Bir üniversite öğrencisine 800 tl fazla mı?

Okuduğum bölüm mezun olduktan sonra garanti işe başlanacak bir bölüm o yüzden çok sıkıtı etmedim kykyı. Kyk olmasaydı yapamazdım gibi geliyor bir de 470 lira çok iyi para
 

Ev değil de apart gibi interneti temizliği içinde. Tek fark yemek olacak onda da yurttayken de dışardan yiyordum hatta evde olunca yemeğimi kendim yaparım arada diye düşündüm.
 
Yurtta yemek masrafi oluyor muydu? Evde market alisverisi yapmaniz gerekecek. Dogal gazi hesap ettiniz mi? Bence elinizde kalani biriktirip bir sonraki aya eksik isteyebilirsiniz. Simdiden anlasmayin derim.

Doğal gaza gerek olmayan bir yerde yaşıyorum klima yetiyor zaten türkiyenin en ılıman şehri diyebilirim. Yurtta yemek çıkıyordu ama ayda 3-4ten fazla yememişimdir.
 
kitapları sahaflardan almak sizin için çok üzücü olmalı. Allah'ım ne çok acı var

Yok yanlış anladınız o ymnden demiyorum ama aile yanında kalırken ancak 50li yıllardan kalma orjinal dergiler için sahafa giderdim asla okumak istediğim kitabın etiketine bakmazdım ayda 2 kere tiyatroya giderdim şimdi öyle bir lğks yok tek yaşarken illa ki bir şey çıkıyor bir şeyden ödün vermeden başka bir şey yapıyorsun onu anlatmaya çalışmıştım
 
Ben de öyle düşündüm, yemek yaparım diye düşünüyorum ama belki de yapamayıp dışardan yiyeceğim, bilemiyorum.
Şu zamanlarda dışardan yemek evden çok daha ucuza geliyor .
Özelllikle tek kişiyseniz .
En azından doğu tarafında böyle :/
 
Ben Kıbrıs’ta yaşıyorum ve o para bana yetmiyor bile.
Bizim elektrik su internet her şey bizden çıkıyor.
Yurtta yemek yiyeyim desem yine aynı para ödemek zorundayım.
E zaten marketler aşırının da aşırısı pahalı.
Hangi şehir ?
 
Canim kardeşim yurtta kaldi onun dışında da 900 lira aldı babamdan, istanbulda. 1 senedir geçindi. Ki ailem daha fazlasını verebilirdi ama o sıkıntı yok dedi. Bence nasıl birisin nerelere para harcarsın bu çok önemli
 

İnternet burda fiyata dahil.Elektrik suyu ödüyoruz. Doğal gaz yok zaten. Antalyada yaşıyorum.
 
İnternet burda fiyata dahil.Elektrik suyu ödüyoruz. Doğal gaz yok zaten. Antalyada yaşıyorum.
Antalya da sebze meyve de ucuz . O zaman yemekler ucuza gelebilir .
Burda nektarin bile hala 9 tl .Bütün yaz meuve seebzze fiyatlar hic düşmüyor .
 
İnternet burda fiyata dahil.Elektrik suyu ödüyoruz. Doğal gaz yok zaten. Antalyada yaşıyorum.
Ha o zaman bilemeyeceğim.
Okulda yemek yeme alışkanlığınız var mı ? Mesela benim derslerim gün içinde olduğundan yurda geçemeyip okulda yemek yiyorum. Ya da boş zamanınızda neler yaparsınız çıkar mısınız dışarı ? Oraya da çok para gidiyor olabilir.
Benim annem iki ay para gönderememişti annem babam ayrı, babamın gönderdiği 900 tl bana bir ay yetmedi burada
 
Bence söyledikleri miktar göndersinler sen birikim yap, ihtiyacın olduğunda onlardan istemene gerek kalmaz. Ben öyle yapıp para biriktirmiştim onların ihtiyacı olduğunda da verebileyim diye.
 
Ev masraf çıkartabiliyor. O yüzden güvenmeyin. 1000 tl isteyin yine de dikkatli harcayın. Zaten anladığım kadarıyla durumun farkındasınız. Tebrik ediyorum yürekten. Benim arkadaşlarım 50 100 tl fazla almanın derdindeydi. İhtiyacınız yoksa zorlamayın tabii. Ev geçindirmek, çocuk okutmak çok zor şu devirde. Ne güzel anlayışlı olmanız karşılıklı.
 
Bence düz 1000 isteyin. Kendinizi sıkmadan arttırabiliyorsanız biriktirirsiniz bir yandan. Snra aileniz ihtiyaç duyduğunda onlara verebilirsiniz. Ben de öğrenciyim genel olarak bu tarzda götürüyoruz.
 

Yıllık %10 enflasyon var. Babanızın geçen seneyle aynı miktarı göndermesi için bu sene 1,210 TL göndermesi gerekiyordu. Onun yerine 1,100 TL gönderecek. Yani bu yıl 110 TL indirim yapmış. Daha ucuz eve çıkmasaydınız 1,100 TL ile geçinemeyebilirdiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…