Bir üniversite öğrencisine 800 tl fazla mı?

Evde de yurtada da kaldım hesap kontrolünü bilen biriysen ev daha ucuz yurta yemek saatleri vardı ve ben hep kaçırır ya programı ona göre yapardım ki bundan nefret ederdim kaçırırsam mecbur dışarıda yiyeceksin çok para giderdi..evde param yoksa ketcaplı makarna ye salata ekmek ye oluyor..ama doğal gazı elektiriğin suyu ya da evde oluşan bir arza o ay hesapladığın gibi olmasa iyi sarsıyordu o yüzden arkadaşlarada söylemiş yine aynı paranı al diğer aya artarsa daha azını istersin

Bizimkiler çok yollayamazdı. Bursum da vardı. Her ay para arttırıp okul harcımı yatırırdım. Okul bıtmeden arttırdıgım parayla ehliyetimi aldım. Okul bıtınce de kalan parayla formasyonumu aldım. Yanı çar çur etmeyıp boyle seylere harcayabılırsınız. Bu arada okulun kantınınde ve arada bır dışarıdan yerdım. Kafe, arkadas ortamım falan yoktu. En yakın arkadasımla aynı sınıftaydık aynı evde kalıyorduk. Yemegımızı evde yapar yerdık. Evde yapıp yersenız baya hesaplı oluyor.

Kyk bursu alan arkadasim var. Kyk da kaliuor geri kalan 250 lirayla da geciniyor. Cok dara dustugunde ailesinden yardim aliyor. Imkani olmayinca insan mecbur katlaniyor ne yapsin.
Ben kyk da kaliyorum kredi almiyorum. Yurdumu ailem yatiriyor ona ragmen aylik sadece harclik olarak elime 800 e yakin aliyorumdur. Okudugum sehirde oyle pahali bir yer degil. Biraz savurganim hesabini tutamiyorum

Kusura bakmayın yeni gördüm mesajınızı devlet tiyatrolarını asla küçümsemem hatta şehir tiyatroları ile karşılaştırınca devlet tiyatrolarının kalitesi çok çok yükseklerde ancak oturduğum yere biraz uzak ve bilet bulması birazcık zor yine de eksik kalmamaya çalışıyorum tabi ki ama burada anlatmaya çalıştığım şey bir üniversite öğrencisinin yaşaması gereken hayat. Bundan kastım nerde akiam orada sabah vs. Değil kesinlikle ama dağın aşında aç üniyi al senenin başında on kitap ot gibi yaşa bitir değil. Klasikler çok eski insana hiçbir şey katmaz diyen edebiyat öğretmenlerine çıkıyor sonu. Bir üniversite öğrencisi bölümü nolursa olsun sosyal ve ültürel anlamda çevreyi dünyayı tanımalı sergiler gezmeli (ki en son gitmek stediğim sergi taksimdeydi öğlen 3te yola çıktım trafiğe takıldım vardiğımda sergi kapanmıştı) taksimdeki ünlü apartmana baktığında bu art nevuenun mükemmel bir örneği diyebilmeli bir kült oyunu iki farklı oyuncudan izleyebilmeli bağımsız filmleri takip edebilmeli vs vs. Ancak bunları yapabilecek maddiyata sahip olanlar da dediğiniz gibi jack daniels mükemmel yaaa diye ortalıkta dolaşıyor anlatmaya çalıştığım bu aslında burada bir hanımefendi biraz sert çıkıştı bana sahftan kitap almak yazık ne büyük dert diye sahaftan almaya da yüksünmüyorum kesinlikle ama bir üni öğrencisinin okuyacağı akademik kitap değil normal bir kitabın dahi parasını gözetmesi maalesef ülkemizin ayıbıdır.

Allah herkese sizin gibi bir evlat nasip etsin

Duruma göre bak. Ailenin durumu çok iyi değilse. Keyfi harcamalarını kıs. Artarsa kenara koyup babana toplu halde iade edersin.

Bence size yansıtmasalarda belki de birçok şeyden fedakarlık yapabiliyordur.Anneler babalar böyle size belli etmezler ihtiyacınız yoksa bu davranışınız onları çok mutlu eder .kabul etmeseler bile

hepimiz öğrenci olduk, ben kendi öğrenciliğimde bir tane marka kıyafet-ayakkabı aldığımı bilmem. ailemden gönderilenin üstünde para istediğimi de. ama bunlar 2007-2011 yılları, şimdi kıyafet çoook önemli, gezme, yeme içme internette paylaşma zamanı, bunlardan komple geri kalırsa genç bir insanın psikolojisi bozulabilir, kıskanç ve huzursuz davranabilir. ama aileyi çok zorlayınca da yüksek lisans yapacağım 1 yıl çalışmayacağım dediğinde evin annesi, diğer kardeşler sorun etmeye başlıyor, bunlar benim gözlemim. paranı arttırmaya çalış, her ay eksik iste, ailenin de hoşuna gidecektir ve ilerisi için sana güvenleri artacaktır.

Oyy ne babalar var, helal olsun gerçekten. Bana ailem para yollamazdı. Okulum da yeni bitti. Okul sonrasında koşa koşa işe giderdim, canım çıkardı. Kıyafetlerimle uyurdum takatim kalmazdı. Ki daha yeni çıktım işten de. Böyle babalar olduğunu gördükçe çok mutlu oluyorum. Ne kadar anlayışlı helal olsun..

Geçim çok zor.. Hele büyük şehirlerde para anlamadan bitiyor. İlla masraf çıkıyor. Bir ay da aynı parayı yollasın bakalım baban, duruma göre karar verirsin. Ama ben senin yerinde olsam artan parayla birikim yapardım kesinlikle. Ben okul dönemim boyunca kendime neredeyse hiç harcamazdım, çook altın yapıp biriktirdim:))

selam, üniversite öğrencisiyim ve 900 tlnin çok fazla olduğunu düşünüyorum.

okuldan eve bir tip değilim, aksine okulumda devam zorunluluğu olmadığı için genelde vaktim dışarıda geçiyor.

hesap yaptım bu sene ayda ortalama 2 kez tiyatroya gitmişim. sinema da en az o kadar vardır, opera-baleye çok gitmem ama ayda bir iki ayda bir uğruyorum.

sizin günlük yaşamınız nasıl bilmiyorum fakat ben bu şekilde gayet mutlu bi şekilde hayatımı sürdürüyorum ve kültürel açıdan bana yetiyor.

yenGEnC ciğim çok güzel yazmış; oyunlar devlet tiyatrolarında 9, şehir tiyatrolarında 11 tl.
sinema için şu çok bilindik kazıkçı işletmeye gidip 25 tl bayılacağına 10 tlye aynı filmi ayrı bi dokusu olan tarihi sinema salonlarında izleyebilirsin. o pahalı emaar’da bile sanat filmleri 11 tl ayrıca :)
iksv film festivalinde öğrenciye biletler 1 tl! hemen tükeniyor ama olsun :)
boğaziçinde her çarşamba klasik konser var hem de sadece 5 tlye!
sene içinde inan ücretsiz bir sürü sergi oluyor
ama ben bu sene süreyya operasına çok kırgınım, öğrenci indirimini kaldırdılar çünkü :)

kültürel aktiviteler yapmak zor ve pahalıya patlayan bir şey değil.

bence en gereksiz para dışarda yemeğe gidiyor. sen ne düşünüyorsun bilmiyorum ama, ben bir yemeğe verdiğim paraya acıyorum.
onun yerine evde yemeğimi yaparım ya da yemekhanede yerim. yemekhanede 2,5 tlye karnım bir güzel doyuyor ve 20 tl’m cepte kalıyor :)

benim çok para harcayan arkadaşlarımın paralı hep dışarda yemeğe gidiyor. öyle ekstra aktiviteye harcayan duymadım açıkçası.

dışarda kopkop yapacağın günlerde biranı evine alır, orda içer, sonra dışarı çıkarsın mesela.

kitap desen zaten her yer kütüphane kaynıyor.

çayın 4,5 tl olduğu yere beni kesseniz oturtamazsınız. dışarda artık 3ten aşağı zor bulunuyor ya, arkadaşlarımla bir cafe bulduk mesela çayı 2 tl imiş. soluklanmak istediğimizde genelde oraya otururuz :)

kahveyi çok çok severim, her gün içerim. ama genelde kahvemi evden çıkmadan önce içip dışarıda çay içmeyi tercih ediyorum :)

böyle ufak tefek şeylere dikkat ederek cebimde param kalıyor ve sinemaya tiyatroya gezmeye daha çok bütçe ayırabiliyorum. tavsiye ederim

Son düzenleme:
900 lira eline kalıyorsa iyi para. Ama geçinip geçinmemek sana kalmış birşey.
Ben küçük bir yerde okudum. Kaldığım yerin parasını babam veriyordu. KYK bursum bana kalıyordu. Daha fazla olsa daha fazla da harcayabilirdim sonuçta bunun üst sınırı yok ama elimdekinle idare de edebiliyordum. Arada çok sıkışırsam takviye yapıyorlardı

Ben 4 sene önce mezun oldugumda kyk bursu 360 tl olmustu son sene. Öncesinde 280 tl idi ilk senelerde. İstanbulda okuduğum için ailemle kaliyordum. Aylık öğrenci akbilini doldurunca bana geri kalan yetiyordu. Hem de hic birseyden geri kalmiyordum. Yazin biriktiriyordum kardeşimle geziyorduk.(engelli kardesim) Ama ögle yemeklerini yemekhanede yerdik. Cayi kantinde icerdik. Haftada bir disarda yemek yerdik arkadaslarla. Haftasonlari da hep disardaydim. 2 yas kucuk kardesime de arada harclik verirdim. Bana yetiyordu ne bileyim....

Canimcim bogazicindeki su konser nasil oluyor?
Disaridan katilim oluyor mu yoksa sadece ogrencilerine mi acik?
Bileti vs nerden aliyoruz?
Kardesim universiteye cok cok yakin oturuyor. Buna cok sevinecek bi yardimci olursan :)

Yurtla evi bir tutmamalisin yemegi ivir ziviri bissuru sey alman gerekicek kendini dene bakalim olursa daha az gonderirler

Universite okurken her yerde kaldim, yurt, ev, aile yani, yurt disi... Sadece yurt disi zorladi butcemi. Ozel okulda bursluydum, yemekhane falan oyle devlet okulundaki gibi olmuyor, kantini de cok pahali. Evden sandvic yapip goturuyordum. Ayrica okula derece ile girdigim icin okuldan burs ve o zamanlar 200 tl olan kyk aliyordum, ailem de maksimum 200 tl veriyordu 1 ayda, o kadar. Ama yolum 3 vesaitti, falan filan. Yani aileyi zorlamamak icin biraz tasarruflu yoldan harcamayi deneyebilirsiniz.

470 de kyk varmış. babandan 850 falan istemelisin. 1.320 lira ile bence geçinebilirsin. israfın lüzmu yok.

Bence fazla.
Ama siz şöyle karar verin; ailem bu parayı bana hangi fedakarlıklarla gönderiyor? Fazladan kalan para benim için ihtiyaç mi lüks mu?

Ben üniversite boyunca part time çalıştım. Sözüm meclisten dışarı ama baba parasıyla üniversitede keyif çatanlar bana asalak gibi geliyor. (Bu arada üniversitede okuyanlar demiyorum, keyif catanlar diyorum yanlış anlaşılmasın lutfen)

O aslında birazda bölüme bağlı değişiyor .
Bazı bölümlerde çalışma mümkün olmuyor okul şartlarından ötürü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…