Şu an oturtmak istedikleri ev kirada zaten. Normalde pek istemeyi seven birisi değilim. Günün birinde başımıza kalkarlar, laf olur vs diye hiç lafını etmemiştim. Bir kez konuştuk eşimle gidip istedi onda da bize lazım tarzı konuşmuşlar vermediler daha da üstelemedim. Evet bende gözdağı gibi düşündüm hiç iyi niyetli gelmedi. Teşekkür ederim yorumunuz içinorayı kiraya versinler kira parasını siz alın madem ev sizin oturmanız için hazır hakkımızı böyle kullanıyoruz diyin,Ev sahibinin çocuklarla tanıştırma hevesi göz dağı olabilir çıkarmaya çalışacak gibi tek konuşmak istemediği için temmuz zammını yasa neyse onunyapın bence
Evet bende bugüne kadar hiç tanışmadık neden su an hepsi gelmek istedi diye düşündüm iyi niyetli gelmedi yani. Reddedeceğiz ararlarsa tekrar.Kimseyle tanışmak zorunda değilsiniz ne münasebet. Onların evi olabilir ama şuan kira verdiğiniz için ev sizin. Sayelerinde diken üstünde oturuyorsunuz
Bence kabul etmeyin çocuklarını.
Ayrıca sizin aile apartmanında eviniz yok parasini verip almadiysaniz. Aile apartmanı demek mutsuzluk, huzursuzluk demek. En ufak problemde evimiz var diye düşünmeyin. Başka eve kiraya çıkarsınız, temmuzda yine zam yaparsa.
Avukata danışmıştık geçen sene elindeki taahhütnameyi isteyin atsın size resimini dedi. İstedik ama atmadı. Göstermedi de. Eğer çok üstelerse tekrar avukatla görüşeceğiz ne yapalım. Adam memleketteki zeytin ağaçlarından, köy evlerinden, dükkanlarından bahsettikten sonra vereceksiniz kiramı diye tutturmuştu zaten. Durumu kötü değil ama Allah gözünü doyursun.Öncelikle sizde bir avukata danışın mutlaka.
Elinde tahliye tahahhutnamesi olduğunu söylemiş mesela bunu gördünüz mü?
Bir bakalım şu evraka bizde avukatimiza soralım dediniz mi ?
Ben normalde böyle konularda yüzsüz kiracılara da çok kızıyorum ancak siz zaten zammı fazlasıyla yapmışsınız.
Tadilatta yaptirmissiniz eve.
O yüzden boyle çirkef insanlarla anladığı dilden konuşulur.
Bir avukata danışın mutlaka.
Temmuz ayı gelse bile kontrat süresi dolmamış zam yapmaya hakkı yok diye biliyorum.
Fazla yüz vermişsiniz bu aç gözlü adama.
Çünkü elinde öyle bir taahhütname yoktu uydurdu muhtemelen.Avukata danışmıştık geçen sene elindeki taahhütnameyi isteyin atsın size resimini dedi. İstedik ama atmadı. Göstermedi de. Eğer çok üstelerse tekrar avukatla görüşeceğiz ne yapalım. Adam memleketteki zeytin ağaçlarından, köy evlerinden, dükkanlarından bahsettikten sonra vereceksiniz kiramı diye tutturmuştu zaten. Durumu kötü değil ama Allah gözünü doyursun.
Ailesi size neden maddi yardım versin 5 değil 10 maaş girse de sizi bağlamaz. Veto dedikleri şey ev verdik gelmediniz kendilerince haklılar daha ne yapabilirler siz tercih ettiniz sonucuna da iyi kötü siz katlanacaksiniz.Herkese merhaba.
Dün akşam ev sahibimiz aradı ve çocuklarının bizimle tanışmak istediğini söyledi. 2 yıldır bu evde oturuyoruz. Eve girerken ciddi tadilatlar yaptırdık. 1200 olan kiramızı 5000e çıkardı geçen sene veremeyiz dedik ama elinde tahliye taahhütnamesi olduğunu ve bir hafta içinde çıkarabileceğini söyledi. Bizde çıkıp masraf etmektense o masraf edeceğimiz parayla iki üç aylık kiramızı öderiz dedik devam ettik. Geçenlerde tekrar arayıp asgari ücrete zam gelirse bende yaparım dedi. Yılda iki kez yapıyor sağolsun. Eşimde beni çıkaracaksan başında söyle beni uğraştırma sesimi çıkarmadım ama bu sefer bozuşuruz tarzı konuşmuş. Adamda yok çıkarmam demiş sonra benim kızım oturacak vs demiş konu kapanmıştı o zaman. Şimdi durduk yere bugüne kadar görmediğimiz muhabbeti bile geçmeyen çocukları bizimle tanışmak konuşmak istiyormuş. Bende yeter artık sende mesaj at bir sorun mu var ne için tanışacağız yaz dedim. Eşim yazmış ama cevap yok.
Diğer taraftan eşimin aile apartmanı var orda oturmayı reddetmiştik. En ufak bir maddi konu açılsa ailesinden biz size evi verdik otursaydınız oğlum diye veto geliyor. Eve giren 5 maaş var iki daire kirada ama hep yok nedense. Bizde normal günlük bir pahalılıktan bile konuşsak eviniz vardı kiraya gittiniz oluyor.
Şimdi adam çıkarmak istese mahkemeye vermesini söyleyeceğiz. 6 aylık hamileyim zaten kira sözleşmemiz tam doğumun olacağı zamanlarda doluyor imkansız evden çıkamam. Maddi olarak yardımı geçtim manevi olarak eşimin ailesinin çok baskısı oluyor. Esiminde çok bunalıp evimiz var nelerle uğraşıyoruz diye düşündüğüne eminim kırmamak için söylemiyor ama. Sonrasında ailesininde bak yukarda ev gelin yaptırın oturun baskısı eklenince bende stres oluyor.
İlk olarak ev sahibinin bu çocuklarıyla tanıştırma meselesi neden olabilir durduk yere? Temmuz zammı beklenirken? Çıkarma ya da arttırma gibi bir durum olursa nasıl davranmalıyız?
İkinci olarakta hem eşime hem ailesine karşı ne düşünmeliyim ne yapmalıyım? Kalbime çöktü sanki sıkıntı. Bu arada eşimde çok orda oturma taraftarı değil çünkü iki eltim bir görümcem de var apartmanda. Oluru yok keşke olsa.
Şimdiden okuduğunuz için teşekkür ederim.
Tahliye taahhütnamesi girerken imzalamadınız mı? Var mı yok mu nasıl haberiniz yok?Avukata danışmıştık geçen sene elindeki taahhütnameyi isteyin atsın size resimini dedi. İstedik ama atmadı. Göstermedi de. Eğer çok üstelerse tekrar avukatla görüşeceğiz ne yapalım. Adam memleketteki zeytin ağaçlarından, köy evlerinden, dükkanlarından bahsettikten sonra vereceksiniz kiramı diye tutturmuştu zaten. Durumu kötü değil ama Allah gözünü doyursun.
Biz imzalamadığımızı biliyoruz. Sadece sözleşme imzaladık. Ama adam inatla elimde var deyince şüphe ettik avukata sorduk. Oda resmini isteyin o esnada boş yere imza attırıp üstünü doldurmuş olabilir dedi. Zaten genelde öyle oluyormuş, tarih boş bırakıp çıkaracağı zaman dolduran oluyormuş meselaTahliye taahhütnamesi girerken imzalamadınız mı? Var mı yok mu nasıl haberiniz yok?
Su an yazdıgımla sizin yorumunuz ne alaka? Cidden bunu mu çıkardınız? Konum bir sürü maaş alıyorlar bize para vermiyorlar üzerine mi? Eve giren 5 maaş var ve sürekli yokları oynuyorlar. Su yok bu yok hayat zor diyen onlar ama biz evet et pahalanmış desek kirada oturmasaydınız diyorlar. Yani biz kirada oturduğumuz için her türlü eziyeti rezilliği çekmek zorundaymışız gibi. Psikolojik baskıdan bahsediyorum kimsenin kuruşunu nasip etmesin Allah.Ailesi size neden maddi yardım versin 5 değil 10 maaş girse de sizi bağlamaz. Veto dedikleri şey ev verdik gelmediniz kendilerince haklılar daha ne yapabilirler siz tercih ettiniz sonucuna da iyi kötü siz katlanacaksiniz.
Bu süreci iyi araştırın, belli sartlar altında çıkarsanız ve oğlunun oturmadigini farkederseniz davayla tazminat alabiliyorsunuz evi de muhurleniyorToplu cevap vereyim son durumu. Esim konuştu bugün. Oğluda kiradaymış ve ev sahibi çıkın demiş. Oğlunu oturtacakmıs. bizde mağdur olmasak sizi de etmeyiz vs demiş. Çoluk çocuğunun üstüne yeminler etmiş, eşimde bir insan niye boş yere bu kadar yemin etsin diyor. Yarın arayıp resmî olarak işlem yap öyle çıkalım diyecek. En azından oğlunun oturacağına dair belge versin durduk yere bir sürü borca girmeyelim diye düşündüm
Arayıp söyleyeceğiz teşekkür ederim yorumunuz icinBu süreci iyi araştırın, belli sartlar altında çıkarsanız ve oğlunun oturmadigini farkederseniz davayla tazminat alabiliyorsunuz evi de muhurleniyor
İki sene önce de ev bulamamıştık bu ev gayet güzeldi sadece tuvalet banyosu sıkıntılıydı bizde fayans yaptırdık dusakabin taktırdık vs. mecburiyetten yani yoksa evet çok saçma bir çivi bile çakmam kendi evim değil.Ben kiralık eve neden masraf yapılıyor anlamıyorum. Normalde olsa harcadığınız parayı kiradan düşerdiniz ama kiralar o kadar yükseldi ki kiradan düşmek çözüm değil. Üstüne ev sahibi çıkarmak istiyor.
Eşinizin ailesi de kendilerince haklı, ev varken tadilat yapıp kiraya çıkmışsınız şimdi onlar kendilerini haklı görüyorlar.
Yasal haklarınız neyse kullanın, yıl ortasında zam yapmayın tabi ki. Onların amacı da sizi çıkarmak değil zam yapmak bence.
Oğlunun oturacağına dair size ihtarname çekmesi gerek, ihtarname elinize ulaşınca 6 ay süre veriliyor size ev bulup taşınmaniz için.Arayıp söyleyeceğiz teşekkür ederim yorumunuz icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?