BİRİKİMCİ HATUNLAR

benim gelirim euro .
dolayisiyla hep ilgilenirim.
cok buyuk inis cikis olmuyor genelde.
yaz aylari iniyor birtek.
benimde 2000 euro var,
3 sterlin :) ,
500 dolar aldim bide gecen ay. cesit olsun diye

hosgeldin
fark etmemisim yazini
birikim yapiyor musun yoksa yeni mi basliyorsun
birikim yapiyorsan ya da tasarruf nelerdir ?
ben yeni başlayacam birikime inşallah. 11 ay oldu evleneli.. düğünümüzü biz yaptığımız için borçlar anca bitti. Artık ben de birikim yapmak istiyorum. aylık Gelirim 2500 tl. Eşimin 2000 tl. Sadece kart borcumuz kaldı. Kiradayım, elektrik su aidat ödemeleri var. bu aydan itibaren birikim yapmaya niyetliyim. Nasıl ve nerden başlayayım arkadaşlar??

zelalke öncelikle kendine bir kumbara edin. eve gelince cebindeki bozuk paraları ona at. ben kağıt 5 liraları da atıyorum.
aylık gider durumunuza göre birşeyler yaparsın.
ben her ayın başında giderleri yazaıyorum. 2 gr altın ve 100 Euro yu sanki elektrik su faturasıymış gibi bu gider listesine yazıyorum. sen de kendi durumuna göre 3-5 ayırırsın.
sonra mmutfakta hiçbirşeyi ziyan etmiyoruz. birikim topiklerini okuya okuya herşeye para gözüyle bakar olıuyorsun bir zmaan sonra.

M maviduvar1 dün tesadüf burayı keşfettim ve hevesle eve gidince kumbara yaptım ( cam kavanozdan) cebimde siftah olsun diye 30 tl aldım kumbarama attım. Eşimde gelince 10 tl attı bismillah diyip. ama artık ilerde ev peşinatı olması için birikim şart. daha çocuk da yokken köşeye birşey atmak gerek.

Merhaba hanımlar mutlu huzurlu sabahlar
Nihayet ekders de yattı Allah bereket versin 626 tl sanıyordum 589 tl yatmış % 20 lik vergi dilimine girmişim.

Kiranız düşükse Tek maaşla geçinmeyi deneyin
Yapabiliyorsanız Sizin maaşı hiç ellemeyin

Ya da şimdiye kadar borç olarak ne kadar ödüyorduysanız yine ödüyormuş gibi düşünüp o kadarı kenara koyup hiç ellemeyin

Bir de buradan öğrendiğim bir şey , kendinize zula yapın , eşinizin bilmediği paranız da olsun , her ay 100 atsanız bile yılda 1.200 yapar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…