Birbirine denk olmak..?

bu uzun cevap için teşekkür ederim öncelikle...
Evet bazen onda bu azmi isteği görüyorum ama bana sen olmadan yapamam diyor..yanımda olursan eğer diyor..çünkü uzun yıllardır ara vermiş..
ve yaş 25..çok geç kaldığını düşünüyor bazende..
ona nasıl destek olurum diye düşünürken,,,kendimi bazen yapayalnız hissediyorum.

evet ona zaman tanımak istiyorum bi yandan..belki herşey bigün düzelir diye ama yaş 25 küçük değiliz..ya olmazsa diye korkularımda yıpratıyor beni.
ve malesef ondan bazen çok kırıcı cümleler duyuyorum bu konuda..
ayrıldığımız bi zamanda artık kendine göre okumuş birini bulursun.ne yapacaksın benim gibi birini..ailene denk biri yakışır biri olsun demeler...sırf canımı acıtmak için..
ve ben böyle bişeyi ona hiç söylemediğim halde..tabii ardından özür dilemeler,affet demeler ve barışma..
Bilmiyorum.ben bu duyguyu nasıl aşarım onunla?

evet şimdiden hor görüyorsun diyor ve şok geçiriyorum..neyini?ne zaman?
o kadar çok dikkat ettiğim halde o bunu hissediyor.içten içe bana kızıyor belki..belli etmiyor.ben bunu nasıl aşabilirim

Sanırım bu sizin direk asabileceginiz bir sey degil. Beyler bizden daha değişik bir yapiyla büyütülüyorlar. Eslerinden daha iyi maas almali daha yüksek fakülteleri bitirmeliler gibi.. daha küçükken bunu asiliyorlar erkeklere.. bu açıdan bakış acısını degistirmesine direk bir etkiniz varsa çözebilirsiniz sorunu ama yoksa..

sevgimi önplana çıkararak,diğer hiçbişeyin önemli olmadığını söyleyerek aşıyorum.ama ya evlenince artık sevgide ikna etmezse...
Ben sürekli ona açıklama yapan,ikna etmeye rahatlatmaya çalışan ödün veren biri haline gelicem..
işte bundan korkuyorum.
keşke o duyguyu aşabilse 2 yıllıkta olsa düzgün bi bölümde okusa kendine güveni gelecek belki ama ben nasıl yönlendirmem gerektiğini bilmiyorum.

2 yillik tip alanlarina gitsin att labovatuar vs. Iş bulmasi rahat..simdiki sistem ygs lys en az 3 sinava girecek ama ygs den baraji gecmesi yeterli sanirim

Ben aslında problem etmezdim, etmemde .. Ama bı arkadaşım bu sebeple evlılıklerı tukendı.. Bir dönem ayrdıldılar sonra tekrar bırlestıler ama guc bela ılerlıyor ılıskılerı.. Arkadasın şimdiden kompleks halıne gelmıs bu tutumu var.. İleride daha buyuk sorun olabilir.. Eger okumasını sağlarsanız bellı bı nebze telafı edılebılır belkı durum.. Arkadasınıza başarılar..

Farkında olmadan okumamışlığını takıyorsun kafana.
Ama evet denklik önemli.Bazen sadece iyi olmak yetmiyor.Kafa yapısı,çevresi,hayata bakışı,hal ve hareketleri de önemli.Senin sevgline karşı nedne bu kadar vicdan yaptığını da anlamış değilim.Acıdığım adamla da bir hayat kuramam şahsen.

bilemiyorum bence acıyor gibisin, erkek arkadaşın çalışkan sorumluluk sahibi işsiz kalmayacak kapasitede biriyse olabilir ama yok ben bu işte çalışamam, yok emir altında duramam, yok bu maaş çok düşük vs diyen bi tipse kesinlikle evlenme. he bir de aşağılık kompleksi var mı ona dikkat et varsa sana hayatı zindan eder.

Çoğu zaten acıdığından aşık oluyor ama sonra adam canavara dönüşüyor , eninde sonunda maskesi düşüyor , konu sahibi kendine dert arıyor

Erkek arkadaşın azmederse mesleki yönden seni bile geçebilir, ona bağlı bu. Benim teyzem avukattır, eşi lise mezunuydu bankada çalışıyordu, eniştem çok çalıştı Ankara Hukuk Fakültesini kazandı, bitirdi, daha sonra sınavlara girdi tekrar hakim oldu, şu an Yargıtay'da hakimlik yapıyor. Tabi bu sadece kişinin içerisinde ki azme bağlı.
Eşler arasında sadece okulda alınan eğitimin değil, aileden gelen kültürel eğitimin de aynı ya da benzer olması gerektiğine inanıyorum ben. Acaba değişir mi, acaba okur mu, acaba ailesiyle anlaşabilir miyim, kompleks yapıp beni ezmeye çalışır mı gibi soruların çözümlerini gör ondan sonra karar ver derim ben.

Ilerde belki aileler degil siz anlasamayip ayrilacaksiniz. sen onu kotu yolasevk etmiyorsun sonucta. Okumaya devam etmesi cok guzel olmus ilerde daha iyi bir isi olabilir hersey bir vesiledir. Bu yuzden zamana birakin hersey olcagina varir

Merhaba canım, birebir kendimden canlı örneğini vereyim sana..Ben üniversite mezunuyum, eşim ise lise mezunu..Bence burdaki en önemli ve aşılması gereken nokta çevre baskısı değil aranızdaki durum..Evet bu ilişkiye başlarken çevrenin üstesinden nasıl gelicem diye çok düşündüm ama çok şükür ki eşimle bu konu hakkında en ufak bir sorunu bırak lafı bile olmadı..Hatta ilişkimizin üçüncü yılında ufak bir şaka yapmıştı bu konu hakkında ben de çok kızmıştım, bunu önemsesem bu kadar yıl seninle olmazdım diye..Ve o son oldu..Böyle bir ilişkinin geleceği olacaksa iki tarafın da bu onuda kompleksinin olmaması gerekiyor..Mesela ileride senin maaşının daha yüksek olması muhakkak..Benim de üç kat fazla eşimden..Ama senin önemsediğin noktalar ne onun üzerinde durmalısın ilk önce..Benim şu hayatta en çok önemsediğim şey HUZUR..Bir kişinin yanında huzurluysam, kendimi onunlayken rahat ve iyi hissediyorsam gerisi boş..Boş derken tabibirazcık gerçekçi de bakmak lazım..Bu noktada eşinin maaşı önemli değil ama çalışan çabalayan evine ekmek getirmek için uğraşan yapıda bir insan olması önemli..İnan benden daha az maaş almasına rağmen eşim benden kata kat fazla çalışıyor..Onun çalışıp didindiğini, emeğini görürken niye gerisini önemseyeyim..Eğer ki iki kişinin toplamı bir evi geçindirecek düzeydeyse bence sorun yok..Aile olmak bu değil midir zaten, herkes kendi emeğini ortaya koyar ve bu şekilde çevirilir ev..Senin benim yoktur yani, her şey ortaktır..Benim sana diyeceğim öncelikle sen kendini tam anlamıyla bir ölç tart, geleceği düşün..Bu durum sana dokunurmu, ağır gelir mi ona bak..Sonuçta üniversiteyi bitirememe ihtimali de olabilir.Bu durum seni rahatsız eder mi onu düşün..Ama öncelikle erkek arkadaşınla aranızdaki bu sorunu çözmelisin.Onun kompleksleri olduğu sürece bunun altındna kalakmazsın..Çünkü eğer ki devamı olur da iş resmiyete dökülme aşamasına gelirse etraftan çok fazla tepki alacaksın..Etrafa karşı güçlü olabilmen için de aranızda böyle bir sorun olmaması gerekir..Yoksa üstesinden gelemezsin..Ve kendin çevre baskısına da hazırlıklı ol :) Aslında kendinden ve karşı taraftan emin olduğun müddetçe zor bir durum yok ama aranızda böyle bir problem olduğu müddetçe geleceği zor gibi bence..Çünkü bu durumda ikiniz de çok fazla yıpranırsınız, aradaki bu farkı önemsememenizi sağlayacak olan sevgi saygınızı yitirebilirsiniz..Bayağı çok konuştum canım :) Özet olarak sana tavsiyem aranızdaki problemi çözüp, birbirinizden emin olmadan aileleri karıştırıp ciddi bir şeye başlamayın..
Allah yardımcınız olsun.. :)

Bu arada eşim , benim de ciddi ciddi görüştüğüm ilk kişi diyebilirim..Acaba bundan sebep mi bu denli bağlandım ben de kimbilir

Hangibuzmanliga dayanarak bir meslek grubunu icine katip biyle bir genllemede bulunuyorsunuz. Ben de bir psikoligun taraflar gorulmeden kisilerin ozellikleri.durumlari.anlasilmadan sadece bir denkleme bakarak.hic bir terapist boyle bir yonlendirme yapmaz. Her insan farkli oldugu gibi her cift ve iliskinin dinamigi farklidir sunlarda.boyle.olur digerlerin boyle denmez. Konuyu acan arkadasa diyebilecegim ise herkesden salt olarak konuyu kensi icinde dusunme. Gercekten ustesinden gelip gelemediginizi gormen lazim. Belki de sadece ustunu kapatiyorsunuz.

hele bir de böyle kompleks içine girecekse işin çok zor gerçekten. bu önemli bir şey. genelde erkekler kompleks yapıyor bunları. ilerde bu sorunlar 10 kat olara çıkacak karşına.

İlerde ailem ona karşı çıksa bile,okumuş olmasına kendi hayatını kurtarmasına yardımcı olmak bile beni mutlu edecek.

bu düşüncen aslında senin tüm sorularının cevabı. destek ol ilişkinizi de akışına bırak. içinde geldiği gibi yaşa.

ileride bir gün herhangi bir sebepten ayrılsanız bile en azından ona bir şekilde destek olmuş olursun.

seninki kadar olmasa da benzer bir durum yaşadım. ilk erkek arkadaşımdı. o önlisans ben lisans okuyordum.

bu konunun onu rahatsız ettiğini söylerdi. her ne kadar ben umursamıyorum desem de. tekrar hazırlandı bu sırada ayrıldık fakat şu an lisans okuyor.

her ne olursa olsun şu an onun adına mutluyum.

Suçu ailenize atmakla, onun okumamasına bağlamakla vicdanınızı rahatlatmaya çalışıyorsunuz ve fakat kendinize yalan söylemekten vazgeçin, siz ayrılmak istiyorsunuz ve ayrılmak için de nedenler arıyorsunuz ama ne yazık ki erkek arkadaşınız bütün bu olumsuzluklara rağmen sizi yüreğinin en güzel yerinde saklıyor ve siz de bu duruma üzülüp kendinizi ona karşı borçlu hissediyorsunuz ve borcunuzu da ona "seni seviyorum" diyerekten ödemeye yelteniyorsunuz fakat yanlış yoldasınız, siz içten içe ayrılmak istiyorsunuz ama bunu kendinize bile itiraf edemiyorsunuz.

Aranızdaki sürtüşmelerin, anlaşmazlıkların mimarı da sizsiniz....

yazık....

denklik önemli bence..sevgiliniz yarın bigün evlendiğinizde aşağılık kompleksine girip sürekli sizi bu konuda yıpratabilir..ailenizede sızlanamazsınız senin seçimindi der..ilk defa böyle bişey yaşadığınızdan kopamam sanışınız..

Bu bir aile danışmanının yaptığı genelleme idi ki (ismini burada vermek istemiyorum ama istersen veririm) toplumda da bunun bir sürü örneği var zaten (İstisnalar kaideyi bozmaz). Mesela adam doktor olmuş ve karısı ilkokul mezunu olan ama evlilikleri yürüyen ya da benim gibi üniversitede öğretim üyesi olup eşi ilkokul mezunu olup evliliği biten... bir sürü örnek verebilirim. Etrafına bakarsan bir sürü örnek görebilirsin. Masallarda bile örneklerini bulabilirsin:)) Psikolog olmana sevindim ama uzmanlık alanını merak ettim doğrusu...

Uzmanlik alanim cinsellik ve cinsel islev bozukluklari ayni zamamda ciftler ve aileler. Bir iliskinin bitimini bu sekilde genelleyen bir uzmanin da ben etik ve profesyonellik anlayisini merak ettim. Hic bir psikolog ciftlerin dinamigini gozardi edip kisisel ozelliklerini bakmaksizin noyle birbgenellemede bulunmaz. Kaldi ki sizin o verdiginiz doktor es orneginde adam da okumamis etmemis bir kadini tanistirmaktan utanabilir ya da evliligi bu sebeplerden bitirebilir. Kisiler arasi egitim denkligi onemli bulunuyor olsada tek ele alinacak bu degildir. Lise mezunu olup kulturel acidan kendini cok gelistirip iyi bir iste iyi bir maasla calisabilen cok insan var. Egitim denkliginden ziyade ciftlerin hayata bakis acilarinda ki uyum daha onemli. Universite mezunu ciftler bile farkli kulturlerden dolayi ayrilirken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…