Bir yanda 7 yılım, diğer yanda mantığım...

Sizce aşk mı mantık mı?

• Aşk

• Mantık

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Bu ergenler yedi yıllarını ne abartıyorlar ya, sanki yedi yıllık evlilik, pehh
Ama sorumsuzluğunu anlamışsın ona göre davran ve ayrıl.

Tembel bir erkekle asla yapamazdim ben olsam.Erkek en azindan kadina esit veya kadindan üst konumda olmali ki ona saygi duyabilesin.

Sanırım mantığını dinlemek hem simdi hemde ilerisi için çok dağa sağlıklı olucaktir
Mantığımı dinleyeceğim diye de sevmediğin bir adama evet deme bence. Sonuçta onun da hayatı, kendisini seven biriyle geçirmek hakkı. Şimdiki ilişkinden ayrılmanı daha sonra da hem kalbinin hem de mantığının evet diyeceği bir adamın karşına çıkmasını beklemeni tavsiye ederim.

Hiç düşünme bile canım inan çok pişman olursun sadece senin çabanla yürümez bu ilişki adamda tık yok evlensen de bütün yükü sana bindirir kendi gamsız gamsız takılır seninde sevgin ileride nefrete dönüşür ve mutsuz son...

Çalışmayan, sorumluluk sahibi olmayan bir kocayı napicaksin. Evi sen gecindireceksin, çocuğu sen yapacaksın, faturalar, kira vs.... Peki o ne yapacak? Aşk mı verecek? Evlenince bir kuru aşkla gemi yürümüyor haberin olsun.

Merhaba
Maksadım moralini bozmak degil inan bende senin yaşadığın durumu yaşayıp bir karar vermek zorunda kaldim ve mantığımi sectim ve yillar sonra o an degil ama cok sonra nekadar dogru bir karar verdigimi gördüm...
Ne yazikki erkekler biraz geç olgunlaşıyor
Erkek arkadaşın sen soylemeden hayatınızı planlamali geleceğiniz icin yapmasi gerekenleri kendisi belirlemeli egitimini kariyerini ona gore kendi belirlemeli ...
Ama söylediğine göre bunları hep senin soylemenle yapiyor tamamlayamadanda bırakıyor... Ve korkarim hayat boyuncada boyle olacak...
Ben erkegin biraz ağırlığı olmasindan yanayım ileride sizin kurmayi hayal ettiğiniz yuvayi en iyi sekilde nasil yaparimi onun planlayip emek vermesi gerekir cunku evlendiginizde hem senin sorunlulugunu hemde cocuklarin sorunlulugunu alarak hem es hem baba olacak ... Kendi kariyeri icin ugrasmak istemeyen erkenden pes eden bir insan bu sorumlulugu ne kadar göğüsleyebilir...
Önünde iki secenek var ya hayat boyu bu adami sen yonlendirceksin ki bi zaman sonra uzerinde baski yarattigini dusunup soguyacaktir... Yada ayrilacaksin onune bakcaksin unutmak zor olacaksin dile kolay kac sene beraberlik var belli aliskanliklarda var ... Ama inan bittikten sonra tamamen herşey icinde hallolunca cok dogru bir karar verdigini sende goreceksin...

O da sana aşkla bağlı olsa senle evlenmek isterdi ve bunun için de bir baltaya sap olurdu. Zorla güzellik olmaz. Ayrıl ondan yeni talibini tanımaya çalış.

Çoookk teşekkür ederim hepinize dediklerinizi dikkate alacağım inşallah ilerde pişman olmam

Sevgili konu sahibi sizinle aynı enerji seviyesine sahip olmayan biriyle birlikte olmamalısınız.Belli ki zaten mantıklı aklı başında birisiniz ki erkek arkadaşınızın iyi bir yere gelmesini güzel bi işe sahip olmasını b hayatı için çabalaması gerektiğini biliyorsunuz.Bu konuda destek oluyorsunuz.Ama karşınızdaki insan bunu almıyorsa daha fazla emek vermek sizin enerjinizi düşürecektir.Sizi tüketmesine izin vermeyin.Açıkça konuşun “benim hayattan ve senden beklentim bu bu, bunları aşamadığımız sürece mutlu olabileceğimi zannetmiyorum sen iyi birisin ama benim için sadece bu yeterli değil artık senden böyle böyle davranmanı bekliyorum.Eğer yapabilirim diyorsan biraz zaman verelim ilişkimize,sana zaman verelim görelim ona göre yön verelim” diyebilirsiniz. Bu süreçte de ona odaklanmak yerine kendinize odaklanın kendi gelişiminize. Bi süre sonra dönüp bakın hala olduğu yerde sayıyorsa geçmiş olsun. Hiç arkanıza bakmayın size uygun olmadığına gönül rahatlığıyla emin olabilirsiniz. Bu durum şu an sizi rahatsız ediyorsa evlilik zaten sorunlu olur.Kendinizi göz göre göre üzmeyin.Daha gençsiniz ilerde başka fırsatların güzelliklerin karşınıza çıkacağına inanıyorum :)

Sevgili olunur ama eş olunmaz erkek arkadaşından evlenirsen duygularında azalacak ve değişecek sonunda ve hiçbir şey kalmayacak evlilik sorumluluktur unutmaki iki defa acı yaşayacan ya şimdi ayrılarak ya da evlenip ayrılarak sonu ayrılık çünkü çocuğun olursa hiç çalışamayacan kim bakacak size bekarken ayrılmak daha kolay tabi karar senin canım

Sorumluluk almayan, çalışmayan adamdan ne size koca olur ne de ilerde evlatlarınıza baba.
Bir çabası olsa ama başaramasa en azından gayret ediyor diyerek teselli olurdunuz. Ama onun çalışmaya niyeti yok gibi görünüyor. Yol yakınken ayrılın ki sonra pişman olmayasınız. Diğer aday için de acele etmeyin önce bu kopuşu ve ayrılığı bir sindirin derim ben....

Normalde aşk derdim ama çalışmayan adamla bir hayat yürütmek zor.

Hepsini okumaya gerek bile duymadim çünkü çalışmayı sevmiyor kısmı okuduktan sonra.
Evlilik laylaylom değil canim abla tavsiyesi isterse 70 yılın geçsin onunla sakın devam etme.
Tembel sorumsuz erkek kadar kötü birşey yok hem kadın hem erkek olmak istemiyorsan hiç düşünme birak.

Eger bu sorumsuzlukta olan biriyle sirf seviyorum diye evlenirsen düğünden 2-3 gün sonra pisman olursun. Evlilik tek maaşla bile ev dönmezken, eşten para kazanmak hariç evde işlere destek olmasi, çocukların bakımını üstlenmesi bile beklenir. Sadece sevgi bir evliliği yurutmek icin yetmez..siz kendi durumunuzu mantıklı bir şekilde değerlendirmezsiniz. Aileniz sizide onuda tanıyor ve makul bakmiyor ise ailenizi dinleyin.. aileniz sizin kötülüğünüzü istemez..
Ayrıca forumda bir sürü aile sözü dinlemeden evlilik yapip pisman olan ve geriye donemeyen kadinlarin dertleri var..okuyun, kendinize ders çıkarın.

Bu hayata bir kere geldiniz, neden zoru seçiyorsunuz, yaş ilerledikçe tahammül seviyeside azaliyor bunuda düşünün

7 yıllık sevgilinizle şu durumda yapacağınız evlilik bile bile lades olur ve ileride yaşadığınız sorunlarda ailenizin biz sana söylemiştik demeleri de ayrıca sizi üzer. Rahata düşkün çalışmayı sevmeyen bir kişinin değişmesi çok zor. Ama şu an sizinle evlenmek isteyen kişiyi de bir seçenek olarak görmeniz doğru değil. Çünkü devam eden bir ilişki varken bir başkası için bitirmek hem evleneceğiniz kişi için zor bir durum hem de bu kişiyle evlenip bir sorun yaşadığınızda aklınız eskisine gidip keşke onunla evlenseydim diyebilirsiniz.
Şu anki ilişkinizin ileride sorun olacağını düşünüyorsanız bitirip bir süre kendinizi dinleyin. Unutup alışıp ondan sonra karşınıza çıkan seçenekleri değerlendirin derim.

Bencede ayrıl diğerine bir şans ver belki seversin

Dediğiniz gibi ayrılıp yoluma bakacağım. Muhtemelen bir süre kafamı dinlerim. tamamen unuttuktan sonra yeni insanlar tanıyabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…