BİRİKİMCİ HATUNLAR

Biz de iki ayda bir yaklaşık 20 tl topluyoruz. Su, şeker ve çay için. Kahve ve bitki çayını içen kendisi getiriyor.

Bence değil
Ben de aynen öyle düşünüyorum
Ama eşim aynı fikirde değil maalesef
Oğlum o gün hastaydı , babası sana pizza söylim mi demiş , ben de ben hemen yaparım dedim , başladım yapmaya , eşim başladı bu ne zaman olcak , hamur bi de beklicek mi , hamur beklerken biz ne yapıcaz , bik bik bir susmadı , ben de ne yaparsan yap dedim .. Telefonda konuşurken bir de bana soruyor kampanya varmış 2 orta boy 36,99 muş , ondan alıyormuş

Dolapta da ıspanak , pırasa , tarhana çorbası , patates yemeği , bulgur pilavı , haşlama ve sulu köfte olduğu halde böyle ..

Bir de dışarıdaki kirli mi , seninki temiz mi demesi yok mu

Allahımmm evde yemeğin olmasa neysee..
şaka gibi
öpüp basına koyacağına

Eşinin davranışı düpedüz nankörlük

Allahımmm evde yemeğin olmasa neysee..
şaka gibi
öpüp basına koyacağına

Bir arkadaş/komşu ev temizliğimi yemek durumumu çocuğuma tutumumu gördükçe "ben senin gibi olsam eşim başından indirmez , cidden tepesinde taşır" demişti , o geldi aklıma ..

Bir arkadaş/komşu ev temizliğimi yemek durumumu çocuğuma tutumumu gördükçe "ben senin gibi olsam eşim başından indirmez , cidden tepesinde taşır" demişti , o geldi aklıma ..
ama cidden öyle ...,
yanlış anlaşılmasın ama ne hanımlar var dünyadan bir haber. savurup duran,israfçı olan..,
ama işte Allahın takdiri mi denir ne denir.. eşler arasında böyle de bir denge var. umarım eşin de biraz tasarruflu olur anlar seniiin haneniz için tutumunu..

Hanımlar bu arada ne düşünüyorsunuz... Dolar dun 3.29 a kadar çıktı.. Şuan düşüş yonune geçti.. Size göre alt sınır kaç olacak gibi.

Bunu kestirmek çok zor şu dönemde. Sene başında yılsonu beklentisi 3,17 idi dolar için ama o köprünün altından ne dereler aktı tabi

Ayıp etmiş cidden, hele ki seninki temiz mi demesi.. Saçsın parasını 3 kuruşluk uyduruk yemeğe 40 lira vererek o Zaman aklı başına gelince görürsün sen onu

İyi akşamlar kızlar, maşallah Allah muhabbetimizi artırsın :)

Bugün okulda beslenme sırası bendeydi, bir tencere tarhana çorbası, 2 kg mantı (kendim yapmadım ama elde yapan bir abladan aldım) üzerine salçalı sos yoğurt meyve ve ekmekti menü.
Akşamdan çorbayla sosu yapmıştım, mantıyı da sağolsun babam pişirdi öğlene doğru eşim aldı geçerken. Çocuklar sıcak yesin dedik ondan akşam yapmadım mantıyı.

Bu arada dün;
Mantar sote
Tarhana çorbası
Domatesli bulgur pilavı
Yoğurt turşu ve vişne kompostosu vardı akşam yemeğinde.

Bugün;
Karnabahar
Domatesli bulgur pilavı
Tarhana çorbası
Köfte Patates
Yoğurt turşu vişne kompostosu vardı.

Ufaklık köfte dışında kırmızı et yemediğinden köfteyi ekledim fazladan e o olunca büyük de patates istiyor

Yarın kalanları yeriz büyük ihtimal, pilav biterse ilave makarna yaparım sadece.

Perşembe ıspanak
Domatesli makarna
Yoğurt turşu
Çorba yaparım.

Cuma da tavuk pilav salata

Bu ayın okul beslenmesini de atlattım çok şükür. Yapıp yedirmeyi seviyorum da iş ve Bebek olunca zorluyor biraz. Hele bir de haftaiçine geliyorsa eyvah eyvah

Mantıyı 3 kg aldık bu arada 80 tuttu, yoğurt meyve ekmek vs de eşim yemek kartımla marketten aldı, kaç tuttu bilmiyorum.

İş yerinde içecek bizde de sorun değil.
İşin nadir iyi taraflarından biri

Ben kpss ile geçme işinden vazgeçtim, geçen yıl ben de düşünüyordum. Daha doğrusu 2 çocukla günde 4-5 saat ders çalışamadım. Şu an hedefim doktorayı bitirmek ve iş yerimin ünvan Sınavında yükselmek. Ki bu kadarı bile fazla geliyor bana baya.. Nasip kısmet... herkesin gönlündeki Hayırlısıyla olur inşallah

Böyle düşünmenize çok şaşırdım. Devlet kurumlarının bazılarında personele yemek ücretsiz verilir. Bazılarında ücret kesilir. Ücret kesen hastane biliyorum memura
Biz devleti tercih ederken çalışma saatleri, iş güvencesi, sigorta primlerinin tam yatması ve aldığın maaş üzerinden yatması, iş güvencesi gibi nedenlerden tercih etmiştik
Yoksa devlet meyvemizi, çayımızı, kahvemizi karşılamaZ. Biz de her ayın 15 de çay parası toplarız. Daha önce toplanan parayla alüminyum büyük elektrikli çay makinesi almıştık. Hatta bazı müdürler devletin elektriğini kullanmamıZı istemediği için tüp ile bir dönem Ocak kullanmıştık. Yani devletin imkanlarını özel zevkimizi kullanmıyoruz. Senin patronların bonkör ve yemesini yedirmesini seven insanlar demek ki. Allah keselerini bereketlendirsin, daha çok versin. Bu zamanda böyle inçe insanları bulmak da zor
Biz 10 tl veriyoruz. Nescafe ve Türk kahvesi de oluyor. Ben hep çay içerim. Çalışan sayısı azalırsa 15 tl toplanıyor. Ya da para yetmezse
Ancak yemeğimiz var. Şanslıyız yani, her gün dışarıda Ne yiyeceğim derdi olmuyor. Daha önce çalıştığım kurumda aylık bir miktar verilip-80 tl gibi- hizmetli yapıyordu

Aynen canım dediklerine katılıyorum... Devlette staj yaparken buna yakından şahit oldum. Yemek için ayrı Bi bölüm var. Aşçılar desen oranın sözleşmeli çalışanı. Ama dediğin gibi çay kahve işleri bana zevki geliyor i. O yüzden stajım boyunca hiç bir şekilde çay kahve içmedim orada. Kendi kahvemi aldım sebilden sıcak duyumu aldım oyle içtim...

21,70 TL harcadım ben tam bugün o 20 lira boş boşuna gitti resmen. Galiba bu ekonomi işini çok ciddiye alıyorum çok üzüldüm.
Eve yeni geldim kızlar ben de, şimdi tekrar çalışmaya başlayacağım. Bu arada cep telefonunuzda TL'lerinizi kontrol ettiniz mi, ben hiç bakmamıştım ama devlet bilmem ne vergisini yatırmış bana bayağı bir aydır. Tam 20 TL geri gelmiş. Bugün TL alıcaktım ama hiç gerek kalmadı. Siz de bakınn :)

Nasıl bakılıyo o canım

memur olarak mı atandın canım
evet canım sen?

eşinle aranızda sorunlar var mı tatlım?
normal bir kocaya benzemiyor çünkü

3 3gunlukdunya canım çok da düşünme. Aslında erkeklerin geneli öyle. Biraz düşüncesiz olabiliyorlar. Ben de çokca dizginliyorum eşimi. Kayınvalidem der ki; sen olmasan bırak ev almayı bir dünya borcu olurdu oğlumun : )

Belki o an çocuğunu mutlu etmek ıstemıstır kendınce.. süreklilik arz etmedikçe sorun edilmemeli bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…