BİRİKİMCİ HATUNLAR

günaydın hanımlar.. bu ara ailelerim deli gibi bizimle uğraşıyor.. düğün borçları bitti ev alma zamanı diye.. burda evler hem çok uygun, baya düştü bu yıl.. bi de halkbank ve ziraat bankası çok düşük faizle konut kredisi veriyor. ( max. 36 ay vadeye %0,80 e 36 ay vade üzerine de %0,89). dün akşam bi eve baktık. çok güzeldi.. ama çok büyüktü. 4 oda bi salon. mutfağı kocaman. kileri de var. ebeveyn banyosu falan da dahil. çok güzel asma tavanlar ışıklandırma falan.. eşim kaçırmayalım diyor bense ikimiz özel sektördeyiz diye korkuyorum .. ev için 140 bin dediler.. peşinatımız bi arabamız ve benim de 2 tane bileziğim var, bi de geçen gün aldığımız iki tam bi çeyrek.. 50 bin çıkar hepsini satsak.. sizin fikirleriniz neler bi de size yazayım dedim.

Kızlar nasılsınız ?

Bugün harcama günüydü galiba bir kaç eksik için migros a gittim 60 tl ve üzerine cola veya kahve 5 tlydi.. ıvır zıvır derken bir sürü şey aldım. Alışverişim normalde 130,90 tuttu ama kampanyaları takip ettiğim için bir sürü indirim oldu ve bir de migrosun yarışmalarına baktığım için toplamda 95 tl ödedim

Ordan aldığım ürünlerde de çekiliş kampanyaları var onlara katılacağım bakalım inşallah çekilişlerden de birşeyler çıkar kuzuma

Hafta sonu için istanbula gidicez harcamamız olacak doğal olarak hafta sonuna kadar gazete ve ekmek dışında bir şey almamaya özen göstericem bakalım inşallah acil birşeyler çıkmaz

zelalke ben olsam çekerdim.
2008 yılında evimizi aldık. 120 bine. 30 bi. Peşinat annem verdi. Hibe etti.
Kuruş paramız yoktu. Bize 90 bin lazımdı. 2009 da kredi çektik. 1.24 idi faiz. Bankacıya bize 90 bin Laz'ım ona göre çekeceğiz dedik. 93 bin Çektik. 3 bin Masraflara gitti. 10 yıllık çekmiştik. Sona iki kere yapılandırdık. 7 yılda bitirdik. Hiç pişman değiliz. Şimdi evimiz 400 bin oldu.

zelalke eyer içine sindi ise al
biz böyle benim kararsızlığım ödeye bilirmisyiz zorlanır mıyız derken 2 ev kaçırdık şimdi çok pişmanım hele bir tanesi çok iyidi

şlimdi biz almadık kayın babalar aldı onlara biraz kredi çekip gönderdik
kendi kendime çok kızıyorum ben o zaman karasız kalmasaydım alsaydık şimdi kendi evimizxin kredisini ödüyor olurduk
krediyi yarılamıştık bile

2011 0.96 faizle 90 in kredi çektik , evi 120 tl aldım şimdi değeri 350-400 arası . mutahite de verilecek binalar bizim için iyi olacak . ikimizde özel sektördeyiz kirada gibi ödüyoruz . aylık 1200 kredisi zaten bizim semte o fiyata adama akıllı kiralık daire de yok . ki ev güzelmiş kaçırma . hergün fiyatlar artıyor , peşin para dersen ev için oda zor birikiyor . bazen gözü karartmak lazım . deli cesareti olması lazım . ha kirada oturuyorsun kenara üç beş birikim yapuyorsun ha kendi evinde kredi ödüyorsun , kiranın sonu yok , kredi elbet bigün bitiyor . bizim de pek nakit yoktu bilezikler 25 bin falan tuttu . mutfağı girmden değiştirdim tabu emlakçı masrafı para yetmedi . sağolsun emlakçı bize borç verdi de tabuyu aldık .

kızlar merhabalar,
daha önce de yazmışım buraya ama ne yazık ki hiç bir adım atmadım birikime dair
ama şart oldu artık
kızım sürekli rahatsızlanıyor ve hastane masrafları oluyor
onu da geçtim kreşe gidiyor haftanın belli günlerinde belli şeyler istiyorlar
ve kızım işitme engelli o yüzden hem alacağı eğitim de özel olmalı hem de cihazlar çok pahalı bi bozulsa bişe olsa elde nakit beş kuruşum yok
şimdi ben çalışıyorum
aldığım maaştan bana kalan 400-500 gibi bi rakam oluyor
bana bu 400-500ten ne artırabilirim nasıl yapabilirim yardım edin lütfeennn

bizimde sol kulakta işitme kaybımız var ama cihazımız yok . bizim hastane masrafları fazla , özel eğitim ve fiizk alıyor . az çok demeden kenar da paran olmalı . geriye kalan ne ise biriktir onu yok say . illa harcanır dersen yüksek bile olsa altın al ... zararı düşünme o an . en azından paran kenarda durur . ilk başta kendine bi iste yap borcun ne kadar nereye ne veriyorsun kalem kalem yaz . çok faydası olacak . gelir giderini düzene sokarsan işin daha rahat olur .

Hanımlar Rabbim kuzucuklarınıza acil şifalar versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…