Teşekkür ederimeglencelizambak iyi gezmeler Canım.
Bizim de pasaportların süresi bitiyor. Yomunla uğraşıyoruz. Yenilemek lazım. Anneme telefon aldık kardeşimle. 375 tl vereceğim kardeşime. OCAK ayında arabaların vergisi var. Nakit ödeyelim dedik. Sonuçta bizden çıkıyor o para. Sonra kart çok geliyor taksit yaptırınca.
Hayırlı olsun canımselam hanımlar.. ayy çok şükür bi ev bulduk ve almaya karar verdik. ev tam istediğim gibi 3+1 gayet kullanışlı sıfır daire. yani daha doğrusu 5 ay sonra bitiyor. dolaplar ve parkeler kalmış. site içi ve çok uyguna geldi bize. 118 bin :) burda ev fiyatları son bir yıldır baya düştü ve krediler de uygunken almaya karar verdik. kendi aracımızı da ev sahibiyle takas ettik 40 bin e. 60 bin kredi çekecez. kalan 18 bini de babamlardan 7 bin dolar borc istedim ordan tamamlayacaz. biraz para kalacak ona da benim 13 bin kadar bileziğim ve tam altınımı ekleyip ufak bir arac almayı planlıyoruz. ve 60 bin krediyi de 10 yıla yaymayı düşünüyoruz aylık 820 tl kadar bi ödeme. sonuçta eşimle özel sektördeyiz belli olmaz dünya hali çıkarsak işten kira öder gibi devam ederiz diye düşündük. kısa zamanda babama da borcunu verebilir sonra da Allah kısmet ederse bi kaç yıla daha iyi bi araçla değiştirebiliriz aracımızı diye düşündük..
Ben alıp yükselince satıyorumKizlar bir şey sorucam gram altin alanlar alip unutuyor musunuz yoksa grami yükselince satip düsünce tekrar mi aliyorsunuz bir el ativerin
teşekkürler canım. Rabbim evi olmayan herkese nasip etsin inşallahHayırlı olsun canım
Rabbim kolaylık versin
Ben de yükselince satıp düşünce almaya çalışıyorum.Kizlar bir şey sorucam gram altin alanlar alip unutuyor musunuz yoksa grami yükselince satip düsünce tekrar mi aliyorsunuz bir el ativerin
Hayırlı olsun. Ev fiyatları çok uygun gerçekten her nerde yaşıyorsan.selam hanımlar.. ayy çok şükür bi ev bulduk ve almaya karar verdik. ev tam istediğim gibi 3+1 gayet kullanışlı sıfır daire. yani daha doğrusu 5 ay sonra bitiyor. dolaplar ve parkeler kalmış. site içi ve çok uyguna geldi bize. 118 bin :) burda ev fiyatları son bir yıldır baya düştü ve krediler de uygunken almaya karar verdik. kendi aracımızı da ev sahibiyle takas ettik 40 bin e. 60 bin kredi çekecez. kalan 18 bini de babamlardan 7 bin dolar borc istedim ordan tamamlayacaz. biraz para kalacak ona da benim 13 bin kadar bileziğim ve tam altınımı ekleyip ufak bir arac almayı planlıyoruz. ve 60 bin krediyi de 10 yıla yaymayı düşünüyoruz aylık 820 tl kadar bi ödeme. sonuçta eşimle özel sektördeyiz belli olmaz dünya hali çıkarsak işten kira öder gibi devam ederiz diye düşündük. kısa zamanda babama da borcunu verebilir sonra da Allah kısmet ederse bi kaç yıla daha iyi bi araçla değiştirebiliriz aracımızı diye düşündük..
mardin canım. burda baya düştü bir yıldır. kredi de düşünce ev zamanı dedik. 10 yıla çekecez. yanlış hatırlamıyorsam sen de uzun bi zamana çekmiştin krediyi. herkes kısa vadede çekin kredinizi diyor ama biz özel sektördeyiz eşimle yarının garantisi yok. bir maaş bile alsak mağdur olmak istemiyoruz. o sebeble 10 yılda 60 bin çeksek ayda 820 ya da 815 tl ödeme yapmamız gerekiyor. bilmem siz ne dersiniz bana??Ben de yükselince satıp düşünce almaya çalışıyorum.
Hayırlı olsun. Ev fiyatları çok uygun gerçekten her nerde yaşıyorsan.
Eviniz hayırlı olsun şimdiden çok uyguna almışsınız. İlk iki yıl belki zorlasa bile kredi ödemeniz, elden alınan borçtan dolayı, üçüncü yıldan sonra kiranın bile altına düşer. Bebek doğduğunda bakacak biri de varsa, işe devam edersen, zorlanmadan ödersiniz inşaallah. Belki 1000 liralık ödeme ile 7 yılda bitirebilirsiniz. 2-3 yıl sonra ara ödemelerle erken bitirebilirsiniz duruma göre. Şu an içiN bile çok iyi. Hayırlı olsun, mutlu günlerde oturun. Aslında iyi ya, bebek olunca onun da masrafı olacak bunları da göz önüne alınca iyi yapmışsınız. Ancak ödememiz az diye rehavete kapılmayın birikime devam edip önce borçlar, sonra araba şeklinde planlama iyi görünüyormardin canım. burda baya düştü bir yıldır. kredi de düşünce ev zamanı dedik. 10 yıla çekecez. yanlış hatırlamıyorsam sen de uzun bi zamana çekmiştin krediyi. herkes kısa vadede çekin kredinizi diyor ama biz özel sektördeyiz eşimle yarının garantisi yok. bir maaş bile alsak mağdur olmak istemiyoruz. o sebeble 10 yılda 60 bin çeksek ayda 820 ya da 815 tl ödeme yapmamız gerekiyor. bilmem siz ne dersiniz bana??
Siz ikinizde devlet memurusunuz, işiniz daha güvence altında görünüyor. Siİn yerinizde ben olsam aynısını yapardımzelalke 10 yıl çok uzun bi süre bana sorarsan hazır ikinizde calisiyorken yüksek miktar ödeme yapın bi an önce bitirmeye çalışın. . Olaki birinizden biri işsiz kalırsa yine yapilandirip ödemeyi dusurebilirsiniz .. esiminde 5 ay öncesine kadar 30 aylık kredisi vardı ödemeyi yükselttik faizi otomatik düştü. . Çok şükür 11 ayımız kaldı
Biz 2009 da 120 bine almıştık. 93 bin kredi çektik. 10 yıllıktı. 1765 tl idi ödemesi. Sonra faizler düştükçe ödeme miktarı aynı kalacak şekilde 2 kere yapılandırdık. 7 yılda bitirdik ödemeleri. Zamanla alışıyor insan. Üstelik evi öderken sıfır araba aldık.mardin canım. burda baya düştü bir yıldır. kredi de düşünce ev zamanı dedik. 10 yıla çekecez. yanlış hatırlamıyorsam sen de uzun bi zamana çekmiştin krediyi. herkes kısa vadede çekin kredinizi diyor ama biz özel sektördeyiz eşimle yarının garantisi yok. bir maaş bile alsak mağdur olmak istemiyoruz. o sebeble 10 yılda 60 bin çeksek ayda 820 ya da 815 tl ödeme yapmamız gerekiyor. bilmem siz ne dersiniz bana??
Canım artık devlet memurlugunun da bi garantisi yok..tabi herkesin geliri gideri farklı ama ben borcu olunca nefes alamayanlardanim eşim kaç kere yapilandirip vadeyi uzatmak istedi hep karşı çıktım bi bitseydi derin bi ohh çekcem. . Ondan sonra büyük konusmayayim da bi daha kredi mi tövbeSiz ikinizde devlet memurusunuz, işiniz daha güvence altında görünüyor. Siİn yerinizde ben olsam aynısını yapardım
Ancak ara ödeme yapıp faizi yine düşünebilirler
canım biz devlet memuru değiliz malesef ikimizde özelde çalışıyoruz.Siz ikinizde devlet memurusunuz, işiniz daha güvence altında görünüyor. Siİn yerinizde ben olsam aynısını yapardım
Ancak ara ödeme yapıp faizi yine düşünebilirler
2000 lira maaş alıyorsa 10 yıldan az yapmayın. eşya alma işini yine de çok abartma bence. Ekstra sıkıntı yapmayın. Sırayla taksitle halı perde şeklinde alırsın. Hele tabak çanak gibi gereksiz şeyler hiç alma, ev görmeye gelenler züccaciye ve battaniye, nevresim vs belki getirirlerKostebekpasta canım evet hazır çalışıyorum ilk yıllar yüklü ödeyebiliriz ama zaten ailemden de borç aldığımız ve arabayı da mecbur biraz yükselteceğimiz için zaten bi nevi ilk yıllar zaten yüklü ödemeler olacaktır. asıl sorun 2-3 sene sonramız nasıl olur bilemeyiz. eşim 2000 kazanıyor olduki ben çıkarsam işten o tek maaşla sıkıntı yaşamadan ödemeli, yoksa ciddi bunalım yaşar ve gerek yok dedik. SertSessiz evet canım birikime tam gaz devam. şuan önümde eve geçince eksiklerimi sıkıntısız almam için ekstradan birikim gerekli. bu beni daha çok hırslandırdı. mesela kiradayım diye çok eşya almamıştım iyiki almamışım. düğünümüzü de kendimiz yaptık falan derken zaten ev eşyalarım konusunda baya ucuza almak için çabaladım. o sebeble eksiklerim var. e şimdi de kendi evime geçme gibi bi durum var artık eksik listemi hazırlamam ve onlar için ekstra birikim yapmam gerek:) çok heyecan verici. Rabbim herkese yaşatsın bu mutluluğu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?