biraz fikir verir misiniz?

melek_21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2010
655
0
96
İstanbul
slm hanımlar buradaki bazı dertleri okudum da benimki sorun bile sayılmayabilir onlara göre ama ben üzülüyorum biz 7 aylık evliyiz eşimle birbirimizi seviyoruz iyi de anlaşıyoruz ama eşim evde durmaktan nefret ediyo 7 aydır daha bi pazarı gün boyunca beraber geçirmemişizdir bi yere gitsek bile dönüşte beni bırakıp arkadaşlarının yanına doğru bi uğrar işten çıkıp direk eve gelmez illa ben arayacam nerdesin diye 10 dakikaya geliyorum der 1 saati bulur çok kavga ettik bu yüzden evlendiğimizden beri ama nafile şu an çalışıyorum o yüzden pazarda evde temizlik yapıyorum filan bi arkaadaşıma gitsem ee onların eşleri evde benimki gezmede çalışmasam hepten kafayı yerim sırf bu huyu yüzünden işe girdim yalnızlık çekiyorum diye... neyse bunları neden yazdım aynı sorunu yaşayıp çözüm bulanlar ya da bi öneri sunacak olanlar varsa yazabilir mi lütfen ben eşimi yanımda istiyorum çok mu şey istiyorum....:1hug:

madem o evde durmuyo dışarıya çıkın diyenler olacaktır ama burası küçük bi yer şu an istanbulda değiliz eşimin işi dolayısıyla başka bi yere taşındık o yüzden apacak hiç bir sosyal faaliyet yok bi dolaşıp gelsen 1 saat sürmez.....

dert degilmi turlu turlu bizde alti aydir evliyiz bir saatligine bile cikmamistir tek basina. kimi zaman bunaldim ama en iyisi oyle olmasi senin durumun gibi olsa hic cekemezdim szanirim
guzelce konus fazla sik bogaz etmeden
hatta pazar gunu esin cikacagi zaman dersin bende arkadaslarima gitmek istiyorum ama herkesin esi evde
haftanin bir kac gunu icin anlasin

bence gayette dert bu, bence beraber yapacak bişeyler bulun, yada onun takıldığı ortam nedir bilmiyorum, mesala kahvehaneye gidiyorsa ya da bara, çaktırmadan bu ortamların vakit kaybı olduğundan bahsedebilirsin sorgulayıcı olmadan sözüm meclisten dışarı cinsinden yani, bunun yerine şunu yapalım vs.. diye önerilerde bulunabilirsin:hulya:
üstelikte yeni evlisiniz, şimdiden böyle yapıyorsa 7 sene sonra nolur düşün yani
erkeklerin tabii ki sadece erkek arkadaşlarıyla takılacak vakitleri olmalı aynı şekilde kadınlarında sadece kadın arkadaşlarıyla takılacak vakitleri olmalı
ama işten eve bile gelmeden hergün bunu yapıyorsa pekte hoş karşılanacak bişey değil bence

Son düzenleme:
bence dizginleri ele vermeyin,o çıkıyosa söyleyin ozaman beni de götür beraber çıkalım falan de,benim eşim de ayda yılda bir yalnız çıkar o da ben söylerim ki ilerde laf söz olamsın,genel de beraber çıkarız haftasonları,sende söyle o zaman ben de yalnız çıkarım diye tehdit et...işe yarıyor bazen...

konuş eşinle sıkıldığını anlat yalnız kalmak istemediğini beraber vakit geçirmek istediğini söyle.
anlaşılan eşin daha evliliğe tam alışamamış bekarlığındaki gibi devam etmek istiyo ama bazı şeylerin artık değiştiğini anlat ona

dert değil derken burada yazılanlara göre demek istedim yoksa benim en büyük derdim bu bara değil kahveye gidiyo evlenmeden önce 12den önce eve girmezmiş zaten yani hayatında ben yokken ailesi öyle yetiştirmiş karışmamışlar o kadar geç gelmiyo tabi şimdi bakıyorum herkes pazarları eşiyle vakit geçiriyo ben yalnız arkadaşlarıma gitmeme onlarla vakit geçirmeme bişey demiyo ama işte ... çok konuştum güzellikle de söyledim kavgayla da ilk başa göre daha dikkat ediyo ama yeterli değil bunalsa da sıkılsa da benim yanıomda olsun ama temelden gelen alışkanlıkları değiştirmek ne zormuş....

Cnm seni üzmek istemiyorum ama bence değişmez
Nasıl alışmışsa öyle gider,baksana kendin bile sölyrsn kaç kez konuştum diye....
Bi ihtimal var arkadaş ortamından uzaklaşması (oda kesin çözüm deil tabi)
Bazı insanların kalıplaşmış huyları vardır ve değiştiremezsin:sm_confused:

canım seni çok iyi anlıyorum
bende 5 aylık evliyim bıktım ilgisizliğinden
beni bırakıp gitmiyo pazarları ama günü zehir etmek için elinden geleni yapıyo
bi başı ağrısa o kadar üzülüyorumki masaj falan yapıyorum ağrısı geçsin diye geçen ölüyodum ağrıdan ne derse beğenirsin geçmiş olsun dedi ama bende bi karar aldım artık bende ilgilenmiycem benimde canım var bende insanım
bak yine sinirlendimkötükedihüsoalsanaalsanasmile

okurken hep birlikte vakit geçiriyorsunuzda sen sıkılmışsın anladım..ama değilmiş...eşin kendi gezmeyi severmiş...
ben suan eşimden ayrıyım ama evliliğimin başında hep evdeydi...hamilelğim dolayısıyla işe bile gitmezdi bazen kendi işi çünki...
hep beraberdik bazende bu sıkardı beni...sonra kendi gezmeye başlayıncada bu sefer onun varlığına alışmış olmak koymuştu bana...
sonra hallettik...işe gider gelir yorgun değilse mutlaka dışarı çıkarırdı beni..
hafta sonlarıda beraber vakit geçirirdik yada arkadaş ortamı kurup birlikte eğlenirdik...
eşini yanında istemen en doğal hakkın
daha çok yenisiniz..
bence nasıl alışırsa öle gider ve evlilik süresi uzadıkça ve monotonlaştıkça toparlanmaz bi hal alır...
o yüzden yol yakınken eşinle otur konuş ona isteklerini söyle...
ama uygun bi dille...
2,yolda su olabilir...
herşeyi ondan bekleme...onu şaşırt...sürprizler yap...eve bağla...
bi şekilde eve gelmek için can atsın...
yada işetyken mesaj at...
işte aranızda nasıl bi muhabbet varsa onu bi şekilde eve çek yani...anladın sen onu...

özellikle ilk başlarda çok özeniyordum bu konularda o gelmeden önce arıyordum kaçta geirsin diye söylüyodu o saate kadar sofrayı filan hazırlayıp bekliyodum sonra dediği saatten 1 saat sonra geliyodu ben tabi kopuyodum haksız da değilim yorgun olsam da her akşam mutlaka masaj yapardım gün içinde msj atardım arardım akşama kadar saate bakıp onu beklerdim ama o dediği saatten hep geç geldi b,de ben kendi ailemden böyle bişey görmediğim için o kadar zor geldi ki bana anlatamam nişanlıyken de sevgiliyken de kendi derdi hadi buluşalım hadi buluşalım diye... ama şu da bi gerçek ki ilk başlara göre daha iyi bi de çalıştığım için kafam daha rahat evde gün boyu beklemek daha zor amma yazdım dimi ya benim amacım hayatındaki önceliği ben olayım başkaları değil...herşeyi eşiyle yapan insanlar o kadar hoşuma gidiyor kiolumunekankayizsmile

çok haklısın bebeğim...insan neden evleniyoki sanki birşeyleri paylaşmak adına dimi...madem ben hep tek kalıcam ozaman neden varsın hayatımda diyosun ister istemez...
ozaman güzelim sen çok takma aklına...bırak bakalım çok düşme üstyüne belki çok ilgi sıkıyodur onu...ama unutma kaçan kovalanır sen kaç o kovalasın seni bu sefer...
yani oltayı at ama bekle...o seni yakalamak için tekrar salklasın olatyı...

aslında düşünmüyo değilim acaba eve erken gel demesem karışmasam geliş saatlerine filan işe yarar mı diye ama bu sefer daha kötü olur diye korkuyorum nasılsa bişey demiyo diye daha geç gelmeye başlarsa diye ama eskisi gibi her zaman bağırıp çağırmıyorum

bide eşimin şöyle garip bi huyu var bi arkadaşım var onunla devaölı beraberdik evlenmeden önce kankam yani beraber liseye gittik berarber güldük beraber ayrıldık nişanlıyken ben ikisine de zaman ayırıyodum eşimle 2 kere görüşüyosam hatta onunla bi kere görüşüyodum eşim her pazar benimle görüşmek istiyodu kankamla görüşcem derdim mesela arad kıyameti kopartırdı bana zaman ayırmıyosun diye tabi öle bişey yok 1 haftadır hergün görüştüpümüz zaman bile böle derdi çekemezdi ondan başlakısyla görüşmemi arkadaşımı kıskanırdı benden kötü bi huyu olduğundan değil onu çok sevdiğim için kıskanırdı arkadaşımla aynı zamanda evlendik o başka şehirde şu an sadece telle konuşuyoruz bide buraya geince işte buraya gelince de eşime bi kıymete biniyorum ki hemen senle şunu yapalım bunu yapalım kız arkadaşımdan kıskanıyo yani sonuç olarak o gidince yorgan gitti kavga bitti oluyo nasıl bi mantık anlamıyorum....

biz evleneli 2 yıl oldu benimkide bensiz bi yere gitmez yemez içmez bende aynen öyle biz birbirimizle zaman geçirmeyi çok seviyoruz evlilik bu değilmi zaten insanlar hayatı paylaşmak için evlenirler inan bazen oda ayda 1-2 bekli halı sahaya maç yapmaya gider arkadaşlarıyla onda bile sende gel istersen beni izlersin der hamileyken bile izlemeye gittiğim oldu şimdi 2,5 aylık oğlum var eşim iş dışında evden dışarıya çıkmıyo bizim başımızı bekliyo pazarlarıda bi yerlere gidiyoz beraber .... inşallah düzelir canım ama şaşıyorum bunları duyunca daha yeni evlisiniz birbirinizden hiç ayrılmamanız gerekirken neden böle oluyo acaba...

Sorunlarınızı konuşun cnm, bir şeye mi üzüldünüz bir derdiniz mi var canınız mı sıkkın içinizde tutmayın pat pat söleyin ben senin şu davranışına kırıldım diyin mesela ne demişler insanlar konuşa konuşa... Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. Konuşun ve çözün.

bir pazar bir gezmek ayarla kendine ve ondan önce çık git gezmeğe bakalım o zaman ne yapıcak. bırak temizlik falan kalsın git gez denemeye değer bence

Bunu devamlı yapıyorsa evet sıkıntı. Zaten çalışıyormuşsunuz, insan birgünlük tatilini de tabi ki eşiyle geçirmek ister. Ben olsam kendi adıma bende bozulurdum. Cumartesi akşamından başlayın, ısrarla eşinizle vakit geçirmek istediğinizi söyleyin, küçük biryerde yaşıyor olsanız bile beraber zaman geçirebilirsiniz. Sadece dışarı çıkıp yürüyüş yapmak bile yeter. Evde de vakit geçirebilirsiniz ayrıca beraber. ılla her pazar dışarda olması saçma geldi bana .

ah canım ne zor birşey ben bilirim.yıllarca çektim çünkü.her akşam geç gelirdi eve arkadaşlarına uğrar,işleri olur,hep bir bahaneleri vardır,geç kalmak için.
pazar günlerinde de ya işi çıkar ya da babasının dükkanında vakit geçirirdi.bazen gelince beni şöyle bir
yarım saatliğine dışarı çıkarırdı sus payı olarak.
niye evlendik beraber olmayacaksak diye sorduğumda,evliyiz diye kendimize ait hayatımız olmayacak mı derdi.

şimdi de bensiz biryere çıkmak istemiyor.heryere beraber gidelim istiyor.ama ne fayda..
gençlikteki gibi olmuyor hiç bir şey.27 yıllık evliyiz.o değişti ama ben de yoruldum.ne gençlikteki gibi enerjim var ne de isteğim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…