BİRİKİMCİ HATUNLAR

Can'ım kılık kıyafet,makyaj malzemesi ve bol bol gezme sinemadan çıkmıyoruz bu ara ailece.
hangi şehirde yaşıyorsun ?
Istanbuldasın diye hatırladım ama emin degilim.
Istiklal caddesinde ucuz sinemalar vardı . Bi kaç defa gitmiştim .bi araştır istersen .ucuz sinema vardır orada (son halini hiç sevmiyorum istiklalin )
Tiyatroya gidin.20 gün sonra başlar devlet tiyatrolarìnda oyunlar başlar (AKM 'ye gidiyordum ben )
Yanlış hatırlamıyorsam Cevahir alış. Mer. Devlet tiyatrosu sahnesi vardı. Bi bak internetten.
ben sinemadansa tiyatroyu çok çok daha severim.
hep tercihim tiyatrodan yana :)
Ayrıca biletler çok ucuz devlet tiyatrolarında
Şehir tiyatrolarıda uygundur
çocuklarla kütüphanede vakit geçirmeyi çok seviyorum (hemde ücretsiz)
Taksimde gezi parkının aşagısında büyük bir kütüphane vardı (galiba Atatürk kütüphanesiydi ismi) çok güzel vakit geçirebilirsiniz orada.
Inşallah ist.'dasındır :) yazdıklarım boşa gitmez

Can'ım kılık kıyafet,makyaj malzemesi ve bol bol gezme sinemadan çıkmıyoruz bu ara ailece.
bende oje görünce dayanamam :)
En iyisi hiç uğramamak kozmetik satan yerlere
kıyafet konusunda hiç tavsiye veremeyeceğim zira ben sapıtmış durumdayım almaktan

Evet istanbuldayım canım.Bende kütüphaneleri çok severim helede kitap kokusu oh mis gb kitap kokusu geldi burnuma.Teşekkürler hepsi çok güzel tavsiyeler.İnan ben çocukluğumdan beri İstanbul'da olmana rağmen bu kadar güzel tavsiyelerde bulunamam.Ellerine sağlık.

Kızlar nasılsınız ?

Uğrayamadım bayağıdır..
Arife günü babama kabir kurbanı kestirdim 750 tl oraya verdik. 1300 tl de kurbana verdik. Geri kalan masrafları eşim kendş kartından çekti bir bilgim yok.. Hafta sonu da arkadaşlarımıza bebek görmeye gittik. Kıyafet vardı giderken yolda içmek için bişeyler aldım 12 tl tuttu. dün de market alışverişi yaptık. kızımın bezleri 76 tl tuttu ve normal alışverişimizde 55 tl tuttu..

Allah nasip ederse bu hafta 1 kasa domatesten kışlık sos , kahvaltılık ve menemen yapıcam.. Bakalım olar ne kadar tutacaklar..

siz kışlık neler yapıyorsunuz kızlar kavanozlara ya da dondurucuya ?
Ve memnun musunuz kullanımları nasıl ?
Daha önce bezelye hariç kışlık dondurucuya birşey koymadım.. Çıktığında kokusu vs olur diye

Ruya Allah kabul etsin kurbanlarını
Ben bezelye, barbunya, taze fasülye, bamya, közlenmiş patlıcan ve kırmızı biber, yaprak koyuyorum Can'ım. Bu yıl dolmalık Biber de koymak istiyordum. Ama yerim kalmadı.

ben bu sene , bamya fasulye kabak patlıcan ( hem közlenmiş hemde yemeği için domates soslu ) dolmalık biber ( ağızları için çeri domatesleri ikiye bölüp tepside dondordum ) , reyhan , sivri biber , biberli domates , meyve çeşitleri , bezelye , domates , , , konserde de mevye çeşitleri ve koçanı ile mısır konserve yaptım oğlum yemeği seviyor , daka kırmızız biber patlıcan közlemesi gelecek , salçam turşularım , mantım makarnam gelecek ... bir iki pakette nohut kuru fasulye ve yeşil mercimek

Bugün iki rimele 60 tl verdim
Şu aralar kıyafet kozmetik alışverişi yapmak istemiyorum, yapınca da vicdan azabı çekiyorum ama rimellerim bitmişti bayadır idare etmeye çalışıyordum.
Parfümüm ve fondötenim de azaldı
Aman mihail su mu hava mı sanki o ladar lazım mı diyorum (ağır makyaj yapmam çünkü) ama yok ya ihtiyaç bunlar benim için
Evi tuttuk dün, ev eşyası ve beyaz eşya almam lazım, umarım çok borca batmadan hallederim. Öneriniz varsa açığım kızlar

Amin canım inşallah kabul eder rabbim
Yaprak haşlayıp koydum bende ilk defa bu yıl. Bezelye de koydum.. Mısır falan hiç denememiştim..
Közlenmiş patlıcanı daha önceki yıllarda bir akrabamız getirmişti çok değişik koktu diye yiyememiştik ama kendim yapmayı hiç denemedim

Kokar mı diye korkuyorum

domates soslu 1-2 poşet deneyeyim en iyisi bakalım güzel olursa seneye yaparım
Dolmalık biber de aklıma gelmişti ama koymamıştım koyayım en iyisi

Kış için derindondurucuya koyduklarım

Yeşil fasulye bezelye barbunya dolmalık biber bamya
Komposto için vişne erik

Erik kompostosunu sevmez eşim ama bende 4-5 kg kadar vişne koydum dondurucuya

domatesler bütün olunca kullanması nasıl oluyır canım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…