- 8 Şubat 2016
- 1.689
- 7.685
- 108
Vereyim ama benim yaptığım tamamen annemden gördüğüm üzere ve ölçüye dayanmıyor. Yani göz kararı yapıyorum. Çocukluğumdan bu yana bu işleri bilirim. Belli püf noktaları vardır ve bunlar es geçilirse güzel olmayabilir. Mayası, kullanılan su gibi. Büyük bir yoğurma kabına un koyuyoruz. Mesela 1 kg un için 1 paket maya yada granül şekilde maya olursa bir yemek kaşığından biraz fazlası yeterlidir. Ortasını açıp içine tuz, biraz şeker ve mayamızı koyuyoruz. Maya kuru ya da yaş olabilir fark etmez. Sonra ılık su ile yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz. Ben yağlı bir tepsiye koyup şekil verdikten sonra bekletiyorum. Genelde çiçek şekli veriyorum. Onun için de hamuru 8 bezeye bölüyorum. Fırına atmadan önce üzerine yağ, süt ve yumurtanın sarısından oluşan karışımı sürüyorum. İsterseniz susam da atabilirsiniz. Ekmeğinizi neyli yapmak isterseniz (ceviz, çekirdek vs) hamuruna onu da katabilirsiniz yoğururken. Mayalanan ve kabaran ekmeğinizi fırına atıp orta ateşte pişiriyorsunuz. Ayyy kendimi yemek programında gibi hissettim :)Rica etsem tarifini verir misiniz ?
Sağol ablacımÇok geçmiş olsun canım...
Vereyim ama benim yaptığım tamamen annemden gördüğüm üzere ve ölçüye dayanmıyor. Yani göz kararı yapıyorum. Çocukluğumdan bu yana bu işleri bilirim. Belli püf noktaları vardır ve bunlar es geçilirse güzel olmayabilir. Mayası, kullanılan su gibi. Büyük bir yoğurma kabına un koyuyoruz. Mesela 1 kg un için 1 paket maya yada granül şekilde maya olursa bir yemek kaşığından biraz fazlası yeterlidir. Ortasını açıp içine tuz, biraz şeker ve mayamızı koyuyoruz. Maya kuru ya da yaş olabilir fark etmez. Sonra ılık su ile yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz. Ben yağlı bir tepsiye koyup şekil verdikten sonra bekletiyorum. Genelde çiçek şekli veriyorum. Onun için de hamuru 8 bezeye bölüyorum. Fırına atmadan önce üzerine yağ, süt ve yumurtanın sarısından oluşan karışımı sürüyorum. İsterseniz susam da atabilirsiniz. Ekmeğinizi neyli yapmak isterseniz (ceviz, çekirdek vs) hamuruna onu da katabilirsiniz yoğururken. Mayalanan ve kabaran ekmeğinizi fırına atıp orta ateşte pişiriyorsunuz. Ayyy kendimi yemek programında gibi hissettim :)
Tabiki yaparsam size mesaj atarım. Ama çiçek ekmeği siz de bilirsiniz. Papatya da deniyor hani üstü susamlı, parça parça oluyor. Tepsiye koyarken ortaya bir beze etrafına da diğer bezeleri yerlestirin tamamdır.bir yudum mutluluk
Yakın zamanda yaparsanız bana özelden ya da etiketliyerek fotoğrafını atar mısınız kafamda şeklini tam oturtamadım ..
EvetBugün sınav ücretim yattı. Bankada da 7-8 lira vardı.
0.89 gram altın aldım. Damla'ya Damla'ya göl olur değil mi?
Tabiki yaparsam size mesaj atarım. Ama çiçek ekmeği siz de bilirsiniz. Papatya da deniyor hani üstü susamlı, parça parça oluyor. Tepsiye koyarken ortaya bir beze etrafına da diğer bezeleri yerlestirin tamamdır.
bu kadar küçük miktar alınabileceğini bilmiyordum. her banka yapıyor mu bunuBugün sınav ücretim yattı. Bankada da 7-8 lira vardı.
0.89 gram altın aldım. Damla'ya Damla'ya göl olur değil mi?
işbankasının internet sitesinden alıyorum. kaç liralık istediği yazıyorum. o hesaplıyor.bu kadar küçük miktar alınabileceğini bilmiyordum. her banka yapıyor mu bunu
ben 1 -2 gram alıyorum
iyiymiş. ben de iş bankasını kullanıyorum çünküişbankasının internet sitesinden alıyorum. kaç liralık istediği yazıyorum. o hesaplıyor.
dün azcık bir para yattı. bankada 7 lira mı ne vardı. istesem de çekemiyorum zaten. ikisini birleştirip aldım. allah bereket versin inşallah.iyiymiş. ben de iş bankasını kullanıyorum çünkü
maşallah . iyi yaptın.dün azcık bir para yattı. bankada 7 lira mı ne vardı. istesem de çekemiyorum zaten. ikisini birleştirip aldım. allah bereket versin inşallah.
kuveyt türkte 1 liraya da alınıyor. diğer bankaları bilmiyorum ama alt sınır 1 tl kuveyt türktebu kadar küçük miktar alınabileceğini bilmiyordum. her banka yapıyor mu bunu
ben 1 -2 gram alıyorum
canim benim aklima takiliyor bu is. Siz niye elden alıyorsunuz? Kurum vergi falan mi kaciriyor?ayy biliyorsunuz ki maaşı hala elden alıyoruz. ve 20 sinden sonra gözümüz hep muhasebede oluyor. Allahın izniyle maaşı alsaydım.. baya ödemeler var. veee ilk zamlı maaşımı alacağım inşallah.
canım sanmam çünkü iş yerim bu konuda çok dikkatlidir. yılbaşından sonra yeni bi uygulamayla bankaya geçiş olacak. eskiden bankadan alınıyordu ama bi süre biraz sıkıntılar çıktı.. bi ay sonra inşallah eski düzene girecektir. bu şekil biz de baya zorlanıyoruz.canim benim aklima takiliyor bu is. Siz niye elden alıyorsunuz? Kurum vergi falan mi kaciriyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?