- Konu Sahibi fxuxsfxuxs
-
Kutlarım canım önemli bir konuya değinmişsin.
25 yıl kadar önce - özel emeklilik veya toplu para alabilmek için ödeme yapanlar vardı.
O günlerdeki araştırmalarım neticesinde bu konuya sıcak bakmamıştım. Hatta babası
çocuklarımızın ikisine de hesap açmış - ilk primlerini yatırmıştı. Ama devam etmedik.
Zaman zaman yanlış mı yaptım - devam ettirseydik ikiside çoktan emekli olacaktı.
diye düşünürüm. Bu güne kadar da - bu şekilde emekli olmuş birine rastlayamadım.
O yıllardaki özel emeklilik süresini tamamlayıp - emekli olan veya toplu para almış olan
yakınlarınız varsa paylaşmanızı rica ederim. Bu konuyu hep merak etmişimdir.a.s.
Merhaba öncelikle mesleğiniz açısından yapmanız gerekeni yapıp ürününüzü tanıtmışsınız.fakat yine de insanları bu şekilde yanlış anahtar kelimelerle yönlendirmeyin lütfen.sizin bahsettiğiniz bu ürünün emeklilikle uzaktan yakından bir alakası yok sizin anlattığınız şey HAYAT SıGORTASI.emeklilikle mevzuatları,kanunları bile farklı.yani sizin ürününüz malesef ki insanlara gerçek bir emekli maaşı vermiyor.geri ödemesini taksitlendiriyorsunuz bir nevi.lütfen anlatırken BıREYSEL EMEKLıLıK ile kıyaslamayın bile.merhaba arkadaşlar
bende sigortacıyım.Şu an Türkiye de llk defa uygulanan ve bireysel emeklilikten daha çok avantajları olan Özel birikim sistemi hakkında birazbilgi vermek istiyorum.
Bu sistemde belirlediğiniz tutarda her ay primödüyorsunuz..min.süre 10 yıl.isterseniz 10 yılda isterseniz 25 yıl sonra emeklilik hakkınız oluyor.Ödediğiniz primlerden sıkıştığını vakit kredi kullanibliyorsunuz.Emekli olmak için yaşınızın dolması gerekmiyor.30 yaşınızda prim ödemeye başladıysanız 10 yıl prim öder ve 40 yaşınızda emekli olup isterseniz birikiminizin tümünü alır, isterseniz ömür boyu maaşa bağlanablirsiniz.vefat durumunda ailenize 10 katı teminat ödenmektedir.
Tabii şu an avantajların sadece küçük bir kısmından bahsedebildim.
Konu hakkında detaylı bilgi almak isterseniz memnuniyetle yardımcı olurum.
Gerçekten para biriktirmek isteyipde bir türlü başaramayanlar için güzel bir araç.
Şimdilik hoşçakalın
Ben 2007 yılına başladım iş bankası'ndan bireysel emeklilik kesintisiz çekmeme 2 yl kaldı
iyiki de yaptırmışım diyorum yoksa hayatta biriktiremezdim o kadar parayı.
bizimki 10 yıllıkmış
10 yıl sonra emekli olunuyormuş (iş bankası bu arada)
2007de başladıysanız,2010 yılındayız ve 2 sene sonra yani 2012de paranızı çekip sistemden ayrılırsanız;sistemden 10 sene önce ayrıldığınız için %15lik bir stopaja tabi tutulur birikiminiz.yani %15lik bir kesinti olur.
sistemden 10 seneniz dolduktan sonra ayrılırsanız %10luk bir stopaj söz konusu olur.
devletin çıkardığı mevzuata göre sistem bu şekilde işler buradaki amaç sistemde uzun vadeli bir birikime ulaşıp sistemden emekli olmak olduğu için.
nasıl yani :1shok:
ama bakıyorum sistemden 5+ yılda %0 kesinti yazıyor
benim var. parayı süre dolmadan çekebiliyorsunuz ama %15 gibi kesintisi oluyormuş.ilerde ev alırken çekmeyi düşünüyorduk, kesinti olmasından dolayı vazgeçtik. 10 yıl ödeyip 55 yaşında emekli olacağız inş.
iyi araştırmadan yaptık, orta yaşlarda yaptırmış olmayı tercih ederdik. emekli olmaya 28 sene var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?