- 16 Eylül 2009
- 14.377
- 24.218
- 398
Hosbuldum cnmHoşgeldin
birikim yapar mısın yoksa yapmaya yeni mi başlayacaksın ?
varsa birirkim, tasarruf taktiklerin , anlatırsan iyi olur hepimize.
Ben ucuzken alıyorum , aldıklarımı ziyan etmemeye çalışıyorum
Teşekkür ederim cnm birikimde en önemli unsur irade b3nce iradeni kontrol edebiliosan gerisi gelioKostebekpasta Muhteşemsin gerçekten
Bundan sonra idolüm sensin
Dün çarsıya gezmeye gittik abiye aldım 230tl nakit olarak da büyük harcamam oldu o da 70tl.
Bu miktar çok değil belki bazıları için ama ben harcamalarımı kıstım ta yılbaşından beri hep gelir gider tablosu yapıyorum vs.
Çok faydası oldu buraların bana 6 aylık birikim hedefim 2250 tl idi 3000yapmışım
Bazılarını okurken hayret ediyorum çok harcama var bana göre oyle harcamalar varken birikim yapılması imkansız
Kesinlikle Haklısın irade çok ÖnemliTeşekkür ederim cnm birikimde en önemli unsur irade b3nce iradeni kontrol edebiliosan gerisi gelio
Canım bende eskiden çok harcamalar yapardım param olduğu gibi giyim kuşam yeme içmeye gidiyordu.. fütursuzca harcadım 2 sene boyunca ve bi gün parasız kaldim en yakinimdaki insanlar borç vermek istemedi iste o zaman dank etti bana .. eskisinden daha çok çalıştım daha çok kazandım ve hep kenara attim ev kredisine girdim kalanını da hep artirdim.. o gün bugündür parasız kalmaktan çok korkarım ac kalirim yine parasız kalmak istemem .. kıyafet almıyorum artık eskiden aldiklarim fazlasıyla yetiyor dışarıda da yemek yemeyyemeyiz ayda 1 falan esimle çıkar yeriz .. yemeğe vereceğim paraya ınan şimdi dolabımi dolduruyorum..Kesinlikle Haklısın irade çok Önemli
Eskiden dünya kıyafet alırdım sonra da dolaba sıgdıramaz dağıtırdım
Bu yönde kendimi aştım almıyorum artık
Gereksiz hiç birsey almıyorum hatta
Ve Giderlerimi azaltmaya çalışıyorum hep Tabiki birseyler çıkıyor ama birkaçı azaldıgı için o Çıkanlar da bir şekilde hiç eksiye zora girmeden hallediyorum çok şükür.
Senden harcama birikim hakkında önerilerini almayı çok isterim gerçekten
Amin cnm Allah razı olsunBir de bebiş geliyor şimdi
Allah kucagına almayı nasip etsin
merhabaMerhaba birikimci hatunlar.
gözün aydın canım.Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.Günaydın.
13 haftalık hamileyim. Allah kısmet ederse bir kızım olacak. Bu süreçte kendime pek bir şey almıyorum zaten. En yakın arkadaşım yeni doğum yaptı. Ondan birkaç kıyafet aldım. Gittiği yere kadar idare ederim, kış için birkaç parça alırım diye düşünüyorum. Şimdi indirim sezonu malum, biraz erken ama bebek için yavaş yavaş alışveriş yapmaya başladım ki sonra sıkışmayalım.
Kışlıklarımı annem ve kayınvalidem hazırlıyor. Ben minik bir kanama atlattığım için evde pek bir şey yapmadan okul başlayana kadar dinleniyorum.
Buradan okuyarak açtığım altın hesabı çok işe yaradı. Akmasa da damlıyor. Belki bebek odası için kullanırız. Belki hiç ihtiyacımız olmaz ellemeyiz. Salon halılarımı değiştirmek istiyorum bebek gelmeden. Bunun parasını biriktirdim hazırladım sayılır. Halılarımı evlenirken kayınvalidem vermişti, yün, ve bizi bile oldukça kaşındırabiliyor. Bebek doğduğunda emekleyecek zamana gelene kadar değiştirebilirsem rahat eder diye düşünüyorum. Halıdan da hiç anlamıyorum bakalım nasıl seçeceğim.
Buraya çok sık yazamıyorum ancak sürekli okuyorum. Verdiğiniz tüm tavsiyeler için teşekkür ederim. Hepsi ayrı güzel ama özellikleeglencelizambak 'ın dondurucu fikirlerine bayılıyorum. Kışın gebelik ilerlediğinde işimi kolaylaştırmak için fırsat buldukça bir şeyler atıyorum ben de dondurucuya :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?