Bir yanda 7 yılım, diğer yanda mantığım...

Sizce aşk mı mantık mı?

• Aşk

• Mantık

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

Nsnoz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2017
226
182
103
Herkese merhaba. Benim 7 yıllık bi ilişkim var. Görünüşte herşey mükemmel çok iyi, ilgili ve bana çok değer veren bir erkek arkadaşım var. Tek sorun var ki o da aylardır benim beynimi kurcalıyor. Erkek arkadaşım bi türlü çalışmak istemiyor.

Ben ilerde iş bulabileceğim bi bölümde okuyorum erkek arkadaşımsa benim ders çalışmaya zorlamam sonucunda zar zor 2 yıllık bi bölüm kazandı. Onu okudu ama bitiremedi çünkü ders kaydı yapmak aklına gelmedi. Zaten dediğim gibi benim zorumla okudu.
Sonrasında güzel bi işe başladı. Hem okuduğu bölümle alakalıydı hem de çok rahattı bi kaç ay çalıştı sonra çalıştığı kurumun personel servisi rahat değil diye işten ayrıldı. Sonrasında kaç işe girdiyse de bi istikrar sağlamadı. Bir ayı bile tamamlamadan bıraktı. Bu anlattıklarım 6-7 ay içerisinde oldu.
Ailem daha önceden ailesini tanıdığı için ilişkimize hiç bir zaman sıcak bakmadılar bana sürekli biz görüşmeni istemiyoruz, ondan sana hayır gelmez tarzı şeyler söylüyorlar. Ben de sırf ailemin karşısına güçlü çıkabilsin diye bu sefer de onu kps sınavına çalışması için zorluyorum. Ama beyefendide tık yok. Ne ders çalışıyor ne de bi kurumda. Kızıyorum, bu şekilde ailemin istemediğini söylüyorum bi kaç gün toparlıyor kendini sonra yine bırakıyor. İyilikle söylüyorum hiç bi işe yaramıyor.

Ailemden hiç kimse razı değil onunla görüşmeme ve şimdi de benimle ciddi anlamda görüşmek tanışmak isteyen birisi var. Kendisi gayet iyi bir konumda bu yüzden bütün ailem onu istiyor.

Erkek arkadaşımı seviyorum. Ama ona güvenip de ailemi karşıma alamıyorum. Sizce aşk mı mantık mı? Siz olsanız ne yapardınız? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

Aşk karın doyurmuyor ne yazık ki. Evlilikte sorunlar arttıkca aşığım ama bende diyemiyorsun. Bir süre sonra bunlar büyük problemler olacak ve aranızda aşkı geç sevgi ve saygıda kalmayacak. Adamın huyu buysa boşver derim değişmez.

Sorumluluk sahibi olmayan adamdan bir cacık olmaz. Adamı zorla adam etmeye çalışıyorsunuz ama gördüğünüz gibi olmuyor.
Aşk mı mantık mı diye sormuşsunuz, ikisi birden. En azından aşk bir gün bittiğinde arkadaş kalabilmelisiniz. Diğer adaya gidin diyemiyorum. Biraz kendinizi dinleyin. İlla hayatınızda biri olmak zorunda değil.

Neden birini seçmek zorundasınız ki ? Sadece mantıkla yapılan evlilikler de bana çok yapay geliyor,zaten bu durumda sizin aşık olmanızda zor olacak.Sevgilinizi daha yeni bırakmış olacaksınız.

Neyse...

Yerinizde olsam sevgilimi çalışmaya zorlamazdım,onun yerine evlenmeyi düşünüyorsak ev işlerini halletmesini beklerdim,iş paylaşımı yani.

Teşekkür ederim gerçekten çok yıprandım dinlenmeye ihtiyacım var sanırım

Bu durumda mantık. Ayrıca hep sizin zorlamanızla iş yapan adamla tükenirsiniz zaman sonra

rahattı bi kaç ay çalıştı sonra çalıştığı kurumun personel servisi rahat değil diye işten ayrıldı.
Sırf bu yüzden mi ayrıldı? Hiç zora gelemiyor anlaşılan.
E peki 7 yıldır buluşmalarda hep sen mi ödüyorsun nasıl işliyor ilişki?
şimdi de benimle ciddi anlamda görüşmek tanışmak isteyen birisi var.
7 yıllık ilişkinden ayrılıp hala erkek arkadaşını seviyorken sırf mantığına uyuyor ailen de istiyor diye başkasının başını yakma.
Ayrıl ve kafa dinle ayrılığı atlat.

Senin zorunla olmaması lazım bunların.
İnsan sevdiği kızın ailesine kendini kabul ettirmek için azmeder biraz.
Bu ne rahatlık?
1 ayı dolduramadan işten çıkmak nedir?
Totosu rahata çok alışmış heralde sıkıya gelemiyor.
Kimse yatarak kazanmıyor parayı.
Ne sanıyor iş dünyasını?

Bence al karşına bunları bir bir sırala ve ayrılık düşündüğünü söyle.
Aklı başına gelirse ne ala gelmezse yolla.

Şaka gibi geliyor değil mi? Gerçekten sırf bu yüzden ayrıldı. Biraz iş yerine uzak bi yerde oturuyordu işe gidene kadar uyuyamıyormuş.
Zaten o kişiyle görüşecek olsam bile bu ilişkiyi tamamen bitirmeden adım atmam.

Ailenizi dinleyin bencede ondan size hayir gelmez. Hicbir sekilde guven vermeyen biriyle evlilik dusunulemez. Ama sadece konumu iyi yakisikli is guc sahibi vs diyede baskasina evet dememek gerek bence biraz kalbinin ona akmasi lazim hem kalp hem mantik dinlense daha iyi:)

Dediğiniz gibi çabası olsa ben hiç sorun etmezdim ama bizim için bişeyler yapmıyor olması benim canımı sıkıyor

Evlilik zorlukları olan bir yolculukken bir de üstüne sorumsuz bir eş adayı. 7 yıl uzun bir süre ama emin ol yıllar sonra buraya boşanayım mı gibi konu açmanı istemem. Ailene kulak ver. Diğer aday için de acele etme.

Bu arada cevap vermeyi unutmuşum. Şimdiye kadar hesabı genellikle ortak ödedik. Ünideyken zaten öğrenim kredisi vardı. Şimdi baba parasından geçiniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…