Ayda 400 lira ile geçinirdim ben. O para bile bana fazla gelirdi ama babanızın durumu varsa bu para size geldiğine göre güzel kullanın mesela dil kursu vs eğitim icin harcayın ya da birikimi yapıp work and travel yapın derim. Elinize geçen para oldukça iyi diye düşünüyorum. Okuldan sonra iş ararken donanım işinize yarayacak o yüzden kendi gelişiminiz icin harcayın derim
kızlar seneye ucuz bir eve çıktığım için elime fazla para kalacak. Şöyle ki normalde yurtta kalırken yurt ücretiyle beraber babam 1100 lira para yolluyordu. Bunun 850si yurttu bana 250+470 lira(kyk kredisi) 720 tl gibi bir rakam kalıyordu. Bu sene çıktığım yer elektrik suyla toplam 650yi anca bulacak ve babam aynı parayı yollayacağını söyledi. Yani elime 920 tl kalacak tahmini. Sizce bu para çok mu? Yani babama demeli miyim ki 1100e gerek yok diye? Çünkü onlara çok yük oluyormuşum gibi hissediyorum ama bir yandan da ucuz bir eve sırf daha rahat harcayayım diye çıktım. Durumumuz çok çok iyi değil. Kötü de değil ama benim için her türlü imkanlarını kullanıyorlar. Mezun olduğumda yaptıklarını asla karşılıksız bırakmicam tabiki, elimden ne gerekiyorsa yapıcam onlar için. Şu aralar durumumuz çok iyi değil gibi. Sizce 1100 lira yerine 850 lira gibi bir para mı istemeliyim, yoksa yine geçen seneyle aynı parayı almalı mıyım? Biraz uzun ve karışık oldu galiba ama yorumlarsanız çok sevinicem.
Not: başlık 900 olacaktı yanlış yazmışım.
4 yıl. Ben kykda kaldım yurdun fişi dışında para harcamadm onun dışında pek aileme yük olmamaya çalıştım çünkü onların da durumu yoktu. Mesela her ay sinemaya gidemezdim öyle her zaman dışarı çıkıp kafede oturamazdım şuan da öyle insanlar var bu öyle ütopik birşey degil yani hala var bu parayla geçinen öğrenciKaç sene önce 400 lira ile geçindiginizi merak ettim
4 yıl. Ben kykda kaldım yurdun fişi dışında para harcamadm onun dışında pek aileme yük olmamaya çalıştım çünkü onların da durumu yoktu. Mesela her ay sinemaya gidemezdim öyle her zaman dışarı çıkıp kafede oturamazdım şuan da öyle insanlar var bu öyle ütopik birşey degil yani hala var bu parayla geçinen öğrenci
İnternet fiyata dahil apart tarzı bir yer. Doğal gaz zaten yok antalya olduğu için. Tek zorlayacak kısım yeme içme çünkü sadece kızartma ve makarna yapabilen bir insanım malesefElektrik su kira 650
Peki internet, dogalgaz, yeme icme, camasir deterjani?
Konusmakta acele etmeyin derim.
Kendim de yurtta ve evde yasayarak ogrencilik gecirmis bir insanim. Ev baya masrafli oluyor.
Yani şuan o parayla geçirebilen biri olduğuna inanmıyorum açıkçası .
4 yılda herr şey o kadar o kadar pahalilasti ki
İnternet fiyata dahil apart tarzı bir yer. Doğal gaz zaten yok antalya olduğu için. Tek zorlayacak kısım yeme içme çünkü sadece kızartma ve makarna yapabilen bir insanım malesef
Var emin olun. Ben de okurken cok zorlu sartlarim vardi. Suan 2. Kez universite okuyorum. 400 lirasi bile olmayanlar var.
Yani bi kiz dedi ki " fotokopiye param cikismiyor, senin notlarin cok temiz. Sen seneye bana verir misin bunlari? Bu sene bu dersi birakicam". Tum notlari cektirdim. Tum donem 23 tl tuttu verdim kiza. Insallah gecmistir
23 lira icin kiz dersi birakacakti
Devlet okullarinda yemek cok cok uygun. Benim ders erken bitse bile 3 ogun okulda yemek icin kutuphanede kitap okudugum cok zaman oldu :)
Devlet ve şehir tiyatrolarını deneseniz?İnanın istanbul şartları çok ağır. Eski yaşam kalitemin yanından bile geçemiyorum şu anda. Eskiden illa ki tiyatroları operaları takip ederdğm şimdi kitaplarımı bile sahaftan alıyorum pahalıya gelmesin diye
Tatlım ne kdr masrafın azda olsa evde giderler daha fazla oluyor. Düşündüğün gibi gitmiyor işler.kızlar seneye ucuz bir eve çıktığım için elime fazla para kalacak. Şöyle ki normalde yurtta kalırken yurt ücretiyle beraber babam 1100 lira para yolluyordu. Bunun 850si yurttu bana 250+470 lira(kyk kredisi) 720 tl gibi bir rakam kalıyordu. Bu sene çıktığım yer elektrik suyla toplam 650yi anca bulacak ve babam aynı parayı yollayacağını söyledi. Yani elime 920 tl kalacak tahmini. Sizce bu para çok mu? Yani babama demeli miyim ki 1100e gerek yok diye? Çünkü onlara çok yük oluyormuşum gibi hissediyorum ama bir yandan da ucuz bir eve sırf daha rahat harcayayım diye çıktım. Durumumuz çok çok iyi değil. Kötü de değil ama benim için her türlü imkanlarını kullanıyorlar. Mezun olduğumda yaptıklarını asla karşılıksız bırakmicam tabiki, elimden ne gerekiyorsa yapıcam onlar için. Şu aralar durumumuz çok iyi değil gibi. Sizce 1100 lira yerine 850 lira gibi bir para mı istemeliyim, yoksa yine geçen seneyle aynı parayı almalı mıyım? Biraz uzun ve karışık oldu galiba ama yorumlarsanız çok sevinicem.
Bence altın al kenara at. Zaten durumunuz iyi degıl ne para harcaması . İhtiyaclarını al gerisini biriktirkızlar seneye ucuz bir eve çıktığım için elime fazla para kalacak. Şöyle ki normalde yurtta kalırken yurt ücretiyle beraber babam 1100 lira para yolluyordu. Bunun 850si yurttu bana 250+470 lira(kyk kredisi) 720 tl gibi bir rakam kalıyordu. Bu sene çıktığım yer elektrik suyla toplam 650yi anca bulacak ve babam aynı parayı yollayacağını söyledi. Yani elime 920 tl kalacak tahmini. Sizce bu para çok mu? Yani babama demeli miyim ki 1100e gerek yok diye? Çünkü onlara çok yük oluyormuşum gibi hissediyorum ama bir yandan da ucuz bir eve sırf daha rahat harcayayım diye çıktım. Durumumuz çok çok iyi değil. Kötü de değil ama benim için her türlü imkanlarını kullanıyorlar. Mezun olduğumda yaptıklarını asla karşılıksız bırakmicam tabiki, elimden ne gerekiyorsa yapıcam onlar için. Şu aralar durumumuz çok iyi değil gibi. Sizce 1100 lira yerine 850 lira gibi bir para mı istemeliyim, yoksa yine geçen seneyle aynı parayı almalı mıyım? Biraz uzun ve karışık oldu galiba ama yorumlarsanız çok sevinicem.
Kızların cebi parasız kalmamalı bi gün zengin zampara cebine para koymaya kalkınca ihtiyacın olmamalıkızlar seneye ucuz bir eve çıktığım için elime fazla para kalacak. Şöyle ki normalde yurtta kalırken yurt ücretiyle beraber babam 1100 lira para yolluyordu. Bunun 850si yurttu bana 250+470 lira(kyk kredisi) 720 tl gibi bir rakam kalıyordu. Bu sene çıktığım yer elektrik suyla toplam 650yi anca bulacak ve babam aynı parayı yollayacağını söyledi. Yani elime 920 tl kalacak tahmini. Sizce bu para çok mu? Yani babama demeli miyim ki 1100e gerek yok diye? Çünkü onlara çok yük oluyormuşum gibi hissediyorum ama bir yandan da ucuz bir eve sırf daha rahat harcayayım diye çıktım. Durumumuz çok çok iyi değil. Kötü de değil ama benim için her türlü imkanlarını kullanıyorlar. Mezun olduğumda yaptıklarını asla karşılıksız bırakmicam tabiki, elimden ne gerekiyorsa yapıcam onlar için. Şu aralar durumumuz çok iyi değil gibi. Sizce 1100 lira yerine 850 lira gibi bir para mı istemeliyim, yoksa yine geçen seneyle aynı parayı almalı mıyım? Biraz uzun ve karışık oldu galiba ama yorumlarsanız çok sevinicem.
Herkes rahat ve refah halinde yaşar bir gün ülkemizde umarım .
Ne diyeceğimi bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?