BİRİKİMCİ HATUNLAR

canım, ben mali müşavirim, eşim avukat.... serbest çalışıyoruz, kendi ofislerimiz var... yoksa dediğin gibi, devlet memurluğu ya da maaşla çalışılan bir iş olsa çok zor...

benim yardımcım, haftanın beş günü sabahtan akşama kadar bende... cumartesileri de yarım gün çalışıyor... üç çocuk, iş ve yemek olayı da olunca, fazla değil aslında aldığı...

ve İstanbul dayız... küçük şehirlerde aynı işler daha uyguna yapılıyor...istanbul da bile ilçeden ilçeye değişiyor fiyatlar.... 600-700 alan da var, 5.000-6.0000 alan da...

hımm o zaman ayrı tabiki anca
ne diyelim allah kolaylık versin herkese
istanbul diyince tabiki hersey hayat farklı

buğün işyerinde ortak çay şeker su alınıyo aylık. oraya 20 tl verdim birde öğlen defacto ya 20 tl ye renk renk güzel gömlekler gelmiş bitane gömlek aldım kendime. 40 tl gitti bugün. bir hafta para harcamamam lazım.

iş yerine cay su seker neden alıyorsunuz iş yerinin yokmu bu hizmeti

yok canım ya bide devlet dairesi bizim odada 9 kişiyiz her ay aramızda topluyoruz. burda herkez aynı ilk geldiğimde şaşırmıştım.
ben özel sektördeyim devlette calışmak demek böyle hep elini cebine at.
bzizm su makinamız var ondan ayrı cay makinası ve cay ocagı
cay biri bitmeden biri demlenir alta her daim sıcak su üzerine patronlarımız taze ıhlamur her zaman günlük demlenir koca demlikle idari departman hep içer nescafe ve süt tozu hemn sipariş edilir
asla bitmez ve tüm meeyve paket cayları alt cekmecede mevcuttur isteyen alır içer
ve misafire ikram edilir bunların hepsinden.
ayrıca kök zencefil cubuk tarcın ve karanfil hep alınır arada degişiklik zencefilli cay demlenir içilir:))
yazlı ve kışlı buz dolabımız var içerde yemek salonunda hep sade soda limonlu soda karpuzlu ve elmalı bulunur
ögle yemeklerinde camız yogurdu her hafta bası alınır her yemekte patronlar yer ve istersek biz idaride yeriz
salata ascımız her daim taze sebzelerden yapar
ayrıca patronlarımızın saat 15:30 meyve saatidir mevsim meyvesi yenir bizlerde alır yeriz
bizim burda böyle baska iş yerinde bu kadr degildir belki
bizimkiler sever yedirmeyi içirmeyi allah var sagolsunlar

burdan önce 7 sene kurumsal bi özel şirkette çalıştım ben ordada aynen senin anlattıkların gibiydi. ben özelde böyleyse devlatte daha iyidir diye düşünürdüm ama tersiymiş

Pazara gittim geldim

2 kilo mandalina 2.5 tl
5 tl lik muz
1 kg havuç 1 tl
1 kilo domates 1 tl
3 tl lik kırmızı biber
Limon 1 tl
Maydanoz 1 tl

Balık 15 tl
Toplam 29.5 tl

42.35 tl den artan 12.85 tl

Merhaba, hangi pazar bu, fiyatlar cok uygunmuş.
Bu arada aynı meslektenmişiz: )

süpermiş
devlet dairesinde herkes kendi yediği içtiği kadar öder canım
benim çayla aram yoktur. kahvemde çekmecemde var. ordan içerim

burdan önce 7 sene kurumsal bi özel şirkette çalıştım ben ordada aynen senin anlattıkların gibiydi. ben özelde böyleyse devlatte daha iyidir diye düşünürdüm ama tersiymiş
demek devlette calısınca böyle oluyor allah allah
bende hep maas yönünden devlette calısmayı cok istedim
kpss ye 2014 girdim cok emek verdim olmamıstı sevkim kırıldı bir daha kırıldım yoruldum girmedim
maas garantili oldugu için bende devlet istiyorum ama bilmiyorm hayırlısı
tekrar hazırlanıp girecek gücü görmüyorum ama birde devlet işini ben tadayım istiyorum
çay allahtan cok sevmem içmem kahvede:)))

devlet işinin rahatlığı var canım. eski iş yerimde içecek yiyecek boldu ama geride yediğimizi içtiğimizi burnumuzdan getiriyorlardı. ben müşteri temsilcisiydim günde 150 müşteriyle muhatap olurdum. çayımı kahvemi hiç sıcak sıcak içemezdim hep buz gibi olurdu. kpss den bir sene önce istifa ettim çok sıkı çalıştım çok şükür 90 la atandım. maaşım 3000 özel sektörde 1700 alıyordum. ama 5000 lik iş yapıyordum. inşallah sanada nasip olur birgün.

inşalll canım yaaa.benim sayısal kötü sizin bölüm nedir

Ben okuldaki çay işinden sorumluyum 2 senedir ve su şekilde para topluyoruz
Haftada 1 gün dersi olandan aylık 3 tl olacak şekilde örneğin benim haftalık 5 gün dersim var aylık 15 tl veriyorum.
Ama aldıklarım şunlar

Çay
Şeker
Nescafe
Capuccino
neacafe Latte
Türk kahvesi
Ihlamur
Adaçayı
Kuşburnu çayı
Papatya
Böğürtlen çayı
Nane limon
Elma çayı
Yeşilçay
Sahlep
Sıcak çikolata
Damacana su
Plastik tabak bardak çatal kaşık
Peçete
Kağıt havlu
Islak mendil
Limon tuzu ( çaydanlık kirecinin temizliği için )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…