BİRİKİMCİ HATUNLAR

Çocuklar tarafından hunharca markete götürüldüm ne kadar çikolata çeşiti varsa aldılar (Allahımmm sana geliyorum )
Artık yılbaşına kadar bitmez bizim çikolata alımları.
Yarınada yaprak sarması siparişi verdiler sardım biraz yeter onlara .
Ders çalıştırdım küçüge
Ah anacım sen ne emeklerle büyütmüşsünde bizi haberimiz yokmuş

KıZlaaaar bana acil bi yardım gerek

Bi akıl verin yahuuuu

Aylık sabit Giderler=
Kira+aidat: 850
Elektrik+su+ttnet=140
Kyk: 240
İHH= 100
Otopark:75

Kredi kartları :
Paraf:1525-645-615-615-470-250-117.25(Kasım'dan Nisa'na kadar)
Bonus:450-425-380-375-365(Kasım'dan Mart'a kadar)
Finans: 335-228.11-110(Kasım'dan ocağa kadar)
Maxımum:40-40-40-40-40 (Kasım'dan Mart'a kadar)

Arkadaşlarım ben Doğum iznindeyim ve üç buçuk aydır maaş almıyorum
İniaallah Aralık'ta toplu alacağım
Yani hesaplarına göre 10bin tl
Ve 6 ay da ücretsiz izne çıkıyorum biiznillah
Eşimin maaşı 3900 tl

Nasıl bi yol izlememi önerirsiniz?

Gelen maaşım bankada kalsın mı?
Yoksa kartları kapatıp devam mı edelim? Ki birikimi yerine ya koyamazsak diye de düşünürüm
Bu ay 11 çeyrek gelecek günden
Onu bozdursam mı dursa mı

Kısacası kart borçlarını kapatıp rahatça mı devam edelim yoksa aylık maaştan ödeyip dişimizi sıkalım mı?
Artık giyim eşyası ev eşyası almıyoruz
Sadece market alışverişlerimiz olacak
Bir de nasipse iki çeyrek olarak güne devam edeceğiz?

Fikirlerinizi beyan eder misiniz?

günaydın hanımlar.. iki gündür kumbarama birşey atamıyorum. bakalım iş çıkışı atacak birşeyler çıkacak mı..

Günaydın
Sahihuban bence aldığın toplu parayla kredi kartlarını kapat
ve sayısını 1 e düşür çok fazlaymış
sonra da eşinin maaşından ne harcadığınızı vs hesaplayıp ona göre bütçenizi ayarlarsınız

Kredi borcunuz oldukça fazlaymış
Sabit gideriniz 1400 tl yi geçik bu sabit giderle kredi taksitleriniz ayda eşinin maaşını da geçiyor öncelikle toplu para ile kredi borçlarını kapatmak daha mantıklı görünüyor.
Ya da kredi kartı borçlarının yoğun olduğu aylarda eşine gelen toplu paradan verip ödemelerde yardımcı olabilirsin.
Diğer ayları eşin kendisi ödeyebilir yani kredi taksitleri eşinin maaşını geçmediği aylarda.
Tabiki bunları yazarken eşinle aranızdaki ekonomik ilişkileri bilmeden yazıyorum.

Eşimle ayrımız gayrımız yoktur
Her şeyimiz birdir
10bin maaş gelecek nasipse
Dediğin gibi taksitin maaşı geçtiği ayda destek olayım
Kartların artma sebebi Doğum-araba bakımı-kasgo-sigorta-kurbanların ki memlekete gittik git gel o masraf bir araya denk gelmesi oldu maalesef
O süreçte de maaş almamamdan kaynaklandı
Bi kaç zamandır özenliyiz
Eldekilerle idare ediyor
Dışarda yemek yemiyoruz

Merhaba kızlar oğlum okul ev derken kendime.bile vakit ayiramiyorum. Gecen sene bu zamanlar 2bin lirayi gecen kredi karti borcumuz.vardi. ayni zamanda ikimizinde banka hesapları eksiye düşmüştü yazın kredi kartını temizledik. Artık peşin alışveriş disinda kullanmiyoruz geçen ay benim ek hesabimi kapattık bu ay da eşimin ek hesabını kapattık ve sonuç artik sadece kredi borcumuz var. 10yıllığına çekmiştik krediyi. 2280 lira ödüyoruz Ocaktan sonra yapilandirip 3900e çıkarmayı planliyoruz. Böylece 4yılda bitmiş olacak.
Bu ay benim kışlık hoc biseyim yok bot kaban kazak alışveriş yapmak istiyorum. Geçen sene hamileyim diye hic bise almamıştım ama ay ay bölerek alip çok acilmamayi düşünüyorum

math27 canım oyle kafama estı yapılandırıcam ben bunu dıyemıyorsun kı bellı zamanları var ona gore yapılandırılabılıyor suanda bıldıgım kadarıyla yok ben bankamıza sordum yok dedı

Canım faiz dusurmek degilde su an ki faizden tekrar yapilanmiyo mu ben öyle biliyordum. Ama eger yapilanmiyosa bile yine 3900 yatiririz yapilandirma olana kadar

ben bu sayfayı takibe başladığım günden bu yana baştan beri yazılanları okumaya başlamıştım.. şuan 809. sayfadayım:) çok hoşuma giderek okuyorum.. math27 mesela daha çeyiz hazırlığına yeni başlamışsın o zamnlar fakat şuan çocugundan bahsediyorsun:) böyle iki farklı zaman olunca eğlenceli oluyo.. okudukça daha çok seviyorum burdaki arkadaşları..

Selamlar. Birsey sorcam kizlar. Bu kumbaraya attıklarınızi ne sıklıkta yatirima ceviriyorsunuz? Mesela her ayin sonunda paralari tumletip altin falan almali mi yoksa oylece sise tasana kadar dolsun mu?

math27 şimdi aradım yıne aynı seyı soyledı sende yarın bır sor ıstersen bankana hangı bankadan cektınız? bzıımkı zıraat olmuyo dedı
pekı fazla fazla odeme yapılınca faız mı dusuyor? bızımkı otomatık odeme alıyor maaştan sız kendınız mı oduyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…