu iş olsun artık diye çünkü ben de çok bunaldım. Bu süreçte çok büyük tartışmalar yaşadık. Ama hala bi çözüm yolu bulamadık. özetle bu bi hafta içinde ailesi konusmaya anlaşmaya gelmesse annem bu işi sonlandıracak, ama onun ailesi de direk nişan olacak diyor. sevgilim de hala bu bi hafta içinde gelmeleri gerektiğinden ailesine bahsetmiyor. Kavga felan çıkmış evde. bana bahane gibi geliyor. bana bi çözüm bulun sevgilim bu konu da biraz pasif.

bu hikayenin doğru olmamasını ümit ediyorum
zira ortada bir şey yokken size, ailenize hele vefat etmiş babanıza hakaret eden biri ile
insan neden hala nişan serüveni bekler ki

onun şu durumda sizi savunması geleceğinizi güzelleştirmez

bilakis 2-3 sene sonra buraya
keşkeli konu açtırır size

kardeeeşşş evlenince düzelmez hiç kimse

Bu forumda şu an çevrimiçi olan en az on kadın bulurum eşinin ailesiyle kavgalar sonrası görüşmeyen hatta varsa çocuğunu arada bir babasıyla göstermeye gönderip kendi muhatap olmayan. Yani baştan olamaz mı illa önce saç baş yolmak mı lazım?
Konu sahibi bence eş adayınız zaman kazanmaya çalışıyor bunlar çözülsün istiyor.hiçbişey yokmuş gibi güllük gülistanlık olmasını bekliyor.ona sorunları çöz gel demeyin bence artık diyin ki hayatım bunlar çözülmeyecek şeyler,onlar birden bire tamam bu gelini çok istiyoruz bayıldık dese bile artık samimiyet olmaz,kabullenelim ve onlara mesafeli olarak yuvamızı kuralım.çünkü şu an damattan beklenen nedir bilmiyorum mesela annesi patavatsız diye kadının ağzına terlikle mi vursun ne yapsın.
İnsan ana babasını seçemiyor malesed

Derlerki bekara karı/koca boşamak kolay!!!. Evlenmeden önce böyle evlendikten sonra görürsünüz neler oluyor. Bekarken size ask meşk seviyorumlar hos geliyor. Herseyi atlatiriz ustesinden geliriz aileyle gorusmeyiz diye ama o isler oyle olmuyor.. Böyle bir sevgilinin kalıbına, kaynana olacak bozuntunun yüzüne kediler tükürsün. Allah annenize ve size de akıl fikir versin. Annen gelip istesinler diyerek resmen seni ateşe atiyor. Ve sende söylenen onca söze ragmen hala daha o aileye gelin gitmeye ama seviyorumlara düşüyorsun. Ailesiyle evlenmiyorumla olmuyor canim o isler. Evlendikten neler yaşayacağın da ortada. Nasil bir gormemizlik bu. Birde sunu merak ettim aslinda. Siz de ne var ki begenmedikleri veya ailenizde sizi istemiyor bu kaynana en basindan beri. Ilk bastan böyle bir tavir ve baha saygısızca tavri neden takındı. ?

ben ailesiyle evlenmiyorum sevgiilim bu süreçte hep bana destekçiydi. ve bitsin istmeiyorum

maalesef her zaman ailesi ile evleniyoruz
sapsız üzüm alırsan dediğin doğrudur
yok dns ı bi şekilde geçiyor

gelde değiştir 3 yaşında ki cocuğun huyunu :işsiz:

Back
X