Bir üniversite öğrencisine 800 tl fazla mı?

O aslında birazda bölüme bağlı değişiyor .
Bazı bölümlerde çalışma mümkün olmuyor okul şartlarından ötürü.
Katılmıyorum, benim bölümüm de çok müsait değildi. Tüm hocalarımla tek tek konuştum, normal öğretimdim ikinci ogretimle derse girdim. Gündüz çalıştım, işle okul arasindaki boş saatlerde ve haftasonu da ders çalışırdım. Mesele istemek ve fedakarlık yapmak.

Mesela tıp okuyan bir insanın bunu yapma imkanı sıfır .
4. Sınıfta bütün derslere girmek zorundasın . Bırak işi hasta olup gelmeme sansin bile yok. Haftasonlari da ders çalışmak zorundasın. Böyle biri nasi yapsın ?

parayı az iste işte başta deki bunu gönder yetmezse isterim 2 ay kendimi denicem bu parayla de sende kenara at parayı baba gibi baba vala geçiniyorum yetiyor de yetmezse kesinlikle isterim de onlarında içi rahat eder

kimsenin elindeki para yetmeyecek, kimse pembe hayaller kurmasın diyeyim resmin bütününe göz kırpayım

Ben ailemin yaninda yasiyordum uni okurken. Ayda 150 ya da tas catlasa 200 tl ile geciniyordum. Nasil geciniyordum bilmiyorum simdi hayretler icerisindeyim

Ben İstanbul’da okudum. O zamanlar maalesef ailem çok büyük ekonomik buhran geçiriyordu. Batmıştık. Aylık devletin verdiği bursla geçiniyordum(!). Tabi İstanbul’da yaşıyordum ama okula çok uzaktı. Her gün o kadar yolu gidip gelirdim. Canım çıkardı. Boş ders aralarında parasız aktiviteler kovalamaya çalışırdım. İsmek kurslarına giderdim falan. Aç kalmamak için mecbur okulda yerdim. Sabah kahvaltıya yetişemediğim için evde tost yapar vapurda yerdim.
Ona rağmen az az biriktirip müze kartı çıkardım hep müzeleri geziyordum. Akbil dolduruyordum zaten bursumla. Akbilim dolu olurdu cebimde 25 kuruş olurdu :)
Ama Lazere bile gitmiştim bit kadar paramı biriktirip. :)
Çok şanslısınız sizler, kıymetini bilin.
Ama kafama şu takıldı. Antalya’da okuyup mezun olur olmaz iş bulabileceğiniz bölüm nedir? Çünkü iş yok bu zamanda/ o yüzden biraz birikim yapın. Ayda bi tane gram da alsanız size çok iyi gelecek. Tavsiyemi umarım dinlersiniz.

Canimcim bogazicindeki su konser nasil oluyor?
Disaridan katilim oluyor mu yoksa sadece ogrencilerine mi acik?
Bileti vs nerden aliyoruz?
Kardesim universiteye cok cok yakin oturuyor. Buna cok sevinecek bi yardimci olursan :)
dışarıdan katılımlara açık :)
kardeşiniz öğrenci mi? çünkü tüm öğrencilere 5 tl ama açıkçası tam bilet fiyatı ne kadar bilmiyorum :/ o da çok fazla değildir ama.

bileti kampüsün içinden alıyorsunuz. konserler 7.30 gibi başlıyor, bilet almaya biraz erken gitse iyi olur. 5.30 gibi

görevliye “konsere geldik bilet alacağız” dediğinizde kampüse alıyorlar zaten.
ama ben 1-2 kere sorun yaşadım, “hani nerde biletiniz” falan dediler biletler içerde dağıtılmasına rağmen

program da burdan açıklanıyor
https://klasikmuzik.boun.edu.tr/

Canım öğrencilik dönemi rahat para harcama dönemi değil, mezun ol işe gir kendi paranı böyle üçün beşin hesabını yapmadan rahaaat rahaaat harca

tek başıma 500-600 lira ile geçiniyordum ben istanbulda fatura+kira hariç tabi.pek sosyal hayatım yoktu tabiyemek içmek çok para gerçekten.

Evet kardesim de ogrenci. Cok sagol, hemen iletiyorum ona.

Kendimi gördüm sizde valla:) tüm şartlarımjz ayniymis. Ev, yollar, yemekhane, ismek. Hatta ben de lazer yaptirmistim para biriktirip. Müze kartim da vardi. Ekstradan bir üni daha okuyordum aciktan onun harçları falan vardi. Bir de kardeslerime de üc beş bisey verirdim hep. Hepsi de kyk bursu ile oldu. Suan sasiriyorum nasil yetmis...

Eve çıkacağın için masrafların artacak, yurttayken sürekli dışardan yesen bile evdeki gibi olmuyor. Yani evdeki hesap çarşıya uymadığından eskisi kadar para gönderseler iyi olur.

Benim kardeşim istanbulda oturmamıza rağmen ev tuttu gidiş geliş zor oluyor diye bin 100 tl Bodrum kat 1500 tl de harçlık alıyordu eve bi ton masraf etti 2 kez hırsız girdi ne var ne yok aldı evden çıktı halen aynı harçlığı alıyor eve çıkma bence çünkü ev çok sorun oluyor kardeşim keşke yurtta kalsaydı dedim boş yere gitti o kdr para

Ben gastronomiyi 2. Sinifa kadar idare ettim ama 3. Ve 4. Sinif oyle olmadi.
Haftanin 5 gunu 9.00 20.00 ders var ve cogunda tum gun ayaktayiz. Bir suru de uygulama odevimiz var. Bi ekmek odevi oluyor saatte bir katlamamiz lazim. Ortalama 12 saat bloke :/

Evet biraz fazla ama fazlasını kullanmayıp bir kenarda kendin için birikim yapabilirsin anne babalar onlara yük oldugunu akıllarından bile geçirmezler sen onların evladısın.

Benim kuzenimde aynı senin gibi mezun olduktan sonra en az 2 sene çalışıp babamın bana harcadıklarını odicem diyordu. Sonra ne oldu biliyor musun? Mezun olduğu sene sevgilisiyle nişanlandı. Tüm büyük beyaz eşyasını babasına aldırdı erkek tarafına kucuk dusmicem diye borcu babası ödedi yani. Senesi dolmadan da evlendi. Şuan çalışıyor ama evli olduğu için babasına hayri yok tabi :)

Ailenizin durumuna göre karar verin bence. Eğer ki atıyorum size 300 lira daha az gönderince babanız bi ödemesini rahat yapıp ohh diyecekse bunu göz önünde bulundurun. Böyle konularda babalara hiç kıyamıyorum. Bende yeni mezun oldum hayat pahalı,öğrencilik zor ama idare edilebiliyor bir şekilde ama aile babası olmak ev gecindirmek çok daha zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…