bir yerde sorun var ama nerede ?

Tmd2020

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2020
3.223
2.354
83
35
merhabalar , kısaca anlatmak istiyorum. 3 ay önce evlendik. ailem biz evlenene kadar eşimi de ailesini de seviyorlardı. balayından döndükten sonra kendi annem ve abim bir garipleştiler. (babam yok, boşandılar ) çalışıyorum, fırsat buldukça 2 günde 1 anneme gitmeye çalışıyorum. eşim çok çalışıyor, mesaiye kalıyor. annemse sürekli "bizi aramıyor, bizi sevmiyor, seni bizden koparmaya çalışıyor..." gibi şeyler söylemeye başladı. son zamanlarda benimle de isteksiz soğuk konuşuyor. abim çok saçma bi konu yüzünden haftalardır küs benimle. eşimin, ailesinin adı geçince, annem susuyor öyle duymamazlıktan geliyor. en son normal konuşurken "herkes ettiğini bulur, çocuğundan görür" gibi bi laf etti. ister istemez üstüme alındım. istemedikleri biriyle evlenmedim, kaçmadım, göçmedim. sorun ne ?

Anneniz ve babanız siz küçükken mi boşandı? Annenizde sizi kaybetme korkusu var kendini sizin evlenip ayrı bir eve gideceğiniz gerçeğine alıştırmamış bu genelde erkek annelerinde olur ama sizin anneniz sizi yalnız büyüttüyse extra bağlanmıştır.
Bir ihtimal daha var düğün esnasında kv tarafı annenizi kızdıracak şeyler yapmıştır anneniz de duygusal davranıp bunu size aksettirmeye çalışıyor olabilir

galiba sorun annenin evlilik algısında

2 günde bir gitme

15 günde bir eşinle git otur ve gel

annen senin ayrı hayatının olmasını kabullenememiş gibi, bu aşamada konuşma ile çözülecek gibi değil sıkıntı

mesafeyi koy, aslında fedakarlık yapıp ona fazla zaman ayırdığını görsün

evet ben baya küçüktüm. annem abim ben yaşadık hep. büyük ihtimal kaybetme korkusu haklsızınız. ama ne yapayım 30 yaşıma kadar evlenmedim yalnız kalacak diye

eşimde bunları aynen söylüyor , ben balık burcuyum çok duygusalım ,dayanamıyorum, kıyamıyorum. yinede haftada 1 gitmeye başladım

evet ben baya küçüktüm. annem abim ben yaşadık hep. büyük ihtimal kaybetme korkusu haklsızınız. ama ne yapayım 30 yaşıma kadar evlenmedim yalnız kalacak diye
Sık sık gitmemeye çalışın hareketlerini kafanıza takmayın anne neden böyle yapıyorsun ediyorsun tarzı üstüne gitmeyin. Zamanla anlayacak. Eşin neden aramıyor dediğinde kendine sor deyin mesela biraz umursamaz davranın.

eşimde bunları aynen söylüyor , ben balık burcuyum çok duygusalım ,dayanamıyorum, kıyamıyorum. yinede haftada 1 gitmeye başladım

ama şimdi eşin gitseydi iki günde bir annesine

annesi, gelin aramıyor sormuyor deseydi

eşine anlatınca "annen alışamadı daha, evliliğimize alışacak" deyince ama ben duygusalım anam da anam deseydi adam burada linç edilirdi

Kesinlikle evet ederdik

evet böyle yapmam gerekiyor demek ki, ablam, kuzenim filan olmadığı için bu tür şeyleri hiç yaşamadım. tecrübesizim

ama ne yapayım 30 yaşıma kadar evlenmedim yalnız kalacak diye

bunu ona hissettirdi iseniz şu an boşlukta

yalnız kaldım modunda

sizsiz bir hayatı olabileceğini hissettirin

korona olmasa farklı öneriler olur da şimdi de evde farklı bir şeye heves ettirin

ne bileyim kış geliyor kazak ör deyip yün şiş alın

elinden ne gelirse onun zevkine göre bir şeyler isteyin, poh pohlayın

ben senin gibi yapamam sen bize sarma sar buzluğa koyayım deyin mesela

valla doğru , eşim 2 hafta bir gidelim dediğinde bende bile her hafta gidilmez ki diyorum.

evet fazlasıyla hissettim, oda bunu kullanıyor.
sarma, turşu filan iyi fikir. örgü yapmıyor eskisi kadr

Çok sık gitmeyin bence. İki haftaya hadi çok özlerim dersenizde haftada bir gidin ama eşinizde olsun yanınızda sizde evlisiniz artık kendi aile hayatınız daha önemli bir yerde. Anneniz sanırım daha kabullenemedi evlenmiş olduğunuzu kendini terkedilmiş gibi hissediyor ve bunun sorumlusu olarakta eşinizi görüyor olabilir. Eşinizle gittiğinizde de annenizi sevindirecek küçük şeyler alabilir ya da yapabilir o şekilde olsa onu düşündüğünüzü gösterebilirsiniz. Abiniz içinde yorumum yok neden durduk yere küser bir insan onu anlayamadım.

abim beni kız kardeş olarak kıskanıyor diye yorumluyorum. eşimde artk "bensiz gitme" diyor. yavaş yavaş dediğiniz gibi düzen oturtmamız lazım.

evet fazlasıyla hissettim, oda bunu kullanıyor.
sarma, turşu filan iyi fikir. örgü yapmıyor eskisi kadr

ne yaparsa

maksat ürün elde etmek değil kafasını dağıtması, yalnız kaldım işe yaramam psikolojisinden çıkması

kendine ait bir hayatı olduğunu hissettirmek

ne bileyim bir toka almak, sen bu rengi seversin diye aldım

yani ihtiyaç vs değil sadece onun için

bir telefon etmek bak tv de senin sevdiğin tarzda bir belgesel var diye aramak

sen sen sen algısını oturtmak

anneniz belki 30 40 yıl daha onun olan hayatı yaşayacak

o hayatla bu aşamaya kadar tanışmamış bari bundan sonra tanıştırın yoksa hep eşine ve sana kin duyarak geçip gidecek ömrü

korona olmasaydı halk eğitime filan yönlendirecektik kaldı,

söylediğiniz bi kaç şeyi yapıyordum zaten
diğerleri içinde teşekkür ederim.
insanların bu durumlarda dışarıdan bakan gözlere ihtiyacı oluyor

İçlerine kayınvalide ve görümce kaçmış onların.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…