Bir yanda 7 yılım, diğer yanda mantığım...

Sizce aşk mı mantık mı?

• Aşk

• Mantık

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
İki kuzenimden yola çıkarak biri kendisi üni mezunu eşi orta okul ama çok iyi bir eş asla bir dediğini iki etmez normal işçi mevki sahibi değil ama kuzenimin her istediğini yapar
Ben zaten çok iyi mevki sahibi olsun istemiyorum sadece düzenli bi işi olsun yani istikrar olsun zaten kendini geliştirmiş kültürlü biri olduktan sonra mevki hiç önemli değil ben ne iş yapsa razıydım ama her işe bi bahane buluyor. Bari boşsun kpssye hazırlan diyorum o da yok.

Canım belki ben yanlış düşünüyorumdur ama düşüncemi belirtmek istiyorum
Ben Türkiye'de hiç yaşamadım yurtdışında büyüdüm burada üni bitirdim ve çalışıyorum
Türkiye'de akrabalarimdan ve haberlerden okuyorum KPSS girip puanı tutmasına rağmen atanamayan iş sahibi olamayan emeği ziyan olanları
Bende o çocuğun yerinde olsam vaktini kaybetmek istemezdim bu şekilde
Belki gerçekten bugüne kadar mutlu hissettiği iş veya iş yerini bulamadı
Henüz sorumluluk sahibi olmayabilir erkeklerin çoğu böyle ama evlendikten sonra karısının kazanıp karısının parasını yemeyi kaç erkek sindirebilir ki kendine
Böyle bir durum olması için erken ya içkici ve sarhoş olması gerek yoksa aklı başında eli ayağı tutan hiçbir erkek böyle bir durumu sindiremez zaten

Siz de çok haklısınız dediğiniz gibi de olabilir yani.
Kpssye zaten askeriye için girecekti bölümünden atanma oranı çok düşük

-Aşk herşeyin üstesinden gelir.
Diye düşünenler,
-Ben şimdi ne yapacağım.
Diye çaresizce düşünüyorlar...

Tembel erkekle ömür geçmez. Sizin çabanızla olacak bişey değil bu maalesef. Hiç mi hedefi ideali yok bu adamın? Asgari ücret alsa bile en azından helaliyle kazanıp ailesini kimseye muhtaç etmiyor der insan.

Tabiki mantık... Aşk da önemli ama böyle sorumsuz adamdan ne eş olur ne baba.. Evlenip sorumsuz hallerini gördükçe zaten aşk da gider, soğursunuz ve evlendiğinize pişman olursunuz

Birde şu açıdan bak olaya ve kendine dürüst ol. 7 yıl önce değilde 7 ay önce tanışsaydınız hala bu adam için uğraşıyor olur muydunuz? Bence siz emeklerinize üzülüyorsunuz aşkınıza değil. Koskoca 7 yılım gitti diyorsunuz ama bundan sonra bi 70 yıl daha ona harcamayın, harcanmayın

Bende o aşk ve mantık arasında savaş veriyorum doğru olan mantığın sende biliyosun. Evlenince duvar mı kemirceksiniz bu ne rahatlık.

Benim yakin arkadasim bu yuzden oglu daha 10 aylikken ayrildi.Adam hala evde oturuyor ve oglunun masraflariyla ilgilenmiyor.Senelerce teyzem de bu konudan cekti kuzenlerim calisirdi o otururdu simdi onlar da ayri.

Sefalet kapidan girince ask bacadan ucup gidermis. Tembel erkek insani kanser eder hic girme o potaya. Zaten ben ona erkek gozuyle asla bakmam. Erkek dediğin tuttugunu koparir. Kadini icin gerekirse her seyi yapar. Kadina bakamayan erkek mi olur. Hem senin gazinla iki gun anca duzelebilen adamin ben sana olan ilgisinden de supheliyim. Asiksa o ugrasirdi. Okulumu bitireyim onunla evlenebileyim diye. Tek sorun tembellik de degil yeteri özveri gosterecek kadar sevmiyor bu sana karşı ozensiz oldugunu da gosterir.

Tutarsız davranışları varmış sevgilinizin
Bir süre kendi haline bırakın
Sizin iteklemenizle yürümez işler

Mantık kelimesini kullanmaya başlamışsan aşk kalmamış demektir. Aşk yoksa öyle bir adam da sana yük demektir. Kaç tane hayat yaşayacaksın da değerli zamanını böyle birine harcayacaksın ki? Diğeriyle konuşma şu aralar çünkü onun yüzünden beni bıraktın diyerek seni çirkin şeylerle suçlayabilir sevgilin. Ondan tamamen kurtulduğunu hissettiğin anda bu tarz ilişkiler düşün. Bence yeter onu için uğraştığın. Kendisi istemiyorsa sen ne kadar zorlarsan zorla çalışmayacak. 7 yıl dile kolay. Artık kendini düşün.

o pempiş gelınlerin herşeyi pembe dıye pembe s.yo sanıyodum aynı oyle bişey olur aşkla gıdersen.aklına uyan kalbınede uyar.tabi kişinin ahlakı,düşünce ve adamlığına bakar.sadece mevkıyede bakma aman !

Bir yere kadar aşk seni değil kendini bile düşünmeyen bir adamın 7 sene kahrını çekmişsin simdi aynı evde degilsin ama evlilik farklı birşey sonra sen çalışır ona bakarsın belki değişir diye çocuk yaparsın öyle düşünenler var sonuçta değişmez! Ailen baştan beri istememiş onlara gelip giderken sana eşin için sürekli laf sokarlar susarsin kendim ettim kendim buldum durumu , en son dayanamazsın ayrılmak istersin neden bir 7 yıl daha bu adamı çekeceksin ki sana yazık değil mi....

Benim vurgulamak istedigim zaten parasal konu degil istikrarsizligi fazla detaya girmedim ama kisi kendin belli ediyor biraz zeki davranirsak bize ip uclari veriyor e başindan kisiligine dair allahta akil vermiş gormezden gelmemek lazim bunlari.defalarca bunu yapan adama tekrar tekrar guvenilmez kangren olan parmagi kesmezsen daha buyuk zarara ugrarsin hayatini zamanini gençligini çalar buna bi anlamda ornek olarak vermek istedim.

Aynı durumu yaşadım ve terkettim. Onunla olmazdı, evlensem de boşanırdım... doğru olanı yaptım...

Benim bir amcam var, kendisi aynı böyle.
senelerce karısını elaleme muhtaç etti.

Hepinize çok teşekkür ederim artık herşey kafamfa iyice netleşti. Sadece emeklerime üzülüyorum şu an. Bi süre üzülürüm ama ömür boyu düşünmem en azından. Okuyup yorum yapan, yol gösteren herkesten Allah razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…