Ben okuldaki çay işinden sorumluyum 2 senedir ve su şekilde para topluyoruz
Haftada 1 gün dersi olandan aylık 3 tl olacak şekilde örneğin benim haftalık 5 gün dersim var aylık 15 tl veriyorum.
Ama aldıklarım şunlar
Çay
Şeker
Nescafe
Capuccino
neacafe Latte
Türk kahvesi
Ihlamur
Adaçayı
Kuşburnu çayı
Papatya
Böğürtlen çayı
Nane limon
Elma çayı
Yeşilçay
Sahlep
Sıcak çikolata
Damacana su
Plastik tabak bardak çatal kaşık
Peçete
Kağıt havlu
Islak mendil
Limon tuzu ( çaydanlık kirecinin temizliği için )
Günaydın.
Dışardan yemek sipariş etme yada sık sık dışarda yemeğe gitme bizde olmaz. Pizza siparişine hem o kadar para vereceksin hem de sağlıksız olacak.Pek bizlik değil: ) Ayda bir defa yada çocukların canı çektikce hamuru evde mayalandırıp, sucukla kaşarla fırına atınca hevesleri yerine geliyor, hem de ne yedirdiğimizi biliyorum. (sucuk ev yapımı bizim)
Ama İtalya da güzel bir pizza salonunda pizza yemeğe gidebilirim: ) Keyfine ve tadına vara vara yer ömür boyu hatırlarız: )
Dışarda yemek olayına şöyle bakıyorum. Güvenebileceğim, manzarası olan, ambiansı güzel ve kaliteli mekanlarda yemek yemeği seviyorum. Ayda bir ailecek güzel oluyor. Yoksa uyduruk yerde ne olduğu belirsiz hamburger-pizza-döner hayatta yemem...
Cimrilik mi acaba bu: )
Allahımmm evde yemeğin olmasa neysee..Bence değil
Ben de aynen öyle düşünüyorum
Ama eşim aynı fikirde değil maalesef
Oğlum o gün hastaydı , babası sana pizza söylim mi demiş , ben de ben hemen yaparım dedim , başladım yapmaya , eşim başladı bu ne zaman olcak , hamur bi de beklicek mi , hamur beklerken biz ne yapıcaz , bik bik bir susmadı , ben de ne yaparsan yap dedim .. Telefonda konuşurken bir de bana soruyor kampanya varmış 2 orta boy 36,99 muş , ondan alıyormuş
Dolapta da ıspanak , pırasa , tarhana çorbası , patates yemeği , bulgur pilavı , haşlama ve sulu köfte olduğu halde böyle ..
Bir de dışarıdaki kirli mi , seninki temiz mi demesi yok mu
Eşinin davranışı düpedüz nankörlükBence değil
Oğlum o gün hastaydı , babası sana pizza söylim mi demiş , ben de ben hemen yaparım dedim , başladım yapmaya , eşim başladı bu ne zaman olcak , hamur bi de beklicek mi , hamur beklerken biz ne yapıcaz , bik bik bir susmadı , ben de ne yaparsan yap dedim .. Telefonda konuşurken bir de bana soruyor kampanya varmış 2 orta boy 36,99 muş , ondan alıyormuş
Dolapta da ıspanak , pırasa , tarhana çorbası , patates yemeği , bulgur pilavı , haşlama ve sulu köfte olduğu halde böyle ..
Anadolu'nun bir ilçe merkezindeyimMerhaba, hangi pazar bu, fiyatlar cok uygunmuş.
Bu arada aynı meslektenmişiz: )
Eşinin davranışı düpedüz nankörlük
Allahımmm evde yemeğin olmasa neysee..
şaka gibi
öpüp basına koyacağına
ama cidden öyle ...,Bir arkadaş/komşu ev temizliğimi yemek durumumu çocuğuma tutumumu gördükçe "ben senin gibi olsam eşim başından indirmez , cidden tepesinde taşır" demişti , o geldi aklıma ..
Hanımlar bu arada ne düşünüyorsunuz... Dolar dun 3.29 a kadar çıktı.. Şuan düşüş yonune geçti.. Size göre alt sınır kaç olacak gibi.
Bence değil
Böyle düşünmenize çok şaşırdım. Devlet kurumlarının bazılarında personele yemek ücretsiz verilir. Bazılarında ücret kesilir. Ücret kesen hastane biliyorum memurademek devlette calısınca böyle oluyor allah allah
bende hep maas yönünden devlette calısmayı cok istedim
kpss ye 2014 girdim cok emek verdim olmamıstı sevkim kırıldı bir daha kırıldım yoruldum girmedim
maas garantili oldugu için bende devlet istiyorum ama bilmiyorm hayırlısı
tekrar hazırlanıp girecek gücü görmüyorum ama birde devlet işini ben tadayım istiyorum
çay allahtan cok sevmem içmem kahvede:)))
Aynen canım dediklerine katılıyorum... Devlette staj yaparken buna yakından şahit oldum. Yemek için ayrı Bi bölüm var. Aşçılar desen oranın sözleşmeli çalışanı. Ama dediğin gibi çay kahve işleri bana zevki geliyor i. O yüzden stajım boyunca hiç bir şekilde çay kahve içmedim orada. Kendi kahvemi aldım sebilden sıcak duyumu aldım oyle içtim...Böyle düşünmenize çok şaşırdım. Devlet kurumlarının bazılarında personele yemek ücretsiz verilir. Bazılarında ücret kesilir. Ücret kesen hastane biliyorum memura
Biz devleti tercih ederken çalışma saatleri, iş güvencesi, sigorta primlerinin tam yatması ve aldığın maaş üzerinden yatması, iş güvencesi gibi nedenlerden tercih etmiştik
Yoksa devlet meyvemizi, çayımızı, kahvemizi karşılamaZ. Biz de her ayın 15 de çay parası toplarız. Daha önce toplanan parayla alüminyum büyük elektrikli çay makinesi almıştık. Hatta bazı müdürler devletin elektriğini kullanmamıZı istemediği için tüp ile bir dönem Ocak kullanmıştık. Yani devletin imkanlarını özel zevkimizi kullanmıyoruz. Senin patronların bonkör ve yemesini yedirmesini seven insanlar demek ki. Allah keselerini bereketlendirsin, daha çok versin. Bu zamanda böyle inçe insanları bulmak da zor
Biz 10 tl veriyoruz. Nescafe ve Türk kahvesi de oluyor. Ben hep çay içerim. Çalışan sayısı azalırsa 15 tl toplanıyor. Ya da para yetmezse
Ancak yemeğimiz var. Şanslıyız yani, her gün dışarıda Ne yiyeceğim derdi olmuyor. Daha önce çalıştığım kurumda aylık bir miktar verilip-80 tl gibi- hizmetli yapıyordu
Nasıl bakılıyo o canım21,70 TL harcadım ben tam bugün o 20 lira boş boşuna gitti resmen. Galiba bu ekonomi işini çok ciddiye alıyorum çok üzüldüm.
Eve yeni geldim kızlar ben de, şimdi tekrar çalışmaya başlayacağım. Bu arada cep telefonunuzda TL'lerinizi kontrol ettiniz mi, ben hiç bakmamıştım ama devlet bilmem ne vergisini yatırmış bana bayağı bir aydır. Tam 20 TL geri gelmiş. Bugün TL alıcaktım ama hiç gerek kalmadı. Siz de bakınn :)
evet canım sen?memur olarak mı atandın canım
eşinle aranızda sorunlar var mı tatlım?Bence değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?