BİRİKİMCİ HATUNLAR

Kizlar kendime hedefler koydum. Hemen sizinle de paylasayim:
2016 eylulde basladik (yani 1 ay oldu) 2017 eylule kadar bir senede en az 12.000 lira biriktirmek istiyoruz. Boylece iki sene icerisinde yaklasik 25bin biriktirebilirsek bebek dusunebiliriz. Bebege ailelerimizin ya da bakicinin bakmasini istemiyoruz. Planimiz ilk sene benim sonraki iki sene esimin ucretsiz izne cikmasi. Yani 3 sene tek maasla yasayabilecek kadar kendimizi alistirmali ve bir sıkıntı oldugunda harcayabilmek icin kenarda paramiz olmali. Tabi biz böyle dusunuyoruz ama kimbilir hayat ne planlar kuruyor hakkimizda. Bakalim artik nasip.

hedef koymak güzel
Bende hep not ederim ne harcadıysam , ne kadar kenara koyduysam , maaş zamanı her ay gözden geçiririm

Selamlar. Birsey sorcam kizlar. Bu kumbaraya attıklarınızi ne sıklıkta yatirima ceviriyorsunuz? Mesela her ayin sonunda paralari tumletip altin falan almali mi yoksa oylece sise tasana kadar dolsun mu?
Yani ben şişe veya kumbara dolana kadar bekliyorum öyle altın veya döviz yaşıyorum canım

günaydın hanımlar.. şuan işteyim ve sakin bi gün.. inanırmısınız haftasonundan bu güne tek kuruş harcamadım:) zaten gün boyu işte oluyoruz akşam eve gidip yemek hazırla ye derken dışarı çıkmaya gerek kalmıyo bile:) akşam eltim gelecek çaya.. ikram edeceklerim var zaten.. evde puding tozu süt de var çocukları için puding yaparım.. çok şükür düzene girdim yaa eskiden kafa estiği gibi dışardan yemeler evdekiler çürüyünce çöpe atmalar... 1 yıllık evliyim sanırım daha yeni yeni alışabildim düzenli olmaya ve sayenizde israfa da engel olmaya başladım.. acayip huzurluyumm.. hepinize ayrı ayrı teşekkürler..

Burada paylaşımları okudukça daha da çekidüzen veriyor insan kendine
dediğin gibi işe git eve gel yemek vs derken para harcanmıyor
kahvaltımı da evden götürüyorum 2 lira 2 liradır
kumbaraya atarım birikir

Bizimde iş bankası canım ben tekrar esime sordurayim. Her ay otomatik kesiliyor bizden de. Faiz düşmüyor ama odememiz gereken miktar azalıyor en azından bi iyice araştıralım onu biz

Iyi aksamlar kızlar
math27 hoşgeldin canım
Varyemez Bereketli olsun
Hosbulduk canım

Aa canım ya demek ki 2sene olmuş o günlerden sonra cok duygulandim ya:)

Bizimde iş bankası canım ben tekrar esime sordurayim. Her ay otomatik kesiliyor bizden de. Faiz düşmüyor ama odememiz gereken miktar azalıyor en azından bi iyice araştıralım onu biz

Hosbulduk canım
canım bır haber alırsan bana da haber verır mısın lutfen

haftasonu yüklü bi market alışverişi beni bekliyo. evimin karşısında BİM var cok yakında da A101 ve ŞOK var. biliyorsunuz ki evi idare etmeyi hesaplı ve kaliteli alışveriş yapmayı ve bunun yanında birikim yapmayı sizinle öğreniyorum.. bana bu alışverişte önereceğiniz birşeyler var mı.. ne bilim deterjanını bu marketten yağını şu marketten alman daha uygun gibi şeyler.. ha Migros da yakın bize.. nereyi tercih etmemi önerirsiniz ???

Benim en çok tercih ettiğim şok market
gerçekten çok hesaplı
A 101 ve Bimin de fiyatları şok market ile aynı sadece farklı markalar 3 markette de
Migros kesinlikle pahalı bir market ve ben içki satan yerleri alış veriş konusunda tercih etmiyorum.

Haftasonu market alışverişimi migrostan yapmak zorunda kaldım
sürekli aldığım bazı ürünlerde 1 liralık bile olsa farklar var o yüzden kampanyalı ürünler harici tavsiye etmem
şok makarna erişte vs piyale marka beğeniyorum hem de 85 kuruş falan
bimden havlu kağıt peçete vs alıyorum
yoğurt çay bisküvi tarzı ürünleri de alıyorum
a101 günlük ped bazı peynir çeşitleri indirimde yakalarsam şampuan
aslında fırsat oldukça haftalık bültenlerine bakıp alacağım ürüne göre şok a101 bim takip ediyorum

ben makarna fabrikasında gıda mühendisi olduğum için makarnalar şirketten:) geçen gün yakındaki fabrikadab bulgur çeşitleri hediye olarak gönderdiler sağolsunlar. ( biri 10 kglık biri 5 kg lık çuval). yıllık makarna bulgur ihtiyacını kapattık:) diğer konularda ben bi netten de bakayım indirimlere..

listeni yaptiysan once internetten fiyat bak. Biz gecen haftasonu oyle yaptik. Mesela bulasik makinası deterjani, sampuan, dis macunu, camasir suyu, sabun, sıvı yag gibi seyleri internetten kargo bedavali kampanyalarla alabilirisin. Biz once internetteki en ucuz fiyata bakiyoruz, sonra marketler birbirine yakin zaten once bir gezip hangisi daha uygun, internetle fiyati ayni mi diye bakıyoruz. Ayniysa uygun marketten, degilse de internetten alıyoruz. Geri kalan gida urunleri icin de tek bir markete bagli kalmamani oneririm. Her markette farkli urunler kaliteli ve uygun oluyor cunku.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…